Камери на КАТ в България !!!
Модератор: Общи модератори
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- gazaritony
- Потребител
-
Re: Вече има камери и по пътя за морето
тия камери са фалшиви един приятел работи в new oltodor и тои ги е слагал и по на други места по магистралатаsineok_pi4_ написа:Колеги, внимавайте! Вече има камери и по пътя за морето ...В посока след Нова загора към Сливен и чак до Карнобат .Има едни големи билбордове и под тях има макет на полицейска кола и над нея се виждат камерите и в двете посоки !

POWERFULL
- gazaritony
- Потребител
-
6те станат опасни когато тъпите катаджии вкарат подходя6тия софтуер за 6ибаните им камериvanci88 написа:какво ще кажете за новите изцепки на КАТ .... табела показващи вашата скорост ..... опасни ли са?

POWERFULL
- Betrayer
-
-
- Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
stuffcho написа:колеги, а радар детекторите засичат ли ги тези камери. някой знае ли в кой честотен диапазон излъчват!!
На Сребърна на пешеходната пътека има такова чудо, моя антирадар (некакъв стар Кобра 6 бандов) го засича. Няма камера там, просто те кара да се чувстваш гузно като превишаваш скоростта

- Schumacher
- Потребител
-
Даже колеги съм виждал,че имат и бинокли с които следят за колани,преминажане на червено и тем подобни нарушения.
BMW for ever
- stefanta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Хонда
- Мечтае да кара: Е92
А освен статичните камери вече и маскираните като цивилни ченгета с коли станаха много и те тия гадове излизат основно събота и неделя че нали е по-спокоино та може да се отпуснеш малко, ма не тия дебнат яко ето миналата неделя ходих до бащами в борово и си излизам на бул. България за към нас (ракова болница) и след кръстовището с бул. Г.Делчев си карам с 80 и едно Ауди прелетя ма боквално и зад него някво Волво с тонирани стъкла и докато ме подминаваше видях че всъщност има камера вътре и го снимат и после при руското посолство пака така самоче ченгетата бяха с сребриста Астра а нарушителя със Субару опитват се да ни дебнат на всякъде и по всяко време вече 

- stefanta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Хонда
- Мечтае да кара: Е92
Въпроса е тия записи имат ли изобщо някаква тежест в съда
В Германия до колкото знам на скоро са ги махнали камерите, въпреки, че е било още по-успешно от тук..Сигурно си има причина.
*Чл. 67 от Закона за МВР
За предотвратяване на престъпления или нарушения на обществения ред поличейските органи могат да използват технически средства за явно наблюдение, което предварително се обявява по подходящ начин.
И в конституцията :
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Проблема е в първото твърдение, което е твърде разтегливо. Трябва едно масово дело срещу кат или срещу държавата и да махнат патрулките с камерите, които са абсолютно незаконни според горните извадки и да се сложат табели на всички наблюдавани статично места, както е по целия нормален свят. Сега е хубава работа, ама българска.
Малко извън темата
Прибирам се аз одеве и един съсед ми вика "Три пъти те търси полиция днес, казаха да отидеш до районното и датърсиш едикойси"
Отивам аз, те ме търсили да ми вземат книжката. Двама полицаи цял ден са стояли пред нас заради един акт..това ако го има някъде другаде ...

*Чл. 67 от Закона за МВР
За предотвратяване на престъпления или нарушения на обществения ред поличейските органи могат да използват технически средства за явно наблюдение, което предварително се обявява по подходящ начин.
И в конституцията :
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Проблема е в първото твърдение, което е твърде разтегливо. Трябва едно масово дело срещу кат или срещу държавата и да махнат патрулките с камерите, които са абсолютно незаконни според горните извадки и да се сложат табели на всички наблюдавани статично места, както е по целия нормален свят. Сега е хубава работа, ама българска.
Малко извън темата
Прибирам се аз одеве и един съсед ми вика "Три пъти те търси полиция днес, казаха да отидеш до районното и датърсиш едикойси"
Отивам аз, те ме търсили да ми вземат книжката. Двама полицаи цял ден са стояли пред нас заради един акт..това ако го има някъде другаде ...