БМВ = баланс, или защо съм фен на марката

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 03 Яну 2008, 0:34

Mihmor написа:ХАХАХ, тая 318-ка са и напълнили резервоара и така ще чака пролетта, ма поне е идилия, музиката свири, всичко е наред, за какво да си трошиш колата с каране :mhihi:
.......

Не човече, карам си я всеки ден, въпроса е че не се имам за безсмъртен, времето и условията са лоши, не ги пренебрегвайте, никой не е застрахован, един миг невнимание и после цял живот мъртъв :) А недай си боже да оживееш с мисълта че си убил друг, заради безрасъдството си.

Аватар

Мнение от Mihmor » 03 Яну 2008, 0:38

nelim написа:
Mihmor написа:ХАХАХ, тая 318-ка са и напълнили резервоара и така ще чака пролетта, ма поне е идилия, музиката свири, всичко е наред, за какво да си трошиш колата с каране :mhihi:
.......

Не човече, карам си я всеки ден, въпроса е че не се имам за безсмъртен, времето и условията са лоши, не ги пренебрегвайте, никой не е застрахован, един миг невнимание и после цял живот мъртъв :) А недай си боже да оживееш с мисълта че си убил друг, заради безрасъдството си.

Напълно съм съгласен с теб, просто се пошегувах, съобразена скорост, дистанция, изрядна кола, концентрация и да не се подценява обстановка (може и в друг ред) и всико е наред ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Яну 2008, 0:55

zBoost написа:
vitamincpp написа:Е то аз в казармата и с БТР 8х8 съм закъсвал по наногорнище в половин метър сняг :)

Задкорминлото устройство :D

Като цяло bmw е добре балансирана кола, но просто в такива условия като сегашните просто забравете задното да е най-добрия избор. То ако беше така нямаше да правят джипове и 4 Motion, 4 Matic, ix, iDrive, всякви подобни и по Боровец и Рила нямаше да слагат билбордове с X5 и X3, ами с E60 примерно :winky:

rosen.kolarov написа:Добре бе zBoost карай си джипката и се кефи, не ми говори глупости
и не сравнявай круши с ябълки, айде със здраве :winky:

Нямам нищо против на тебе и аз съм фен на марката, просто ти си тоя който говориш глупостите в момента. Особено тва 4x4, че било за начинаещи. Ако искаш изкарай си бързата E60-тка, аз ще взема 1 Vitara 1.6 и се пускаме към бояна да видим кой кога ще стигне 1ви...На разчистения път и на дядо москвича върви балансиран.Айде със здраве.

Колега, искаш ли да ти сипа чай с тая кошница на спускане от Алеко към Драгалевци :?: Питам най-сериозно :!: Аз с мойто комби :?:

Ма ако се навиеш ,ще повикам Шаро да снима от мойта задна седалка ,та после да те пуснем във форума, да видим за 4 по 4-то ....

Като се качите в 4 по 4 и си мислите ,че това е и нищо друго пффффф

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Яну 2008, 1:42

Пенчев дай ми пикапа и ще ви дам двойна порция чай долу ...

имам аз едно маршрутче впредвид ... :mhihi:

са така спора като гледам е смешен ...

едните говорят, че джипа в дълбок сняг по добър от кола със задно ... е спор няма ....

другите говорят че кола по заснежен път е по добре от джипа ... е пак спор няма ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Яну 2008, 1:46

zBoost написа:
Mihmor написа:...

А нещо за онова понятие "проходимост" знаем ли ? И ела да те повозя малко да видиш дали джипките не дрифтват ;)
Кеф ти задно, кеф ти 4WD, но дори и при 4x4 се дрифти направо като лодка се носиш, стига да имаш желание (особено ако примерно си с някво quatro от типа на A6) :winky:

p.s: ето за какво говоря тука давам клипчето на 1 колега, който е със шпер даже и е дотам... http://4storing.com/uzvgj/c845f9893ff81 ... 5d939.html

Иначе, да забавно е да дрифтиш с бмв-то по снега, ама с хубави гуми и задно не се стига навсякъде както казваш ;)

хаха той с шпер ама е с летни гуми ... айде айде :mhihi:
Последна промяна Sharo на 03 Яну 2008, 1:58, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Яну 2008, 1:48

Penchev написа:...

А колега искаш ли да ти сипя кафенце и да ти дам малко вериги и пясък за offroad комбинизона ти да се качиме до витоша ? Нищо не смятам и нищо не казвам. Велико е задното и то владее планините тва ли искаш да ми кажеш ? Епа браво, тия 4x4 са кошници така е. Друго си е да извадиш E34ката и да я изрежеш нагоре по планината и да опръскаш тия дето са закъсали с джиповете. Аз викам малко да излезнем от матрицата (сектата) :winky:

А за това кой кво хвали незнам, имаме кола с предно, задно и две 4x4 просто от личен опит казвам къде са разликите. Днес трябваше да ида до едно място по пътя съм видял достатъчно закъсали хора, вярващи в добрите гуми и такива вярващи в задното предаване на 20см сняг. Тва всичко хубаво ама проходимоста нещо им бягаше, особено на такива дето се мислят, че за BMW само със задно всичко е възможно и можем да караме като луди без да изправяме завоите, за справка отвори само темата за пътната обстановка да видиш как колегите се прибират от Банско за 6 часа примерно. Видях как един пич с E36 излязъл да се врътка се мъчи с наклона на блока 20тина минути да се прибере, мога да ти покажа и клипче. То наистина както 1 приятел разправя, тия ламове накъде са тръгнали да излизат без работа, като след 30м спират на улицата и превъртат само като някви ботове в кишата. Нищо неискам да втълпя на някой, тва си е мое лично мнение. Аз си стигнах без проблеми и си свърших работата, пък си оставих "318ката напълнена да чака пролетта", вместо да се правя на герои и да се доказвам. Универсална кола няма, всичко има свое предназначение. Няма кво повече да напиша по тая тема.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Яну 2008, 1:51

Малко в защита на любимата марка и да погъделичкам феновете,Моя шев кара Мерцедес Е класа тоя най новия неска сме го бутали повече от 5 пъти и то на равно а даде камара пари за зимни гуми,а съседа с една е30 ка издрапа по баира
БМВ-по добрата кола :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Яну 2008, 1:52

Аз малко кипнах,защото от Велинград към София пътя се спуска в повечето от дължината си, същото е и от Алеко към Драгалевци :)
Защо Росен да не е изпреварвал наред :?: Ами и аз удеве към Алеко минах покрай един Файтон и го оставих в точка ,не виждам нищо ненормално в това :) Удоволстиве е да караш нещо,което ти се подчинява на мисленето а не такова с което да се бориш :!:

И аз чат-пат карам машина с 4 по 4 ,но според мен там удоволствие няма.Или има единствено като ходим с брат ми някъде да орем ,но не и да караме ;)

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 03 Яну 2008, 9:40

Страшни състезатели сте всичките... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 03 Яну 2008, 10:05

а с много неща съм съгласен но и бая глупости се изписаха по тая тема. за да се сложи точка ще помоля Пенчев да пусне някоя препратка към снимките и филмите от сбирката преди 2 години на Банско под Тодорка. Там имаше най различни представители на фирмата и не видях някоя по нанагорнището или на връщане да имаше проблеми .
gambling with the devil on the road

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Яну 2008, 10:25

Сега чух по Ретро радио че в Камчатка ще отварят завод на БМВ че били най-проходими при зимни уславия! Даже водещия Митко Павлов каза специално за трета и пета серия че биели дори и УАЗ-ките! А X5 щели да я спират че не ставала за сняг....... Чух го бе! По радиото го чух......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAiK » 03 Яну 2008, 10:56

barty написа:Сега чух по Ретро радио че в Камчатка ще отварят завод на БМВ че били най-проходими при зимни уславия! Даже водещия Митко Павлов каза специално за трета и пета серия че биели дори и УАЗ-ките! А X5 щели да я спират че не ставала за сняг....... Чух го бе! По радиото го чух......
PAXAXAXAXAXXAXAXAX :mhihi: :mhihi: :mhihi:
BMW FOREVER!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 03 Яну 2008, 11:50

Modulo написа:Да се твърди, че при пътните условия в момента кола със задно пък била тя и BMW в ръцете на добър шофьор има някакво предимство пред 4x4 е най-малкото....сектантско. Това кой как се движи по пътя и колко изпреварва винаги е било по-скоро въпрос на поемане на риск от колкото възможности на кола.

Ми... не. Колата със задно има едно решително предимство пред 4х4-то - винаги можеш да си направиш кефа като хлъзнеш задницата. И AWD-то можеш да го поднесеш, ма не е същото. Има там едни две колела, дето се въртят, когато не трябва. ;) Това сектантско ли е? Бих казал, въпрос на нагласа. ;) Някои хора сме си такива - обичаме да се заиграваме с колите. Случва се минувачите да ни гледат така :shock:, ама ко от туй? :) Ние си правим кефа, после връщаме газта и си караме нормално*. Днес покарах из непочистените улички доволно... мда, сигурно AWD кола щеше да мине по-лесно на някои места и да не буксува толкова. Възможно е. Обаче не ме интересува, честно казано. :)

* Или пък не. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 03 Яну 2008, 11:52

Макар и аз да съм доста в сектата ще кажа, че ако не най-добрата е много добра.Все пак всичко опира до субективна преценка.Днес например при всичкия навят сняг пред блока моята кола беше единствената която излезе от паркинга, а снега опираше в купето.Сигурно доста комшии направо са се отказали да излизат, но това ме навява на мисълта, че или не вярват в себе си или в колите си :mhihi:
А колко е приятно по улиците - малко коли, движиш се спокойно, а даже и да се удариш най-много да огънеш някоя ламарина - абе рай :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Яну 2008, 12:03

zBoost написа:
rosen.kolarov написа:Нямаш грижа zBoost ма дай да видим до Пловдив и обратно а :winky:

Затва няма 2-ро мнение :winky:
Всичко си има + и - ;)
:bchug:

Говорим за баланс, щото на сняг 4х4 превъзхожда, ама само там и като му добавиш минусите и си направиш една равносметка излиза че перфектният баланс е този който каза Росен!

Росене признавам нямаше как да го кажеш по правилно:
Това не е нито най-бурзата, нито най-луксозната, нито най-спортната, а това НАЙ-ДОБРАТА КОЛА!!! БМВ :bowdown:

И за сняг признавам задното с хубави гуми, 4х4 нема фън, а предното вчера му се нагледах около работата ама от затънали голфове, алдита и т.н.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум