ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от Stiks » 20 Яну 2010, 23:10

bau.bg написа:
Това са документите.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ
1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност
ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят

Точка 7 указва че трябва да минеш на канал.

Само да попитам този диагностичен лист, не е ли прегледа на колата (ГТП) ?
Защото говорих със запознати хора (минавали процедурата), и казват, че ако не се сменят табелите имам работа само в офисите без канал. Дали е така ?!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 21 Яну 2010, 16:43

Диагностичен лист може да е за ГТП, за смяна на цвета, за смяна на двигател, за брендиране на автомобила и за още много други неща. В него се отразява и удостоверява промяната която е извършена.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от Koksan » 22 Яну 2010, 18:56

Здравейте колеги,

дойде и моят ред да драсна тук 2-3 реда и да потърся мнение! :)

Историята ... вървя си аз по улицата и намирам "разбираш ли" някаква жълта хартийка ... взимам я,"разбира се", да я изхвърля в близката кофа за боклук, а да не я газят всички и по пътя към контейнера за смет, се зачитам!

Ето направо снимка и вие да се позачетете:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Та .. огледах се на паркинга, не видях такава кола и ми е чудно, този човечец ако не отиде в тридневен срок, както е упоменато както ли ще стане? А и не трябва ли според наредбите да му съставят направо Фиш за неправилно паркиране? Другото интересно е ... как е обърка ДК № на колата с този на листа и как служителката която е писала, явно е била доста слаба по български в училище ... пък за капак .. объркала и BMW ... че драскала отдолу! :)

ДА не говорим, че със глса се смях на " НАстоящият протокол е предаден на: ... ПРЕДНОТО СТЪКЛО" няма имена, няма подписи ... няма НИЩО! :)))))

Изобщо .. този документ има ли някаква правна стойност?

Благодаря на отзовалите се! :)))

Със Здраве!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough" -Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 22 Яну 2010, 21:06

Това е Констативен протокол, издава се от .... както е посочено. Правната му стойност е че се издава от оправомощено лице... в случая старши инспектор.
По лошото е не как е връчено, закачено на стъклото на колата ..... а акта който ще последва за паркиране на зелени площи. Тези актове ги пишат на цена 500 лева.
Общината не е КАТ, тя винаги намира начин да ти го връчи законно. Още повече че това не е ЗДВП, а по общинската наредба. Тук или отиваш на съд, или плащаш 500 лв.... , а как си ги събират.... глобите.... когато дойде време да плащаш данъци, такси, и т.н. ..... идва време да си платиш всичко.
Най-лесно си ги прибират когато ти трябва документ за задължения, те ти го издават срещу заплащане на всички задължения

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от Koksan » 23 Яну 2010, 14:44

Добре де .... ама в наредбата друго пише! :)

http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=55

Раздел 2.
Санкции при неправилно паркиране

Чл.63*. /1/За нарушенията на правилата за паркиране на извършителите се налагат предвидените в Закона за движение по пътищата санкции, в размерите им определни със същия закон.
/2/При констатирани и/или установени нарушения на правилата за паркиране, за които няма изрично и конкретно определена санкция в Закона за движение по пътищата на лицата, извършили или допуснали нарушението, се налагат санкциите предвидени в настоящата наредба.

*/обявен за нищожен с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година/.

Чл.64. /1/При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението, на извършителят може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 /петдесет/ лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни: за самоличността на упълномощеният от Столична община служител, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби и за размера на глобата. Фиша се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати на място наложената глоба. На нарушителя заплатил глобата доброволно, се дава екземпляр от фиша.
/2/ На лице, което оспорва извършеното от него нарушение и/или размера на наложената му глоба, откаже да подпише фиша и/или да заплати на място наложената му глоба, се съставя акт.
/3/ Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първия екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Втория екземпляр се изпраща по пощата, а третия екземпляр остава за съхранение в службата за контрол.
/4/ Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.

Чл.65. /1*/За спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи на извършителите се налагат глоби в размер 500 /петстотин/ лева.

