Ново предизвикателство към БМВ Клуб България
Модератор: Общи модератори
Re: Ново предизвикателство към БМВ Клуб България
е може ли бееее!!!
Наистина ли е нямало линейка на пистата???? На събора имаше една, доколкото си спомням, даже според мен поне 2 трябва да има винаги на място... Много жалко за човека , лека му пръст! 

- Boris.Malinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Karting
- Мечтае да кара: BMW ///M3 E30
Утре от 10ч. на Картинг Писта "Лаута" ще тръгнат за погребението всички близки и приятели на Ечо
BMW Kart Team Challenge 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз пък не помня да съм виждал линейка на събора... но може и да бъркам.
Si non confectus, non reficiat.
- Boris.Malinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Karting
- Мечтае да кара: BMW ///M3 E30
Имаше линеика на събора точно на изхода
BMW Kart Team Challenge 

batatanas написа:"Дракон" не е писта ве, това е пълна трагедия... няма такава смрад, асфалта навсякъде е изровен и на вълни, загражденията в края на правите, точно където може да изпуснеш завой са малоумщина, никъде около "пистата" не е подравнено и обезопасено както трябва... самото присъствие на бетонни мантинели в супер идиотско... на тази "писта" циганиите са толкова много, че е учудващо че се разминава с толкова малко инциденти... на тази "мултифункционална" "писта" се провежда кръг от националния пистов шампионат, любителски състезания, ретро състезания, дрифт, драг, картинг, мотоциклети и т.н. Явно лакомията за пари е по-силна от морала, както навсякъде в БГ.
Чудя се как все още има трезвомислещи хора, които ходят да карат там, като до Серес е още малко повече път...
Жалко за човека, дано поне другите си извадят нужните изводи за тая "писта".
подкрепям колегата

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Не мога да си го обясня, как на такова мероприятия не е имало линейка...
Нека почива в мир, човека...
Нека почива в мир, човека...
- Blondster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 90' E30 335
ti6o написа:batatanas написа:"Дракон" не е писта ве, това е пълна трагедия... няма такава смрад, асфалта навсякъде е изровен и на вълни, загражденията в края на правите, точно където може да изпуснеш завой са малоумщина, никъде около "пистата" не е подравнено и обезопасено както трябва... самото присъствие на бетонни мантинели в супер идиотско... на тази "писта" циганиите са толкова много, че е учудващо че се разминава с толкова малко инциденти... на тази "мултифункционална" "писта" се провежда кръг от националния пистов шампионат, любителски състезания, ретро състезания, дрифт, драг, картинг, мотоциклети и т.н. Явно лакомията за пари е по-силна от морала, както навсякъде в БГ.
Чудя се как все още има трезвомислещи хора, които ходят да карат там, като до Серес е още малко повече път...
Жалко за човека, дано поне другите си извадят нужните изводи за тая "писта".
подкрепям колегатаи изказвам съболезнования

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Колеги,
виждам доста крайни мнения (които няма да върнат човека), нека който не е
бил на пистата да си спести "умните" коментари. Лично за мен Ечо е починал
още на пистата при удара, разходих се по трасето и видях къде са му блокирали
задните гуми на карта (според мен заради блокирал двигател). Ударът в предпазните
гуми е станал 15 метра след техническата повреда в машината, ако се е движел със
скорост от над 150 км. в точи момент ... всичко е ясно.
Разбира се че липсата на линейка на пистата е проблем и то сериозен, но личното ми
мнение е че в този нелеп инциден е нямало какво да се направи (дори при наличие на
линейка).
Относно пистата и коментарите - ами колеги, какво чакате вземете и направете едно
съвременно съоръжение, което отговаря на всички изисквания и ви гарантирам, че
клубът веднага ще започне да провежда мероприятията си там, а мисля че и много други,
но само да ви кажа, че тогава за да ви се вържат сметките трябва да направите билетчето
поне 50 лева, както е в цивилизования свят. Коментарите на колегите относно печалбите
са абсолютно заяждане и са напълно неоснователни.
задните гуми на карта (според мен заради блокирал двигател). Ударът в предпазните
гуми е станал 15 метра след техническата повреда в машината, ако се е движел със
Разбира се че липсата на линейка на пистата е проблем и то сериозен, но личното ми
мнение е че в този нелеп инциден е нямало какво да се направи (дори при наличие на
линейка).
Относно пистата и коментарите - ами колеги, какво чакате вземете и направете едно
клубът веднага ще започне да провежда мероприятията си там, а мисля че и много други,
но само да ви кажа, че тогава за да ви се вържат сметките трябва да направите билетчето
поне 50 лева, както е в цивилизования свят. Коментарите на колегите относно печалбите
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Mнението ми е напълно солидарно с това на Роската! Нека ние поне да се отучим само да плюем без да сме направили нищо....просто така за спорта 
Ечо, почивай в мир

Ечо, почивай в мир

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Нека почива в мир Ечо... Нищо друго няма смисъл в момента... Роската е напълно прав и колкото и да изпишем нищо няма да върне живота му или да промени нещо... Всички знаем какво рискуваме, всички излизаме и караме без да знаем дали нещо няма да ни се случи... Жалко обаче е, че един човек си отиде за публиката, за спорта, за собственото си удоволствие, надявам се както Момчил каза няколко пъти, поне в моментите преди да си отиде Ечо да е бил щастлив правейки това, което най-много обича сред приятелите си... Смятам, че той най-много би искал да почитаме паметта му като продължаваме да правим това, за което той е живял - автомобилния спорт...
Мир на праха му...
Мир на праха му...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не бях там ,но гледах клиповете и снимки и не една ,а пет линейки да е имало на пистата пак е нямало да го спасят. за съжаление това е трагичен инцидент и такива неща,колкото и да не ни се иска се случват в тоя спорт.
а отделно тва ,че ако наистина е нямало линейка е немарливост и глупост е друг въпрос и който е отговорен за това би трябвало да си понесе последствията.....! независимо дали е щяла да го спаси линейка е трябвало да има на такова мероприятие ,както е по изисквания.
а отделно тва ,че ако наистина е нямало линейка е немарливост и глупост е друг въпрос и който е отговорен за това би трябвало да си понесе последствията.....! независимо дали е щяла да го спаси линейка е трябвало да има на такова мероприятие ,както е по изисквания.
rosen.kolarov написа:Колеги,
линейка).
Прав си, колега, за линейките, но забравяш една много важна подробност - пистата е необезопасена и е супер опасна. Точно това е причината за трагедията, а не идиотската липса на линейка (както сам казваш) или блокиралите задни гуми. Защото ако пистата беше безопасна за каране, човека щеше да си е жив и здрав в момента... Аз лично като гледах клипчето и изтръпвах за мотоциклета в кроасана като лягаше в завоите, щото а го беше изпуснал, а отиваше направо в бетона!!!
Как така ще се пребиеш на "права' бе, колега?!? Няма значение дали са блокирали гуми или нещо друго?!? Защо се пускат картинги и мотори, след като пистата не е безопасна за тях?!? На тия въпроси какви отговори ще дадеш?!?
Как точно ще ми отговориш и на въпроса, че там се прави редовно драг, а няма достатъчно разстояние за спиране?!? Да не са един и двама, дето са хвърчали за картофи?
И не излизай с приказките, че нямало друго читаво съоръжение, та за това трябва да се кара на "Дракон", щото по тая логика, да си ги правим простотиите и по улиците, като няма къде другаде?!? Това ли искаш да кажеш?!? Като не е обезопасена пистата - НЕ СЕ кара по нея, иначе умират хора!!!
И какво значи "...ами колеги, какво чакате вземете и направете едно съвременно съоръжение, което отговаря на всички изисквания и ви гарантирам, че клубът веднага ще започне да провежда мероприятията си там...", каква е тази ирония?!? Нали си председател на най-големия авто-клуб в България, вместо да ни обясняваш, че няма начин, създай една инициатива с другите авто-клубове, състезатели на БФАС, любители, фенове на различни марки, на картинги, на мотоциклети, вдигнете се и поискайте от Стоилов да си направи пистата като хората и да си мине сертификациите!!! Докато си мълчите и гледате като ... ще се трепят хора и това е.
Иди да обясниш на жена му и на детето му, че са му блокирали двигателя и задницата и е нямало какво да се направи, а после се прибери вкъщи с чувство за изпълнен дълг!
Чудя се ако някой твой близък или приятел се беше утрепал, дали щеше да си пишеш така спокойно?
Отвратително е, че си е отишъл човека заради лакомията на едни и овчедушието на други, явно тази нелепа смърт ще е напразна...
Както каза, и да е имало линейка, все тая... т.е. каква е истинската причина за трагедията?
Ясно, блокиралия двигател и задните гуми. Браво!

