Шум от бензиновата помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- BKirov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70,F10 530d
Шум от бензиновата помпа
До преди няколко дена карах с изключително малко бензин в резервоара , по малко от литар , та почна един шум от кам резервоара , казаха ми че е от бензиновата помпа , така се било чувало . Та налях 4-5 литра с мисълта че ще спре този шум , но пак се чува това.Преди с 4 литра бензин нямаше никакви шумове а сега.. Малко ли са 4 литра ?
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Как го измери 1 литър? Доколкото зная резервата само ти е 8 литра... А за въпроса ти за четирите литра...аз поне мисля, че са малко...и аз карам на газ, но пък ВИНАГИ паля колата на бензин (то при мен и няма как иначе
). И още нещо се замислих сега - не трябва ли когато си на газ, бензиновата помпа въобще да не работи - т.е. нищо да не се чува. Иначе си жужи - ако махнеш задната седалка и даде на контакт се чува по ясно.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er

помпата се И охлажда като е потопена в бензин
според мен си карал с много бе, цял литър в резервоара

- BKirov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70,F10 530d
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Ми колега, предполагам, че не си я карал от хубаво с 1 литър бензинец, ма как да ти кажа...и 4 литра не са множко. Работата е там, че за съжаление бензинът не е консуматив като маслото, та да го сипеш веднъж, и след 8000 км. да го смениш...трябва и да се долива...и то честичко...а като се замисля...то маслото в колата ти в момента е повече от бензина...
Не знам как ги смяташ тези литри, по показанията на бeнзиномера, сонди ли пускаш в резервоара, ама вече ти казах - бензиновата помпа си жужи постоянно...твоята какво прави? Трака ли, дрънка ли, жужи по-силно ли? Опиши го по-добре, за да може някой да ти даде смислен съвет
Не знам как ги смяташ тези литри, по показанията на бeнзиномера, сонди ли пускаш в резервоара, ама вече ти казах - бензиновата помпа си жужи постоянно...твоята какво прави? Трака ли, дрънка ли, жужи по-силно ли? Опиши го по-добре, за да може някой да ти даде смислен съвет
Последна промяна someone на 21 Юли 2008, 11:28, променена общо 1 път
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ми то съвет освен да сипва повече бензин (да кажем да държи едни 10 литра резерва) и като спре бензиновата помпа да си купи нова, какво друго да го посъветваме? 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Сипи си бензин бе пич! Мога да кажа смело че е забранено да държиш по-малко от 10л бензин в резервоара! А като ти се преебе бензиновата помпа, а тя ще ти се преебе от малкото бензин и мръсотията на дъното на резервоара ще си купиш нова бензинова помпа! Питай ме откъде знам..... 

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Това че свири и шуми да не те плаши! Поне знчи ,че работи може да е тръгнала да заминава ама ако не си на газ няма кво да се притесняваш и само да ти кажа ,че ако остане на сухо изгаря,щото няма кво да е охлажда 

- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Щом ти работи помпата значи всичко е наред.Първото нешто което трябва да направиш сега е да смениш горивния филтър защото помпата е засмукала всичките мизерий от дъното и филтъра е почти запушен.Второто нешто ,никога не го карай само на резерва,заштото помпата няма охлаждане и всичките л...а и утайки са там.Аз имах същия проблем,помпата се товари заради полузапушен филтър,след профилактиката всичко е ОК..
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
!
emes691 написа:Щом ти работи помпата значи всичко е наред.Първото нешто което трябва да направиш сега е да смениш горивния филтър защото помпата е засмукала всичките мизерий от дъното и филтъра е почти запушен.Второто нешто ,никога не го карай само на резерва,заштото помпата няма охлаждане и всичките л...а и утайки са там.Аз имах същия проблем,помпата се товари заради полузапушен филтър,след профилактиката всичко е ОК..

- 4efito8898
- Потребител
-
ако пък нямаш пари за бензин, долей вода, и с нея пак може да се охлажда помпата, ама минерална, че чушмяната вода много хлор има в нея и не е добре за сегментите и буталата, ако пък имаш и турбо, от нея заминава турбото ми казаха едни майстори
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Щом е почнала да бръмчи повече от обикновеното и ти е направило впечатление си приготви парички за нова помпа.Не тръгвай на дълъг път.Въпрос на време е да спре да работи.После като купиш нова помпа,ще разбереш,че икономията е майка на мизерията.
Към всички колеги:Зора е да напълниш един път резервоара,после където тръгнеш доливаи само бензин,както обикновенно преди всяка разходка се сипва бензин и няма да имате проблеми с изгорели помпи от малко бензин.Аз от когато смених една помпа така,смених тактиката на зареждане,та проблема е само първото пълнене до горе и после стриктността.
Към всички колеги:Зора е да напълниш един път резервоара,после където тръгнеш доливаи само бензин,както обикновенно преди всяка разходка се сипва бензин и няма да имате проблеми с изгорели помпи от малко бензин.Аз от когато смених една помпа така,смених тактиката на зареждане,та проблема е само първото пълнене до горе и после стриктността.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
С литър бензин кара пича! Ми тя сигурно лампата му е заминала от постоянното светене и не е видял!
Сега сериозно! Има решение на проблема! Продаваш колата и си взимаш примерно корса-литър, ама на газчица! Срам нямате ли! Очаквайте скоро специално изпълнение на BMW М3 с газов инжекцион, специално за България!!!
Сега сериозно! Има решение на проблема! Продаваш колата и си взимаш примерно корса-литър, ама на газчица! Срам нямате ли! Очаквайте скоро специално изпълнение на BMW М3 с газов инжекцион, специално за България!!!
0878623717 - Всякакви строителни ремонти!
смех
Абе ебахти ашлака ... дори аз в моя кораб имам поне 5 литра ...ама те тия БМВ-та нали са с чипове и харчат много малко даже с един литър до Вакарел стигат ...
15 мнения
• Страница 1 от 1