Солени глоби в София
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Най-големия Ни проблем е, че никой не е***а и не съблюдава да се спазват правилата!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Половианта глоби са толко измислени,че нема край,а па за парите да не говорим до 50 000лв е*ах тая глоба дее*а
Tod написа:Най-големия Ни проблем е, че никой не е***а и не съблюдава да се спазват правилата!
Напълно подкрепям в това твърдение .....
Дори тези които са по чужбина и спазват абс. всякакви правила само говорят “ леле кат се върнем у БГ те че глеат с дваесе лева нема кой копче да ми кае “ /не говоря за всички ,но за повечето хора върху ,които имам наблюдение /
Всяко нещо си има начало и всяко начало е трудно ....
Напълно подкрепям инициативата .
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Vlados написа:Иначе по темата - всичко, описано от автора на темата без последното и сега са забранени с Наредба № 1 на Столична община и то от около 40 години. Това журналистите са голяма работа, извадят нещо от контекста на друго и ето ти страшна сензация.

http://www.sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=10
Tod написа:Най-големия Ни проблем е, че никой не е***а и не съблюдава да се спазват правилата!
Според мен, пък, най-големият проблем на нашата държава е, че всеки иска правилата да важат и да се прилагат с пълна сила само за другите, но не и за него самия.
Последна промяна someone на 05 Фев 2009, 20:06, променена общо 1 път
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Re: Солени глоби в София
Flash написа:ЕЕЕ НЕ .......... в момента гледам Н*ВА ТВ и слушам за някаква проектонаредба, според която се забранява:
Слушането на силна музика в сградите
Силното говорене при събирания пак там
Форсирането безпричинно на двигателя на колата или нарочното пускане на алармата й
Пиенето на алкохол извън заведенията
Не се спазват горните - глоби
И кво... няма да мога да седна зад блока на пейките да изпия по една биричка с приятелите или да поканя някой да се повеселим.. или да избича полото на първа пред кокошките от компанията... как пък не ... айде майната ви .. мирише ми на нов протест
Виж и другата гледна точка:
Ако имаш ненормален съсед който през ден надува музиката до дупка от 2 до 5 през ноща...?
Или да слушаш ежедневни караници на съседите ти придружен с чупене на чинии?
Или някой Голфар да мине покрай блока ти с гърнето си от Илиенци и да пърди така че прозореца ти сам да се отвори
А за последното ДА и аз искам да си пия бира пред блока и като го правя всичко е ОК, ама повечето сънародници се изпонапиват, чупат бутилки, бият се, хвърлят шишета на всякъде и утре детето ти ще отиде на тази градинка със стъклата за да си играе!
Общо взето хубаво е, че са го решили, ама едва ли ще се спазва защото едва ли е добре измислено и ще има хиляда вратички в закона. А и не го приемайте толкова крайно, едва ли ще стане ебати казармата, по ското това е насочено срещу истинските вандали и надали ако си пиеш кротко бирата пред блока някой ще ти направи проблем

- JENATA NA 6EFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: другите да се усмихват :)
kOnPuBkA написа:И аз съм ЗА. Неможе всеки да си прави каквото си иска в тая държава и да се мисли за нещо повече от другите и че всичко му е позволено... Не само че трябва да има глоби, ами и трябва да са много високи и най-вече събираеми!
пп.И нищо лично към никой тук, говоря като цяло....
ЕВАЛА НА ПОКРИВКА!!МНОГО ТО4НО КАЗАНО

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Да забранят полазването на бормашини през събота и неделя в 9 часа сутринта. След пянска вечер това е най-ужасното.
Archangel написа:Голямата работа - няма да може да "поркат" биричка по пейките в парка малките наркоманчета и ку*венца и няма да може голфаджиичетата да се правят на интересни по светофарите с таралясниците.
евала колега

Когато нещата отидат по дяволите,недей да отиваш с тях !
Re: ьь
joreto007 написа:Трябва си тея скоро ще почнада да определят и по колко да дишаме ..
Не са се сетили!!!!

POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
Имам едни комшии отгоре над мен,с две деца .Едното е колкото мойто на около 3,5години другото е по малко.Значи тия деца нямат никакъв контрол.До 12 часа тичат,тропат,влачат некви работи по пода ,ревът,и ние доло не можеме да спиме.А лошото е че стават кум 5 сутринта и пак се започва отново.Няколко пъти им правиме забележки,и нищо.
Така, че мисля че тоя закон би бил хубав за такива като мен,а съм сигурен ,че има много хора с моя проблем.

Така, че мисля че тоя закон би бил хубав за такива като мен,а съм сигурен ,че има много хора с моя проблем.

POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
JENATA NA 6EFA написа:kOnPuBkA написа:И аз съм ЗА. Неможе всеки да си прави каквото си иска в тая държава и да се мисли за нещо повече от другите и че всичко му е позволено... Не само че трябва да има глоби, ами и трябва да са много високи и най-вече събираеми!
пп.И нищо лично към никой тук, говоря като цяло....
ЕВАЛА НА ПОКРИВКА!!МНОГО ТО4НО КАЗАНО![]()
![]()
хахахаххаха
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
KON4ETO написа:Нека да дойде някои да ме види че си мия колата пред нас и да ме глобиизлизам с лопатата и се разбираме
човек, ако живееш в блок, хубаво ли ще им е на съседите после да ти минават през локвите? Мисля си, че точно това е перфектно измислено срещу селянията на хората да не се съобразяват с околните! Аз лично съм за всичките подточки от проектозакона!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Re: Солени глоби в София
Мишел написа:someone написа:Flash написа:някаква проектонаредба, според която се забранява:
Слушането на силна музика в сградите
Силното говорене при събирания пак там
Форсирането безпричинно на двигателя на колата или нарочното пускане на алармата й
Пиенето на алкохол извън заведенията
Не се спазват горните - глоби
Аз пък съм с две ръце за наредбата!
А доколкото разбрах ще има глоби и за тези, които си хвърлят фасовете през прозореца на колата.
И аз така![]()
А и честно казано не мога да си представя как си миете колите на улицата пред блокаКакто казва колегата горе, носите кофите от етажите, или маркучи от мазетата се разпъват? Къде отива тази сапунена вода, всичката кал, която сте свалили, цялата тази помия? До най-близката шахта....? На какво прилича това? Много сме далече от цивилизацията още........
Ако си имаш голяма къща и си вкараш колата в двора, прави си я каквото искаш, ама на улицата пред блока някой да ти гледа, търпи и чисти евентуално твоите свинщини, не го виждам за правилно и е редно да се накаже.......
Както и фасовете през прозорците.
Има го за жалост и то на много места.
На последната квартира която бях го практикуваха редовно всяка събота, че даже и когато вали

Върха на сладоледа беше като дойдоха да ми се карат, че заради моята паркирана кола, те немогат да си мият техните щото маркуча не им стигал и що аджеба съм бил паркирал там...
Между другото аз мислех, че тази забрана я има от дооста време, не тепърва да се въвежда.
За пиенето пред/зад блока, не го одобрявам, ама пропадняци всякакви...много други неща не одобрявам, ама кой ли ме пита.
Музиката, донякъде съм съгласен, донякъде не.Не съм от хората дето всеки ден си надуват музиката до дупка, даже напротив, ама все 1 път на месец-два се случва да се съберем приятели...не мисля, че е кой-знае какво.Мисля е не би трябвало да е проблем, след като месец-два се съобразявам със другите и пазя тишина и спокойствие, за 1 вечер и те да се съобразят с мен.
Фасове, изхвърлени от коли, някакси не ми прави толкова впечатление, ама най-мразя някой селтак като си изхвърли опаковката от фафлата или кроасана през прозореца...направо полудявам.Да има телефон на който да се обаждам за такива работи, с удоволствие ще си изгубя няколко часа в разправии.
Общо взето съм за, макар, че правя или ми се иска да правя, някои от нещата, но се съобразявам

- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
Наредба е нужна,и то за да се спазва!Друг е въпросът,че щом в нея са предвидени глоби,тя няма да бъде ефикасна,защото глобите са за да пълнят гушите на тези,които създават наредбите, а не да подобрят живота на гражданите
Изходът е един-в градовете да живеят граждани, т.е. хора,които спазват тези разпоредби по убеждение, а не по задължение.А който не ги спазва-ВЪН!Първият път-предупреждение,вторият път-интерниране!Не може да се говори----ще ме изтърпят един път в месеца----Ами ако в блока живеете 30 семейства и всеки трябва да търпи някого по един път в месеца-е,то стана всеки ден
Ами ако семействата са 60? А при нас са 124!!!А колкото до форсирането-както каза колегата,то е за пистата,а не за пред блока-за галфони т.е. голфаджии не се отнася
.Ако това не ти харесва-иди в гората или полето и живей там,където няма никой да ти гледа или слуша простотиите!Искаш да пиеш бира пред блока-няма проблем,и аз съм го правил.Пиеш бира,две,пушиш,лафиш тихо и кротко после всичко се почиства-кофите са на 20 метра от блока-и се прибираш като човек.Ако си човек!А тези които не са ще живеят при себеподобните си.А за правенето на колите пред блока-при тия майстори май само там,пред блока,можеш да си сигурен в това,което е направено
,и то ако си го направил сам.Колкото до шума,там всичко е ясно-колкото е по-просто едно нещо толкова повече шум вдига.Сравнете колите отпреди 100 години със сегашните-кои са по-шумни?Айде стига,че много се разприказвах.Бъдете здрави и...по-тихо!

Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5