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Наско искам да кажа само, че има много истина в твойте думи, но и много неточности - най-вероятно
защото никога не си организирал мероприятие там - само да знаеш, че има две страни писта и
организатор. Програмата и мероприятията на трасето се определят от организаатора, а не от пистата.
Относно не обезопасената писта - само да попитам ти нясно ли си колко инцидента е имало до момента
на това трасе от неговото създаване и колко пъти е влизала линейка на трасето - за да не гадаеш ще
ти кажа само два пъти е влизала линейка, единият от които вчера.
Относно въпросите ти само да вметна, че БМВ Клуб България е участник, а не организатор и не мога да
ти дам отговор. Относно това дали ако загиналият беше мой приятел ... само да ти кажа, че това няма
значение за нас хората от клуба и вчера момчетата даваха газ зад линейката и отидоха в болницата за
да дадат кръв (уви, за най-голямо съжаление не се наложи) и днес стояхме до последно и аз си тригнах
след всички от пистата, а да те питам ти къде беше и с какво бе полезен (освен да седиш зад клавиатурата
и да ръсиш умни съвети). И само да спомена, че синът ми кара също картинг и съм съпричастен към
случая и семейството на загиналия, но освен да си направим изводите за да не се случват други подобни
инциденти, няма как да върнем лентата назад.
защото никога не си организирал мероприятие там - само да знаеш, че има две страни писта и
организатор. Програмата и мероприятията на трасето се определят от организаатора, а не от пистата.
Относно не обезопасената писта - само да попитам ти нясно ли си колко инцидента е имало до момента
на това трасе от неговото създаване и колко пъти е влизала линейка на трасето - за да не гадаеш ще
ти кажа само два пъти е влизала линейка, единият от които вчера.
Относно въпросите ти само да вметна, че БМВ Клуб България е участник, а не организатор и не мога да
ти дам отговор. Относно това дали ако загиналият беше мой приятел ... само да ти кажа, че това няма
значение за нас хората от клуба и вчера момчетата даваха газ зад линейката и отидоха в болницата за
да дадат кръв (уви, за най-голямо съжаление не се наложи) и днес стояхме до последно и аз си тригнах
след всички от пистата, а да те питам ти къде беше и с какво бе полезен (освен да седиш зад клавиатурата
и да ръсиш умни съвети). И само да спомена, че синът ми кара също картинг и съм съпричастен към
случая и семейството на загиналия, но освен да си направим изводите за да не се случват други подобни
инциденти, няма как да върнем лентата назад.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
За съжаление и да говорим и да не говорим, няма да успеем да върнем човека. За това нека да не прераства темата в спор, ами да се засмислимм, че това може да се случи на всеки и навсякъде...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Момчета при този удър не може да виним пистата... Виска скорост, бликиране на картинга, удър с висока скорост.... Просто няма как врата му да издържи на енерцията на главата му с каскта.
Всички знаем много добре пистата каква е, и си попълваме и декларации като караме на нея, че осъзнаваме какво може да се случи и поемаме отговорноста си за това(с каква кола и какъв акъл ще излезнем да даваме гас).
Аз карах първи след линейката и да ви кажа всички сме си пълни цървули ... по пътя 90% от хората грам не правеха място на линейката. Линейката пък беше от доста по-новите, а едвам развиваше 120км/ч. Но това са неща, които в дадената ситуация нямаха никакво значение. За човека беше вече късно, по думите на лекарите, преди село Труд (а според някой и още на пистата), а ние от там до блоницата пътувахме поне 20 30 минути.
Естествено не оправдавам липсата на линейка на пистата, но в дадената ситуация това нямаше да промени нищо.
Лека му пръст на човека, а всички вие бъдете малко по-"големи" хора от масата.
Всички знаем много добре пистата каква е, и си попълваме и декларации като караме на нея, че осъзнаваме какво може да се случи и поемаме отговорноста си за това(с каква кола и какъв акъл ще излезнем да даваме гас).
Аз карах първи след линейката и да ви кажа всички сме си пълни цървули ... по пътя 90% от хората грам не правеха място на линейката. Линейката пък беше от доста по-новите, а едвам развиваше 120км/ч. Но това са неща, които в дадената ситуация нямаха никакво значение. За човека беше вече късно, по думите на лекарите, преди село Труд (а според някой и още на пистата), а ние от там до блоницата пътувахме поне 20 30 минути.
Естествено не оправдавам липсата на линейка на пистата, но в дадената ситуация това нямаше да промени нищо.
Лека му пръст на човека, а всички вие бъдете малко по-"големи" хора от масата.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола