ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
bau.bg написа:Lattri написа:Привет,
Имам един въпрос: Какво мога да направя в случай, че ме спрат органите на реда за превишена скорост при положение, че радарат им е включен в запалката на колата и може да не отчита правилно?
Поздрави
Качвам тук файл с описанието на полицейски радар ТР4D , същия е като ТР4 но може да му закачиш и камера да снима, прочети внимантелно как работи радара и по какъв начин черпи ток.
Доста интересно четиво е
Това ли имаш предвид колега:
6.3. Не се допуска едновременна работа на радара и мобилна УКВ
радиостанция, когато са на общо захранване
Touring & windsurf club
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Georgieff написа:Това ли имаш предвид колега:6.3. Не се допуска едновременна работа на радара и мобилна УКВ
радиостанция, когато са на общо захранване
В случая като те спрат, гледаш дали има в колата стационарна станция.... всички знаете как изглежда, обикновенно е закачена на таблото отпред и има едни хватки с бутони по които говориш свързани със спирален кабел, съответно описвате във възраженията във акта този факт, ако може да видите и серийния номер на станцията още по добре, а после във другите възражения задължително пак се описва този факт.
Ако можете и да снимате станцията в колата, с дата и час...още по добре.... и антената на станцията също, или само антената ако не ви дадат да снимате станцията.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Преди време някой си беше направил труда да направи в PDF формат какво трябва да правим като ни спрат КАТ. Т.е. - какви права имаме, какви права имат те и т.н... Дали има още по-актуална версия на това?
P.S. Извинявам се ако питането ми е на неподходящо място.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
MaXimal написа:Преди време някой си беше направил труда да направи в PDF формат какво трябва да правим като ни спрат КАТ. Т.е. - какви права имаме, какви права имат те и т.н... Дали има още по-актуална версия на това?
Това е интересна идея, но ще е доста обемисто четиво..... ще обсъдим за създаване на съкратен джобен вариант.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Здравейте.
Имам следния въпрос. Мога ли да спра (не да паркирам) на стоянка за таксита? Има знак "паркирането забранено" и табелка такси.
Имам следния въпрос. Мога ли да спра (не да паркирам) на стоянка за таксита? Има знак "паркирането забранено" и табелка такси.
- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
https://docs.google.com/uc?export=downl ... EwZTdhMmQx
това е споменатия пдф-файл. ако не се отваря ще го кача другаде. въпроса ми е дали е актуална информацията в него?
това е споменатия пдф-файл. ако не се отваря ще го кача другаде. въпроса ми е дали е актуална информацията в него?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
voodoo_child написа:Здравейте.
Можеш да спреш. Знака ти го позволява
Трябва да има човек в колата
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
nabora написа:https://docs.google.com/uc?export=download&id=0B2eCf2w4X8WWNzg3ODFhODEtZmE5My00NzZhLTkyNzgtYzdiZmEwZTdhMmQx
Файла сме го свалили и го проучваме, ако има нужда от промяна или актуализация ще го коригираме и качим
- xenolith
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 (M43B19)
Движа си градско една вечер с колата по една неосветена улица. Въпреки, че е дълга права и беше към 1 и нещо вечерта, аз си карах в повече от ограничение - 40 км/ч. Жената спеше на съседната седалка и аз гледах да карам по-бавничко, за да не тресе (лоша настилка
). Двулентов път, прав, пуст, аз карам с 40 - нормално е някой да не му хареса скоростта ми и така стана. Настигна ме отзад един с тойка голф и ме изпревари все едно съм спрял. 70-80 всякак, но в самия край на неосветеното - каширана патрулна кола - никой не си направи труда да му махне дори. Точно след като ги отмина голфаджията полицая се показа на пътя и се почуди дали да ме спира или не. Аха да махне - ама не... И изведнъж му щракна нещо и се размаха като луд. Отбивам аз и жената се събуди де, той все пак ме спря буквално като се изравних с него. Забравяме обиска на цялата кола (не му хареса ароматизатора ми и му миришело на трева), който не ми беше особено приятен, понеже багажника ми беше доста пълен - палатки, черги, мерги. Бяхме на една чешма преди няколко дена и още стояха нещата. След като приключи с огледа (без да забележи малката брадвичка овита в една черга
) ми каза "Махай тия сини габарити, за да не ти спирам колата от движение". Аз имах 2 жълти крушки в пепелника и му ги показах. Полицая ме накара там на място в тъмното да ги сменям. Смених ги и продължих.
