Камери на КАТ в България !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: КАМЕРИ НА КАТ В СОФИЯ !!!

Мнение от Драгослав » 28 Юли 2008, 15:55

viper написа:1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки

2. На околвръстното пред McDonalds(посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки

3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки

4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул. ,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.

5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша

6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.

7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци.

8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.

9.И извън софия има много камери. На кпп та при владая, дупница,благоев и .... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от mimi.grigorova » 29 Юли 2008, 22:49

Повечето камери в София имат подходящия софтуер, смело го твърдя, познавам човека, който го е писал и настройвал,няма да споменавам към коя фирма е, така че записите са си абсолютно доказателствено средство и наистина трябва да внимаваме как караме вече.

А относно това, че личния живот е неприкосновен и нямат право да ни снимат - там си го пише "Освен ако в закона не е педвидено друго". А в законаза МВР е предвидено и колегата го цитира, затова записите имат доказателствена стойност във съда и трябва да си опичаме акъла

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Хонда
Мечтае да кара: Е92

Мнение от stefanta » 29 Юли 2008, 23:17

mimi.grigorova написа:Повечето камери в София имат подходящия софтуер, смело го твърдя, познавам човека, който го е писал и настройвал,няма да споменавам към коя фирма е, така че записите са си абсолютно доказателствено средство и наистина трябва да внимаваме как караме вече.

А относно това, че личния живот е неприкосновен и нямат право да ни снимат - там си го пише "Освен ако в закона не е педвидено друго". А в законаза МВР е предвидено и колегата го цитира, затова записите имат доказателствена стойност във съда и трябва да си опичаме акъла

Не си ме разбрала или аз не съм се изразил правилно "Освен ако в закона не е предвидено друго" е ясно. Не е ясно обаче това:

За предотвратяване на престъпления или нарушения на обществения ред поличейските органи могат да използват технически средства за явно наблюдение, което предварително се обявява по подходящ начин.

Кажи ми ти как го разбираш това. Аз ще ти кажа как е в чужбина - камери има, обаче има и знаци, които ги обозначават. За мен една статия в пресата не е обявяване на въпросните средства. 99% съм сигурен, че и за съда няма да е. Ако пък и за българския съд е - за онзи, другия съд няма да е. А камерите в патрулките ? Как точно се обявява предваритлено, че в дадена патрулка има камера и тя снима. Никак. Това не я ли прави незаконна ?

Само да отбележа, че не съм юрист и просто разсъждавам над това, което луковите глави, които сме си избрали са сътворили и не гарантирам, че твърденията ми са вярни !

Потребител
Аватар

Мнение от Djibri » 05 Авг 2008, 15:47

Ето малкозаписи от камерите на инциденти http://www.sba.bg/cgi-bin/fullscr#v :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 09 Авг 2008, 20:28

А като направиш нарошение и камерата те е заснела,после какво следва? :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 09 Авг 2008, 22:50

Получаваш любезна покана да идеш да видиш какви си ги вършил :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 10 Авг 2008, 12:34

Cinder написа:Получаваш любезна покана да идеш да видиш какви си ги вършил :mhihi:

:D да имат много здраве :1:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 10 Авг 2008, 12:49

ще калям номера ми се струва 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото набара
Мечтае да кара: БМВтурбо
Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!

Мнение от *BMWocb » 10 Авг 2008, 13:04

добре 4е при нас са доста по малко камерите :mhihi:

Аватар

Мнение от TUZara` » 10 Авг 2008, 13:33

Гледах по един филм някъде "От местропестъплението ако не се лъжа" и имаше някаква издънка и те извадиха снимка на колата от такива камери,ама кур*ц ... номера не се четеше....Беше замазан.След няколко минути действие във филма се намери въпросния автомобил и казаха,че не се чете поради факта,че в момента било модерно да се слага някакво плексигласово парче пред номера,та кристално ли ... не си спомням,но при такъв ъгъл на какъвто са разположени камерите светлина и картина и кадър се пречупва така,че не се чете :) колко е вярно нз ... но определено го обясни доста достоверно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 10 Авг 2008, 19:59

има и спреи които си пръзкаш номера и краи като се снима не се 4ете било то с камера телефон и т.н. ама незнам от каде се купува

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото набара
Мечтае да кара: БМВтурбо
Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!

Мнение от *BMWocb » 11 Авг 2008, 18:50

VT5602AK написа:има и спреи които си пръзкаш номера и краи като се снима не се 4ете било то с камера телефон и т.н. ама незнам от каде се купува
даве нали аз та светнах ама това е в германия от там тря тука сигорно след 15 г. :mhihi: :mhihi: :mhihi: българия преди вси4ко :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 15 Авг 2008, 14:19

Има плексиглас който се слага над номера един мерджан се върти около нас често и като съм с цайси не може да се прочете какво е на номера (много е яко не меже да се снима номера по никакъв начин дори и ако го гледаш под ъгъл не се вижда нищо ) но мисля че полицайките правят проблеми за тези неща !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 15 Авг 2008, 15:11

От любопитство - ако колата е с чужд номер ( швейцарски, немски, английски ) - като те снимат с камера после могат най-много да те фанат за... И единствения начин да те глобят е да те спрат с палката...или?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 15 Авг 2008, 15:53

бтв, гледал съм предаване по Дикавъри. МитБъстърс, във въпросния епиоз се мъчеха да скрият номера на колата с такива работи... никакъв шанс. 0% успеваемост. Само че това е в САЩ, а съм гледал че може да се скрие номера. Ако има някой да е пробвал и да знае дали работи на 100%

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум