ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 05 Мар 2010, 0:08

Яро написа:
bau.bg написа:
Яро написа:Лепнал съм се аз за едни сладури, че карат стегнато и да ми правят "заслон" и в село Подслон изпреварвам на непрекъсната линия с 70км/час (ма може и 90 да са били) и в тоя момент гледам една камерка ме "светва". Викам айде, папараците ме лепнаха. Знак за радар май не видях, за камера пък да не говорим. Какво мога да очаквам и мога ли "да окажа съпротива"?
Благодаря предварително!

Как разбра че са те "светнали" с камерата ?

Ми видях как светкавицата на камерата /предполагам, че е било светкавица де/

Чакай че се обърках !

Искаш да кажеш че някъде около някакво село има подвижна камера оборудвана със светкавица ?????
Това вече ме разби !?
Радара на извънградско не може да те хване коректно на по малко от 300 метра.
Още издирваме техническата характеристика на камерите ....на колко метра могат да те зумват, защото като си видиш снимката все едно са те щракнали от 10 метра е много интересно да се знаят параметрите на камерата.
А каква ще е тая светкавица дето ще те освети на 300 метра...нямам идея :))) това е все едно да те ослепи ...?!!!!
Увлякох се....но ми стана весело.

Без лоши чувства, ако намериш тази камера дай я насам за да я видим какво е това техническо чудо....в Български институт по метрология...не са чували за такъв звяр на техниката.

Ама знае ли човек.... това е МВР.... може и имат някой скрит Бонд...Джеймс Бонд :)
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 05 Мар 2010, 11:37

bau.bg написа:
Яро написа:
bau.bg написа:
Яро написа:Лепнал съм се аз за едни сладури, че карат стегнато и да ми правят "заслон" и в село Подслон изпреварвам на непрекъсната линия с 70км/час (ма може и 90 да са били) и в тоя момент гледам една камерка ме "светва". Викам айде, папараците ме лепнаха. Знак за радар май не видях, за камера пък да не говорим. Какво мога да очаквам и мога ли "да окажа съпротива"?
Благодаря предварително!

Как разбра че са те "светнали" с камерата ?

Ми видях как светкавицата на камерата /предполагам, че е било светкавица де/

Чакай че се обърках !

Искаш да кажеш че някъде около някакво село има подвижна камера оборудвана със светкавица ?????
Това вече ме разби !?
Радара на извънградско не може да те хване коректно на по малко от 300 метра.
Още издирваме техническата характеристика на камерите ....на колко метра могат да те зумват, защото като си видиш снимката все едно са те щракнали от 10 метра е много интересно да се знаят параметрите на камерата.
А каква ще е тая светкавица дето ще те освети на 300 метра...нямам идея :))) това е все едно да те ослепи ...?!!!!
Увлякох се....но ми стана весело.

Без лоши чувства, ако намериш тази камера дай я насам за да я видим какво е това техническо чудо....в Български институт по метрология...не са чували за такъв звяр на техниката.

Ама знае ли човек.... това е МВР.... може и имат някой скрит Бонд...Джеймс Бонд :)

:mhihi: Камерата си е стационарна, и в момента в който я видях нещо в нея присветна. Не знам дали е било светкавица, ма кво друго да е я? И едва ли съм бил на повече от 100-150 метра от нея.
Изображение е такава беше камерката
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 06 Мар 2010, 17:11

имам питане
вярно ли е, че знак който не е на пилон или стълб предназначен за това не важи
смисъл, ако е на разни дървета, стълбове за осветление или тролейните :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Мар 2010, 17:22

камерата в с.подслон е след бензиностанцията,но не съм я виждал да святка :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 06 Мар 2010, 18:40

павката написа:камерата в с.подслон е след бензиностанцията,но не съм я виждал да святка :roll:

Т.е. си я тествал или?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 06 Мар 2010, 18:58

Няма смисъл да се караме, просто трябва да направим така че МВР в лицето на пътна полиция да спре да се прави на господ защото това е особенно опасно за държавата.
Важно е да не се спекулира с устройства които не са сертифицирани.
Тук трябва да се обединим за да спре полицейският произвол. Война на пътищата няма, тя е само в нечии глави....
На пътя съм срещал повече колегиалност и подкрепа отколкото когато съм пешеходец.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tdrome » 10 Мар 2010, 16:03

Здравейте, аиде и аз съм в кюпа на малумните актове без да имам каквато и да било вина. Можеше да е ФИШ, но аз исках да е АКТ за да си напиша възраженията.

