Помощ за избор: Динамичен, но икономичен семеен автомобил...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)

Re: Помощ за избор: Динамичен, но икономичен семеен автомоби

Мнение от n1k1to96 » 20 Ное 2025, 11:28

Nukem написа:
Ивайло Димов написа:Е то ще трябва някакъв компромис, другите варианти са Audi A4/A6 Allroad 3.0 TDi но там секса е в цената за подмяна на веригите, или Е91 330/335 xDrive

Напълно подкрепям за А4-та, преди 2 дни простигна от Германия А4ка 3.0tdi комби 2017та с разтегната верига, взехме я за продажба с проблем да изкараме някой лев. Сега и сменят веригите в сервиза и я пробвах, интериора е много удобен и ми се струва по широка от е60то, уж е по-нисък клас но имам чувството че с годините почват да ги правят по широки новите модели, като интериор е мнгого по-красива от ф10 мисля е еквивалента за този период, не че бих взел ауди, но явно си има и силните страни и хидравлика и е по яка, по лесно се върти на място а уж моето е60 е с допълнително усилване.

Няма да ми се впише в бюджета, предполагам говориш за A4 B9, гледам, че вървят от 27к нагоре.
The Ultimate Driving Machine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 21 Ное 2025, 10:55

n1k1to96 написа:
Nukem написа:
Ивайло Димов написа:Е то ще трябва някакъв компромис, другите варианти са Audi A4/A6 Allroad 3.0 TDi но там секса е в цената за подмяна на веригите, или Е91 330/335 xDrive

Напълно подкрепям за А4-та, преди 2 дни простигна от Германия А4ка 3.0tdi комби 2017та с разтегната верига, взехме я за продажба с проблем да изкараме някой лев. Сега и сменят веригите в сервиза и я пробвах, интериора е много удобен и ми се струва по широка от е60то, уж е по-нисък клас но имам чувството че с годините почват да ги правят по широки новите модели, като интериор е мнгого по-красива от ф10 мисля е еквивалента за този период, не че бих взел ауди, но явно си има и силните страни и хидравлика и е по яка, по лесно се върти на място а уж моето е60 е с допълнително усилване.

Няма да ми се впише в бюджета, предполагам говориш за A4 B9, гледам, че вървят от 27к нагоре.

Изображение
Да 27к ще я пускат доколкото разбрах догодина, но все пак с нова верига и ревизия на глави, клапани и там каквото излезе, но често казано 27к за ауди не знам няма душа тази марка, бмв-то си е бмв аз лично не бих дал толкова пари за ауди, според мен за този бюджет е май най-трудно да се избере нещо, или трбява да се търси под 20к нещо по старо или над 40к. Аз също сега имам подобна дилема като сменям втория семеен автомобил, вярно търсим нещо малко и електрическо, но като гледам за под 30к нищо интресно.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 21 Ное 2025, 12:17

Като човек, минал по този път, ти пиша като приятел:

последното нещо, което ти трябва е "високи скорости" с 2 деца и жена.

Бюджет от 25 бона е много висок но не съвсем :mhihi: По разни Е61, Ф11 и т.н. 15 годишни тупалки ще вървят много пари но по-важното е че когато колата ти трябва я .....няма, защото отново нещо е прокапало, светнало....check engine лампа и т.н.
Мой съвет е да се ориентираш към нова кола, като за около 50-55 хил лв все още има предложения, които ще вършат работа.
При лизингова схема 30% първоначална вноска, 60 месеца и 30% остатъчна стойност може да се справи човек.

А най-добре си запази Е91-ката и помисли да се справиш с нея.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 21 Ное 2025, 14:16

Nukem написа:
n1k1to96 написа:
Nukem написа:

Изображение
Да 27к ще я пускат доколкото разбрах догодина, но все пак с нова верига и ревизия на глави, клапани и там каквото излезе, но често казано 27к за ауди не знам няма душа тази марка, бмв-то си е бмв аз лично не бих дал толкова пари за ауди, според мен за този бюджет е май най-трудно да се избере нещо, или трбява да се търси под 20к нещо по старо или над 40к. Аз също сега имам подобна дилема като сменям втория семеен автомобил, вярно търсим нещо малко и електрическо, но като гледам за под 30к нищо интресно.

И аз съм на същото мнение, не е моето нещо AUDI, особено за тези пари. Ако ще давам над 20 000лв предпочитам да е за нещо което ми се кара, а не отново скучен автомобил.

barty написа:Като човек, минал по този път, ти пиша като приятел:

последното нещо, което ти трябва е "високи скорости" с 2 деца и жена.

Бюджет от 25 бона е много висок но не съвсем :mhihi: По разни Е61, Ф11 и т.н. 15 годишни тупалки ще вървят много пари но по-важното е че когато колата ти трябва я .....няма, защото отново нещо е прокапало, светнало....check engine лампа и т.н.
Мой съвет е да се ориентираш към нова кола, като за около 50-55 хил лв все още има предложения, които ще вършат работа.
При лизингова схема 30% първоначална вноска, 60 месеца и 30% остатъчна стойност може да се справи човек.

А най-добре си запази Е91-ката и помисли да се справиш с нея.

Относно високите скорости, в момента си пътуваме спокойно с ограничението по магистралата. Главната разлика заради която съм се спрял на по-стар, но по-динамичен автомобил е, че при тези автомобили можеш да ускориш и да спреш много по-бързо от която и да е мейнстрийм по-нисък клас нова кола. А ако имаш повече километри на нашите магистрали ще знаеш, че със сигурност ще ти трябват тези две характеристики доста често, за да избегнеш неприятни ситуации.

А BMW-то е Е90 :) Иначе имам още един автомобил от VAG групата, малко старичък, но безпроблемен (1.4 бензин - без газ, ГОЛЕМИЯ мотор :D). С жена и дете - скоро 2 не си позволявам да остана без кола, за това задължително имам и ще имам два автомобила. :driving:

Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 21 Ное 2025, 16:15

Колега, аз не разрах. Половинката шофьор ли е и тя ли е инициатор за взимане на нов свтомобил, щото като те чета не си въодушевен за раздяла със сегашния? Тя знае ли какви пари си вложил, за да може тази кола да е сигурна от към техническо състояние, знае ли че вероятно ще я продадеш на загуба? Щото жена, която никога не е шофирала и поддържала кола, трудно преглъща, как може една резервна част да струва памперсите за 1 година.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 22 Ное 2025, 10:45

Ивайло Димов написа:Колега, аз не разрах. Половинката шофьор ли е и тя ли е инициатор за взимане на нов свтомобил, щото като те чета не си въодушевен за раздяла със сегашния? Тя знае ли какви пари си вложил, за да може тази кола да е сигурна от към техническо състояние, знае ли че вероятно ще я продадеш на загуба? Щото жена, която никога не е шофирала и поддържала кола, трудно преглъща, как може една резервна част да струва памперсите за 1 година.

Не е шофьор, има книжка, но никога не е карала или поддържала автомобил. Ние сме заедно от 12 години, така че знае донякъде какви са разходите. За момента не бързаме честно казано със смяната, ще се случи вече живот и здраве след като се роди детето, че не искам сега тепърва да стягам кола.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Ное 2025, 14:32

Duel: BMW 325 dA (E90) vs BMW 320 dA Touring

B47 има сходна динамика с твоя 197к.с., въпреки че е 4 цилиндъра. Поне на хартия и стокови. Печелиш и 8 степенния ZF. С този бюджет може и да се впишеш за F31 на разумни километри. Другата опция е Е61 и да почваш да наливаш пари. Всичките ще са на много километри и години. С екозони може също да имаш проблеми или да очакваш в следващите години. Вече модела е на над 20 години, скоро ставаме 2026-та и дори повечето фейслифтове ще са пълнолетни автомобили. Горе писаха за 15 годишни тупалки, ама реално 15 годишно е Ф10, а Ф30 скоро става на 13. Дали са морално остаряли - аз лично харесвам най-много моделите от 90-те. Ама годинките си казват думата и все ще има нещо за оправяне, а като вземеш натупано Е61 LCI 2008-ма година... то скоро става пълнолетно. Пък като измяука нещо по-дебело, не е евтино.

Моя съвет е да не се ограничаваш много във вариантите и да избереш най-запазената кола. И запазено/неблъскано/невъртяно Е61 ще е доста по-трудно за намиране от същото Ф31. Аз не исках и хдрайв, ама реално почти няма избор на задно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 28 Ное 2025, 9:55

TNT написа:Duel: BMW 325 dA (E90) vs BMW 320 dA Touring

B47 има сходна динамика с твоя 197к.с., въпреки че е 4 цилиндъра. Поне на хартия и стокови. Печелиш и 8 степенния ZF. С този бюджет може и да се впишеш за F31 на разумни километри. Другата опция е Е61 и да почваш да наливаш пари. Всичките ще са на много километри и години. С екозони може също да имаш проблеми или да очакваш в следващите години. Вече модела е на над 20 години, скоро ставаме 2026-та и дори повечето фейслифтове ще са пълнолетни автомобили. Горе писаха за 15 годишни тупалки, ама реално 15 годишно е Ф10, а Ф30 скоро става на 13. Дали са морално остаряли - аз лично харесвам най-много моделите от 90-те. Ама годинките си казват думата и все ще има нещо за оправяне, а като вземеш натупано Е61 LCI 2008-ма година... то скоро става пълнолетно. Пък като измяука нещо по-дебело, не е евтино.

Моя съвет е да не се ограничаваш много във вариантите и да избереш най-запазената кола. И запазено/неблъскано/невъртяно Е61 ще е доста по-трудно за намиране от същото Ф31. Аз не исках и хдрайв, ама реално почти няма избор на задно.

Предполагам нещо по-ново е разумния избор, но ако ще давам толкова пари за кола, предпочитам да е нещо което което наистина искам и ми харесва. А 4цилндрово BMW повече не искам, без значение колко е надеждно. Аз в София почти не идвам, налага ми се веднъж на няколко месеца да посетя офиса, но той е в началото на града. Както казвам, автомобила ще се използва само извънградско и само през уикенда. Ежедневна кола си имам :)
Покупката не е спешна, моята кола си ми стига за момента, но следя пазара за еднорози :D В момента има едно комби което ми допада в Перник. Само ме притеснява това, че е внос от Германия. До сега автомобил от там не съм имал, а всички познати с коли от Германия имат проблеми с корозията.
Ето и обявата: https://www.mobile.bg/obiava-1176270324 ... ition-full

П.С. най-присърце ми е това: https://www.mobile.bg/obiava-1176382813 ... ght-vision но не съм сигурен дали отново няма да има драми с колички и тн. и да се обезмисли цялото сменяне на автомобила :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Ное 2025, 14:08

Тази навигация не мисля че е CIC, изглежда на китаец на едната снимка. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 28 Ное 2025, 18:42

Kroki написа:Тази навигация не мисля че е CIC, изглежда на китаец на едната снимка. :yes:

Най-вероятно е китаец, да. Има някакъв странен символ на една от снимките, а на следващата има изображение с отворени врати. И аз го забелязах. :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 30 Ное 2025, 11:23

За корозията не мисля, че при е60 трябвяа да се притесняваш, тя повечето си е алуминии и композизт, нищо не пречи и като ходиш да я гледаш да я видиш отдолу на един канал, таз комбито верно е с някакъв китаец, иначе изглежда като интериор по запазена от това със спаидърите, доста се бях замислил за такива джанти, но не са мизпаднали запазени такива досега. И гледай да е на задно е60-то, че тоя Хдраив се усеша гадно, друго си е задното предаване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 01 Дек 2025, 15:16

Този автомобил ми допада доста с прилични екстри е, но 400+ к км и 22к лв. ... Разбирам да е на 270-80к км, но на тези? Какво мислите вие - https://www.mobile.bg/obiava-1174832449 ... -535-d-lci
Иначе автомобила изглежда стегнат и поддържан, но това ми се струва като яма за пари :D

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..сега MB W205

Мнение от hummer » 01 Дек 2025, 20:54

Тя веригата е пак за смяна е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 02 Дек 2025, 10:40

Кириле за тебе работа е това мисля, отделно тя и кутияте баш е време да се окоти на тия км-ри, добре че ремонта поне тук и за нас е около 2500лв това със всички касети сменени, иначе салона ми харесва на тази кола. Само тия радара и лазери ако не ги беше кичил тоя по-колата, хем нямаше да има цигании и преправяния /щото тва дето пише за тия лазери, значи че тия фарове са изкормени от всичко фабрично, и няма връщане назад, кабели инсталация всичко, оставаш си с китаиските тъпотии/, отделно за тия радари кой знае какво е рязал и запоявал по инсталацията/от което винаги най ме е било страх да е бъникано по инсталацията на колата/. Ако не беше творил тоя хем цената щеше да му е 3-4к надолу и щеше да се продаде лесно, хем нямаше да има за какво да се хванем.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Дек 2025, 17:19

Аз така като гледам, май си за един хубав куфар отгоре, когато сте всички заедно. И да не правиш резки движения с покупко-продажби. С пълнолетни коли на 400к км динамично каране и безгрижни семейни уикенди... не ми се струва добра формула.
Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум