Преживелици по Пловдивско

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Преживелици по Пловдивско

Мнение от Penchev » 20 Мар 2008, 12:32

Колеги, тези дни съм много натоварен и от понеделник все се каня да напиша какво ни се случи на мен и брат ,пък и на няколко души покрай нас в неделя вечерта/през ноща и чак сега успявам да седна и да понапиша ...

За 3-тата национална сбирка организирана от Сливенската група в местноста "Карандила" се събра рекорден брой народ и автомобили от цяла България.Резервациите валяха като дъжд в лятна буря ,начеваше нещо голямо и страшно !!! :twisted:

Последните дни преди тръгването всички бяхме полудяли, никой вече нямаше търпение за тръгване в организираните колони към мястото на събитието.както обикновенно аз в трепета преди пътуването почти не ме хваща сън и въпреки ,че си бях казал да легна по-рано за да съм отпочинал колкото е възможно сутринта (ставане 05.00 часа)пак стана 01.00 часа и пак пред форума ми отиде половината сън :lol:

Никога обаче до сега не ми се беше случвало да се събудя с лошо предчувствие - точно преди да ме събуди телефона сънувах някаква страшна простотия.Потеглих с колата скоро,събрах си антуража от двама души - моят братовчед Коко и Мърито,една много готина и лъчезарна мацка :P и отидхме на сборният пункт в началото на магистралата.Там вече бяха разни момчета дето не познавах ,но и те като нас гледаха с огън в очите на изток ,там където водеше магистралата ... Дойдоха Шаро,Росен Коларов,Иво Айс-а, Виктор Газара,Пешо Плешивия и цялата тумба отпътувахме.

Няколко км по-нататък аз промълвих,че имам неприятно предчувствие и дано не съм прав ... Правихме си снимки в движение,колоната се движеше чевръсто и всичко беше повече от прекрасно до момента в който ааа да направя един завой и нещо волана няма въртене - леле ,викам си нещо стана със сервото.Спряхме на едно ново ОМВ след Пловдив ,точно преди отклонението за с.Поповица,някои да заредят (хората с много литровите зверове под капаците) а аз да видя какво стана с тая кола ...
Отварям предния капак,капачката на съда за хидравликата и нивомата и гледам вътре няма никой - празно като в църква ! :shock:
Газ в бензиностанцията ,купих масло за Ситроен окачване ,налях го и запалих колата.Тя го пое и изведнъж отзад се чу страшен плис - все едно крава пикаеше хахахаха :mhihi: маслото фруууус на асфалта ... Залягам отзад да видя от къде тече и с ужас установявам ,че цялата ходова част на задницата е в масло,както и капака и задното стъкло.Шаро и Роската Коларов започнаха да бършат колите си,защото се оказа,че като ми е гръмнал маркуча от сверата към амортисьора всичко е отишло по тях.Шаро спомена ,че е помислил ,че си пръскам на челното стъкло ,защото течност от мен е отишла по неговата кола и като е пуснал чистачките е станало мазало.

Както и да е вдигаме колата,гумата навън,видяхме пръснатия маркуч и пак в бензиностанцията д купя сива лепенка и скоби за да се опитаме да закърпим положението и да продължа на ход.Положението се изнерви защото в Стара Загора цялата група + тези от останалите градове по Тракията ни чакаха за да направим колона и да се придвижваме вкупом към голф игрището в Сливен а ние закъснявахме ... Звънях на Бисер Фен-а от Хасково да му кажа да тръгват,че просто имаме проблем ,но те ни изчакаха без да звънят постоянно ,за който жест съм им много,много благодарен ! :bowdown: Омотахме маркуча със сивата лепенка ,сложихме скоби - да обаче налягането към задните активни амортисьори е толкова голямо ,че лепенката със скобите не издържа и в момента ,в който задницата се вдигна и застана на работно положение Клинтън_66 забеляза ,че пак протече ... Оставихме колата там за да не хвърлям повече пари за масло и да не хвърля най-накрая хидравличната помпа и се качихме по останалите автомобили.

За сбирката прост нямам думи, лично аз се чувствах в пъти по-добре от всичките нацинални събори взети заедно досега ! :D :D :D
Да са живи и здрави организаторите , сътвориха нещо невероятно хората с цената на голямо тичане, средства и притеснения !!!
:yes: :yes: :clap: :yes: :clap:

Тръгнахме си в неделя обратно - аз,Бавареца_86 и Шаро с Мката му,едни момчета с едно Е36 купе и брат ми с братовчед ми в комбито.Плана беше да отидем на бензинотанцията дето остана мойта кола и да я закачаме и теглим към Пловдив в сервиза на Роската.По магистралата натам изпънаха брат ми и Шаро колите в новия участък , 270 км/ч на Шаро колата залепи като за добър ден :shock:
Спираме на бензиностанцията и брат ми вика "Абе, на мойта кола от толкова гърч и гръмна средното гърне,стана като бегачка, я как реве" и дава газ хахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi: Клекна да види отдолу гърнето и изведнъж извика "Лелеееееееее,край !" :shock: ... Отваря капака и какво да видиме - водната помпа аут ! Играеше яко и беше протекла ,ами сега накъде с две от 3 строшени коли на 160 км от София в полето на бензиностанция дето няма и ток а генератор ,който произвежда нужната електроенергия ?! :help:

Започна се звънене по телефоните по сред нощите в неделя - брат ми на Любака,Noty boy за водна помпа,братовчед ни на негови близки в Първомай да вкараме и сменяме водната му помпа в техния сервиз.Добре , Любо каза идвайте за помпа в сервиза обаче аз никога не бях ходил там и не знаех къде се намират а брат ми пък се чудеше как да тръгва за Първомай през това време за да разхвърля колата и да ни чака та като занесем помпата направо да събира колата.Времето ни беше много кът - звъня на Иво Станчев от пловдив ,да ни чака човека на влизане в Пловдив и да ни води по възможно най-бързия начин до сервиза,да не се лутаме ,че и без това беше страшно положението.Евала и на него, скочи човека веднага и отиде да ни чака, обачееееее
тръгваме ние с Мката и на Първомай на кръстовище наляво за Свиленград,надясно за София и направо за Асеновград Бавареца каза твърдо "Давай за Асеновград,на там ни е пътя" ,което мен ме озадачи :roll: ,защото си знаех че посоката е София и 100% влизаме в Пловдив (глупаците слагат така табелите по пътищата ,че човек е като чужденец в собствената си държава).Газ за Асеновград и пътя взе да се скапва прогресивно, ние хем бързаме,хем сме с бърза кола ,но пътя не ни позволява да караме ...Започнаха да изкачат в тъмното хора, велосипедисти ,коли с ремаркета без светлини и светлоотразители - майкоооо ,направо шок на всяка минута !!! :shock: :help: :confused:
Движехме се и все повече наближавахме Асеновград,когато преди влизането в града видяхме отдясно спряло едно Ауди и решихме да попитаме шофьора вътре за посоката към Пловдив.Спираме до колата и какво да видим - едно момче седи на седалката до шофьора и друго момче седящо отзад зад шофьора.Сваля Бавареца стъклото ,те свалят тяхното и точно Шаро поема дъх да поздрави хората и изведнъж "жжжъъъъът" се изправя едно момиче от шофьорската седалка с много рошава коса и смутен поглед и ние ей така ... хахаха :shock: :mhihi: :mhihi: Явно тя правеше някакви настройки на уреда/рАдара на господина ,обаче нали сме си с късмета та и тях прекъснахме хахаха
Упътиха ни учудващо търпеливо предвид това как ги смутихме и ние продължихме ,но така както ни обясниха пътя се набихме в едни тъмни разбити Асеновградски улички и оттам ресто назад.Попитахме едни полицаи за пътя и те ни упътиха.В следващия момент и Шаро и Бавареца отпред се разпищаха и хванаха за очите "ААААААА нещо залютя-я-я,какво е т'ва бе" :shock: ?! Аз на задната седалка нищо не почувствах ... някакви Асеновградски магии ебати хахаха

На изхода на града за към Пловдив звъннах на Станчев да му кажа ,че ще влезем не по Цариградско шосе а от Асеновград,извиних му се и той тича пък на другия изход на града да ни посреща ... Един Джеки с една Е34-ка почна да форсира междувременно та да се състезаваме от светофара ,та беше пометен от силата на изрудския 6-стак хахахахаха Събрахме се с Иво в Пловдив и заедно отидохме до сервиза.Ноти бой дойде,свали една помпа от мотор там и ни я даде със силикон вместо гарнитура.Поговорихме си и запалихме за Първомай.Станчев ни изведе по най-бързия начин на края на града и по главния път взе Шаро да дава газ по-бързо да стигаме ,брат ми пък взе да звъни нетърпелив и помоли да купя антифриз.В един прав участък настигнахме ТИР и Шаро застъпи Мката здраво,писна и се изстреля яката работа,някакви 8000 мин-1 лудница :twisted: :twisted: и тамън излизаме от завоя и "фраааас" слънчогледа подава чичко милиционер хахаха :mhihi: Радара пищи на умиране,ние се смълчахме.След сума ти разправии защо бързаме,какво се случва старшия накара колегата му да дойде и да чуе историята от нас с Бавареца,че нещо му се струвало ,че го пързаля Шаро по най-безобразния начин хахаха В крайна сметка ни пуснаха и помолиха да не летим като на рали.Влизаме в Първомай и на ЛукОйл-а спираме за антифриз - обаче традиционно като за вечерта нищо не се случва като хората - продавача ми заяви ,че вчера бил свършил хахахаха и ние оттам смях ,то вече от толкова простотии само на смях взе да ни избива .Намерихме в крайна сметка антифриз и газ към сервиза.Влизаме усмихнати,смеещи се и брат ми като водя помпата в ръката ми и вика "Лелеееее,тя е за двоен стоп" :shock: и настана тишина :help: ,... Простотия след простотия ... Тази помпа има изход за още един маркуч,за който няма такъв в на брат ми колата ! Направиха се едни магии и той почна да събира колата.Обезвъздуши я и към 1.30 часа бяхме готови да ходим към мойта кола да я теглим към Пловдив тепърва.Така и стана ,потеглихме най-накрая от злощастната бензиностанция ,но и на мен и на него ни се видя късо въжето.Спряхме нейде в полето и Шаро извади неговото въже за да го наставим и да можем да се движим по-спокойно.Тръгнахме с въже и половина и по едно време минаваме покрай същите милиционери и единия като ни видя подскочи и почна да сочи колите хахахаха На влизане в Пловдив заради едни дупки намалихме скороста доста и въжето почна да се влачи и изведнъж "праааас" гумата го застъпи и то се скъса :mhihi: . Викам си ,само да се приберем живи и здрави когато и да било в София ,защото честно казано започна да ми се вижда невъзможно след толкова простотии и без едно нещо като хората хахаха
С едното въже я затеглихме колата и я оставихме при другите БМВ-та отпред.

Тръгнахме за София вече не помня по кое време ,но знам ,че се прибрахме към 05.30 часа ,аз спах като никога в кола,Бавареца също беше из вечните Е30 ловни полета хахахахаха :lol: Шаро завърши своя път от Сливен до София с 444 км и куп приключения "благодарение" на нас Много благодарности към него ,защото и той се бореше като войн до последно и много ни помогна !

Вчера отидох да си я прибера, вече е с два нови и много яки маркучи с метална оплетка отзад,никога никъде тази кола не ме беше оставила на път,постоянно я гледам и стягам ,но незнам как съм изпуснал тези маркучи ?! Всичко друго се гледа всеки път като се вдигне колата на крик-а,но само на тях един път не им обърнах внимание и ето ,че след 14 години и 600 + К км единия предаде богу дух, та веселбата беше пълна хахаха Станчев ме покани на ресорант със своята половинка вчера след като изкарах колата от сервиза та така се наядохме ,че направо не ми се говори - благодаря за почерпката !!! На връщане ,нямаше движение та си покарах на воля с една А8-ца ей така неангажиращо го минах на едни завои с маскимална скорост пича,сега с тези новите маркучи незнам дали си внушавам ама имам чувството че колата ми е още малко по-стабилна :roll:

Като финал на тази история искам да кажа,че ми е трудно да си помисля ,какво щеше да бъде ако ви нямаше вас и форума чрез който сме се запознали и комуникираме :!: :!: :!:
Хора от цяла България та и извън страната ,които сте готови да помагате на колегата в беда без значение колко е часът ,кой ден е и дали в момента е възможно или не е , това е просто невероятно в тези дни, когато отношенията между хората с в някаква критична фаза,за уважение трудно можем да говорим - хората се увълчиха и охладняха и времената на топлите човешки отношение между познати и непознати останаха безвъзвратно назад в историята за съжаление ...

П.с. Шаро давай снимките ,да видят хората за нашия цирк "Буш" хахахаха :mhihi: :mhihi:
п.с. Още веднъж благодаря на всички ,които ни помогнахте в онези тежки моменти :!:

Георги Пенчев
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 20 Мар 2008, 12:52

След толкова каръщина брат, отдели 10ст. и 10мин. и иди да палнеш една свещ, восъчна, в някоя църква за здраве и се благодари че все пак има добър край. :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 20 Мар 2008, 12:53

евала, че има такива хора готови да ти помогнат в тежък момент :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 20 Мар 2008, 13:04

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Евала на хората които са били до теб в тези трудни моменти
П.С-Така трябва да е между всички хора

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Мар 2008, 13:50

естествено е супер,че си се оправил с помощта на колегите,жорка!

дано съвсем скоро,обаче ,това вече не е страхотна история ,а едно нормално преживяване....! в смисъл - не да ти се разваля колата,а помощ от колега!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 20 Мар 2008, 15:32

ее браво браво мн се радвам че се е намерило кой да ви помогне ! мн е важно щото аз 1 път бях закъсал и никой от форума не дойде ... надявам се и аз да мога да помагам когато се наложи само зънкайте :have one: :have one:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 20 Мар 2008, 15:55

Пенчев
винаги ти чета разказите с интерес
просто много добре ги преразказваш и като ги чета все едно и аз съм бил там
евала на колегите които са били с теб до край
и най важното че сте се прибрали всички живи и здрави по домовете
кефя се на мъже

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 20 Мар 2008, 17:34

Жоро, страшно прибиране е било! Евала на всички, които са се отзовали и са помогнали! А иначе табелите в района на Пловдив и мен са ме обърквали много яко! :) :mhihi:
21/02/08...speechless

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 20 Мар 2008, 21:40

Добре сте си изкарали.

БМВ пътна помо6т е по добра от ADAC :lol:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Мар 2008, 22:17

Радвам се че все още има такива хора които са готови да помогнат винаги с каквото могат! Евала момчета :bowdown:
А относно табелите... думи нямам.. преди 3 седмици ми се наложи да ходя през ноща до Първомай и докато се оправя из онези села... сигурно 30 човека питах за посока :help: Сега тази неделя пак ходих, но този път по светло и ми беше относително по-лесно.
Още веднъж браво за хубавото пресъздаване на историята-сеедно и аз съм бил с вас :)

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

...

Мнение от bavareca_86 » 20 Мар 2008, 22:38

:mhihi: :mhihi: дамм интересно беше :mhihi: полицаите в асеновград когато спряхме да ни опътят в тоя момент пишеха акт на някакви цигани :mhihi: :mhihi: а мацката от алдито кършеше пи..и :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 21 Мар 2008, 10:20

доволно филмчета сте с преживяли, като се замисля ни задминахте малко преди да влезем в Стара Загора, беше преди 6 часа :shock:
а сте се прибрали в 5 и половина сутринта :shock:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 21 Мар 2008, 13:24

ето малко снимки
Изображение
в началото преди да разберем че на дилян комбото има проблем ...
подготвяме колата за дърпане ...
е да ама не
Изображение
айде обратно двете една до друга
Изображение
то се видяло, че няма се пътува поне да заредим задкормилните устройства

Изображение
и в първомай
Изображение
Изображение
дилян му светна вече :mhihi:

Изображение
следите ни ..

тука удължаваме въже
Изображение

а тука го скъсахме
Изображение

Сливен-София 444.2км
Изображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 21 Мар 2008, 13:35

еее Шаро може ли такова нещо
да не си снимал рошавите моми в АВдито :mhihi:
кефя се на мъже

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 21 Мар 2008, 14:33

dan4o_ написа:еее Шаро може ли такова нещо
да не си снимал рошавите моми в АВдито :mhihi:

няма светкавица на телефона :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Страхотни истории