БМВ = баланс, или защо съм фен на марката
Модератор: Общи модератори
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Mihmor написа:ХАХАХ, тая 318-ка са и напълнили резервоара и така ще чака пролетта, ма поне е идилия, музиката свири, всичко е наред, за какво да си трошиш колата с каране![]()
.......
Не човече, карам си я всеки ден, въпроса е че не се имам за безсмъртен, времето и условията са лоши, не ги пренебрегвайте, никой не е застрахован, един миг невнимание и после цял живот мъртъв

nelim написа:Mihmor написа:ХАХАХ, тая 318-ка са и напълнили резервоара и така ще чака пролетта, ма поне е идилия, музиката свири, всичко е наред, за какво да си трошиш колата с каране![]()
.......
Не човече, карам си я всеки ден, въпроса е че не се имам за безсмъртен, времето и условията са лоши, не ги пренебрегвайте, никой не е застрахован, един миг невнимание и после цял живот мъртъвА недай си боже да оживееш с мисълта че си убил друг, заради безрасъдството си.
Напълно съм съгласен с теб, просто се пошегувах, съобразена скорост, дистанция, изрядна кола, концентрация и да не се подценява обстановка (може и в друг ред) и всико е наред

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
zBoost написа:vitamincpp написа:Е то аз в казармата и с БТР 8х8 съм закъсвал по наногорнище в половин метър сняг
Задкорминлото устройство![]()
Като цяло bmw е добре балансирана кола, но просто в такива условия като сегашните просто забравете задното да е най-добрия избор. То ако беше така нямаше да правят джипове и 4 Motion, 4 Matic, ix, iDrive, всякви подобни и по Боровец и Рила нямаше да слагат билбордове с X5 и X3, ами с E60 примерноrosen.kolarov написа:Добре бе zBoost карай си джипката и се кефи, не ми говори глупости
и не сравнявай круши с ябълки, айде със здраве
Нямам нищо против на тебе и аз съм фен на марката, просто ти си тоя който говориш глупостите в момента. Особено тва 4x4, че било за начинаещи. Ако искаш изкарай си бързата E60-тка, аз ще взема 1 Vitara 1.6 и се пускаме към бояна да видим кой кога ще стигне 1ви...На разчистения път и на дядо москвича върви балансиран.Айде със здраве.
Колега, искаш ли да ти сипа чай с тая кошница на спускане от Алеко към Драгалевци

Ма ако се навиеш ,ще повикам Шаро да снима от мойта задна седалка ,та после да те пуснем във форума, да видим за 4 по 4-то ....
Като се качите в 4 по 4 и си мислите ,че това е и нищо друго пффффф
Георги Пенчев
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Пенчев дай ми пикапа и ще ви дам двойна порция чай долу ...
имам аз едно маршрутче впредвид ...
са така спора като гледам е смешен ...
едните говорят, че джипа в дълбок сняг по добър от кола със задно ... е спор няма ....
другите говорят че кола по заснежен път е по добре от джипа ... е пак спор няма ...
имам аз едно маршрутче впредвид ...

са така спора като гледам е смешен ...
едните говорят, че джипа в дълбок сняг по добър от кола със задно ... е спор няма ....
другите говорят че кола по заснежен път е по добре от джипа ... е пак спор няма ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
zBoost написа:Mihmor написа:...
А нещо за онова понятие "проходимост" знаем ли ? И ела да те повозя малко да видиш дали джипките не дрифтват
Кеф ти задно, кеф ти 4WD, но дори и при 4x4 се дрифти направо като лодка се носиш, стига да имаш желание (особено ако примерно си с някво quatro от типа на A6)
p.s: ето за какво говоря тука давам клипчето на 1 колега, който е със шпер даже и е дотам... http://4storing.com/uzvgj/c845f9893ff81 ... 5d939.html
Иначе, да забавно е да дрифтиш с бмв-то по снега, ама с хубави гуми и задно не се стига навсякъде както казваш
хаха той с шпер ама е с летни гуми ... айде айде

Последна промяна Sharo на 03 Яну 2008, 1:58, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Penchev написа:...
А колега искаш ли да ти сипя кафенце и да ти дам малко вериги и пясък за offroad комбинизона ти да се качиме до витоша ? Нищо не смятам и нищо не казвам. Велико е задното и то владее планините тва ли искаш да ми кажеш ? Епа браво, тия 4x4 са кошници така е. Друго си е да извадиш E34ката и да я изрежеш нагоре по планината и да опръскаш тия дето са закъсали с джиповете. Аз викам малко да излезнем от матрицата (сектата)

А за това кой кво хвали незнам, имаме кола с предно, задно и две 4x4 просто от личен опит казвам къде са разликите. Днес трябваше да ида до едно място по пътя съм видял достатъчно закъсали хора, вярващи в добрите гуми и такива вярващи в задното предаване на 20см сняг. Тва всичко хубаво ама проходимоста нещо им бягаше, особено на такива дето се мислят, че за BMW само със задно всичко е възможно и можем да караме като луди без да изправяме завоите, за справка отвори само темата за пътната обстановка да видиш как колегите се прибират от Банско за 6 часа примерно. Видях как един пич с E36 излязъл да се врътка се мъчи с наклона на блока 20тина минути да се прибере, мога да ти покажа и клипче. То наистина както 1 приятел разправя, тия ламове накъде са тръгнали да излизат без работа, като след 30м спират на улицата и превъртат само като някви ботове в кишата. Нищо неискам да втълпя на някой, тва си е мое лично мнение. Аз си стигнах без проблеми и си свърших работата, пък си оставих "318ката напълнена да чака пролетта", вместо да се правя на герои и да се доказвам. Универсална кола няма, всичко има свое предназначение. Няма кво повече да напиша по тая тема.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Малко в защита на любимата марка и да погъделичкам феновете,Моя шев кара Мерцедес Е класа тоя най новия неска сме го бутали повече от 5 пъти и то на равно а даде камара пари за зимни гуми,а съседа с една е30 ка издрапа по баира
БМВ-по добрата кола
БМВ-по добрата кола

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз малко кипнах,защото от Велинград към София пътя се спуска в повечето от дължината си, същото е и от Алеко към Драгалевци
Защо Росен да не е изпреварвал наред
Ами и аз удеве към Алеко минах покрай един Файтон и го оставих в точка ,не виждам нищо ненормално в това
Удоволстиве е да караш нещо,което ти се подчинява на мисленето а не такова с което да се бориш
И аз чат-пат карам машина с 4 по 4 ,но според мен там удоволствие няма.Или има единствено като ходим с брат ми някъде да орем ,но не и да караме
Георги Пенчев

Защо Росен да не е изпреварвал наред

И аз чат-пат карам машина с 4 по 4 ,но според мен там удоволствие няма.Или има единствено като ходим с брат ми някъде да орем ,но не и да караме

Георги Пенчев
- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
а с много неща съм съгласен но и бая глупости се изписаха по тая тема. за да се сложи точка ще помоля Пенчев да пусне някоя препратка към снимките и филмите от сбирката преди 2 години на Банско под Тодорка. Там имаше най различни представители на фирмата и не видях някоя по нанагорнището или на връщане да имаше проблеми .
gambling with the devil on the road
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Сега чух по Ретро радио че в Камчатка ще отварят завод на БМВ че били най-проходими при зимни уславия! Даже водещия Митко Павлов каза специално за трета и пета серия че биели дори и УАЗ-ките! А X5 щели да я спират че не ставала за сняг....... Чух го бе! По радиото го чух......
PAXAXAXAXAXXAXAXAXbarty написа:Сега чух по Ретро радио че в Камчатка ще отварят завод на БМВ че били най-проходими при зимни уславия! Даже водещия Митко Павлов каза специално за трета и пета серия че биели дори и УАЗ-ките! А X5 щели да я спират че не ставала за сняг....... Чух го бе! По радиото го чух......

BMW FOREVER!!!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Modulo написа:Да се твърди, че при пътните условия в момента кола със задно пък била тя и BMW в ръцете на добър шофьор има някакво предимство пред 4x4 е най-малкото....сектантско. Това кой как се движи по пътя и колко изпреварва винаги е било по-скоро въпрос на поемане на риск от колкото възможности на кола.
Ми... не. Колата със задно има едно решително предимство пред 4х4-то - винаги можеш да си направиш кефа като хлъзнеш задницата. И AWD-то можеш да го поднесеш, ма не е същото. Има там едни две колела, дето се въртят, когато не трябва.

* Или пък не.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Макар и аз да съм доста в сектата ще кажа, че ако не най-добрата е много добра.Все пак всичко опира до субективна преценка.Днес например при всичкия навят сняг пред блока моята кола беше единствената която излезе от паркинга, а снега опираше в купето.Сигурно доста комшии направо са се отказали да излизат, но това ме навява на мисълта, че или не вярват в себе си или в колите си
А колко е приятно по улиците - малко коли, движиш се спокойно, а даже и да се удариш най-много да огънеш някоя ламарина - абе рай

А колко е приятно по улиците - малко коли, движиш се спокойно, а даже и да се удариш най-много да огънеш някоя ламарина - абе рай

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
zBoost написа:rosen.kolarov написа:Нямаш грижа zBoost ма дай да видим до Пловдив и обратно а
Затва няма 2-ро мнение![]()
Всичко си има + и -
Говорим за баланс, щото на сняг 4х4 превъзхожда, ама само там и като му добавиш минусите и си направиш една равносметка излиза че перфектният баланс е този който каза Росен!
Росене признавам нямаше как да го кажеш по правилно:
Това не е нито най-бурзата, нито най-луксозната, нито най-спортната, а това НАЙ-ДОБРАТА КОЛА!!! БМВ

И за сняг признавам задното с хубави гуми, 4х4 нема фън, а предното вчера му се нагледах около работата ама от затънали голфове, алдита и т.н.