Въпросите ми са:
-"Със синя светлина се движат само автомобили със специален режим на движение" (каза полицая) - моето не е мигащо, а е просто лека синя светлина, на всичкото отгоре почти незабелязваща се от фаровете (денем изобщо). Защо мен ме кара полицая да си сменям габаритите, а не кара (например) голфаджиите да си махат неончетата върху пръскалките на капака (което повече ми прилича на буркан от моите габарити) и защо не карат същите да си махат синята светлина, която осветява задния номер (също по-забележима от моите габарити).
-Ако си сложа червеникави габарити ще ме изкарат ли пожарна? А ако са зеленикави може би ще стана горски?
-Ако ми беше видял братвата в багажника може ли да ми каже нещо, защото аз ако реша да убивам човек с нея - няма да е трудно

Въпросите ми са:
-"Със синя светлина се движат само автомобили със специален режим на движение" (каза полицая) - моето не е мигащо, а е просто лека синя светлина, на всичкото отгоре почти незабелязваща се от фаровете (денем изобщо). Защо мен ме кара полицая да си сменям габаритите, а не кара (например) голфаджиите да си махат неончетата върху пръскалките на капака (което повече ми прилича на буркан от моите габарити) и защо не карат същите да си махат синята светлина, която осветява задния номер (също по-забележима от моите габарити).
-Ако си сложа червеникави габарити ще ме изкарат ли пожарна? А ако са зеленикави може би ще стана горски?

-Ако ми беше видял братвата в багажника може ли да ми каже нещо, защото аз ако реша да убивам човек с нея - няма да е трудно

Вчера взимам завой на който имам стоп.Ама не спирам,от втора си излизам на пътя,коли нямаше.Грешка от моя страна.Срещу мен скача Г-н полицай и веднага се почва:Кво прайш,така ли се кара,взимам ти книжката,отиди при колегата.Книжката 4 месец откакто съм правоспособен и нямам нарушения,но винаги има първи път.Обаче колата преди 10 дена я записахме на мое име,нo не си изкарах талона.Също и полицата е вкъщи и стана сложно.Пишат 3 нарушения-неспиране на б2,неносене на документи за застраховката и документи на колата.Ако може една бърза информация колко ще струва удоволствието и колко точки от талончето,че е прибрано в кат.Казаха,че с акта мога да карам 1 месец,след това актове.Мога ли да карам и горе-долу кога ще излезне в кат.Ушев ми вика до месец....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
di6eto написа:Вчера взимам завой на който имам стоп.Ама не спирам,от втора си излизам на пътя,коли нямаше.Грешка от моя страна.Срещу мен скача Г-н полицай и веднага се почва:Кво прайш,така ли се кара,взимам ти книжката,отиди при колегата.Книжката 4 месец откакто съм правоспособен и нямам нарушения,но винаги има първи път.Обаче колата преди 10 дена я записахме на мое име,нo не си изкарах талона.Също и полицата е вкъщи и стана сложно.Пишат 3 нарушения-неспиране на б2,неносене на документи за застраховката и документи на колата.Ако може една бърза информация колко ще струва удоволствието и колко точки от талончето,че е прибрано в кат.Казаха,че с акта мога да карам 1 месец,след това актове.Мога ли да карам и горе-долу кога ще излезне в кат.Ушев ми вика до месец....
Първо отиди утре и напиши едно възражение в КАТ, занеси си полицата ГО.... иначе глобата е 400 лв.
Другото са ти бели кахъри, утре ще ти пусна точните наказания...
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Ще споделя абсурда, който ми се случи преди малко... Не защото не зная какво да правя, ами да видите до къде може да се стигне.
