АКЦИЯ: "КОЛЕДНО ПАРТИ В ДОЛНА БАНЯ"

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

АКЦИЯ: "КОЛЕДНО ПАРТИ В ДОЛНА БАНЯ"

Мнение от Eli » 14 Ное 2006, 13:30

За всички, които знаят и не знаят!

От няколко години група ентусиасти от форума посещаваме нашите приятелчета от един дом за деца лишени от родителски грижи. Той се намираше в с. Гуцал, община Долна баня. След като през август месец тази година този дом беше закрит, благодарение на "системата", децата бяха разпределени по различни места. По-голямата част от тях са настанени в най-близкия такъв дом, който се намира в Долна баня. И след като вече си нямаме "Гуцал", сега си имаме "Долна баня", където продължаваме своята инициатива да помагаме с каквото можем.

Ето малко информация за дома:

През 1939 г. се създава „Сиропиталище за селски девици“ от тогавашния „Съюз за закрила на децата в България“. Сградата и прилежащата територия са дарение от Констанца Ляпчева, съпруга на тогавашния министър председател Андрей Ляпчев. Днес това е Домът за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева“. Сградата както разбирате е доста стара, но благодарение на грижите на директорката, възпитателите и децата е създадено едно прилично място за живеене.

Тъй като вече има традиция да организираме Коледно парти за децата и тази година няма да им изневерим и ще спазим обещанието си. Решихме с организаторите да открием дарителска сметка на мое име за набиране на средства и да закупим по един чифт нови обувки на децата. От това те имат крайна нужда, а ако оспеем да съберем повечко парички може и да купим и игри за забавления.

Който иска да помогне това е сметката:

Банка ДСК, клон 2119,

име на получателя (титуляр на сметката): Елена Вълчева Вълчева

IBAN

BGN BG40STSA93000013075164 - за лева
EUR BG03STSA93000010935525 - за евро

BIC код STSABGSF

Основание за превод: Дарение за дома в Долна баня.

Основанието за превода е необходимо да се напише, за да може да има прозрачност при преводите и за да изготвим списък с дарителите.

Накрая си написвате името на наредител и това е в общи линии процедурата.

Подобна информация има и във форума Събори/Мероприятия и тъй като се прояви интерес и по молба на няколко ентусиасти решихме да създадем и още една тема тук в основния форум, за да могат да я виждат повече хора и ако искат да помогнат.

Сметката е отворена вече и ще я закрием на 13.12.2006г. Като видим колко парички сме събрали ще ги разпределим и ще опишем всичко това тук, за да няма недоразумения. Който ни познава знае, че това не може да се случи и злоупотреби няма да има.

Благодарим предварително на всички, които ще се вкючат в инициативата ни.

И колкото и тривиално да звучи нека направим така, че по Коледа да се случват чудеса. ;)

Групата ентусиасти
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 16 Ное 2006, 18:48

Ето и линк към темата с подробностите в "Събори/Мероприятия" :arrow: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 255#403255 ;)
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 16 Ное 2006, 19:51

Дано повече хора се отзоват :roll:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 23 Ное 2006, 12:31

Ето малко информация. До този момент в сметката има 60лв. Като 10лв. са задължителните за откриване на сметка и останалите 50 лв. са дарени от човек, който пожела да остане анонимен.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 23 Ное 2006, 13:54

Колеги, дайте малко по-сериозно тук, може ли за толкова време да се е отзовал само 1 човек :roll:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 23 Ное 2006, 15:08

Вече са двама.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 23 Ное 2006, 16:52

Найстина ще е жалко да се съберат по малко от 1-2000лв. при толкова много членово/форумци. От мене ще има 50лв началото на месеца.
Изображение

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 23 Ное 2006, 23:50

бонго написа:Найстина ще е жалко да се съберат по малко от 1-2000лв. при толкова много членово/форумци

Такава сума е невъзможно да се събере тук ;) Не правим акцията за първа година и сме наясно какво да очакваме като помощ.
Колеги, всеки може да се включи с нещичко. Никой не е казал, че трябва да е финансова или материална помощ за децата. Всеки от вас познава хора, има връзки.... Замислете се малко и вижте с какво можете да бъдете полезни на едно дете или как да му доставите поне малко щастие. Например ваш познат има цех за сладки неща/кроасани/дрешки/обувки или каквото и да е там. Споделяте му за идеятя и го питате дали е склонен да направи някаква отстъпка от цената на продукцията си. Ако е съгласен със спестените пари ще можем да закупим още нещо и така да зарадваме повече децата. Така или иначе в плановете за Коледното парти сме решили освен вкусотиите, за всяко дете да има чифт топли обувки и по някоя дрешка ако останат пари. Ако ползваме поне някъде отстъпки може и да успеем да се справим с всичко, което сме си наумили :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 24 Ное 2006, 18:44

Искам да попитам, понеже не остава много време, т.е. вероятно до последно ще се точат плащания, до кога е краен срок и имате ли готовност да похарчите парите пълноценно?
Искренно ще подкрепа тази добра кауза и искам да кажа на колеги които са готови да направят същото. "Не е важно какво и колко е, важното, да е от сърце".

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 24 Ное 2006, 19:12

Eli написа:Вече са двама.

Двама станаха след като аз преведох пари :confused:

Любо е прав ама си мисля, че за всеки не е проблем да не отиде 1 път на кино и да преведе 10-20лв. за децата, никой не е казал да се превеждат огромни суми, кой колкото може и когато може...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Аватар

Мнение от X-citer » 24 Ное 2006, 19:38

Pin2 написа:Искам да попитам, понеже не остава много време, т.е. вероятно до последно ще се точат плащания, до кога е краен срок

Сметката ще бъде закрита на 13.12.2006. За два дни ще трябва да се справим с пазаруването в зависимост от събраните средства.
Pin2 написа: и имате ли готовност да похарчите парите пълноценно?

Какво ще рече пълноценно?
Колега, вече от доста време се занимаваме с тази дейност и повярвай ми - цепим стотинката на две за да има за всяко дете по нещичко. С много гимнастики успяваме това нещичко да не е най-скъпият продукт на пазара, но и да не е някой боклук. Ще се радвам ако се включиш към обикалянето по магазините и фирмите и видиш как пазаруваме. Една-две ръце в повече винаги са от полза, защото покупките си тежат ;)

Pin2 написа: "Не е важно какво и колко е, важното, да е от сърце".

:clap: :yes:
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Ное 2006, 20:58

Дано освен повече средства,да отидем и повече хора :D
Tux0 Ca !
Изображение

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 24 Ное 2006, 22:56

Аз ще внеса на 1.12 защото тогава ще имам възможност
Niki Lauda

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 25 Ное 2006, 9:40

X-citer написа:........Какво ще рече пълноценно?.......

Нямах предвид, дали ще има загуба по парите, ами ... Както се досещаш, не се знае сумата която ще се събере. Следователно е трудно да се направи от сега сметка какво ще се купи. Т.е дали да е голямо, малко, много на брой и т.н. Знам, че се занимавате от доста време, на последното ходене (макар и за малко) и аз се надъхах да помагам на тез деца.
Смятам, че има много хора които нямат възможност, но искат. На такива мога да кажа, че поне с присъствие ще се отбележат отлично. :mhihi:
Ако ще е коледно парти, какво ще е без BMW ентусиасти :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 25 Ное 2006, 21:54

I.Voykov написа:
Eli написа:Вече са двама.

Двама станаха след като аз преведох пари :confused:

Любо е прав ама си мисля, че за всеки не е проблем да не отиде 1 път на кино и да преведе 10-20лв. за децата, никой не е казал да се превеждат огромни суми, кой колкото може и когато може...

Всъщност, като казах че са двама имах предвид едно момче, което ми се обади и ми предаде пари на ръка. Но това разбира се не омаловъжава твоя жест. В четвъртък на екото още едно момче даде парички за доброто дело.

Ще е добре ако се съберат повечко парички, но в крайна сметка колкото толкова.

Благодаря на всички, които се включиха още веднъж.
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум