Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 102
Регистриран на: 23.03.2008
Местоположение: Габрово
Пол: Мъж

Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12

Мнение от DESO-Car -care » 23 Мар 2008, 18:59

Здравейте момчета. Аз съм нов за вашият сайт, и тъй като съм много тясно свързан с автомобили, реших да се регистрирам специално за да дам мнение по въпроса който се обсъжда от доста време, и е много трудно да се намери компетентен отговор. Какво имам предвид? Аз съм единственият Българин (поне по моя информация), който се е занимавал с професионално пастиране на автомобили в САЩ ... в продължение на почти 10 години притежавах един от най-добрите салони са "CUSTOM CAR DETAILING," .... Пастирах колите на най-богатите хора от три щата: Georgia, Florida и Alabama. Пастирал съм коли, като ENZO, Aston Martin, Bugati, Rols Phantom, Ford GT, Lamborgini, Dodge Vipe, BMW-M5, BMW Z8, Bentley и всички най-скъпи марки коли. Завършил съм също най-добрите курсове за това. Просто взех отношениие по въпросът, защото искам и мога да дам съвет на всеки въпрос, и всеки проблем койо ви интересува на драго сърце. Аз съм от Габрово, дори в момента започвам разработка на същата дейност и тук, в Габрово. Който е по близо до мен да заповяда! Всеки е добре дошъл! А ако мога да помогна с писмо, със съвет, ествествено на драго сърце. Имам информация за всичко възможно, което се продава в целият свят. Пробвал съм почти всичко, и знам кое работи, и кое не. Не си харчете парите за боклуци! Ако някой се интересува от тези проблеми, може да ми пише на email: orca@abv.bg Ще отговоря на всеки от вас, просто ми напишете че сте от BMW FAN CLUB. Успех на всички.

edit by ICE:
Поради огромния интерес към колегата Десо,
си позволявам без да го питам да постна тук
мобилният му номер, 0896/73-72-53
Последна промяна DESO-Car -care на 16 Май 2008, 12:11, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 28.08.2007
Местоположение: София
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 23 Мар 2008, 21:04

:shock: и кво те накара да се върнеш в Габрово....

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 102
Регистриран на: 23.03.2008
Местоположение: Габрово
Пол: Мъж

Мнение от DESO-Car -care » 23 Мар 2008, 23:06

Никога не бях се прибирал, в БГ, през тия всички години, не бях виждал семейството си, животът не е само работа ... а и занаята си върви с мен.

Ледения
Аватар
Мнения: 4798
Регистриран на: 4.10.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 23 Мар 2008, 23:45

Ще бъде интересно, ако разкажеш някои митове и някои истини за пастирането...
или просто да споделиш любопитна информация около твоята професия.
ПП. Ако имам път към Габрово, на драго сърце ще мина да те видя.
ПП. Напиши си телефона за връзка, ако прецениш.

Успех в гр.Габрово!
8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 102
Регистриран на: 23.03.2008
Местоположение: Габрово
Пол: Мъж

Мнение от DESO-Car -care » 24 Мар 2008, 0:16

С удоволствие заповядай в Габрово,
ще ти покажа уникални снимки, на колите на едни от най-известните рапъри, филмови звезди, а и всичките подаръци, които имам от тях.. Още съм работил три години в Американските LE MANS серии за отборът на PORSCHE- имам страшно много състезания, от които 12 -hours of Sebring, и 24-hours of DAYTONA... Ще ти покажа много снимки, и атрибути, и екипи от всички състезания....
Последна промяна DESO-Car -care на 16 Май 2008, 12:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 28.08.2007
Местоположение: София
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 24 Мар 2008, 1:22

Ти ако си истински ще мина и аз, чат пат ходя в с.Стоките, и ще звънна на 100% много ми е интересен тоя мит за САЩ, успех ти желая, направо ми стана много гот като разбрах че има някой който да се върне в тая аномалия наречена България и да се бори...значи има надежда :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 102
Регистриран на: 23.03.2008
Местоположение: Габрово
Пол: Мъж

Мнение от DESO-Car -care » 24 Мар 2008, 8:45

Никак не е лесно...да оставиш всичко,да се завъртиш на 720 градуса,и да си кажеш...постигнах каквото исках в Америка...Аз постигнах там неща за които не съм и мечтал....ОТКАРАХ си на коли които съм виждал само по телевизията,че даже ,някои и там не бях....обаче винаги си оставам..ШЕРПА....не разполагаш със себе си..Когато ти звъннат ,тръгваш...най-малката грешка..и си ..OUT..Напрежението е много голямо,а всъшност виждаш ,че хората срещу теб са нищо по специално...от теб,само по надъхани...и си вярват ..и така..Не че тука се натъкнах на най-приятелските настроени хора..ама са наши..по може да им простиш.
Последна промяна DESO-Car -care на 16 Май 2008, 12:19, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2832
Регистриран на: 4.09.2007
Местоположение: Sofia
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 24 Мар 2008, 11:22

колега абе искам аз да си пастирам моита кола, са като се затопли ще си купя някаква машина за пастиране /щото на ръка не става, ти кво ще кажеш?/ ..
от Бриколаш там има доста пасти.. колата ми е ЧЕРНА, ама има драскотини може би от автомивките .. ? също така има и тук там леко удраскано ..абе много плаче за пастиране разбираш ли ? А аз с нея от София не излизам .. та сподели как да си я направя количката ? Колко вида пасти са ми нужни и какви ? Трябва ли пастата да е черна или не.. ? Искам да се скрият всичките драскотини и после да блесне колата.. ест. това ще го правя след 1-2 месеца като времето се стопли .. също така НЕ трябва колата да е на слънце като се пастира нали така ? :) И като се намаже с паста колко време се чака колата. . и т.н. абе такива му глупости ! щото си имам граж ток вода и така .. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 102
Регистриран на: 23.03.2008
Местоположение: Габрово
Пол: Мъж

Мнение от DESO-Car -care » 24 Мар 2008, 16:02

Искам да обясня ,най-кратко,за да ме разберете,правилно...разбира се че всеки иска да си пастира сам колата,за да спести някой лев,нормално е.....обаче..е много трудно да обясниш,почти професионално,как точно да стане това...искам да помогна на всеки,обаче за да обясня как да стане перфектно ми трябвам почти 50 листа..и все пак трябва да имаш опит,а и всяка кола е с различно състояние на боята и няма една формула валидна за всеки автомобил.За да не съм лаконичен ,ще започна със следното...има два вида материали,за професионално,и Хоби използване...За професионалното се ползва само,и единственно машина...Машината струва минимум 750лева,от там са започва със всички аксесоари,към нея...и като се обурудва са започва с закупуване на материали...тогава има истинският ефект,и дълготраен,и качествен...Най-ужасното е че за да не се минат некой лев,а и може би не знаят,99 процента ,от автомивките пастират с ЪГЛОШЛАЙФ.....Това довършва ,колата ТОТАЛНО.....Затова и всички се оплакват от едно също,че колата на слънце има ,паяжини,на боята......С риск да ядосам някоя автомика,ви казвам ЗАБРАВЕТЕ,за безконтактно миене(със силна химия)...Това е най-големият разрушител на боите...Това е една химия ,която е страшно силна,и ебава лака и боята тотално....Не се плашете че може да ви я надраскат,това се оправя,много по лесно отколкото,след гадната химия...за пример,все едно да си намажеш,обувките,с хубва черна боя,и после да ги минеш,с парцал с коресилин....Затова се почва първо от миенето,и после ,другото...За непрофесионално пастиране,като материали препоръчвам,само Хоби сериите,...Дори да намерите някаква машина,ползвай само на много малка скорост,без силно натискане....Тия силни драскотини е почти невъзможно да се премахнат на ръка...Трябва равномерна работа върху боята..
Последна промяна DESO-Car -care на 16 Май 2008, 12:22, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 661
Регистриран на: 2.12.2006
Местоположение: София,Бургас
Пол: Мъж
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 24 Мар 2008, 18:05

Всичко хубаво колега ама чак в габрово си,а и колко работа ще имаш там незнам.Помисли ако имаш възможност към софия да се изнесеш.Иначе ти пожелавам успех.А и много са малко хората които могат да ти направят наистина качествено полиране аз съм се зблъсквал с можещи и не можещи и разликата наистина е фрапираща.
обичам BMW

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1422
Регистриран на: 18.12.2006
Местоположение: Варна/Враца/Селановци
Пол: Мъж
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 24 Мар 2008, 18:48

Ако всичко е така както го казваш,може само да се радвам че има такъв човек Българин,който може да прави тия работи!
Поздравления ;)
Аз пък винаги съм искал да ми мият колата безконтактно.... :roll:
Ако и аз имам път към Габрово,непременно ще се обадя,ако не друго поне ще пием по една бирица :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3867
Регистриран на: 20.10.2003
Местоположение: Шумен
Пол: Мъж
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Мар 2008, 20:46

какви цени мислиш да вкараш за цялостно пастиране ? и колко време отнема ? вярно ли е че след няколко пастирания колата е за боя ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 81
Регистриран на: 19.01.2006
Местоположение: София

Мнение от jailbreaker » 24 Мар 2008, 21:02

Десо, добре дошъл в България ! Пожелавам ти успех с начинанието !
Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.


Аватар
Мнения: 7702
Регистриран на: 25.12.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 25 Мар 2008, 12:39

Колега, добре е, че искаш да помогнеш на хората пастирайки колите им. Аз обаче имам по-съществен въпрос. Занимавам се, или поне се занимавах с боядисване на коли до оня ден. Та и за естествено пастирам. Обаче съм самоук. Би ли се наел срещу заплащане, да доида в габрово и да ми изкараш един курс за пастиране, не се бой, няма да ти изям бизнеса, все пак ти си в Габрово, а аз съм в София, а й нямам желание да пастирам коли за по 50000-100000лв.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 28.08.2007
Местоположение: София
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 25 Мар 2008, 17:21

за коли незнам тигри колко струва пастиране, ама мога да ВИ кажа,че ако идете на морето ж началото на сезона да пастирате ЛОДКИ схте строшите парите, заклевам се, миналия сезон от нищо нещо направиха момчетата...помислете, Габрово...София....е го де морето ;) аз само ще ви дам телефоните някой като пита

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook