решение на проблема с централното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
решение на проблема с централното
Както бях писал, имах проблем с отключването на моето е46.
Проблема е от едно от релетата които са за отключване и заключване. Скоро имаше тема и един колега ме насочи към тях.
Как да си го ремонтираме сами:
Сваляте джапката
Откачате буксите от модула (една бяла кутийка най отгоре на рафтчето)
Вадите модула и после и самата платка.
Като се погледне отгоре се виждат на две места по две релета. Това реле което трябва да ремонтирате е със син надпис сименс и е от вътрешната страна от към буксите. Другите две релета са по големи и имат една ламаринка до тях(не ги пипайте) така че няма как да ги объркате.
Прави се разрез в долната част на релето и после внимателно го почиствате(там където е окислено) после се лепи със силикон.
Прибягнах до този вид побългаряване защото се скъсах да търся такива релета и няма никаде.
И не на последно място - пия Каменица
Проблема е от едно от релетата които са за отключване и заключване. Скоро имаше тема и един колега ме насочи към тях.
Как да си го ремонтираме сами:
Сваляте джапката
Откачате буксите от модула (една бяла кутийка най отгоре на рафтчето)
Вадите модула и после и самата платка.
Като се погледне отгоре се виждат на две места по две релета. Това реле което трябва да ремонтирате е със син надпис сименс и е от вътрешната страна от към буксите. Другите две релета са по големи и имат една ламаринка до тях(не ги пипайте) така че няма как да ги объркате.
Прави се разрез в долната част на релето и после внимателно го почиствате(там където е окислено) после се лепи със силикон.
Прибягнах до този вид побългаряване защото се скъсах да търся такива релета и няма никаде.
И не на последно място - пия Каменица

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
е че какво побългаряване бре колега
това и на запад го правят ако не искат да дават една торба пари за някфо тъпо реле

това и на запад го правят ако не искат да дават една торба пари за някфо тъпо реле

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
и аз имам проблем напоследък с отключването от копчето на ключа(понякога), като го задържа подат прозорците както си трябва светва плафона и мога да отворя багажника т.е. всичко е сработило без отварянето на вратите. Дали е от ключа или от модула за отключване?
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Сега не става въпрос за 15лв., просто никъде не можах да намеря точно такова реле.Ходих в Конрад и къде ли не, но няма. Имам доста познати с е46, които имат същия проблем, а знам и че при е39 също го има. Като отидеш в бмв-сервиз, директно ти казват че модула е за смяна, а той струва около 600лв.
Това е, дано съм помогнал на някой.
Това е, дано съм помогнал на някой.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: решение на проблема с централното
Темата е малко и стара и се извинявам, че я "вдигам от прахта", но вчера се сблъсках с такъв проблем при GM5 и при търсенето за разрешаване открих място, където могат да се поръчват въпросните релета. Реших да го споделя с вас --> http://www.bmwgm5.com/
имаше и други теми за централното конкретно
viewtopic.php?t=93932
viewtopic.php?t=93932
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Релето струваше 10,50 лв а магазина се намира зад Марсилията в Ст. град уличката зад нея към посолствата, магазина е мн. голям с дворче няма как да се пропусне
има теми със снимки аз лично заснех операцията по ремонта, така че да послужи на форума.

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

9 мнения
• Страница 1 от 1