рециклиране на рейки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

рециклиране на рейки

Мнение от ivan0560ivanov » 23 Сеп 2014, 18:38

здр колеги искам да попитам някои рециклирал ли си е рейката и сполучливо ли е моята не тече но има луфт и при неравности на пътя при висока скорост колата става малко трудна за вкарване в патя . казаха ми че ако я рециклирам ще изкара 6 месеца(колкото е гаранцията) и след това е касмет още колко е изкара . По добре ли е да тарся читава рейка втора ръка .Благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: рециклиране на рейки

Мнение от lordofthedance » 24 Сеп 2014, 11:31

най-добре си рециклирай твоята рейка, за да имаш поне някаква гаранция.според мен цялата процедура ще ти излезе към 300 лева, освен ако не си я свалиш ти сам и не си я носиш сам за рециклиране.Не те съветвам да си купуваш друга втора ръка, тъй като не се знае колко време ще изкара, а в днешно време абсолютно читави рейки на тия години автомобили трудно се намират.
Моята рейка след рециклиране ми изкара 2 години, след което започна да чука и по-трудно да завива на моменти, но се свиква и така карах поне още година :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 30 Сеп 2014, 20:39

Здравей колега,чак сега виждам темата. Аз рециклирах рейката на Кадито в Жизет кв.Младост преди Окръжна б-ца. Излезна ми 300 и нещо беше.Като проблема бе адски голям! Колата завиваше сама на дясно и то много и бързо! Рециклираха ми я + някакъв датчик. Много съм доволен.
пп. Те си я демонтираха и монтираха.
Последна промяна blackrider на 30 Сеп 2014, 21:07, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 30 Сеп 2014, 20:58

Хмм, аз пък имам други впечатления от тези Жизет. Някакъв Жан, май им е шеф там, за една бройка щях да го напердаша. Отивам да ми оправят рейката и оня ми вика, добре няма проблем. Дава ми един ключ и ми казва да я сваля, те щели да я оправят и после сам да си я кача :kuku: Първо си помислих, че майтап си прави, но съвсем сериозно ми отговори, че рейки не сваляли и монтирали отново, трябва да отида със свалена рейка и до там.

Отидох в един сервиз в Люлин и там ми я оправиха, вече 6 месеца някъде, няма никакъв проблем. Рециклиране на рейката, някакви гумички и реглаж после 80лв ми взе. Намира се по бул. Сливница, след като подминеш Орион продължаваш напред. На първия светофар (мисля за люлин 1.2.3. беше) продължаваш още малко направо и след около 50м в дясно. Мисля че имаше и табелка на пътя. Забравил съм как се казва сервиза.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Сеп 2014, 22:03

На късмет е. На компакта изкара 40-тина хиляди и е още здрава. На купето няма и 10 и вече тече. :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 04 Окт 2014, 11:07

Чичо Жан на окръжна бачка добре, обаче трябва да си я свалиш и да му я занесеш. Аз съм правил няколко рейки при него и съм доволен едната държи 50000 вече.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 04 Окт 2014, 16:33

Има ли колеги съграждани - да споделят къде във Варна да закарам Е46-ката да и рециклират кормилната рейка качествено?

Сменил съм всички кормилни щанги...тампони към носачите и насачите предните два вкл. и амортисьори и съм сложил чисто нови немски пружини и след 80 км в час става неуправляема и то много опасно неуправляема.

Ходих да ми сменят изцяло маслото на хидравликата - новото хидравлично е Кастрол 40/90 или нещо такова и да гресират около рейката.
Полза обаче от към стабилност нулева.
Днес купих и чисто нови зимни гуми Гудрич дот 35/14 с баланс и реглаж...е няма и няма стабилност тази бракма!

Сещам се че вече остана единствено неподменени на задните колела носачите :( остава в тях да е проблема или рейката или полуоските...
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 04 Окт 2014, 17:07

В Унитех сервиз във Варна като си правих турбото питах приемчика ли какъв се явява там,дали не рециклират и рейки просто информативно.
Отговори ми че те не правят такива ремонти,но ми обясни къде има такъв сервиз.Обаче аз като не съм от Варна и сега нямам представа къде е.
Можеш да отидеш в унитех и да ги питаш,предполагам че след като от там го препоръчват ще е читав.
И после сподели после,че май и мойта се обажда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 04 Окт 2014, 17:54

http://www.angelovav.com/ - тези са ти наблизо
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Окт 2014, 9:14

моята преди 4-6 години я рециклирах в техническият в софия, доц ангелов май се казваше,
като цяло нямах грижи с рейката докато не продадох колата повече от 2 години, но тия бяха объркали нещо монтажа по кормилния прът и трябваше приятел да им оправя майсторлъка. :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар
Кара: GranTurismo

Мнение от northern » 28 Апр 2015, 10:57

520i написа:Хмм, аз пък имам други впечатления от тези Жизет. Някакъв Жан, май им е шеф там, за една бройка щях да го напердаша. Отивам да ми оправят рейката и оня ми вика, добре няма проблем. Дава ми един ключ и ми казва да я сваля, те щели да я оправят и после сам да си я кача :kuku: Първо си помислих, че майтап си прави, но съвсем сериозно ми отговори, че рейки не сваляли и монтирали отново, трябва да отида със свалена рейка и до там.

Отидох в един сервиз в Люлин и там ми я оправиха, вече 6 месеца някъде, няма никакъв проблем. Рециклиране на рейката, някакви гумички и реглаж после 80лв ми взе. Намира се по бул. Сливница, след като подминеш Орион продължаваш напред. На първия светофар (мисля за люлин 1.2.3. беше) продължаваш още малко направо и след около 50м в дясно. Мисля че имаше и табелка на пътя. Забравил съм как се казва сервиза.

Колега, знам че темата е стара вече, но ми е интересно дали все още въпросната рейка е здрава или е сдухала. Ако е здрава, ще съм ти много благодарен да кажеш нещо повече, как да го намеря сервиза, защото ме е страх да карам вече- Освен че тропа, ми задържа волана и ми разбива накрайниците зверски. Ще съм ти много благодарен да споделиш телефон на сервиза, адрес или поне име. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 29 Апр 2015, 8:46

Здравей, рейката още си е на 6. Нямам проблем.
За съжаление не си спомням как се казваше сервиза, а за телефон, никога не съм го знаел.

Караш по Сливница. Минаваш Орион и продължаваш напред. Подминаваш 1-вия светофар и около 50м след него, веднага в дясно има една уличка. Завиваш и ще го видиш. Мисля на табелката пишеше, "Ремонт рейки", Рециклиране рейки, Автосервиз рейки или нещо подобно. Стара една табела, леко ръждясала, червена (ако не са я сменили, но ме съмнява:) )
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 29 Апр 2015, 16:55

Я предложете някой за рециклиране на рейка,но да работи с Еконта,че съм от Габрово,ако има такъв надежден?Става въпрос за рейка от Е36,горе-долу какви пари стъпва такова нещо?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 30 Апр 2015, 17:38

Vra4anin написа:Аз съм доволен от ТЕЗИ ХОРА. Правили са ми рейка течаща като лейка (не на БМВ, на друга кола), с тропане и ненормален луфт 4 (четири) сантиметра в движението на волана - направиха я бетон, неразличима от нова :!: Работят и с Еконт, няма проблеми, парите които взимат също са добри и под тези на "прехвалените" (горе споменатата рейка ми излезна 180лв труд и още 10 - 15 за Еконта отиване и връщане, та няма и за 200лв се оправи... е и още 80 монтаж/демонтаж, но това е ясно). Имам приятел който е пращал при същите хора рейката си от Х5 Е53 - същите прекрасни впечатления има. Горе долу цените за рециклиране (в зависимост колко е зле рейката) е от 130-ина до 200-ина лева за труд, това е което са ми казвали по телефона.

Имал съм досег и до жан до окръжна болница, но не го препоръчвам. (малката буква на името му не е сложена от немарливост или незнание от моя страна).

Успех.

Най-вероятно ще ги чуя пичовете.Аз ще си я купувам тепърва рейката,но искам да знам,че всичко е точно и да я рециклирам предварително,че всичко друго ще е ново и да я сложа и да излезе някакъв проблем и ще си умра от яд.Гледам,че и предлагат и рециклиране на помпи,може и нея да пратя,че не я знам в какво ще е състояние,да ми е мирна главата.Ако свършим някаква работа ще пиша,благодаря за предложението.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 30 Апр 2015, 23:25

Колеги, аз мисля че сте чели доста по въпроса за така нареченото "рециклиране"... Да го напиша отново - няма пълно рециклиране тук в България, и каквото и да ви казват - такова няма. Ако ви е износен ( или с малко износване) гребена или червяка ( а се износват само 2-3 зъба и респективно мястото на червяка където контактува точно с тези 2-3 зъба) - каквото и да ви казват тук - никой не може да го направи. Да се сменят семеринги или втулки и да се отстраняват течове - да, правят го, после обиране на луфта и до тук. Когато се интересувах от този въпрос преди 1-2 год. понеже имах малък луфт и исках всичко да е наред доста се рових. В немският ebay попаднах на две фирми които правят пълно рециклиране с оригинални части ( каквото е износено се сменява с оригинално от производителя) - условието беше да им се изпрати старата рейка, депозит като гаранция при плащането че ще се изпрати, който после се връщаше т.н като се даваше и съответната гаранция. Ако някой каже, че някъде тук сменят с оригинални от производителя износени гребени или червяци, аз ще съм първият който ще отиде.
Аз съм с отлични впечатления от ТУ - катедра хидравлика - 9 блок беше. Имат стенд - прави се пълна проверка, включително и клапана на колко бара отваря. Монтажа се прави в 11 бл. до колкото си спомням ако някой закара колата там. Но за вече износени гребени и червяци - забравете - те сами ще ви го кажат. И при тях може да се прати рейка с куриер и после да я върнат. Имайте ги тези неща наум когато мислите за рециклаж.

Към автора на темата - в ТУ им занесох рейка купена от Германия на 120К км. за проверка и пак казаха че не е в перфектно състояние, минах само с много леко обиране на луфта в допустимите граници - нямам забележки.

Следваща

Назад към Извън Темата