Новата 1-ца 4х4 !?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Новата 1-ца 4х4 !?

Мнение от stefangt » 22 Яну 2010, 17:55

Шпионските фотографи на специализираното издание WorldCarFans са хванали отново в крачка бъдещия BMW 1-Series по време на тестове в зимни условия. Локацията? Северна Европа.

И макар и все още да е доста силно замаскиран, този конкретен прототип, който вече сме виждали на няколко пъти, притежава само един ауспух, докато предишният беше с два. Следователно, ако преди сме си мислели, че става дума за турбо вариант, то този би трябвало да е с атмосферен двигател. Независимо от агрегата обаче обновеният 1-Series ще притежава модерен стил, задни LED светлини, както и доста смела предна решетка (разбира се, с двата бъбрека).

Що се отнася до това, което е под предния капак, опциите ще бъдат няколко. Като за начало бензиновите агрегати ще включват 1.3-литров с мощност от 105 к.с., 1.6-литров турбо двигател с мощност от поне 136 к.с. (заимстван от Peugeot), както и 3-литров битурбо за М1 с мощност от 350 к.с. и въртящ момент от 500 Нм. Последният агрегат ще бъде комбиниран с трансмисия с два съединителя, като резултатът би трябвало да позволи на М-варианта на 1-Series да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4.7 секунди. По отношение на дизелите можем да очакваме 118d с мощност от 150 к.с., 120d с мощност от 184 к.с. и 123d с мощност от 211 к.с. В последно време BMW доста работят и върху своята програма EfficientDynamics, което може да резултира и в някой по-екологичен 1-Series с ниски емисии на СО2 и доста по-приличен разход на гориво. Да не споменаваме и възможността за ActiveE електрически вариант . . .

Последните шпионски снимки също така показват и че от BMW тестват със специфичната система Kistler RoaDyn, както и със сензори за въртящия момент (типични при тестване на автомобили с четири задвижващи колела). Това означава, че 1-Series може да се предлага и във вариант хDrive, въпреки че все още няма потвърдени данни.

Обновеният 1-Series би трябвало да влезе в продажба от средата на 2011 година, като купето и кабриолетът се очакват малко след това.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Re: Новата 1-ца 4х4 !?

Мнение от georgymk » 22 Яну 2010, 23:59

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :yes: :clap:
Много ми хареса така.....а,като махнат маскировката,направо ше се влюбя ! :mhihi: :mhihi: :winky:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 23 Яну 2010, 0:36

А това инфо потвърдено ли е или плод на нечия фантазия :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefangt » 23 Яну 2010, 4:05

BalBosA написа:А това инфо потвърдено ли е или плод на нечия фантазия :roll:

Нищо не се знае.. ще мине малко време и ще видим :P
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 23 Яну 2010, 10:04

Ще бъде интересно....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д

Мнение от chepila » 23 Яну 2010, 12:07

Старата 1-чка ми беше грозна,ама поне имаше индивидуалност.
Тая тука поне по това което се вижда не е с нищо по-различна от всички други хеч-беци.
Дано като свали маската да изненада приятно. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 23 Яну 2010, 12:33

Искаш да кажеш текущата 1-а Серия ;) Ми тя е красива, независизмо в каква версия на каросерията е :) (Купе, Кабриолет, Хечбек с 5-врати)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Яну 2010, 12:49

chepila написа:Тая тука поне по това което се вижда не е с нищо по-различна от всички други хеч-беци.

грешиш, другите хеч-беци са със предно :wave:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 24 Яну 2010, 12:58

Почваха да ме отекчават нашите хора, нон-стоп нови и нови модели, кой по-причудлив...аз съм си малко традиционалист и свръх иновациите като че ли не ми влияят много добре. 1.3 двигател, 1.6 от Пежо, аз по-добре да си взема на двойно по-ниска цена Сузуки суифт :roll: Съмнява ме, че въпросните макетни двигатели ще издържат на пробега и натоварването и на 1/5 от по-старите поколения, а подръжката със сигурност ще бъде още и още по-скъпа, а за динамиката, хич не ми звучи добре 105 к.с. Това е за хора, които искат BMW, но ще карат една емблема отпред, над коша на посредствен автомобил. Не ги разбирам, наистина...хубаво, че печелят пари, красиви автомобили се правят, обаче този род иновации хич не ми допадат. Май почвам да се заглеждам към Мерцедес последно време, нищо, че са по-грознички :roll:

И да добавя - повече ме е жал за СААБ, отколкото се радвам на успехите на БМВ, защото онези поне си държаха на традицията и индивидуалността. БМВ почнаха да стават като Лексус - кой ще надиграе другите с по-хитри електроники и джаджи :dunno:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 24 Яну 2010, 14:31

Да бе, само BMW правят даунсайзинг на двигателите и слагат иновации...Всичките други марки си държат на традициите... :kuku:

BMW разработват отдавна с PSA двигатели, не виждам защо да не се ползват.Хората, които се интересуват от най-икономичните и евтини модели така или иначе никога не са били традиционните BMW фенове, за които е важен звука на шестака.За тях компанията съм дълбоко убеден, че ще предложи адекватни решения.

Много ми е интересно, колко от хората, които наричат новите модели "посредствени" са имали близък допир с тях...И в кое има спард на качеството спрямо Е36/46 да речем? :roll:

Аз съм твърдо ЗА xdrive в 1 серия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 24 Яну 2010, 14:45

amd написа:И да добавя - повече ме е жал за СААБ, отколкото се радвам на успехите на БМВ, защото онези поне си държаха на традицията и индивидуалността. БМВ почнаха да стават като Лексус - кой ще надиграе другите с по-хитри електроники и джаджи :dunno:

Колега в думите ти има истина, обаче нали се сещаш че към момента БМВ Груп се издържа изцяло от производството и продажбата на леки автомобил, докато повечето други луксозни марки като Мерцедес, Лексус, Ауди, Инфинити и тем подобни генерират приходи и от прадажби на камиони, лекотоварни машини, бусове, автобуси, коли от ниски класове, обединени са с други производители. Просто в момент на криза като този някои производители са принудени на такива ходове
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chepila » 24 Яну 2010, 16:17

Хорейшио написа:Искаш да кажеш текущата 1-а Серия ;) Ми тя е красива, независизмо в каква версия на каросерията е :) (Купе, Кабриолет, Хечбек с 5-врати)

За теб колега може и да е красива,на мен не ми харесва изобщо.
Иначе визирах само хеч-бека,купето ми харесва много на 1-ва серия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
Мечтае да кара: S50/52

Мнение от lubaka_320 » 25 Яну 2010, 16:56

Колегата amd ,каза много точно нещата :yes: колкото по нови модели,толкова повече се губи връзката с истинските,с расовите БМВ-та.Нека не си кривим душиците,за съжаление нещата стоят точно така.имам ужасното предчувствие,че след 5 години БМВ ще е като опел,пежо,рено и всичките автомобилчета от средния клас :cry:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chepila » 27 Яну 2010, 17:49

lubaka_320 написа:Колегата amd ,каза много точно нещата :yes: колкото по нови модели,толкова повече се губи връзката с истинските,с расовите БМВ-та.Нека не си кривим душиците,за съжаление нещата стоят точно така.имам ужасното предчувствие,че след 5 години БМВ ще е като опел,пежо,рено и всичките автомобилчета от средния клас :cry:

Аз пък не мисля така.БМВ никога няма да стане като тия марки дето си изброил.
Не забравяите че БМВ не могат да се издаржат само от фенове на марката,дето искат расови БМВ-та.
На нас тука може повече да ни харесват Е-30,36,46,39.... ама това няма да нахрани и няма да донесе приходи на БМВ груп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 27 Яну 2010, 20:05

Докато правят коли като М3 и Z серията, мога да приема всичките им изцепки.

Следваща

Назад към Основен Форум