Карам си аз по Околовръстното от Драгалевци посока Пловдив и на Симеоновско Шосе минавам в локалното за да завия на ляво под моста. В лявата лента има 4 автомобила, първия с ляв мигач, втория нищо не му свети и още два който идват заедно с мен, т.е. аз съм петия автомобил. Доближаваме светофара, двата автомобила който са пред мен вече са плътно зад спрелия автомобил (втория). Пътем светва зелено, аз виждам, че няма никой в дясната летна заобикалям 3-те автомобила пред мен от там изчаквам този с първия автомобил дали няма да продължи направо, въпреки мигача който е пуснал той прави обратен завой под моста а аз си завивам на ляво като през цялото време съм с ляв мигач. И след 20тина метра изкача един с палка и фенерче и почва да ми обесня кво щяло да стане ако тоя бил продължил направо и колко хора си мигали без да знаят. А аз му казах, че много добре съм го видял и че го изчаках да видя на каде ще тръгне. Но с полицай неможе да се спори, и така стигнахме до акт по член 36 ал. 1 от ЗДВП.

Че ще го обжалвам ще го, а после какво ? ;)
BMW POWER

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 11 Мар 2010, 2:38

Здр. и от мен.Имам запитване относно това дали,ако имам акт мога да излизам извън Б-я? И какви права имат полицайте,ако съм с немска(примерно) книжка?

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 11 Мар 2010, 4:16

tdrome, не мисля, че ще може да ти отпадне актът. Имаш вина в случая - има маркировка и знак, които забраняват левия завой от тази дясна лента.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Мар 2010, 12:15

fen_na_bmw написа:Здр. и от мен.Имам запитване относно това дали,ако имам акт мога да излизам извън Б-я? И какви права имат полицайте,ако съм с немска(примерно) книжка?

Можеш да пътуваш с акт където си искаш, в Европа няма такова НЕЩО като контролен талон, така че няма кой да ти гледа акта .....
С чуждестранна книжка могат да ти я приберат до заплащане на глобата..... има много такива случаи, най вече с гърци.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tdrome » 11 Мар 2010, 15:28

MCar написа:tdrome, не мисля, че ще може да ти отпадне актът. Имаш вина в случая - има маркировка и знак, които забраняват левия завой от тази дясна лента.

А как по-точно да завия от лява лента в която има аварирал автомобил ?
BMW POWER

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 11 Мар 2010, 17:07

tdrome написа:
MCar написа:tdrome, не мисля, че ще може да ти отпадне актът. Имаш вина в случая - има маркировка и знак, които забраняват левия завой от тази дясна лента.

А как по-точно да завия от лява лента в която има аварирал автомобил ?

Стоиш и чакаш. Или слизаш и помагаш на авариралия.
Задължителния знак и маркировката са задължителни, а не препоръчителни!
Спазвайте правилата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 11 Мар 2010, 17:43

мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 19:54, променена общо 1 път
.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 11 Мар 2010, 22:50

Spoony написа:Искам да попитам разрешено ли е на инвалид да пътува без предпазен колан? Защото днес един приятел, който е 1 група инвалид го спират катаджиите за без колан, а той им обяснява че е инвалид, че не трябва да си слага колан, но ония не та не и накрая се оправиха с по 20 лв.
В закона не е ли разрешено за такива хора да не поставят колани?

Раздел XXV.

Обезопасителни колани, защитни каски, системи за обезопасяване на деца (Нов - ДВ,
бр. 51 от 2007 г.)

Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни
средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват
обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) Могат да не използват обезопасителни колани:
1. бременните жени;
2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен
колан;

3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на
населеното място;
4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 12 Мар 2010, 17:13

Здр. колеги изкам да похваля BAU за добре свършената работа от тях.Преди време ми написаха акт за превишена скорост с 40км от горе и щях да хапна дървото.Но чрез тази организация заведохме дело.Мина много време от тогава и аз започнах да губя надежда. Даже и малко се по сдърпахме с членовете на БАУ но те не бяха виновни за това,и аз изкрено им се извинявам.Вчера обаче им се обаждам за един фиш и ги попитах за въпросното дело и о чудо то било спечелено.Чесно казано не можах да повярвам и днес отидох до офиса на БАУ.Наистина делото е спечелено от мен.Затова колеги ако някога се сбласкате с подобни проблеми с кат не се чудете ами се допитайте до БАУ и си потарсете правата.Уверявам ви,че хората си знаят работата и са истински професионалисти.
новият ми номер: 0877787835

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум