БМВ = баланс, или защо съм фен на марката
Модератор: Общи модератори
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Sharo написа:не се карайте са ... който дойде 1ви до вкъщи печели ...
п.с.
печели извозване обратно
а пеша може ли

Абе да ви кажа много зависи. И аз съм на мнението, че с хубави зимни гуми се стига много далече, но всичко си има граници. В момента от време на време покарвам Киа Сее'д - ми трябва да ви кажа, че колата е много добре балансирана! Днеска цял ден обикалям София и нито веднъж не закъсах. Даже по-пътя за драгалевци нямах никакви проблеми. Дори успях да вкарам колата сам в гаража. С БМВ-то ми отнема доста труд това да го направа, а понякога е почти невъзможно без помоща на други.
Няма значение дали е предно, задно и или 4х4 имаш ли хубави гуми и ако знаеш какво правиш, не би трябвало да има проблеми. Но пак ще го кажа, за да върви кола с задно толкова добре в сняг както кола с предно то просто в багажника требва да има две прасенца....
Няма значение дали е предно, задно и или 4х4 имаш ли хубави гуми и ако знаеш какво правиш, не би трябвало да има проблеми. Но пак ще го кажа, за да върви кола с задно толкова добре в сняг както кола с предно то просто в багажника требва да има две прасенца....

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
GaD написа:Но пак ще го кажа, за да върви кола с задно толкова добре в сняг както кола с предно то просто в багажника требва да има две прасенца....
как да върви, настрани, направо, изкачване, спускане? Иначе за баланса спор няма...6-цата ми дори е с около 100 килограма по-тежка отзад отколкото отпред

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Аз пък с 80-та на 22 години теглих една седмица
Обаче това мойто некъв джип ще ми дойде.През 40-50 цм сняг минах като снегорин(ама не тия дето не чистат) 

ТДС - Турбо Див Селянин
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Незнам аз преди малко вдигнах с мойта 140 на място
А съм само в Младост 1 ....
Нагоре към Бояна , Драгалевци ич не ми се мисли...
Между другото брат ми бутаха от 6 часа автобуса Ямбол - София между сливен и Ямбол...
Няма излизане...

Между другото брат ми бутаха от 6 часа автобуса Ямбол - София между сливен и Ямбол...

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Преди няколко дни карах вечерта към 22-23 часа, беше -3,4 нямаше сняг, но явно всичко замръзнало.Движех се с около 70 на 4-та нямаше почни никакви коли, прав булевард и прочие.Както си карам и реших да я настъпя което беше грешка...
Не съм предполагал, че може на 4-та с 70 да ми се случи такова нещо точно с тази кола.Мигновенно при подаването на газта задницата започна да се носи, а колата да тръгва да се завърта доста заплашително и ме спаси само мигновенната реакция на обратен волан и отпускане на педала
Гумите са ми чисто нови, но когато е лед и подцениш колата или ситуацията нищо непомага.
Не съм предполагал, че може на 4-та с 70 да ми се случи такова нещо точно с тази кола.Мигновенно при подаването на газта задницата започна да се носи, а колата да тръгва да се завърта доста заплашително и ме спаси само мигновенната реакция на обратен волан и отпускане на педала

Гумите са ми чисто нови, но когато е лед и подцениш колата или ситуацията нищо непомага.
Modulo написа:Да се твърди, че при пътните условия в момента кола със задно пък била тя и BMW в ръцете на добър шофьор има някакво предимство пред 4x4 е най-малкото....сектантско. Това кой как се движи по пътя и колко изпреварва винаги е било по-скоро въпрос на поемане на риск от колкото възможности на кола.
Добре, какво в колата с 4х4 и склонност за недозавиване и не толкова добър баланс на масите ще е по-добро в завой или при спиране от кола с задно и перфектен баланс, тръгването???
Вчера вечерта излезнахме една малка групичка да подрифтим, на никой не му направи проблем, че колата превърта задните гуми, единственият проблем (породен от липсата на хубави гуми при някой от участниците) бе че се получаваше недозавиване (представи си на 4х4 или предно с същите гуми какво ще става)....та задно и хубави гуми навсякъде не виждам какъв проблем може да има

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Mihmor написа:...
А нещо за онова понятие "проходимост" знаем ли ? И ела да те повозя малко да видиш дали джипките не дрифтват

Кеф ти задно, кеф ти 4WD, но дори и при 4x4 се дрифти направо като лодка се носиш, стига да имаш желание (особено ако примерно си с някво quatro от типа на A6)

p.s: ето за какво говоря тука давам клипчето на 1 колега, който е със шпер даже и е дотам... http://4storing.com/uzvgj/c845f9893ff81 ... 5d939.html
Иначе, да забавно е да дрифтиш с бмв-то по снега, ама с хубави гуми и задно не се стига навсякъде както казваш

zBoost написа:Mihmor написа:...
А нещо за онова понятие "проходимост" знаем ли ? И ела да те повозя малко да видиш дали джипките не дрифтват
Кеф ти задно, кеф ти 4WD, но дори и при 4x4 се дрифти направо като лодка се носиш, стига да имаш желание (особено ако примерно си с някво quatro от типа на A6)
Не говоря за джипките, говоря за лек автомобил тип "седан, купе, хечбек, комби", щото дори с "Х" задвижването като няма клиренс е безсмислено сравнение с джипките, говоря за сравнително ниска снежна покривка или отъпкана такава, щото вчера в 02 часа ми се наложи да избутам "великото" предно предване подплатено с на вид добри гуми от един светофар за да мога да мина аз с "гадното" задно с некви никви гуми и М риначка отпред

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Aдски пишлигарско и глупаво е в такова време и в тези условия да се мерят пишки кой колко бързо карал и кога стигнал, малко ли ви са тия дето така и не стигат там закъдето са тръгнали, закъде бързате?
Да баланса е добър, и аз съм с чисто нови зимни гуми, харесва ми как се държи колата, но е пълна идиотщтина в такова време и при тая настилка да се кара на предела, освен ако не си някъде на писта, сами ли сте на улицата? Глави не носите ли на раменете си, около вас има толкова хора чиито живот непряко зависи от вас, никой който е катострофирал в това време не го е направил нарочно, всичките са били толкова самоуверени като вас(нас) ама сега реват.
Аман от безрасъдно шофиране, на тоя сняг и лед недай си боже да се хлъзнеш с 70 километра, не ми се мисли, спирачния път е огромен, недай си боже някой да излезне на пътя (а такива малоумници има) така ще те засече, че ще го отнесеш като куцо пиле домат.
Поздрави,и карайте разумно, колите са ни хубави, но не сме застраховани, няма кола подходяща за тези условия, не се възгордявайте.
Да баланса е добър, и аз съм с чисто нови зимни гуми, харесва ми как се държи колата, но е пълна идиотщтина в такова време и при тая настилка да се кара на предела, освен ако не си някъде на писта, сами ли сте на улицата? Глави не носите ли на раменете си, около вас има толкова хора чиито живот непряко зависи от вас, никой който е катострофирал в това време не го е направил нарочно, всичките са били толкова самоуверени като вас(нас) ама сега реват.
Аман от безрасъдно шофиране, на тоя сняг и лед недай си боже да се хлъзнеш с 70 километра, не ми се мисли, спирачния път е огромен, недай си боже някой да излезне на пътя (а такива малоумници има) така ще те засече, че ще го отнесеш като куцо пиле домат.
Поздрави,и карайте разумно, колите са ни хубави, но не сме застраховани, няма кола подходяща за тези условия, не се възгордявайте.
ХАХАХ, тая 318-ка са и напълнили резервоара и така ще чака пролетта, ма поне е идилия, музиката свири, всичко е наред, за какво да си трошиш колата с каране
За великите 4х4 джипки...... http://vbox7.com/play:7d51b798 , всеки си хвали неговото дет се вика и прави всичко възможно да защити твърдението си, ма нали в спора се ражда истината, така че....

За великите 4х4 джипки...... http://vbox7.com/play:7d51b798 , всеки си хвали неговото дет се вика и прави всичко възможно да защити твърдението си, ма нали в спора се ражда истината, така че....

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Mihmor написа:ХАХАХ, тая 318-ка са и напълнили резервоара и така ще чака пролетта, ма поне е идилия, музиката свири, всичко е наред, за какво да си трошиш колата с каране![]()
.......
Не човече, карам си я всеки ден, въпроса е че не се имам за безсмъртен, времето и условията са лоши, не ги пренебрегвайте, никой не е застрахован, един миг невнимание и после цял живот мъртъв