Ситуацията е следната:
Както повечето от вас вече са чули я по новини, я по радио, във Варна снеговалежите са доста обилни, дори клони към бедствено положение... Та към 00:00ч. на 19.01.10, караме 5 автомобила на частния паркинг на магазин "Кауфланд" Варна, в общи линии сме се събрали няколко приятели на лаф и от време на време по един-два пъти се плъзваме по снега на паркинга, нищо особено в общи линии. И по едно време гледам, задава се патрулка и си спирам на едно място, до колегата, известен тук под ника Toneloker, гася мотора и си чакам най-културно полицая, защото ми стана ясно, че ще искат да си ходим, а пък всъщност нищо не могат да ни кажат, понеже това си е паркинг, а и не е като да не е супер хлъзгаво... Абе като цяло никъде не пише, че не мога да си карам на паркинг, а пък това че колата се хлъзга, би могло да е поради много причини.. Както и да е, ясно ми беше че ше ни проверят документите и ще ни кажат да си ходим. И излиза единия полицай, идва м/у моята и на Мартин (Toneloker) колата и двамата едновременно си смъкваме прозорците. Полицая само погледна към мен и изрече "Документите си дай" обърна се към Мартин и пак същото каза. Извадих си документите, но преди да му ги подам казах "Бихте ли ми се представили..?", полицая измънка някакво смешно име, без да казва от кое районно е или нещо подобно и отнесе документите. Събраха ни документите и след 1-2 минути, всички бяхме около патрулката, да ни ги връщат, но по едно време, полицая които беше зад волана, каза "Абе кой тука е Божидар?", викам "Аз съм!" и после мисля, че достатъчно добре запомних целия разговор, бих си позволил да го цитирам дословно....
-От мними полицаи ли се страхуваш, младеж?
-А..? Колегата ви не ми се представи преди да ми поиска документите.
-Ти се съмняваш, че не сме истински полицаи ли?
-Редно е да се представи просто, какво да се съмнявам...
-Сега ще ни учиш как да работим ли?
-Не просто така е редно! Чувал съм за много случаи за фалшиви магистрални полицаи.. обири и тн...
-Ае, ти... Що караш без колан?!
-Не карам без колан.
-Е как... колегата те е видял, аз също те видях!
-Няма как колегата ви да ме е видял без колан, тъй като бях с колан, а вие дори не видях да излизате от колата!
-Еми сега ще ти напишем акт значи..
-Какъв акт, аз абсолютно винаги съм с колан, дори ето това момче до преди 2 минути беше в моята кола, може да потвърди... (и посочвам един приятел, които действително беше при мен преди това, тъкмо слезе да си вземе неговата кола)
-Не ме интересува.. Ае пиши му акт (казва на другия.), а тези на които сме им върнали документите, могат да отиват да почиват, а ти отиди в колата след малко ще те извикаме.
-Не, къде ще ходя, тука ще седя.. А това абсурдно измислено обвинение изобщо няма да го бъде, не знам дали сте на ясно!
-Ами обжалвай...
-Съмнявате ли се?
-Наистина ли не разбра защо точно с теб се заядохме?
-За дето поисках да се легитимирате ли?... Освен това признавате, че се заяждате
?
(няма отговор и тоя на шофьорското място диктува данните ми на другия, които пише акта)
-Направо съм потресен, как може вие, органите на реда, да си измисляте безпричинно някакви абсурдни обвинения, тук дори не е част от пътната мрежа, а частен паркинг, дори и да съм бил без колан, което не е така, то си е моя работа... (бивам прекъснат от тоя които пише акта)
-Ае я затваряй прозореца... (казва на тоя дето е на шофьорското място)
-Ае как ше затваря прозореца бе!
Мълчание...
-Ние пък сме възмутени днешната младеж с какво се занимава..
-С какво...? Вие поне да бяхте си измислили някаква по истинска причина, като сте решили да се заяждате с мен.. предпоставка за ПТП ли, не знам... там каквото се пише в такива ситуации.... и за бога каква предпоставка за птп, би могла да бъде на празния, ЧАСТЕН паркинг на Кауфланд!? Изобщо не си мислете, че ще подпиша нещо толкова абсурдно и измислено!
-Няма да подпишеш акта, така ли..?
-Абсолютно!
-А още ли си мислиш, че не сме истински полицаи..?
-Не, нали се представихте после... Но беше редно първо това да направите!
-(измърмори нещо, вече не помня точно какво, че набрах и аз яко да се карам)
-Ся да се обадя на 112, да питам, дали не трябва първо да ми се представите, а!?
-Ми обади се бе.. на 166 по-добре се обади.
-Веднага.. (и набирам 166, 20 секунди сигуро ми дава сигнал свободно, след което ми вдигна някакъв малоумник абсолютен, като след като го питах най-учтиво, преди да ми поискат документи за проверка, органите на реда, трябва първо да ми се представят.? Той почна да ме разпитва дали съм имал съмнения в колегите му и тн.. подобни глупости.)
След това последва някаква сценка от страна на полицаите, изведнъж видиш ли ми изчезнал талона.. дали съм го бил дал, какво било станало... няма го талона! Но през това време продължавам да им говоря, колко им е абсурдно тъпо обвинението и как ще се видим задължително в съда.. Те през това време предполагам си мислят "това пишлеме 90 набор, кво се надъхва...", докато не завърших изречението с ".. тя майка ми и без това е един от най-добрите адвокати във Варна..", което си е и самата истина всъщност. И изведнъж се усети как се позапекоха и 2мата, но не ми говорят... Изчезналият талон изведнъж се намери, бяха го дали на Мартин, заедно с неговите документи. Аз преждевременно продължавам да им говоря...
-Сега вместо да не си правим номера и мръсно един на друг, а просто да се разберем, като хора... Изобщо не ви знам как ви се занимава с такива глупости и такова заяждане, като ще има ходене по съдилища и куп други неприятности...за вас.
-Това ни е работата.
-Еми, кофти работа начи.. (и ехидна усмивка от моя страна)
Почнаха нещо да се побутват и да си шептят, чувам само отделно някои работи едвам едвам "ми...да... ето точно така... и ти ще кажеш... да и бинго..."
-Изобщо смисъл няма сега да се наговаряте какво ще кажете в съда ,аз имам също 5 свидетеля...
Връчиха ми акта, казах че няма да го подпиша и написах, че имам възражения. Извикаха едно от момчетата с които бях, да се подпише, като свидетел, на това, че аз отказвам да подпиша, а едната кука пак имаше наглостта, да каже "ето го, БИНГО!", връчиха ми акта, казаха "лека вечер", аз им казах "лека и на вас, ще се видим.. скоро" и това беше. Пресъздадох около 50% от разговора дословно, но със сигурност цялата ситуация не съм успял да я пресъздам, така че да си го представите все едно сте били там, но накратко казано е това случката с основните и елементи.
Разбира се, сега ще го обжалвам... Чак им се чудя на акъла.. Абсурдни тъпанари! То всичко е в моя полза.
Първо: Съм на частен паркинг, който не е част от пътната мрежа на република Б-я.
Второ: Съм на угасен мотор.
Трето: Те дори не са с пуснат буркан, просто влизат на паркинга, докато всички паркираме.
Четвърто: Тоя не ме е спирал с палка, просто слезе и дойде пеша и едва ли не, само се извика "давайте документите",без дори да се представи, нито да погледне отблизо в автомобила, че да види с колан ли съм или без.. Аз бях с колан, но дори и да бях без, пак няма как да се заяде заради това.
Пето: Имам 5 свидетеля.
Ето и нещо за достоверността на това, че съм бил с колан, ако някой се съмнява...Мой цитат от тази тема -> viewtopic.php?f=2&t=184292
Ще ви държа в течение със случващото се.
Ситуацията е следната:
Както повечето от вас вече са чули я по новини, я по радио, във Варна снеговалежите са доста обилни, дори клони към бедствено положение... Та към 00:00ч. на 19.01.10, караме 5 автомобила на частния паркинг на магазин "Кауфланд" Варна, в общи линии сме се събрали няколко приятели на лаф и от време на време по един-два пъти се плъзваме по снега на паркинга, нищо особено в общи линии. И по едно време гледам, задава се патрулка и си спирам на едно място, до колегата, известен тук под ника Toneloker, гася мотора и си чакам най-културно полицая, защото ми стана ясно, че ще искат да си ходим, а пък всъщност нищо не могат да ни кажат, понеже това си е паркинг, а и не е като да не е супер хлъзгаво... Абе като цяло никъде не пише, че не мога да си карам на паркинг, а пък това че колата се хлъзга, би могло да е поради много причини.. Както и да е, ясно ми беше че ше ни проверят документите и ще ни кажат да си ходим. И излиза единия полицай, идва м/у моята и на Мартин (Toneloker) колата и двамата едновременно си смъкваме прозорците. Полицая само погледна към мен и изрече "Документите си дай" обърна се към Мартин и пак същото каза. Извадих си документите, но преди да му ги подам казах "Бихте ли ми се представили..?", полицая измънка някакво смешно име, без да казва от кое районно е или нещо подобно и отнесе документите. Събраха ни документите и след 1-2 минути, всички бяхме около патрулката, да ни ги връщат, но по едно време, полицая които беше зад волана, каза "Абе кой тука е Божидар?", викам "Аз съм!" и после мисля, че достатъчно добре запомних целия разговор, бих си позволил да го цитирам дословно....
-От мними полицаи ли се страхуваш, младеж?
-А..? Колегата ви не ми се представи преди да ми поиска документите.
-Ти се съмняваш, че не сме истински полицаи ли?
-Редно е да се представи просто, какво да се съмнявам...
-Сега ще ни учиш как да работим ли?
-Не просто така е редно! Чувал съм за много случаи за фалшиви магистрални полицаи.. обири и тн...
-Ае, ти... Що караш без колан?!
-Не карам без колан.
-Е как... колегата те е видял, аз също те видях!
-Няма как колегата ви да ме е видял без колан, тъй като бях с колан, а вие дори не видях да излизате от колата!
-Еми сега ще ти напишем акт значи..
-Какъв акт, аз абсолютно винаги съм с колан, дори ето това момче до преди 2 минути беше в моята кола, може да потвърди... (и посочвам един приятел, които действително беше при мен преди това, тъкмо слезе да си вземе неговата кола)
-Не ме интересува.. Ае пиши му акт (казва на другия.), а тези на които сме им върнали документите, могат да отиват да почиват, а ти отиди в колата след малко ще те извикаме.
-Не, къде ще ходя, тука ще седя.. А това абсурдно измислено обвинение изобщо няма да го бъде, не знам дали сте на ясно!
-Ами обжалвай...
-Съмнявате ли се?
-Наистина ли не разбра защо точно с теб се заядохме?
-За дето поисках да се легитимирате ли?... Освен това признавате, че се заяждате

(няма отговор и тоя на шофьорското място диктува данните ми на другия, които пише акта)
-Направо съм потресен, как може вие, органите на реда, да си измисляте безпричинно някакви абсурдни обвинения, тук дори не е част от пътната мрежа, а частен паркинг, дори и да съм бил без колан, което не е така, то си е моя работа... (бивам прекъснат от тоя които пише акта)
-Ае я затваряй прозореца... (казва на тоя дето е на шофьорското място)
-Ае как ше затваря прозореца бе!
Мълчание...
-Ние пък сме възмутени днешната младеж с какво се занимава..
-С какво...? Вие поне да бяхте си измислили някаква по истинска причина, като сте решили да се заяждате с мен.. предпоставка за ПТП ли, не знам... там каквото се пише в такива ситуации.... и за бога каква предпоставка за птп, би могла да бъде на празния, ЧАСТЕН паркинг на Кауфланд!? Изобщо не си мислете, че ще подпиша нещо толкова абсурдно и измислено!
-Няма да подпишеш акта, така ли..?
-Абсолютно!
-А още ли си мислиш, че не сме истински полицаи..?
-Не, нали се представихте после... Но беше редно първо това да направите!
-(измърмори нещо, вече не помня точно какво, че набрах и аз яко да се карам)
-Ся да се обадя на 112, да питам, дали не трябва първо да ми се представите, а!?
-Ми обади се бе.. на 166 по-добре се обади.
-Веднага.. (и набирам 166, 20 секунди сигуро ми дава сигнал свободно, след което ми вдигна някакъв малоумник абсолютен, като след като го питах най-учтиво, преди да ми поискат документи за проверка, органите на реда, трябва първо да ми се представят.? Той почна да ме разпитва дали съм имал съмнения в колегите му и тн.. подобни глупости.)
След това последва някаква сценка от страна на полицаите, изведнъж видиш ли ми изчезнал талона.. дали съм го бил дал, какво било станало... няма го талона! Но през това време продължавам да им говоря, колко им е абсурдно тъпо обвинението и как ще се видим задължително в съда.. Те през това време предполагам си мислят "това пишлеме 90 набор, кво се надъхва...", докато не завърших изречението с ".. тя майка ми и без това е един от най-добрите адвокати във Варна..", което си е и самата истина всъщност. И изведнъж се усети как се позапекоха и 2мата, но не ми говорят... Изчезналият талон изведнъж се намери, бяха го дали на Мартин, заедно с неговите документи. Аз преждевременно продължавам да им говоря...
-Сега вместо да не си правим номера и мръсно един на друг, а просто да се разберем, като хора... Изобщо не ви знам как ви се занимава с такива глупости и такова заяждане, като ще има ходене по съдилища и куп други неприятности...за вас.
-Това ни е работата.
-Еми, кофти работа начи.. (и ехидна усмивка от моя страна)
Почнаха нещо да се побутват и да си шептят, чувам само отделно някои работи едвам едвам "ми...да... ето точно така... и ти ще кажеш... да и бинго..."
-Изобщо смисъл няма сега да се наговаряте какво ще кажете в съда ,аз имам също 5 свидетеля...
Връчиха ми акта, казах че няма да го подпиша и написах, че имам възражения. Извикаха едно от момчетата с които бях, да се подпише, като свидетел, на това, че аз отказвам да подпиша, а едната кука пак имаше наглостта, да каже "ето го, БИНГО!", връчиха ми акта, казаха "лека вечер", аз им казах "лека и на вас, ще се видим.. скоро" и това беше. Пресъздадох около 50% от разговора дословно, но със сигурност цялата ситуация не съм успял да я пресъздам, така че да си го представите все едно сте били там, но накратко казано е това случката с основните и елементи.
Разбира се, сега ще го обжалвам... Чак им се чудя на акъла.. Абсурдни тъпанари! То всичко е в моя полза.
Първо: Съм на частен паркинг, който не е част от пътната мрежа на република Б-я.
Второ: Съм на угасен мотор.
Трето: Те дори не са с пуснат буркан, просто влизат на паркинга, докато всички паркираме.
Четвърто: Тоя не ме е спирал с палка, просто слезе и дойде пеша и едва ли не, само се извика "давайте документите",без дори да се представи, нито да погледне отблизо в автомобила, че да види с колан ли съм или без.. Аз бях с колан, но дори и да бях без, пак няма как да се заяде заради това.
Пето: Имам 5 свидетеля.
Ето и нещо за достоверността на това, че съм бил с колан, ако някой се съмнява...Мой цитат от тази тема -> viewtopic.php?f=2&t=184292
...А т'ва за колана напрао няма да го коментирам... Колана не се слага, някой като почне да кара като олигофрен, а още със сядането в колата. Мен до такава степен ми е навик, че само като седна в колата, нещо да взема от жабката примерно и забождам колана по инерция....
Ще ви държа в течение със случващото се.
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
моят въпрос може да не е за тук, но ако може знаещите нека помагат ...
Интересува ме при смяна на собственика на дадена кола, при положение, че не се сменят рег. табели колата, а само талона се сменя на др име, трябва ли да минава канала ?!
Проблемът ми е в това, че колата е със сменен двигател (същия като стария м20б20) и малка пукнатина на предния прозорец !
Благодаря предварително.
Интересува ме при смяна на собственика на дадена кола, при положение, че не се сменят рег. табели колата, а само талона се сменя на др име, трябва ли да минава канала ?!
Проблемът ми е в това, че колата е със сменен двигател (същия като стария м20б20) и малка пукнатина на предния прозорец !
Благодаря предварително.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Stiks написа:моят въпрос може да не е за тук, но ако може знаещите нека помагат ...
Благодаря предварително.
Това са документите.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ
1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност
ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят
Точка 7 указва че трябва да минеш на канал.
bau.bg написа:di6eto написа:Вчера взимам завой на който имам стоп.Ама не спирам,от втора си излизам на пътя,коли нямаше.Грешка от моя страна.Срещу мен скача Г-н полицай и веднага се почва:Кво прайш,така ли се кара,взимам ти книжката,отиди при колегата.Книжката 4 месец откакто съм правоспособен и нямам нарушения,но винаги има първи път.Обаче колата преди 10 дена я записахме на мое име,нo не си изкарах талона.Също и полицата е вкъщи и стана сложно.Пишат 3 нарушения-неспиране на б2,неносене на документи за застраховката и документи на колата.Ако може една бърза информация колко ще струва удоволствието и колко точки от талончето,че е прибрано в кат.Казаха,че с акта мога да карам 1 месец,след това актове.Мога ли да карам и горе-долу кога ще излезне в кат.Ушев ми вика до месец....
Първо отиди утре и напиши едно възражение в КАТ, занеси си полицата ГО.... иначе глобата е 400 лв.
Другото са ти бели кахъри, утре ще ти пусна точните наказания...
Леле много ми се струват.Ако се оттърва много ще те черпя.Аз му бях казал,че мога да отида до нас-близо живеех от мястото където ме спряха,той каза-няма да мърдаш.