ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от Snoop » 19 Апр 2011, 19:40

Значи ще карам на късмет един месец с фолио, докато реша дали искам да е с черен таван, или си го предпочитам с червения. :mhihi:

Мерси за отговора, колега. :yes:
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

Аватар

Мнение от elmaza91 » 19 Апр 2011, 20:00

elmaza91 написа:аз имам два въпроса, които ме мъчат от край време
първия е свързан с това че по стечение на обстоятелствата имам да плащам 700 лв актове и съм на минус точки в синия талон който всащност е в кат, та мина една година от както сам си взел решенията за актовете , удачно ли е да изчакам още една година да мине давност, щото неми се налага да карам по принцип!
другият ми въпрос - преди време приятелката ми си продаде колата , всъщност без да склучва никви договори я даде с талоните на нейна приятелка уш на изплащане , обаче от няколко месеца мацката все забравя да даде вноската , кво следва по принцип може ли да се прехварли тази кола след като големия талон е в нея ако е решила да не плаща повече

и друг път съм търсил помощ от тук затова ви благодаря предварително :bowdown:

някой нещо :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 19 Апр 2011, 20:06

Snoop написа:Значи ще карам на късмет един месец с фолио, докато реша дали искам да е с черен таван, или си го предпочитам с червения. :mhihi:

Мерси за отговора, колега. :yes:

то4но го каза НА КЪСМЕТ. :yes: дано
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Апр 2011, 22:32

Имаше проценти позволени... :roll: Не съм сигурен дали бяха до 30%...
Разбира се, че най-хубаво е да се смени в талона с "червено и черно" , но все пак :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 19 Апр 2011, 22:35

В закона няма проценти. :dunno:
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 19 Апр 2011, 22:42

то4но така,в закона и допалваштите го наредби и т.н. няма проценти.по горе сам го казал много то4но и ясно
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар

Мнение от ixus » 20 Апр 2011, 0:38

Здравейте Баварци ! Страхотна тема сте заформили тука и много полезна, най-важното.Поздравления !
Имам и аз един проблем и се надявам да получа компетентен отговор. Мочт случай е следният:
На 31ви октомври ми изтече книжката ,но нали имаше удължение на срока на документите и ще трябва да я сменя до 31ви април.Проблемът е ,че имам две невръчени НП,едното от които за превишение с 34км в града,другото за неизправни светлини ,а също така скоро ме снимаха с камера за превишение с 15км,но още не съм се явил да ми напишат акт.До тук добре,обжалвам,вадя нова книжка и така.., но се притеснявам ,дали не са ми свършили точките и какво ще стане ако са свършили. Ето и хронологията на нарушенията ми:
2007г.-Набързо ме спират 3 пъти за колан х 10 т. = -30т.
2008г. февруари-ПТП -4т. 170лв.
2009г, юни -превишение с 34км в града (невръчено НП)
2009Г,- неизправни светлини (невръчено НП)

Глобите за коланите ги платих 2008г.,но за ПТП не съм плащал.Трябва да е минало по давност.Дали са ми възстановени точките ,след като на НП за ПТПто му е изтекла давността или обратното ,точно заради него може да стане фал? Досега ме беше страх да си проверя точките,понеже искат първо книжката и викам да не ме омотат и да ми я вземат директно.
Как протича точно процедурата с проверката на точките ,имам в предвид ,ако подадеш молба за проверка и се окаже ,че са свършили какво следва-директно при тях ли остава книжката ?
Можете ли да ми дадете насоки как да действам като цяло в операцията по смяна на книжката?
Благодаря предварително.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 20 Апр 2011, 10:17

Аз не съм доволен от съюза. Станах член, платих си членски внос, казаха ми, че ще успеят да обжалват акта ми и да ми спасят книжката, мотаха ме - трябваше аз да ги търся, за да разбера какво се случва в съда, което най-много ме издразни, в крайна сметка ми предложиха вариант, който и сам знаех и не беше нужно да им пълня касичката за глупости, но на парите майната им, обслужването им е под всякаква критика!
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 20 Апр 2011, 10:22

elmaza91 написа:
elmaza91 написа:аз имам два въпроса, които ме мъчат от край време
първия е свързан с това че по стечение на обстоятелствата имам да плащам 700 лв актове и съм на минус точки в синия талон който всащност е в кат, та мина една година от както сам си взел решенията за актовете , удачно ли е да изчакам още една година да мине давност, щото неми се налага да карам по принцип!
другият ми въпрос - преди време приятелката ми си продаде колата , всъщност без да склучва никви договори я даде с талоните на нейна приятелка уш на изплащане , обаче от няколко месеца мацката все забравя да даде вноската , кво следва по принцип може ли да се прехварли тази кола след като големия талон е в нея ако е решила да не плаща повече

и друг път съм търсил помощ от тук затова ви благодаря предварително :bowdown:

някой нещо :help:

Мисля че ти трябва адвокат...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ixus » 20 Апр 2011, 23:46

нещо по моя въпрос???

Аватар

Мнение от elmaza91 » 24 Апр 2011, 19:27

някой няма ли да каже нещо за тази давност на актовете и по точно от кога започва да тече от датата на излизане на решението или постановлението

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 24 Апр 2011, 23:54

elmaza91 написа:някой няма ли да каже нещо за тази давност на актовете и по точно от кога започва да тече от датата на излизане на решението или постановлението

Прегледай темата, коментирано е многократно.

Аватар

Мнение от elmaza91 » 25 Апр 2011, 12:57

в темата има 1064 мнения и е малко трудно да намериш точно определенно тва което ти трябва из между многобройните безмислени отговори като твоя и подобни на "смятам да си боядивам тавана черен ама 6те мога ли да си карам така на късмет" и надолу цялата страница с отговори на въпроса !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 26 Апр 2011, 8:47

Човече има търсачка USE IT
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 26 Апр 2011, 14:45

elmaza91 написа:в темата има 1064 мнения и е малко трудно да намериш точно определенно тва което ти трябва из между многобройните безмислени отговори като твоя и подобни на "смятам да си боядивам тавана черен ама 6те мога ли да си карам така на късмет" и надолу цялата страница с отговори на въпроса !

Има го още на първата страница в търсачката:

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
От кога започва да тече давност:
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност
Но освен това се предвижда и абсолютнадавност:
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

И основната причина темата да е толкова голяма, не са отговори като моя, а повтарящи се въпроси като твоя (отговори като моя са в резултат на тях).

Дано съм бил полезен, със здраве! :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум