Смяна на оригиналните говорители въпрос?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Хайде да помогне някой, разбрах че се свалят корите отпред целите, а за елипсите отзад как стоят нещата? Ако има някакви снимки ще бъде най- добре 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Mitko195 написа:Хайде да помогне някой, разбрах че се свалят корите отпред целите, а за елипсите отзад как стоят нещата? Ако има някакви снимки ще бъде най- добре
Това е дано да ви помогне малко. Представката за плеъра.

Това е вложката с елипсите и отгоре черен ефирен плат за да не се виждат.

Това са елипсите и изрязаната ламарина на багажника. Исках да избягам от тази интервенция, но с говориители които да станат в оригиналните отвори музиката като качество и сила на звук изобщо не ми хареса. И се пренудих да мина на този вариянт.

Това е амплифаера между двете елипси. Захванат е с подложка, облицована.

Нещо немога да си намеря фрактурите за да вида цените. Но по бегли спомени. Всичко ми излезе около 1800-2000лв. Немога да кажа със сигурност понеже на два пъти преправяхме музиката отзад. Продадох кръглите говорители, които бяхме сложили отначало и купих елипсите. После сменях амплифаера че загряваше и немога сега да му хвана крайната цена без фактурите. Ще ги търся пак и ще сложа цени.
Всичко това е правено в Авител. Като доста време ме убеждаваха да слагам бас в багажника за да бъде музиката като хората. Е и сега е като хората

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Благодаря за изчерпателния отговор- наистина полезно ! А плеъра ми е същият като твоя и като че ли не стои грозно
Ще мина да питам в Авител какво могат да ми измислят за монтажа, че музиката си я имам вече и после ще споделя 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Mitko195 написа: А плеъра ми е същият като твоя и като че ли не стои грозно
Не самият плеър а вложката (пластмасата) на плеъра. От дясно седи малко повдигнато и надига самата декоративна лайстна. Но не е болка... И пиши после какви цени. Че моите и без това вече не са актуални.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Моля някой ако сменя задните говорители да каже с какво са захванати,че мойте ги смених с елипси,а сега връщам оригиналните и там щипка ли е болт нз са останали в сервиза,но като гледам е вид щипка че с болт няма как да се хванат.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
_OSMICATA_ написа:Колеги дано да съм ви полезен![]()
-За да ви обедя в това което искам да кажа ще трява да пиша страшно много но ме мързи и ще обесня на кратко дано ме разберете![]()
Занимавам се с caraudio озвучаване и аз непомня от колко години вече и исакм да ви кажа, че на 80% то колите се използват много добри и качествени говорители(и в BMW е така) такива каквито ние нямаме по техномаркетите и др.. да неви обяснявам колко много се изчислява даден говорител да свири в точния обем на врата или багажник, това което правите е МНОГО ГОЛЯМА ГРШКА няма такова нещо като марка (Pioneer,JBL ,SONY,HERZ.........) което ще свирне по-добре от оригиналния говорител!!!
-Има и такива но те струват много и са произведени за конкретен модел на дадена марка!
-Как ще ви докажа, че съм прав, когато! си изберете някаква китайска пластмасова "фъшкия" помолете да ви дадът да пробвате дали става за вашата кола (в повечето маркети позволяват стига да не нараните "говорителите") така, отворете си примерно дясната кора и сложете там китаеца който сте си избрали, след това изгонете всички! и затворете вратите пуснете си някаква музика в която да присъстват инструменти, вукали вклучително и бас И даите всички настроики на плеара/касетофона на 0 тогава си въртете баланса на лява и дяска и ще разберете за какво става на въпрос!
-Това което неможете да постигнете с който и да е говорител е да имате верени и хубави баси!
-Защо басите защото те се изчисляват строго определено (в колко литра и какъв по форма обем ще свирят от какъв материял са колко ще е тежка мембраната с какъв градус на конуса и мн. др...) средите и високите почти не се влияят от обема в които свирят (при тях може и да не дооловите голяма разлика, естествено АКО говорителите кото ще сложите са много добри.)
-В повечето случаи не говорителите кривят а касетовоните!
-Препоръчвам ви да си давате парите за някои плеар а не да бутате там кадето е бутал някои който разбира повече от нас!
-ALPINE - е едно добро решение те се срещат оригинално по БМВ-тата
-С хубав плеър можете да постигнете много повече от колкото ако си смените говорителите!
Ако искате по-голяма мощост там нещата са в съвсем друга насока, тогава! се подменят говорителите на вратите и багажниците с други ОТ КОИТО НЕ СЕ ИЗИСКА БАС а мощност в средночестотния спектър а баса се възпроизвежда от бокса в багажника...смятам знаете как е...
П.П. Дано сте ме разбрали правилно надявам се да съм бил полезен
Браво. Много неща научих!

- narcosan
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М6 G-POWER
- Детайли за колата: BMW 330D M PAKET
panter написа:Аиде и аз да попитам![]()
Аз съм с оригинален касетофон и оригинални говорители и като отпред и отзад са си по 16 см, но въпроса ми е : мога ли да сложа бас туба в багажника с усилвател и ще може ли да се върже всичко това към оригиналния касетофон и да свири добре ?
Може колега аз съм така със оригиналното ЦД и колони само добавих баса като за него се взима сигнал от задните колони

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3