Най-доброто решение за BASS BOX в Е36 (без резане)

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Най-доброто решение за BASS BOX в Е36 (без резане)

Мнение от bmw_e36_fen » 11 Юни 2007, 0:16

Понеже доста хора се чудят как става номера и доста хора са чували митовете че в БМВ не става музика .... Реших да пусна следното нещо ...... Това е оптимален вариант според мен без да се реже ламарина !

1. На задната кора има колонки 10СМ NOKIA в пластмасови кутии .... Те трябва да се демонтират защото ще използваме отворите им !

2.Вече като са демонтирани говорителите идва момент за избор на BASS BOX (туба , каса , кутия и тн). Тук от значение е тя да бъде с овторен обем препоръчително с 2 порта (рефлекса) и вида по ваш вкус .... Бандпас , с магнита извън бокса и тн ..... Целта на бас рефлексите е посредством 2 тръби да изведат баса в купето като се свържат с отворите от задните колонки които демонтирахме ....

И ето за пример със снимки ... Тук е даден вариант с 2 говорителя бандпас и тръби под ъгъл.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 11 Юни 2007, 5:01

добра идея .. но къде ще се сложат ззадните колони ... без рязане !?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 11 Юни 2007, 9:30

Тия меки връзки сигурно не вибрират! :mhihi:
Ще споделиш ли и как си сметнал диаметъра, дължината на тръбите и скоростта на въздуха в тях с тия "завойчета"?
А иначе демпването е 6+! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 11 Юни 2007, 10:20

Sharo написа:добра идея .. но къде ще се сложат ззадните колони ... без рязане !?

идеята е добра няма да му дрън4и багажника :) а средите незнам с някви планки които излизат между облегалката и задната кора и за тех може да се хванат по една среда и пищялка в някъв минимален обем а може и без обем има такива среди4ки дето свирят само среди без мид бас те са затворени отзад и не им трябва никъв обем само малко декорацийка:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 11 Юни 2007, 14:31

Sharo джобове от стъкломат на самата кора хем ще има и по-хубав вид.

The_Ancient не са толко меки че да вибрират толкоз от матерял близък до портовете са ;) Иначе си прав за демпването (макар че с тея 2 10ки в БМВ не е нужно усвен малко подпълване на кората ;) ),а скороста по завойчетата ти е ясно че е относителна стойност ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 11 Юни 2007, 17:33

Идеята никак не е лоша между другото. А и при добра предна линия може да се мине и без среди на кората.

Оригинала е тук: http://www.2phast.com/BMW/bmw.htm

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 11 Юни 2007, 19:17

Точно колега но не е проблем и на кората да се монтират говорители ;)

ОФФ: Това БМВ с мерцедесови джанти рулира :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 11 Юни 2007, 21:29

bmw_e36_fen написа:Точно колега но не е проблем и на кората да се монтират говорители ;)

ОФФ: Това БМВ с мерцедесови джанти рулира :)

аз тука при мене видях новата ЕС класа с джанти реплики на М3 е46 .. :mhihi:

poweramper написа:Идеята никак не е лоша между другото. А и при добра предна линия може да се мине и без среди на кората.

Оригинала е тук: http://www.2phast.com/BMW/bmw.htm

ааа без

bmw_e36_fen написа:Sharo джобове от стъкломат на самата кора хем ще има и по-хубав вид.

не мисля, че ще имат по-хубав вид от оригиналната кора от която не се виждат колони .. пък и джамбазите не виждат за кво става дума ,,,,

а тая 5ца няма ли ски сак ... аз нещо нямам спомен от наща как беше ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 11 Юни 2007, 21:44

За джамбазите си прав .... Иначе аз съм фен на раздувките и за това според мен ще е по-красиво ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 14 Юни 2007, 22:02

Много добре се е полу4ило колега.Нека само да пусна и аз 2-3 съвета да подобриш картинката на звука:
1.Там където имаш място м/у двата говорителя,та от там пусни дървена спънка до долната дъска и до горната с цел да намалиш допълнителния резонанс на кутията.
2.Поиграи си малко с ватата.Може с по малко да полу4иш по задоволителен резултат.Демпването на една кутия е много важно,ако не си си играл ве4е с това де.
3.Тези тръби за рефлектори е добре да са от по як материал.Поне да са дебели стените им 2-3 мм.И да не си променят формата по време на баса.Може по тяхната форма да огънеш ПВЦ тръба с пистолет за горещ въздух.
4.Дъската на която са разположени говорителите трябва да е по-дебела от останалите с цел да се избегне пак излишно трептене.Можеш за тази цел да използваш 2 обикновенни слепени дъски или една по дебела.

Поздрави за добрата идея и изработката :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 15 Юни 2007, 2:30

Не е моя идеята но ще правя същото само че с 1 бас и кутията ще е висока до ламарината от там ще излиза направо прав басс рефлекс на кората ;) Сега съм в процес на търсена на хубав басс че моя pioneer нещо не ме кефи вече ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 15 Юни 2007, 9:33

bmw_e36_fen написа:Сега съм в процес на търсена на хубав басс че моя pioneer нещо не ме кефи вече ;)

ш'са сетиш ти... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 15 Юни 2007, 11:54

bmw_e36_fen написа:Не е моя идеята но ще правя същото само че с 1 бас и кутията ще е висока до ламарината от там ще излиза направо прав басс рефлекс на кората ;) Сега съм в процес на търсена на хубав басс че моя pioneer нещо не ме кефи вече ;)

Hertz ES300 изкарва у4удващо по мек и плътен бас от Пайнера и е на доста приемлива цена за среден клас говорител,оба4е за мощност определено Пайнера е по добре.Ина4е на пазара има доста избор за говорители.Един съвет само...Не взимай само Блакпунт :lol: ,Тундерт :lol: ,Сони или JBL 4е на последък са много зле горките.Виж Кикер е нещо друго ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 15 Юни 2007, 13:42

Don_Mandragon написа:оба4е за мощност определено Пайнера е по добре.Ина4е на пазара има доста избор за говорители.

За мощност или за налягане :mhihi: Щот аз не обичам мощност!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 15 Юни 2007, 15:27

The_Ancient написа:
Don_Mandragon написа:оба4е за мощност определено Пайнера е по добре.Ина4е на пазара има доста избор за говорители.

За мощност или за налягане :mhihi: Щот аз не обичам мощност!

Налягането зависи от типа на кутията и как е направена(из4ислена),както и от самата чувствителност на говорителя.Пайнета е по добър да работи продължително време на определена мощност без да се повреди или да му се изменят параметрите.Това е параметъра Power Continious за който Пайнера превъзхожда ;) Все пак зависи кои за какво ще го ползва де ;)

Следваща

Назад към Car аудио и видео