*/обявена за нищожна с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година/.
/2*/За паркиране на ППС в нарушение на изискванията на настоящата наредба, върху специално обозначено място, определно за паркиране на ППС, обслужващо хора с увреждания, на извършителя се налага глоба в размер на 100 /сто/ лева.

*/обявена за нищожна с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година/.
/3/За паркиране на ППС, върху улични противопожарни хидранти, при което се затруднява или би се затруднила възможността за безпрепятственото им използване по предназначение от екипите на служба „Пожарна и аварийна безопасност”, на извършителите се налагат глоби в размер от 50 /петдесет/ до 500 /петстотин/ лева.
/4/На нарушителите на забраната по чл.44, ал.6 се налага глоба в размер от 50 /петдесет/ до 300 /триста/ лева.
/5/ На нарушителите на забраната по чл.44, ал.7 се налага глоба в размер от 50 /петдесет/ до 300 /триста/ лева.

*/обявени за нищожни с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година/.

А и ... акта ... на кой ще го напишат? на автомобила с ДК № 0021739 ли?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough" -Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Яну 2010, 16:51

така аз имам един ламерски въпрос: в момента съм с отнета книжка за 1 месец за превишена скорост, та интересуваме в момента ако ме хванат без книжка какво ше стане, не че съм се засилил да карам, но от време навреме се налага да прехвръквам с една служебна кола от склада до офиса, което са около 100м.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар
Кара: Е 39 523i

Мнение от kalata8603 » 23 Яну 2010, 19:33

bau.bg написа:Български автомобилен съюз поздравява всички фенове на BMW, тук ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни с това в което сме най добри - правната материя - Закона за движение по пътищата, Закона за административни нарушения и наказания, както и всички свързани с това наредби и разпоредби.
Желанието ни е всеки шофьор да знае какво как и защо може да направи когато му се случи "случка" по линия на КАТ-Пътна полиция, катаджий дебнещи в засада в храстите, катаджии скачащи на капака в желанието си самоотвержено да ви/ни спрат като нарушители на "закона" .
Тук ще се опитаме да ви научим как да реагирате на словесната атака - "....и са кво праим а....." ,
Да ви кажем че имаме много добри отношения с едни висши началници които разглеждат с голямо внимание сигнали за "корумпирани" катаджии, и взимат интересни мерки срещу взимащите подобни "почерпки" от сърце.....

Български автомобилен съюз е нестопанска организация регистрирана в обществена полза. Съответно не разделяме печалба, поради това нямаме финансови интереси в това което правим. За 2009 година имаме 10 000 /десет хиляди/ члена, а се надяваме членовете ни да станат 100 000 през 2010 година, за да знаят всички управляващи и да разберат че е време да се съобразяват с българските шофьори. Така ще можем да направим нов закон за движение по пътищата, актуален и нормален, с минимум възможност за корупция.

Питайте.... смело :)

имам и аз едно въпросче .......колко е акта за без винетка по първокласен път и акта за управление на автомобил по първокласен път със изтекъл винетен стикер (100 % и на колегите се е случвало ) ?
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 24 Яну 2010, 22:19

bau.bg написа:Това е Констативен протокол, издава се от .... както е посочено. Правната му стойност е че се издава от оправомощено лице... в случая старши инспектор.
По лошото е не как е връчено, закачено на стъклото на колата ..... а акта който ще последва за паркиране на зелени площи. Тези актове ги пишат на цена 500 лева.
Общината не е КАТ, тя винаги намира начин да ти го връчи законно. Още повече че това не е ЗДВП, а по общинската наредба. Тук или отиваш на съд, или плащаш 500 лв.... , а как си ги събират.... глобите.... когато дойде време да плащаш данъци, такси, и т.н. ..... идва време да си платиш всичко.
Най-лесно си ги прибират когато ти трябва документ за задължения, те ти го издават срещу заплащане на всички задължения

На това му викам аз отговор! Точно и ясно... да има някой, който да не е разбрал?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 25 Яну 2010, 20:34

kalata8603 написа:имам и аз едно въпросче .......колко е акта за без винетка по първокласен път и акта за управление на автомобил по първокласен път със изтекъл винетен стикер (100 % и на колегите се е случвало ) ?

