Загряване М20!!!!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Загряване М20!!!!!

Мнение от Radkill » 04 Май 2007, 13:28

Видях,че преди е имало такава тема,но има доста противречиви мнения,най-голямо впечатление ми направи това,че е добре да се сложи по голям радиатор,аз в момента със с радиатор от пасат и мисля да го сменя с оригиналния за този мотор,защото мисля,че точно от него загрява!Перката охлажда повече десния край на радиатора,а водата не минава до там/според мен,защото е по голям,а водата избира по краткия път не може да се охлади както трябва/Термостата работи,а виско и такива работи не съм сменял,доливам доста често вода и то не малко/карам с вода,защото не виждам смисъл да хабя антифриз преди да реша проблема/!За гарнитура не е,колата е карана на диагностика,тест-дозер и всичко е ОК!
Някой има ли идея,ое е по добре да сменя радиатора или да сменя виското?
А другото,което е-от къде да източа водата от двигателя???Пробка не намирам,да не е на оригиналния радиатор??
Дано да имате идея ;)
Благодаря предварително :) :) :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 04 Май 2007, 18:27

Има пробка на блока номер 7 на схемата. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10

Потребител
Аватар

Мнение от Radkill » 04 Май 2007, 19:24

Благодаря много!А някой да знае къде мога да намеря подробно описание на целия мотор,охладителна система,инсталация?нещо като книга/в нет-а?? :)

Потребител
Аватар

Мнение от Radkill » 04 Май 2007, 22:03

Много ти благодаря,колега! ;)

Назад към E30