ПАЯК...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

ПАЯК...

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 16:54

слу4ката се развива днес пред работата ми на ул.иван асен 2-ри.паркирам аз както обикновено пред заложната къща в която работя и няколко минути по късно при мен влиза един колега.в момента който поглеждам към него в отражението на едно огледало виждам нещо зелено до колата ми :shock: .изфър4ам с 200 навън и що да вида-някав униформен от пътна полиция седи до колата и снима.виждам и паяка до колата.казвам му 4е сега ще я поместя и той ми вика не може ве4е е сложена едната скоба.аз така :shock:.Той ми иска документите на колата и ли4ните документи при което му подавам прегледа на колата,талона за гражданската,талона за прегледа и ли4ната карта.ушевия ми разправя да му дам и шофиорската книжка и талона(синия който липсва по обясними при4ини :mhihi: ).аз му отговарям 4е сам му дал документ за самоли4ност и да не ми тарси други документи.по4на да ми обяснява 4е е служебно лице и при поискване сам длъжен да му покажа шоф.книжка заедно с талона и ли4ната карта.на висок тон му обясних 4е след като не ме е спрял докато сам бил в колата няма право да ми иска и книжката(за което не сам много сигурен)зе документите и гузно отиде до паяка без да ми тарси пове4е книжката и талона. казах му 4е колата седи секи ден тука и 4е тука работя ама той-не.опитах се да махна скобата ама неуспешно.от там се по4наха едни скандали.аз се ка4их в колата и те продължиха да я зака4ат.излязох навън и отка4их едно от важетата и го даржах с едната ръка(с другата говорех по телефона с един катаджия който ми е познат.тогава единия от тях тръгна да ми дърпа важето от ръката за да я зака4и,но 4овека беше леко казано слаботелесен и опита му се оказа неуспешен.на помощ му дойдоха шофиора на паяка и полицаят коъто е с тях.тримата запо4наха да ме блъскат и успяха да ми измъкнат важето и зака4иха колата.в този момент аз седнах в нея и те вдигнаха колата заедно с мен.казаха ми да изляза и аз отказах,говори с един френд и той ми обясни 4е при така саздалата се ситуация нямат право да тръгнат от местото с мен и да ка4ват колата.освен това могат да ме изкарат от колата само с прокурорско разрешение(това така ли е наистина).полицая се обади на негови колеги и за4акахме.след около 5-6минути дойде една патрулка ама тея джипките които са и спряха и тръгнаха да си купуват бани4ки(до нас има бани4арница).полицаят от паяка установи 4е е в безизходица и отиде при тях едва ли не им се молеше да му помогнат.единия от тях мазно-мазно отиде до патрулката зе си кепето и дойде да ми обяснява да сам слизал от колата за да не ме изкарат принудително.аз му отговорих 4е няма да сляза и той вика тогава ще ти пиша акт за гражданско непод4инение и викам пиши квот искаш,без прокурорско не можем да ме изкараш.тоя нещо се нервира и ми вика найш ли кво прокурорско щи дам като слезеш.теглих му една и затворих вратата.след няколко минути разговор с адвокат по телефона слязох от колата и написах вазражение по акта за неправилното паркиране.от тука нататък сам посъветвам след излизане на постановлението да обжалвам и право в съда.обвинението което ще предявя е следното:неправомерно отстраняване на автомобила от пътя,щети по колата(ляв и десен калник предни),насилтвено отстраняване на вода4а от автомобила от служебните лица.за вси4ко това имам 4 свидетели колеги.двама адвокати които седяха в кафето което се намира в непосредствена близост до мястото на слу4ката(от които единия е генерал-незнам дали ще помогне това)и няколко слу4айни минува4и.за слу4илото се имам и снимков и видео материал които ще бъдат отнесени до съда.
въпросите които имам са имат ли право тея нещастници по тоя на4ин да се даржат с гражданите и какво право им дават да позволяват такива своеволия.забравих да отбележя 4е по закон колата трябва да е снимата заедно сас знака по който сам нарушил правилника а такава снимка липсва.според вас ще имали смисал си4ко това което мисля да предприема
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 20 Ное 2007, 17:09

докато има човек в колата нямат право да предприемат нищо ;)
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 20 Ное 2007, 17:10

Определено ще има смисъл , но според мен ще имаш един куп излишни нерви в разправия с бюрократщина . Ако се беше отнесъл с тях по-добре когато са ти искали книжката , можеше да минеш и само с почерпка по кафе (при условие че всеки ден спираш там и те те виждат и те познават - бъди сигурен в това) Аз имах подобен случей на Ботев , всеки ден си спирах на забраненото и един ден решиха че аз съм на ред , но се разминах леко с 3 кафета една кола и малко авто части с отстъпка им пуснах :mhihi:

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 17:12

bace_martu написа:Определено ще има смисъл , но според мен ще имаш един куп излишни нерви в разправия с бюрократщина . Ако се беше отнесъл с тях по-добре когато са ти искали книжката , можеше да минеш и само с почерпка по кафе (при условие че всеки ден спираш там и те те виждат и те познават - бъди сигурен в това) Аз имах подобен случей на Ботев , всеки ден си спирах на забраненото и един ден решиха че аз съм на ред , но се разминах леко с 3 кафета една кола и малко авто части с отстъпка им пуснах :mhihi:

те искаха направо да им давам пари още преди да са я ка4или.и тези за 1-ви път ги виждам.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Ное 2007, 17:30

Да по принцип като я снимат и закачат едното колело зимат 18лв.
Последния ми акт е такъв взеха ми на място 18лв. ония капут се навря в кабинката и ми написа акт :shock:
Като разбрах че ем съм дал пари ем АКТ направо откачих стана ебати скандала за малко да ме заключат за обида на служебно лице ли нещо такова беше :roll:
Ма както и да е аз ги заебах псувах ги половин час и си тръгнах ,после като ми излезна акта след два месеца платих още 40лв. за неправилно паркиране.

Мамицата им ако имаш видео материал дай го на некоя телевизя бе дееба и мишоците мръсни.
Днеска точно четох че 30лв им било малко за извозване щото то реално струвало 70лв. а старата сена била заложена на нафта 0.72ст. за 1 литър.И веднага един всезнайко пона да ояснява как в словения било 70 евро извозването,а във виена било 160 евро.
Но тук идва въпросът къде е София и Къде е Виена?
Къде отиваш ти може би? едва ли не :twisted: :twisted: :twisted:

Обади се да ги накиснеш на господарите щом имаш видео и снимки ,повервай ми повече ефект ще има отколкото да ги осъдиш да ти платят 2-3-5к за щети.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Ное 2007, 17:35

свещи да си купят с тия пари....!
:twisted:
от съд спомен нема! заеби съденето-само ядове и загуба на време е тва в България....

Ох, на баба!
Аватар

..

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 17:36

на мен за едно колело и снимката искаше да дам 12лв но не е там вапроса.забравих да отбележа 4е и мен искаха да ме заклю4ат.равносметката от днес е акт за неправилно паркиране,глоба от 29лв за сваляне на колата,и акт за гражданско непод4инение който ще е между 300 и 600лв
затова и ще обжалвам и ще ги съдя до дупка
SKISA написа:свещи да си купят с тия пари....!
:twisted:
от съд спомен нема! заеби съденето-само ядове и загуба на време е тва в България....

друг е въпроса 4е им имам данните и в краен слу4ай нещата ще се решават в стил 90-те :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Ное 2007, 17:44

обсъжадено е...! когато направят нормални паркинги и заплати за да си ги плащаме-тогава да събират пари!
а стил 90те се е появил точно поради тая причина,щото нема правосъдие тука!за тва можещите и вярващите си го търсят сами....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 20 Ное 2007, 18:18

Баварец по кой закон ти е акта?Ако е по УБДХ максималния размер на акта(закона не е променян от много години) е 100лв или 30 денонощия арест с обществено полезен труд,но щом си си пред ПС-то значи няма да е арест.Пак казвам ако е по "Указ за Борба с Дребното Хулиганство".Погледни по кой закон е ако мога ще ти дам някакво инфо

Ох, на баба!
Аватар

..

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 18:22

Wenzy написа:Баварец по кой закон ти е акта?Ако е по УБДХ максималния размер на акта(закона не е променян от много години) е 100лв или 30 денонощия арест с обществено полезен труд,но щом си си пред ПС-то значи няма да е арест.Пак казвам ако е по "Указ за Борба с Дребното Хулиганство".Погледни по кой закон е ако мога ще ти дам някакво инфо

така като гледам акта едва ли който и да е било ще може да го ра4ете.незнам по какъв друг на4их мога да разбера

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 20 Ное 2007, 18:32

Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии :idea:

Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицата :idea: Не трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.

И в крайна сметка, ако си беше платил като пич глобата без да се пениш на куките и на служителите на паяка, смяташ ли, че щеше всъщност да се разминеш с много по-малко разходи, нерви и т.н.?
Изображение

Ох, на баба!
Аватар

...

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 18:39

mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии :idea:

Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицата :idea: Не трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.

И в крайна сметка, ако си беше платил като пич глобата без да се пениш на куките и на служителите на паяка, смяташ ли, че щеше всъщност да се разминеш с много по-малко разходи, нерви и т.н.?

за нервите и разходите си абсолютно прав.работата е там 4е те нямат право да се отнасят по този на4ин с гражданите и вдигането на колата е неправомерно.относно гъзареенето не не сам и що да не ходя с колата на работа.а за таксата от 2 евро-като станеме нормална даржава ще са нормални и заплатите,и предвит трафика в софия който се отежнява постояно го намирам за правилно

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 20 Ное 2007, 18:46

mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии :idea:

А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?

Ох, на баба!
Аватар

..

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 18:49

sonny написа:

А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?

едно голямо евала брат :bowdown: :bowdown: :bowdown:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 20 Ное 2007, 19:07

sonny написа:

напълно те подкрепям :!: това е демократична а не полицейска държава :!: съди ги до дупка баварец ! с тебе съм и с квото мога ще помагам :!:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Следваща

Назад към Извън Темата