Моментен проблем-скорости

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Моментен проблем-скорости

Мнение от Dimitroff » 03 Окт 2008, 17:03

Тръгвам днес да се прибирам и на едно кръстовище усещам, че колата няма мощност!!
Поглеждам температура, това онова и погледа ми е привлечен от дисплея където се индикира предавката (Карам автоматик-типтроник и точно пред D-то)- иконка на зъбно колело с удивителен в него.
Спирам.Гася, паля - пак е там.Тръгвам (мудно, мудни)сменям на типтроник-давам първа-веднага сменя на 2ра!?
Обадих се в сервиза, в който я обслужват и понеже се познавам със собственика директно го питам-какво става.
Присъдата-проблем в скоростната кутия (честито-преди уйкенда точно)!
Прибирам се до вкъщи...гася и си викам...дай пак да видим, при което давам на контакт-лампата не свети, паля-пак не свети-навъртях 10-15 километра пак нищо-колата работи перфектно!Изтегля, типтроника ме слуша...някакви идей от какво може да ми прави номера?
Ясно е, че в понеделник ще я водя на доктор, но ако някой знае за какво точно е въпросната лампа да казва...отделно имам доста път през уйкенда...да се ориентирам ли към друга кола за идните 2 дни ?

Ето така горе-доло изглежда въпросната индикация:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330ci

Мнение от MasterBoy » 03 Окт 2008, 17:45

Когато ти светне лампата скоростната кутия работи само на 3-та и 4-та. Гасиш, чакаш малко и палиш и ако не изгасне тогава можеш да имаш сериозен проблем иначе си карай спокойно. Случва се от време на време и на мен се е случвало веднъж, и от тогава проблеми нямам ;)

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 03 Окт 2008, 17:47

Колега, да ти кажа честно - стресирах си се :mhihi:
Първия път като загасих-изобщо не чаках, а след секунда контакт и запалих, но като се прибрах изчаках 5-6 секунди.

Все пак някой знае ли от какво може да се получи това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330ci

Мнение от MasterBoy » 03 Окт 2008, 17:55

Така поне и в книжката пише: че ако не изгасне като изчакаш малко тогава имаш проблем и тичай в сервиз, иначе си карай спокойно. На мен преди около 30 000км ми светна и от тогава проблеми със скоростната кутия не съм имал ;)

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 03 Окт 2008, 18:05

Благодаря, колега. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Re: Моментен проблем-скорости

Мнение от Snoop » 05 Авг 2010, 17:11

Колеги, на скоро един приятел си взе форумна 46-ца 320d facelift (2003-та) автоматик и въпросната лампа светка за трети път.
Първия път беше седмица-две след като я взе, на дълъг път - колата измина 250км. после още 70 градско и на връщане за София лампата светна на 30-тия км. Чухме се, прочетох темите по въпроса и му казах да я изгаси, да изчака и да тръгва после - така и направи и лампата не светна до София.
Преди 3 седмици теглихме един тигел до Козлодуй - 180км. свършихме работа и същия ден на връщане лампата светна 20 км. във Враца. Спряхме и след 15 минути лампата беше изгаснала.
След тая случка ходи на сервиз и му казаха, че маслото е несменяемо и само се доливало на тоя автоматик... :shock:
И му доляли, понеже липсвали 300гр. (Между другото, като я купувахме, въпросния колега, от когото я взехме каза, че е сменял масло на скоростите преди 10 000км. :!: )

Миналата седмица имаше пътуване до Русе, отиде и на връщане(500км. извънградско) му светнала пак лампата.

Въпросите ми са:
1. Маслото верно ли е несменяемо, ебаси?! :shock: А филтър? А боклуци?

2. Къде в София вършат тая услуга, понеже е ходил на няколко места(2-3) и му казват - несменяемо е, не се наемаме да го сменяме, щото не даваме гаранция за скоростната после.

3. От маслото и филтъра ли е проблема или идва от някъде другаде това с удивителната?

Благодаря предварително на отговорилите по темата и се извинявам на колегите, че пиша в тяхната, но реших, че е по-добре да е на едно място писаното, отколкото да са няколко теми.
Поздрави! ;)
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 05 Авг 2010, 17:50

Здравейте, малко извън темата но се надявам да е поне малко полезно.
Имам двама колега които карат форд мондео. Всичко друго е но не е и кола за мен. Единия е с автоматияна скоростна кутия, другия е механична. Интересното е, че и на двамата им пише в книжките, както и в една книга е на единия от колегите и е от серията "аз сам ремонтирам.....", че не се сменя маслото на скоростните им кутии. Сменяло се само ако кутията е ремонтирана и е била отваряна, иначе само се доливало. Това че не се сменяло маслото не ме учудва. Според мен лампата може би е сигнал да намаляло масло и респективно увеличенатата му температура и намалените мазителни свойства които има. И друго интересно нещо съм се сетил покрай този случей: скородтите как ще разберат дали са били ремонтирвани или не, значи маслото може да се сменя, но много важно е да е точно същото като оригиналното - вискозитет и подобни, та даже и марка(мойе и да е от значение за качеството на маслото).....
Дано да съм бил полезен.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 05 Авг 2010, 19:46

Колеги, възмушавам се като чета постовете ви :evil: Какви са тези приказки и въпроси - сменя ли се маслото, наистина ли е несменяемо, вярвам, че не се сменя ... :kuku: с извинение.
За маслото - има няколко теми (включително и във форума на Е39) и в някоя от тах съм постнал оригинално сервизно ръководство за Е46,или част от него, (и е американско на всичкото отгоре, за срам на алчните шваби!), в което си пише - смяна на 100 х.мили (около 160-170 х.км) . Какво е лайфтайм? За повечето части по колата това е гаранционния срок, като СК (АСК) е в кюпа също.

Ванка, при тебе:
0. Диагностика.
1. Ако не си сменял маслото - вероятно е време. И първо провери за течове на масло от АСК и ги отстрани. Провери нивото на маслото точно по реда, описан в ТИС-а (имаше го и в тема в нашия форум).
2. Ако си сменял мслото скоро - пак провери за течове и после провери нивото на маслото.
Ако не помогне това - лошо :|
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Авг 2010, 19:50

Темите за маслото са много и тази тема е изчерпана.
Never mistake motion for action...

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Авг 2010, 20:47

Dimitroff написа:...

тъкмо се зачудих как пък и новата ти кола стана типтроник :mhihi:

Назад към E46