Висок разход на 525tds
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Висок разход на 525tds
Здравейте колеги.Притеснява ме разхода на колицата ми.Той е някаде около 12-13л./100км.Колата е дизел tds 525 автоматик и с климатик ама баж толкоз да харчи.Градско извънградско ми е 50/50 да не дойде малко повече извънградското.Не я юркам,извън градско предимно я карам с 100-110 км/ч.Спорта на автоматика съм го пускал 3-4 пъти и то за кратко да усетя само разликата и това е.Сутрин работи поне 5 мин.да позагрее малко и тогава потеглям.Колата отскоро я имам и не сам карал до сега такъв дизел и не му знам косурите и тънкостите.Та какво съм направил.Като я взех премерих компресията-О.К,смених термостата-О.К,ходих на диагностика и там О.К.Напълно сам я обслужил.Абе всичко е наред даже и ми казаха че двг. работил много мазно.Само ако сипа нафта от някоя самнителна бензанджийница като я изфорсирам на място и оборотите като падат и под 1000-1100 двг.претриса за 3-4сек. и се оправя.Сега го няма това щот сипвам от Shell или OMW.Та кажете тва нормално ли е или ако не каде да търся причината.
Бая се разписах ама исках да опиша всичко какво сам правил по колата за да може по бързо да се открие проблима.

Бая се разписах ама исках да опиша всичко какво сам правил по колата за да може по бързо да се открие проблима.

Последна промяна dinozab на 13 Яну 2006, 12:31, променена общо 2 пъти
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
еми нормално каране мойта гори 8 в града ама като я юркам скача на 12-13 ама яко юркане иначе мисля че неговата повече от 10 не трябва да харчи
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здравеите
Според мен това е нормален разход за колата.Имаики в предвид че е автоматик , с широки гуми , 6 цилиндъра, задно предаване.
Разбирам те за какво питаш, на повечето хора карали 1.6-1.9 дизел им е останал разход в главата 5-7.5 но при тази кола не е точно тъка(с две думи не търси проблем- и 124 300Д ако караше пак там щеше да ти е разхода)Автомобила си е 143 кончета все пак и те си изкат "зоб"
(сигурен сам че на некои колеги им гори и под 5 ама на место или по инерция , но там много фактори влиаят )
Good luck
=======================
Когато некои пише колко му гори нека уточнява какъв е мотора под капака тди или само тд кам 30 кончета е разликата , какви са му гумите 195-205-225-.....
Аутоматик??
Тоуринг
Пуска ли климатика ,
Как е засичал разхода , ред други ....
Според мен това е нормален разход за колата.Имаики в предвид че е автоматик , с широки гуми , 6 цилиндъра, задно предаване.
Разбирам те за какво питаш, на повечето хора карали 1.6-1.9 дизел им е останал разход в главата 5-7.5 но при тази кола не е точно тъка(с две думи не търси проблем- и 124 300Д ако караше пак там щеше да ти е разхода)Автомобила си е 143 кончета все пак и те си изкат "зоб"
(сигурен сам че на некои колеги им гори и под 5 ама на место или по инерция , но там много фактори влиаят )
Good luck
=======================
Когато некои пише колко му гори нека уточнява какъв е мотора под капака тди или само тд кам 30 кончета е разликата , какви са му гумите 195-205-225-.....
Аутоматик??
Тоуринг
Пуска ли климатика ,
Как е засичал разхода , ред други ....
- dinozab
-
-
Е хубаво ама старата ми 520 24V със същия стил на каране не качваше над 10-11 на сто бензин а тая млати по 12 и отгоре.И още един въпрос ако взема да я шпора как аз си знам колко трябва да гори?20 на сто нафта ли бах м****у?

- dinozab
-
-
mla86 написа:еми нормално каране мойта гори 8 в града ама като я юркам скача на 12-13 ама яко юркане иначе мисля че неговата повече от 10 не трябва да харчи
Е аз не говоря за градски разход а за смесен.Досега не ми се е налагало да върта само в града ама ако ми се наложи господ да ми е на помощ.
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
wow така моята е 524ТД 2.4 6 цилиндара гуми 195/65 15-ки и от пред и отзад са си стандартните колата смесено идва около 8.5 разхода а само градско казах зависи много от стила на каране
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
според мен за килограмите на е34, за автомат, за клима, за 2500куб, за 6 братя 12-13л. е толкова нормално колкото в всеки делничен ден от 22'30часа да почва шоуто на слави 
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Разхода е съвсем нормален и аз карам същата кола и на мен разхода ми е толкова,но и аз като тебе карам автоматик отскоро и несъм и свикнал още иначе от познат с такава знам че може да я докараме докам 11 но той кара автоматици от бая време.Преди карах 524тд,и ми даваше 10 и общо взето толкова и извън града най много да падне с един литър,докато сега с този автоматик имам чувството че извън градско ще е доста икономичен като гледам с кви дълги скорости е
- dinozab
-
-
Добре де искате да кажете че тая tds-ка харчи горе долу колкото 740d
Аз тва номооо го проумея как става но щом казвате.Ама при положение че с 100км/ч. оборотите на двг. са 1500 и моментно показва 4-5л./100км.Не доумявам как идва тоя разход.
Ето и още малко инфо.Значи всекидневният ми маршрут е от нас до офиса ми и обратно.Разтоянието е точно 31км. като от тях 20 са извън градско.Вие ми кажете сега тоя разход нормален ли е или не.Пак казвам калата не я карам повече от 100-110 км/ч. извън града и градско използвам и полъха на вятъра за да се движи:mhihi:
При последното засичане само на тази дистанция без никакво друго обикаляне кадето и да било от пълненето на резервоара бах изминал 104км. а резервоара побра 12.41 л. нафта 
Ето и още малко инфо.Значи всекидневният ми маршрут е от нас до офиса ми и обратно.Разтоянието е точно 31км. като от тях 20 са извън градско.Вие ми кажете сега тоя разход нормален ли е или не.Пак казвам калата не я карам повече от 100-110 км/ч. извън града и градско използвам и полъха на вятъра за да се движи:mhihi:
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Приятелю, висок ти е разхода!
Виждам че си от Пловдив, кажи каде са ти гледали колата и най-вече къде си правил диагностиката?
Колата има има някакви настройки за подаваното гориво, бяха шестнадесет степени плюс и минус, за подаваното гориво. да не би от там да идва високия разход!
Моята е с механична скоростна кутия, с 225мм гуми извън градско при скорост до 120км/ч ми е падала до 7,2литра, иначе в редки случай съм стигал 11л но при супер екстремна експлоатация. Смесен разход ми дава около 8,5-9л/100км.
Ела на ОМВ-то в неделя ако имаш възможност, да се видим и може да измислим нещо!
Виждам че си от Пловдив, кажи каде са ти гледали колата и най-вече къде си правил диагностиката?
Колата има има някакви настройки за подаваното гориво, бяха шестнадесет степени плюс и минус, за подаваното гориво. да не би от там да идва високия разход!
Моята е с механична скоростна кутия, с 225мм гуми извън градско при скорост до 120км/ч ми е падала до 7,2литра, иначе в редки случай съм стигал 11л но при супер екстремна експлоатация. Смесен разход ми дава около 8,5-9л/100км.
Ела на ОМВ-то в неделя ако имаш възможност, да се видим и може да измислим нещо!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- dinozab
-
-
[quote="Tod"]
На диагностика ходих в един сервиз срещу Бриколаж и до него има и сервиз за дизели та там ми провериха компресията и и диагностиката.Ще наравя всичко възможно да дойда в неделя на ОМW.А между другото ще сам много благодарен ако дадете още мнения по въпроса
На диагностика ходих в един сервиз срещу Бриколаж и до него има и сервиз за дизели та там ми провериха компресията и и диагностиката.Ще наравя всичко възможно да дойда в неделя на ОМW.А между другото ще сам много благодарен ако дадете още мнения по въпроса
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
и аз там ходя(Божидар Янков и Веско)сервиз Ребо наскоро ми сменяха главата на ГНП-то много съм доволен от работата им!
Те какво казаха за разхода?
Последна промяна Tod на 16 Яну 2006, 16:40, променена общо 1 път
Good Luck
- dinozab
-
-
Абе незнам как се казват ама ми направиха добро впечатление.То тва беше още като я купувах не бях и сменил термостата и не бях я засякал колко гори.А прочетох из форума че имало някакъв дачик който според темп. на двг. подавал на компа каква смес да прай по-богата или по-бедна.