Всичко за винетките виж на този адрес:

http://www.napi.government.bg/PNOVO/doc_153.pdf

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 28 Яну 2010, 23:57

Имам 2 въпросчета и те са:Влезе ли в сила срока за удължаването на документите става въпрос за свидетелство за управление на МПС,че ми изтича срока на валидност средата на февруари.И другия въпрос имам 1 фиш и 1 акт от 2000г. дали ще излязат като си подменям книжката?Мерси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 29 Яну 2010, 0:54

darko1 написа:Имам 2 въпросчета и те са:Влезе ли в сила срока за удължаването на документите става въпрос за свидетелство за управление на МПС,че ми изтича срока на валидност средата на февруари.И другия въпрос имам 1 фиш и 1 акт от 2000г. дали ще излязат като си подменям книжката?Мерси

Колега,удължиха срока с 6 месеца.Аз имам акт от 2002,но спокойно наскоро си изкарах златен талон.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Face » 29 Яну 2010, 1:06

Един въпрос и към автора.
По горе си писал,че ако не си носиш полицата за ГО,те грози глоба от 400лв.А аз четох ЗДП и там пише,че при наличие на стикер на предното стъкло за ГО,следва при липса на полица глобата да е в размер на 10 лв.
В момента чакам да ми излезе постановлението,което не съм обжалвал точно за такова нарушение.
В моя случай какво правя:
А)отивам в КАТ с една торба пари.
Б)има шанс да обжалвам.
В) :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 29 Яну 2010, 17:20

Face написа:Един въпрос и към автора.
По горе си писал,че ако не си носиш полицата за ГО,те грози глоба от 400лв.А аз четох ЗДП и там пише,че при наличие на стикер на предното стъкло за ГО,следва при липса на полица глобата да е в размер на 10 лв.
В момента чакам да ми излезе постановлението,което не съм обжалвал точно за такова нарушение.
В моя случай какво правя:
А)отивам в КАТ с една торба пари.
Б)има шанс да обжалвам.
В) :bang:

Нарушенията са няколко и всички са свързани с ГО.
1. Имаш стикер на стъклото но не носиш полица, но тя е валидна.
2. Имаш стикер на стъклото но не носиш полица, но тя е невалидна, в смисъл просрочил си вноската.
3. Нямаш стикер но имаш валидна полица, в смисъл не е залепен.
4. Нямаш нито стикер , нито полица....

Като цяло обаче винаги ти слагат най-високото наказание - глоба от 400 до 600 лв за физическо лице, за юридическо лице глобата е доста по висока.
Не знам по кой член са ти написали акта, съответно каква ще е глобата.
Когато излезе постановлението ще го четем и ще видим :))
В повечето случай обаче, въпреки /ако си внесъл възражение по акта в КАТ/ не го взимат предвид и пак получаваш високата глоба. Тук или плащаш или се жалваш пред съд.
Там съответно се изясняват нещата.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Face » 29 Яну 2010, 17:42

Ок,благодаря.
Все пак на стикера е означено до кога важи,но както и да е...
Лошото е,че постановлението вече 2 месеца не е излязло,а аз заминавам за чужбина за дълъг период от време и не мога да пътувам обратно когато поискам(за да обжалвам),явно ще трябва да издам пълномощно на трето лице.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 29 Яну 2010, 19:53

Face написа:
darko1 написа:Имам 2 въпросчета и те са:Влезе ли в сила срока за удължаването на документите става въпрос за свидетелство за управление на МПС,че ми изтича срока на валидност средата на февруари.И другия въпрос имам 1 фиш и 1 акт от 2000г. дали ще излязат като си подменям книжката?Мерси

Колега,удължиха срока с 6 месеца.Аз имам акт от 2002,но спокойно наскоро си изкарах златен талон.

:yes: :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум