ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 11 Яну 2010, 1:41

uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Имам един въпрос... Преди малко ни писаха акт, на мен и един приятел... За неспиране на стоп-палка по чл.103... Видях, че е писано в темата, но не видях с каква санкция ще минем :confused: В основанието, пишеше нещо като...
"Водачът на лек автомобил............. не спира на ясно подаден сигнал на контролен орган в най-дясната част от платното за движение, като рязко увеличава скоростта си" . Благодаря предварително за отговора :yes:

ЗДВП

Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с
глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
3. откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е
начин осуети извършването на проверка от органите за контрол;
4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на
движението;
(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) За повторно нарушение по
ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок
от 1 месец до 1 година и глоба от 150 до 300 лв
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 11 Яну 2010, 1:43

батка да ни е честито ставаме пешеходци май :oops:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Яну 2010, 1:43

bau.bg написа:
uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Имам един въпрос... Преди малко ни писаха акт, на мен и един приятел... За неспиране на стоп-палка по чл.103... Видях, че е писано в темата, но не видях с каква санкция ще минем :confused: В основанието, пишеше нещо като...
"Водачът на лек автомобил............. не спира на ясно подаден сигнал на контролен орган в най-дясната част от платното за движение, като рязко увеличава скоростта си" . Благодаря предварително за отговора :yes:

ЗДВП

Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с
глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
3. откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е
начин осуети извършването на проверка от органите за контрол;
4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на
движението;
(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) За повторно нарушение по
ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок
от 1 месец до 1 година и глоба от 150 до 300 лв

:OT: Само не и книжкатаааа :( :OT:
Благодаря за отговора :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Яну 2010, 1:50

Въпроса е дали искаш да ти я вземат ?
А втория въпрос е кога искаш да ти я вземат ?
:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 11 Яну 2010, 1:51

то е ясно че не искаме но има ли вероятност да се разминем само с глобата :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Яну 2010, 1:59

bau.bg написа:Въпроса е дали искаш да ти я вземат ?
А втория въпрос е кога искаш да ти я вземат ?
:)

1) Абсолютно и твърдо - НЕ
2) НИКОГА
:mhihi: Но може ли да се направи нещо по въпроса ? :dunno: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 11 Яну 2010, 2:09

Имам една следната случка...
Точно отивам към работата си и на светофара на жълтите павета и Раковска ( аз идвам откъм БНБ ) минавам на жълто... Спира ме полицай който точно проверяваше друг човек... "Добър ден ..." и така... " Господине знаете ли за какво ви спряхме? " ... И аз предположих, че затова че на жълто съм минал ( макар че не съм сигурен дали е тотално забранено )... отговор : " Не спряхме ви защото говорихте по телефона докато шофирате! " А това естествено не е вярно!... Просто си бях подпрял главата на издатината под шофьорския прозорец... И му обяснявам, че не е така и че просто съм си подпирал главата... Предложих му да му покажа телефона си... Обаче той започна да се кара някакъв такъв и че неможело аз да споря...Щял да ми пише АКТ за каране без хендсфрий и дори че съм бил без колан въпреки че съм пък аз да съм ходел да споря в съда... Казах му да извика някой по-висшестоящ полицай и да му дам на него документите и да спре да се разправя с мене... След малко дойде някакъв чичко и ми взе документите... Праснаха ми АКТ за каране без колан, каране без хендсфрий, минаване на червен светофар и осуетяване на полицейска проверка....
Та в акта ЕГНто ми е сгрешено... Освен всичко друго написаха че свидетел на акта е полицая който ме спря, а актосъставител е този който е във вишката горе... Но на камерата ясно се вижда че полицая свидетел е с гръб към мене и е ясно че не е свидетел... Какво става в тази ситуация... Между другото аз си карам от около година с наказателно постановление по предишен акт, който оспорвам в съда и не съм ходил да си взема моето наказателно постановление по гореописания акт...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 11 Яну 2010, 2:27

И аз имам един въпрос,сигурно банален но.
При ПТП,несъобразена скорост горе долу колко точки и колко пари ще ми струва :roll:

ПП.извинявам се,ако го пише някъде.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Яну 2010, 10:15

SaSo написа:Имам една следната случка...
Точно отивам към работата си и на светофара на жълтите павета и Раковска ( аз идвам откъм БНБ ) минавам на жълто... Спира ме полицай който точно проверяваше друг човек... "Добър ден ..." и така... " Господине знаете ли за какво ви спряхме? " ... И аз предположих, че затова че на жълто съм минал ( макар че не съм сигурен дали е тотално забранено )... отговор : " Не спряхме ви защото говорихте по телефона докато шофирате! " А това естествено не е вярно!... Просто си бях подпрял главата на издатината под шофьорския прозорец... И му обяснявам, че не е така и че просто съм си подпирал главата... Предложих му да му покажа телефона си... Обаче той започна да се кара някакъв такъв и че неможело аз да споря...Щял да ми пише АКТ за каране без хендсфрий и дори че съм бил без колан въпреки че съм пък аз да съм ходел да споря в съда... Казах му да извика някой по-висшестоящ полицай и да му дам на него документите и да спре да се разправя с мене... След малко дойде някакъв чичко и ми взе документите... Праснаха ми АКТ за каране без колан, каране без хендсфрий, минаване на червен светофар и осуетяване на полицейска проверка....
Та в акта ЕГНто ми е сгрешено... Освен всичко друго написаха че свидетел на акта е полицая който ме спря, а актосъставител е този който е във вишката горе... Но на камерата ясно се вижда че полицая свидетел е с гръб към мене и е ясно че не е свидетел... Какво става в тази ситуация... Между другото аз си карам от около година с наказателно постановление по предишен акт, който оспорвам в съда и не съм ходил да си взема моето наказателно постановление по гореописания акт...

Не знам от кога ти е този акт, но от преди 4 месеца изрично бе наредено на катаджийте да пишат само фишове за определени наказания - за колани, за телефон .... за полицейската проверка съм го написал малко по нагоре.
Най-вероятно акта ти е излязъл и са ти го връчили по чл. 58 ЗДВП... служебно. Проблема със свидетелите е малко гаден, защото никъде не е ясно дали става въпрос за свидетел-очевидец, или за свидетел присъствал на написването на акта..... а когато отидеш на съд, катаджията ще каже - аз така видях !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Яну 2010, 10:19

BalBosA написа:И аз имам един въпрос,сигурно банален но.
При ПТП,несъобразена скорост горе долу колко точки и колко пари ще ми струва :roll:

ЗДВП
Чл. 179.
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Който поради движение с
несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини
пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не
съставлява престъпление.

Престъпление се има предвид да блъснеш човек, евентуално да го осакатиш или убиеш.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 11 Яну 2010, 11:22

За корупция мога ли да докладвам тука? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Яну 2010, 11:35

Можеш да пишеш за всичко, ако имаш и доказателство.....ще е най-добре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 11 Яну 2010, 12:03

bau.bg написа:
BalBosA написа:И аз имам един въпрос,сигурно банален но.

ЗДВП
Чл. 179.
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Който поради движение с
несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини
пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не
съставлява престъпление.

Престъпление се има предвид да блъснеш човек, евентуално да го осакатиш или убиеш.

Благодаря.
А за точките нещо?Колко точки вземат?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Яну 2010, 12:28

BalBosA написа:Благодаря.
А за точките нещо?Колко точки вземат?

Отговора ще е непълен защото не е ясно какво ти пише в акта.... кои членове са ти написали, но към отнетите точки ще ти вземат още 4 бр. Ако си по точен , ще мога да ти дам пълна информация.

За виновно причиняване на пътнотранспортно произшествие допълнително се
отнемат 4 к.т.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd
Мечтае да кара: ...

Мнение от Пламен Андреев » 11 Яну 2010, 12:58

bau.bg написа:
Пламен Андреев написа:Здравейте колеги имам един въпрос.Във бсеки един издаден акт от служителите на реда има някъква нередност с която акта има 90% невалидност при подаване на възражение от страна на нарушителя,вярно ли е?Благодаря предварително.

Няма невалидни актове, има неграмотно написани..... неграмотно написания акт не е невалиден....
Проблема е че след неграмотния акт, следва НП .... което в повечето случаи е също толкова неграмотно,
и 500 000 такива НП на година са до 50 лв..... колкото и да е неграмотно не можеш да обжалваш... това е парадокс
на държавата ни. Ако обаче неграмотното НП е над 50 лв и се стигне до съд, вече нещата изглеждат по добре, защото добрия адвокат набляга на неграмотно написаното НП , съответно печели делото....

Благодаря :yes:
Изображение

БЪДИ ВИНАГИ ВЕРЕН НА МАРКАТА И НАЙ - ВЕЧЕ НА СЕБЕ СИ. "B M W"

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум