Шум от бензиновата помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Шум от бензиновата помпа

Мнение от BKirov » 20 Юли 2008, 23:06

До преди няколко дена карах с изключително малко бензин в резервоара , по малко от литар , та почна един шум от кам резервоара , казаха ми че е от бензиновата помпа , така се било чувало . Та налях 4-5 литра с мисълта че ще спре този шум , но пак се чува това.Преди с 4 литра бензин нямаше никакви шумове а сега.. Малко ли са 4 литра ?

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 20 Юли 2008, 23:25

Как го измери 1 литър? Доколкото зная резервата само ти е 8 литра... А за въпроса ти за четирите литра...аз поне мисля, че са малко...и аз карам на газ, но пък ВИНАГИ паля колата на бензин (то при мен и няма как иначе :)). И още нещо се замислих сега - не трябва ли когато си на газ, бензиновата помпа въобще да не работи - т.е. нищо да не се чува. Иначе си жужи - ако махнеш задната седалка и даде на контакт се чува по ясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 20 Юли 2008, 23:51

:banghead:
помпата се И охлажда като е потопена в бензин
според мен си карал с много бе, цял литър в резервоара
:banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Мнение от BKirov » 21 Юли 2008, 0:01

5 литра не стигат ли за да спре да бръмчи , Не карм на газ ами само неа бенз.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 21 Юли 2008, 10:13

Ми колега, предполагам, че не си я карал от хубаво с 1 литър бензинец, ма как да ти кажа...и 4 литра не са множко. Работата е там, че за съжаление бензинът не е консуматив като маслото, та да го сипеш веднъж, и след 8000 км. да го смениш...трябва и да се долива...и то честичко...а като се замисля...то маслото в колата ти в момента е повече от бензина...

Не знам как ги смяташ тези литри, по показанията на бeнзиномера, сонди ли пускаш в резервоара, ама вече ти казах - бензиновата помпа си жужи постоянно...твоята какво прави? Трака ли, дрънка ли, жужи по-силно ли? Опиши го по-добре, за да може някой да ти даде смислен съвет
Последна промяна someone на 21 Юли 2008, 11:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Юли 2008, 11:19

ми то съвет освен да сипва повече бензин (да кажем да държи едни 10 литра резерва) и като спре бензиновата помпа да си купи нова, какво друго да го посъветваме? :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Юли 2008, 11:25

Сипи си бензин бе пич! Мога да кажа смело че е забранено да държиш по-малко от 10л бензин в резервоара! А като ти се преебе бензиновата помпа, а тя ще ти се преебе от малкото бензин и мръсотията на дъното на резервоара ще си купиш нова бензинова помпа! Питай ме откъде знам..... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 21 Юли 2008, 11:34

Това че свири и шуми да не те плаши! Поне знчи ,че работи може да е тръгнала да заминава ама ако не си на газ няма кво да се притесняваш и само да ти кажа ,че ако остане на сухо изгаря,щото няма кво да е охлажда :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 26 Юли 2008, 15:19

Щом ти работи помпата значи всичко е наред.Първото нешто което трябва да направиш сега е да смениш горивния филтър защото помпата е засмукала всичките мизерий от дъното и филтъра е почти запушен.Второто нешто ,никога не го карай само на резерва,заштото помпата няма охлаждане и всичките л...а и утайки са там.Аз имах същия проблем,помпата се товари заради полузапушен филтър,след профилактиката всичко е ОК..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

!

Мнение от SBS_318ti » 26 Юли 2008, 15:40

emes691 написа:Щом ти работи помпата значи всичко е наред.Първото нешто което трябва да направиш сега е да смениш горивния филтър защото помпата е засмукала всичките мизерий от дъното и филтъра е почти запушен.Второто нешто ,никога не го карай само на резерва,заштото помпата няма охлаждане и всичките л...а и утайки са там.Аз имах същия проблем,помпата се товари заради полузапушен филтър,след профилактиката всичко е ОК..

:yes: и си дръж винаги 10-тина литра в резервоара и няма да имаш проблеми ;)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4efito8898 » 10 Авг 2008, 14:05

ако пък нямаш пари за бензин, долей вода, и с нея пак може да се охлажда помпата, ама минерална, че чушмяната вода много хлор има в нея и не е добре за сегментите и буталата, ако пък имаш и турбо, от нея заминава турбото ми казаха едни майстори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 10 Авг 2008, 14:07

продължаваи така ..за кво ти е тоя бензин :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 10 Авг 2008, 22:37

Щом е почнала да бръмчи повече от обикновеното и ти е направило впечатление си приготви парички за нова помпа.Не тръгвай на дълъг път.Въпрос на време е да спре да работи.После като купиш нова помпа,ще разбереш,че икономията е майка на мизерията.

Към всички колеги:Зора е да напълниш един път резервоара,после където тръгнеш доливаи само бензин,както обикновенно преди всяка разходка се сипва бензин и няма да имате проблеми с изгорели помпи от малко бензин.Аз от когато смених една помпа така,смених тактиката на зареждане,та проблема е само първото пълнене до горе и после стриктността.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар

Мнение от ViLaS » 10 Авг 2008, 23:35

С литър бензин кара пича! Ми тя сигурно лампата му е заминала от постоянното светене и не е видял!
Сега сериозно! Има решение на проблема! Продаваш колата и си взимаш примерно корса-литър, ама на газчица! Срам нямате ли! Очаквайте скоро специално изпълнение на BMW М3 с газов инжекцион, специално за България!!!
0878623717 - Всякакви строителни ремонти!

Потребител
Аватар

смех

Мнение от IceDoc » 11 Авг 2008, 0:02

Абе ебахти ашлака ... дори аз в моя кораб имам поне 5 литра ...ама те тия БМВ-та нали са с чипове и харчат много малко даже с един литър до Вакарел стигат ...

Назад към E36