ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона
BMX написа:Темата изчезна за малко, но ето че пак е тук и аз да задам следните въпроси, които предполагам доста хора вълнуват:
1. Легналите полицаи - има ли стандарт, на който трябва да отговарят? Писна ми да ми задира колата, защото работника с лопатата намятал асфалт, колкото преценил на око.Има ли закон, който урежда този въпрос и правно основание за предявяване на иск за обезщетение?
2. Имаше точка в закона (поне такъв спомен имам), според която се забранява поставянето на препятствия по пътя. Как стои въпроса по отношение на кофи за боклук, саксии и всякакви други предмети по улиците, на които не им е там мястото (включително предметите, които са общинска собственост)?
Поздрави за хубавата тема
Отговора по първа точка:
наименование - Легнал полицай / Ограничител на скоростта
дължина 900мм
широчина 500мм
височина 50мм
височината е максимална за този вид ограничители.
Всичко над тази височина е проблем, което значи че при настъпване на събитие увреждащо собствеността и завеждане на съдебни претенции, плюс снимки и заключение на вещо лице..... печелиш делото, съответно получаваш пари ..... от стопанина на пътя, за общините това е Кмета, за републиканска пътна мрежа - НАПИ.
тук има готин клип за - полегнало изхвърчащ полицай http://vbox7.com/play:60cde00c
Отговор по втора точка:
Всяка кофа за боклук, цветарник, или друг вид препятствие би следвало да са с одобрено място от стопанина на пътя. Съответно всяко нещо което не е на мястото си и за него няма издаден специален документ, защо е там.... може да бъде поискано преместването му, или ако има настъпило събитие ПТП с негово участие, могат да се претендират материални щети към собственика на пътя.
Друг е въпроса че в правото на Полицията е да се грижи такива неща да няма на пътя, ама те си питат ушите.....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
grnka написа:за легналите полицаи мога да отговоря какво съм видял в други държави..
1)трябва да има сигнализация поне 100-200 м преди него (знак някакъв)
2)самият легнал полицай да е маркирован с флуоресцентна боя (такава каквато слагат и на знаците когато пада светлина да се отразяват)
в много общини съм попадал на легнали полицаи на принципа (събудих се една сутрин и взех лопатата)
Чл. 14. (1) Пътните знаци трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача
своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението.
(2) Минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта
на движение V (в km/h), е, както следва:
1. при V до 30 km/h - 50 m;
2. при V до 50 km/h - 100 m;
3. при V до 90 km/h - 150 m;
4. при V над 90 km/h - 250 m.
(3) Когато разстоянието за видимост по ал. 2 не може да се осигури:
1. пътният знак се дублира над или отляво на платното за движение;
2. пътният знак се поставя предварително, като с допълнителна табела Т1 се указва
разстоянието, след което пътният знак е валиден.
Чл. 15. (1) Пътните знаци и другите средства за сигнализиране
това е определение както за пътни знаци, така и за полегнали полицаи...

Аз искам да попитам какво се случва ,когато ти пратят честитка от КАТ и те викат да видиш къде са те снимали и за какво нарушение, при условие , че автомобилът е на лизинг , на кого съставят акт ? На този който е управлявал автомобила или на този , на когото се води по документи ?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Tzveto написа:Аз искам да попитам какво се случва ,когато ти пратят честитка от КАТ и те викат да видиш къде са те снимали и за какво нарушение, при условие , че автомобилът е на лизинг , на кого съставят акт ? На този който е управлявал автомобила или на този , на когото се води по документи ?
По закон, се призовава собственика на автомобила..... ако той не посочи кой е управлявал, отнася глобата.....
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Аз съм член на тази организация и за един акт за превишена скорост с 20км. над позволеното се съдим вече 7,8 месеца.
А сега трябвало да дам и 60лв. за командировачни на адвоката да стигне до Радомир.
Аз мога да го закарам за 30лв. 
А сега трябвало да дам и 60лв. за командировачни на адвоката да стигне до Радомир.

новият ми номер: 0877787835
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
marto853. написа:Аз съм член на тази организация и за един акт за превишена скорост с 20км. над позволеното се съдим вече 7,8 месеца.
А сега трябвало да дам и 60лв. за командировачни на адвоката да стигне до Радомир.Аз мога да го закарам за 30лв.
отговора съм го написал по долу след проверка на случая....
Последна промяна bau.bg на 27 Дек 2009, 17:45, променена общо 2 пъти
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740 li
Като пишете,че трябва да се снимат кадайджиите трябва да се ползват техните "засадни" методи или да го правим открито като отидем до колата им и явно се заемем с фотографиране? 

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
bg20010 написа:Като пишете,че трябва да се снимат кадайджиите трябва да се ползват техните "засадни" методи или да го правим открито като отидем до колата им и явно се заемем с фотографиране?
Като граждани имаме пълното право да снимаме на улицата..... теорията на видеоконтрола !!!!
В случая няма нужда да се криеш при положение че снимаш пейзажа пред и зад колата в "засада".......
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Здравейте
И най-искренни поздравления за темата.
На въпроса:
Пради време ми беше съставен фиш поради това че от лента за ляв завой продължих направо... не оспорвам така си беше... Днес обаче на същото това място, автомобил - бяла астра с надписи полиция от същата лента и на червен сфетофар направи десен завой при което едва не предизвика ПТП. Искам да отбележа че астрата се движеше бавно и явно решиха че им се тръгва на дясно, също така бяха и без включен специялен режим на движение.
Това се случва на Хладилника като посоката на движение беше от бул. Черни Връх към ул. Сребърна
Въпроса ми е има ли на кой да сигнализирам при констатиране на такива груби нарушения, понеже ежедневно гледам как нагло газят закона по които ни "цакат" със и без реален повод.
Ако монтирам камера в автомобила си и заснема такив груби нарушения на органи на реда може ли да се използва за доказателствен материял?
Мога ли да снимам полицайте?
Имат ли право да ми откажат да ми предоставят служебните си документи в смисъл да ги взема да ги разгледам (да се уверя в автентичността им)?
Ако полицай ме убиди пред свидетел - тоест използва думи с които накърни моето достоинство как да постъпя?
Поздрави
На въпроса:
Пради време ми беше съставен фиш поради това че от лента за ляв завой продължих направо... не оспорвам така си беше... Днес обаче на същото това място, автомобил - бяла астра с надписи полиция от същата лента и на червен сфетофар направи десен завой при което едва не предизвика ПТП. Искам да отбележа че астрата се движеше бавно и явно решиха че им се тръгва на дясно, също така бяха и без включен специялен режим на движение.
Това се случва на Хладилника като посоката на движение беше от бул. Черни Връх към ул. Сребърна
Въпроса ми е има ли на кой да сигнализирам при констатиране на такива груби нарушения, понеже ежедневно гледам как нагло газят закона по които ни "цакат" със и без реален повод.
Ако монтирам камера в автомобила си и заснема такив груби нарушения на органи на реда може ли да се използва за доказателствен материял?
Имат ли право да ми откажат да ми предоставят служебните си документи в смисъл да ги взема да ги разгледам (да се уверя в автентичността им)?
Ако полицай ме убиди пред свидетел - тоест използва думи с които накърни моето достоинство как да постъпя?
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
marto853. написа:Аз съм член на тази организация и за един акт за превишена скорост с 20км. над позволеното се съдим вече 7,8 месеца.
А сега трябвало да дам и 60лв. за командировачни на адвоката да стигне до Радомир.Аз мога да го закарам за 30лв.
Колега, написаното от теб не е вярно....., ето част от истината за да стане ясно на всички:
извадка от жалбата към Районен съд - Радомир
.........с което са ми наложени наказанията глоба в размер на 200 лв. и лишаване от право да управлявам МПС за срок от два месеца на основание чл. 182, ал. 1, т. 5 ЗДвП, както и отнемане на 10 контролни точки на основание Нар. I – 1959 на МВР за това, че на 17.04.2009 г. около 23:18 часа по първокласен път № 79, км. 306, с. Долна Диканя с посока София-Дупница, и на около 100 м. преди бензиностанция Евровест, съм управлявал лек автомобил с ДК № СА..........НК със скорост 97 км/ч при ограничение 50 км/ч, валидно за населено място – нарушение по чл. 21, ал.1 ЗДвП.
при нарушение от 20 км превишена скорост нямаше да имаш такова наказание.
В случая дори колегите са ти предложили преди няколко дни да закараш адвокат до Радомир, тъй като ние нямаме засега в този град и ще пътува адвокат от София.
Ако смяташ че не сме направили нищо за теб и си недоволен от работата която е извършена по твоя проблем, можеш да си оттеглиш членството в Сдружението и да си получиш членския внос от 100 лв.
Делото ти е на 12.01.2010 година и ако решиш да се оправяш сам, в понеделник 04.01.2010 година в 15 часа ще можеш да получиш в офиса сумата от 100 лв .
С това ние ще считаме отношенията ни за приключени. На делото можеш да се явиш сам или със защитник.... по твой избор.
Желая ти весели празници и ми беше изключително неприятно да прочета написаното в поста ти.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
radio_manbg написа:Здравейте
На въпроса:
Поздрави
Проблеми като описаните от теб за съжаление са ежедневие.
Полицията е забравила че закона е един за всички и за да се спазва от гражданите, трябва да се спазва на първо място от полицаите, тъй като те са тези които трябва да бъдат за пример.
Закона е много ясен кога автомобил със специален режим на движение се ползва от тези права. Това са включени светлини, звукови сигнали и т.н. обозначения според вид и тип на специалния автомобил.
По лошото е нещо друго, масово патрулките карат през деня с изгасени фарове и преследват като в американски екшън "престъпниците" забравили да включат фаровете, или каращи на габарити или на халогени.
Имаш право да си монтираш камера в автомобила, имаш и право да снимаш с нея...но това не е доказателство за пред съд. Това обаче ще е интересен филм за тези в полицията за които все още думата полиция означава нещо.
Много такива филми ще доведат до промяна на нещата и то в благоприятна посока, защото колкото и да игнорираш истината накрая трябва да я видиш. След 10-тия филм сниман в реална обстановка много полицейски началници ще обърнат сериозно внимание на "случките". По въпроса дали имаш право да искаш полицай да ти се представи чрез документи, отговора е да .... всички Пътни полицай по време на работа са задължени да носят специален бадж, закачен на видно място на униформата им , където да е отразено - име, длъжност и т.н. данни.
Можеш да снимаш полицаите..... на улицата, те са част от пейзажа..... случайно попаднали в кадъра.
Ако полицай те обиди пред свидетел или се държи арогантно, и не по служба....особено ако е пред свидетели се облади на телефон 112..... веднага документират случая и пращат патрул за изясняване на случая.
bau.bg написа:Tzveto написа:Аз искам да попитам какво се случва ,когато ти пратят честитка от КАТ и те викат да видиш къде са те снимали и за какво нарушение, при условие , че автомобилът е на лизинг , на кого съставят акт ? На този който е управлявал автомобила или на този , на когото се води по документи ?
По закон, се призовава собственика на автомобила..... ако той не посочи кой е управлявал, отнася глобата.....
A при положение , че е собственост на фирма, собственика ли ще отнесе глобата и акта ?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Tzveto написа:bau.bg написа:Tzveto написа:Аз искам да попитам какво се случва ,когато ти пратят честитка от КАТ и те викат да видиш къде са те снимали и за какво нарушение, при условие , че автомобилът е на лизинг , на кого съставят акт ? На този който е управлявал автомобила или на този , на когото се води по документи ?
A при положение , че е собственост на фирма, собственика ли ще отнесе глобата и акта ?
Винаги се призовава собственика на превозното средство..... той признава че е управлявал, или посочва кой е управлявал превозното средство по времето на нарушението. Ако не посочи лице управлявало превозното средство, той - собственика отнася акта и съответно след това наказателното постановление / фиша.... и заплаща глобата.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Не казвам,че нищо не сте направили за мен но за един акт се съдим вече 8 месеца и взе да ми писва от цялата с-ма.
Вече се замислям дали не беше по-добре да си изтърпя наложеното ми наказание и да се свърши от колкото само да се нервирам,че еди кой си не се е появил и делото пак се е отложило.Това са 8 месеца бе хора не ден и два през това време аз се чудех кога ще трябва да си върна книжката.
