Започна да се е..ва

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Започна да се е..ва

Мнение от uricatoli » 11 Окт 2008, 18:26

Другари... от няколко дена почна да ми прави страшни мизерии.. колата е М40б16 , Та проблема е следния.. Влизам преди няколко дена като е студена, паля я и тръгвам... проблеми никакви.. Стигам си където ми трябва и гася.. След 10 мин влизам паля и пак тръгвам.. обаче започва да се мъчи, да гасне и да прекъсва.. трябва да е нас 2500 оборота за да не изгасне.. Като я издфорсирам до 6000 се оправя.. пак покарвам и пак става същата.. направо прекъсва чак забива муцуната.. От днеска започна да ми го прави дори и да е студена...

Допълвам че проблеми имам със разпределителния вал.. (за смяна е) но не мисля че има нещо общо..

помагайте колеги как да закърпя положението докато ми дойде маторя за смяната :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 11 Окт 2008, 23:01

и на газ и на бензин ли ги праи тиа номера.покараи е 30 40км на бензин
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Окт 2008, 5:25

кабели и свещи ме съмняват мене
поне и при мен ми прави тия мизерии когато си пожелае та ще ги сменям всичките барабар с капачката и палеца :winky:
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Re: Започна да се е..ва

Мнение от Митко Стоянов » 12 Окт 2008, 19:59

uricatoli написа:Допълвам че проблеми имам със разпределителния вал.. (за смяна е) но не мисля че има нещо общо..
определено не ти е само вала за смяна,а и повдигачи и кобилици.....аз такова тракащо М40 като твоето не съм виждал...боядиса тенекиите,сега мятай маторя :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 13 Окт 2008, 18:51

Момци помагайте.. за 50 км работата още повече взе да задълбава.. почна да прекъсва, на първа не иска да наеме.. като мине 2000обр. тогава се сеща и пали гумите... иначе на светофара чак тресе като работи на едно място.. чак се мъчи.. :confused: обаче забелязах че го прави на моменти.. като я изгася и запаля отново и се оправя.. но временно :confused: да не трупа някоя грешка?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

Мнение от Rumburak » 13 Окт 2008, 22:20

uricatoli написа:Момци помагайте.. за 50 км работата още повече взе да задълбава.. почна да прекъсва, на първа не иска да наеме.. като мине 2000обр. тогава се сеща и пали гумите... иначе на светофара чак тресе като работи на едно място.. чак се мъчи.. :confused: обаче забелязах че го прави на моменти.. като я изгася и запаля отново и се оправя.. но временно :confused: да не трупа някоя грешка?

нем че кой знае колко разбирам... но да не би нещо дебитомера... :confused: другото което се съмнявам е моторчето за оборотите... :?:
П.П.:подчертавам, не съм кой знае къф разбирач.. само предположение имам...:uups: :roll:
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 14 Окт 2008, 15:23

Rumburak написа:
uricatoli написа:Момци помагайте.. за 50 км работата още повече взе да задълбава.. почна да прекъсва, на първа не иска да наеме.. като мине 2000обр. тогава се сеща и пали гумите... иначе на светофара чак тресе като работи на едно място.. чак се мъчи.. :confused: обаче забелязах че го прави на моменти.. като я изгася и запаля отново и се оправя.. но временно :confused: да не трупа някоя грешка?

нем че кой знае колко разбирам... но да не би нещо дебитомера... :confused: другото което се съмнявам е моторчето за оборотите... :?:
П.П.:подчертавам, не съм кой знае къф разбирач.. само предположение имам...:uups: :roll:

Сменяхме дебитомера същата работа.. пак така работи.. За сега разхода не е мръднал... а пък то гасне все едно му свършва бензина :(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 14 Окт 2008, 15:41

виж налягането на помпата :!:

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 14 Окт 2008, 23:12

shnitzera написа:виж налягането на помпата :!:

и как точно мога да го видя ? Мен по ме съмнява да е някой датчик за въздуха.. защото вечер на хладно се спира да го прави и върви нормално
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от fireball01 » 27 Окт 2008, 9:34

колега аз имах същия проблем и при мене се оказа че масата ми небеше затегната добре и едната свещ беше разхлабена по незнайна причина.. и сега нямам този проблем... :D

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 27 Окт 2008, 13:11

fireball01 написа:колега аз имах същия проблем и при мене се оказа че масата ми небеше затегната добре и едната свещ беше разхлабена по незнайна причина.. и сега нямам този проблем... :D

Същата работа :mhihi: мерси колега...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на магия

Мнение от rango » 15 Ное 2008, 9:36

uricatoli написа:
помагайте колеги как да закърпя положението докато ми дойде маторя за смяната :confused:

маи по-важната част от темата ти е мотора дет ш доиде.какьв е?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

НЕ Е МНОГО ВАЖНО КОЛКО ТИ Е МОЩНА КОЛАТА ПО ВАЖНО Е КОЛКО ТИ Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 15 Ное 2008, 12:47

rango написа:
uricatoli написа:

дано е по моштен от м40

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 15 Ное 2008, 14:47

Пешо написа:
rango написа:
uricatoli написа:

дано е по моштен от м40

по мощен е :mhihi: М40 с портната глава :mhihi:
Изображение

Назад към E30