Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2008, 23:31   Заглавие: ASUS eee 7'' в колата

кандидат ентусиаст
Аватар

здравейте,
имам въпрос към вас!!!
искам да си взема един 7'' ASUS EEE и да отделя екрана от основното тяло.Искам да поставя екрана на конзолата на колата, а компютъра да е вграден в кората под жабката.
Дали ще стане?
Тук (http://www.mostbg1.com/most/PriceList.aspx) има само 4 такива Asus'a. Кой от тях?
как може да се изведе "power" бутона?
Дали харда/картата ще се държат нормално при движение на колата?
Трябва ли някакво допълнително охлаждане?

Идеята дойде от тук,но не бих искал да купувам и отделен екран и лаптоп.
http://www.mp3car.com/vbulletin/show-off-your-project/113547-bmw-e46-convertible-install.html

С моята идея няма да имам touch screen,но ще имам това: http://www.3dconnexion.com/3dmouse/spacenavigator.php , което мисля е по-удобно за сървиране и навигация.

Айде споделяйте идеи :) и линкове ;)

Върнете се в началото
 Профил  Personal album
 МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 23:09   Заглавие:

кандидат ентусиаст
Аватар

може и да стане, зависи какъв е кабела между тялото на лаптопа и екарана, че обикновено ги слагат едни кабелчета на които накрайника е с много ситен растер и е много пипкава работата(не е невъзможно ама аз лично не се наемам да го правя).
Картата...коя карта?

Харда, ако вземеш от моделите с SSD няма какво да те притеснява :)

Относно охлаждането...трябва някъде а се види разглобена тая машинка и да се види какво е постижимо, принципно аз бих предпочел да се мине на изцяло пасивно охлаждане на процесора(оп ред причини, като това че ще е вечно, няма прахоляк, няма шум от вентилатор и т.н.), но пак трябва да се види къде и как в заврян :)

А това, което искаш да сложиш е с цел да докараш визулано I-drive или?

Върнете се в началото
 Профил  
 МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2008, 9:59   Заглавие:

Музикално деформиран
Аватар

Кара: Е36
те тия моделчета ЕЕЕ са без хардове :)
Разглобявал съм вече няколко поради простата причина че нещо не са много в ред и като им гледам устройството направо ме хваща страх да предложа на който и да е такова добиче :)
Нахакали са 3 процесора през разтояние 2-3 сантиметра и единственото нещо което отвежда топлината е ламаринката на корпуса на това ПЦ
Верно то характеристиките му не са кой знае какви но всичките които съм отварял са прегрели а ти искаш и в жабката да го слагаш :mhihi:

Съвета ми е да се насочиш към някое друго изделие от подобен род !!

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  Personal album
 МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2008, 17:57   Заглавие:

кандидат ентусиаст
Аватар

а ако се насочваш към друго, може да се огледаш заAcer aspire one, това един тотално странен латоп за мен... ако е нормалния хард диск е бърз, ако е SSD едва върви. 100% ще трябва да правиш ново охлаждане(вентилатора просто върти непрекъснато и ме съмнява да изкара много), но пък процесора е бързичък. Екрана е ярък и контрастен и за твоите цели ще е добре, но за работа не става, докато го опрозорча и накича офис пакети и т.н. ме заболяха очите... тъчпада е отврат и един проблем при мен специално е малката клавиатура, просто съм малко по-едър и не мога да си сместя ръцете и натискам и по няколко клавиша едновременно, но ако си среден на ръст няма какво да те пристенява :)

Готино е това, което си замислил, но е пипкава работа и трябва дсе подходи сериозно, че инзче вземе да изгори машинката, а предполагам няма нужда да ти казвам, че спед тоя "мод" гаранцията ти отпада 1000000% сигурно :mhihi:

А между другото след подобна дайност започваш едни дъъъълги молитви да не те надушат джамбазите, че айде парите както и да са има каско(макар, че не се знае как ще го оценят ако изобщо иксат да го застраховат) ама времето и усилията няма кой да ти ги върне.

Ако си баш мераклия(и имаш и познания в програмирането), може да си го направиш да се пали от компютърчето(не само от там но просто и от там да може), тарикатско ще е да си ровиш странички в интернет пред някое местенце с wi-fi и в един момент като решиш вече да потегляш да отвориш command prompt или конзолата ако си на линукс и да напишеш "start" или "start engine" :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
 МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2008, 2:06   Заглавие:

младши ентусиаст
Аватар

Потърси и прочети малко повече. Тъч скрин с някой никс отдолу ти е играта елиминираш много излишни неща. Преди като се интересувах имаше бол такива дисплей в ибея. А и сега флаш паметта е без пари. Ако нещо не ти е ясно драсни едно лично.

Върнете се в началото
 Профил  Personal album
 МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2008, 15:45   Заглавие:

ентусиаст
Аватар

Ето какво е направил един пи4 в една МР2
http://translate.google.com/translate?h ... iLQWKs6GVQ

Върнете се в началото
 Профил  Personal album
 МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2008, 11:14   Заглавие:

ентусиаст
Аватар