А и не се знае дали след като се състой самото делото няма пак да го загуба.А ако има пет дела в Радомир кво правим а пак ли трябва да дам по 60лв на дело за командировачни.Добре ще я измислили вие тая с-ма ама не сте помислили за случайте като моя извън София.А колкото за 100лв аз ти казах и при самото даване на парите какви са ми шансовете ти ми каза,че няма да загубиме но не оточни,че трябва да давам по 60лв. на дело.Помисли реално а не се сърди ДЕСЕТ ДЕЛА ПО 60ЛВ И 100ЛВ ЧЛЕНСКИ ВНОС ПРАВИ 700ЛВ. И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ПАК НЯМА ДА ЗАГУБА ДЕЛОТО.А щом един път съм се хванал на хорото ще го играя до край.Аз просто изках да кажа на съфоромците ми да не мислят,че просто даваш един път 100лв. и си караш безгрижно цяла
година.Аз лично съм ви препоръчвал на мойте приятли но съм им обяснил ,че обжалван акт лесно не се печели ако няма грешки в самият акт направени от човека който го е писал.
Весели празници
Вече се замислям дали не беше по-добре да си изтърпя наложеното ми наказание и да се свърши от колкото само да се нервирам,че еди кой си не се е появил и делото пак се е отложило.Това са 8 месеца бе хора не ден и два през това време аз се чудех кога ще трябва да си върна книжката.

година.Аз лично съм ви препоръчвал на мойте приятли но съм им обяснил ,че обжалван акт лесно не се печели ако няма грешки в самият акт направени от човека който го е писал.
Весели празници

новият ми номер: 0877787835
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
marto853. написа:Не казвам,че нищо не сте направили за мен но за един акт се съдим вече 8 месеца и взе да ми писва от цялата с-ма.
Вече се замислям дали не беше по-добре да си изтърпя наложеното ми наказание и да се свърши отколкото само да се нервирам,че еди кой си не се е появил и делото пак се е отложило.Това са 8 месеца бе хора не ден и два през това време аз се чудех кога ще трябва да си върна книжката.А и не се знае дали след като се състой самото делото няма пак да го загуба.А ако има пет дела в Радомир кво правим а пак ли трябва да дам по 60лв на дело за командировачни.Добре ще я измислили вие тая с-ма ама не сте помислили за случаите като моя извън София.А колкото за 100лв а ти казах и при самото даване на парите какви са ми шансовете ти ми каза,че няма да загубиме но не оточни,че трябва да давам по 60лв. на дело.Помисли реално а не се сърди ДЕСЕТ ДЕЛА ПО 60ЛВ И 100ЛВ ЧЛЕНСКИ ВНОС ПРАВИ 700ЛВ. И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ПАК НЯМА ДА ЗАГУБА ДЕЛОТО.А щом един път съм се хванал на хорото ще го играя до край.Аз просто изках да кажа на съфоромците ми да не мислят,че просто даваш един път 100лв. и си караш безгрижно цяла
година.
Делото по твоя случай не се бави заради нас, за нас е най-важно нещата да приключат максимално благополучно за теб. По въпроса - даваш 100 лв и си караш безгрижно цяла година, ти вече си караш безгрижно 8 месеца.... да не говорим че през 2010 година няма да има нужда да се плащат тези 100 лв членски внос, явно много те боли за тях... не е ясно обаче защо ?! Предложих ти да ти се възстановят........
Знам точно какво си казал преди няколко дни на колегите в офиса..... , не искам да занимавам форума с този случай повече отколкото е нужно, но ти винаги можеш да се откажеш и да си върнеш книжката за 2 месеца, както и да платиш глобата от 200 лв. Бъди убеден че няма никой да ти иска 10 пъти по 60 лв.... , дори няма да ти искат и 3 пъти по 60 лв........ Най-много от всичко искаме да имаме 200 адвоката, по един във всяко населено място с районен съд. Сигурен съм че и това ще стане скоро.... , тогава обаче ако се наложи да отидеш на дело и да дадеш показания сигурно ще се оплачеш че трябва да пътуваш до ..... Каспичан а с това ще се набуташ с ........ лв , и пак ще си недоволен ........
Въпроса ми е , ако получиш безплатно членство, ама съвсем безплатно..... за какво ще се оплачеш тогава

Започването на тази тема тук е за да отговорим на въпроси които се задават и не намират отговори..... никаква агитация за членство, никакви намеци........
Говориш лошо за сдружение на което си член, а това е лошо като цяло поради факта че никой не те е насилвал да станеш член на сдружението...... До понеделник 04.01.2010 година в 15 часа е валидно предложението да си получиш обратно огромната сума от 100 лв......
Бъди жив и здрав, пожелавам ти весели празници.....