ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Преди малко ме караха да духам и ми показа 0.05 и полицая ми вика, че ми се е разминало на магия.
Аз ли нещо бъркам или разрешените промили са 0.5?

Eми това е имал предвид че си се разминал на магия...още 0.1 и си чао 

Аз пък се чудя, колко законно е да снимат със стационарните камери или от патрулка например. чл. 66 от ЗМВР казва, че трябва да има предупреждение(знак, табела), че снимат. И въпреки, че ЗДП казва, че това са доказателсва, те са събрани в нарушение на всички закони и най-вече на конституцията и то що има конвенчии, директиви и правила в ЕС. Има ли някаква някаква инициатива да се направи някакъв знак, който да предупреждава, че има камера. Като в белите държаваи. Все пак в демократични държави основния принцип в законите е превенция, не наказание. Защото иначе това си е държавен рекет: прав мазен път, знак 60 и камера. А и табелите на осрам са реклами, също като билбордовете.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не знам кой на какво има право, но видяхте ли новите глоби, които влизат в сила съвсем скоро?
Направо...УЖАС!

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
mafiata_ написа:Някой знае ли вече как се проверяват контролните точки през нета, че ми казаха, че вече можело ???
е никой ли не знае ?
Здравейте.
Имам въпроси към bau.bg.
bau.bg, не мислиш ли, че винетните такси противоречат на конституцията, която гласи според Чл. 35. (1) "Всеки има право СВОБОДНО да избира своето местожителство, да се ПРИДВИЖВА по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани."?
Винетната такса не смяташ ли, че ме ограничава СВОБОДНО да се предвижвам и е противоконституционна?
Това е финансова "бариера"/рекет/-ограничение срещу ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!
Доколкото знам, в другите европейски държави се плаща пътна такса/винетка/, НО САМО на магистрали.
Искаш да караш на аутобана-плащаш, не искаш да караш-НЕ ПЛАЩАШ, НО имаш избор/друг маршрут/ за да достигнеш от точка А, до точка Б.
Аз от 3 години карам без винетка, не защото нямам финансова възможност, а защото не понасям вече рекетьорските изпълнения на тази псевдодържава.
Е, преди месец изгорях-спрян от движение като Transportera.
Моля не ми отговаряй като на него на стр.26:"Нормално е .... да те спрат от движение, можеха и книжката да ти вземат.... и още нещо.... готина държава имаме !" или да ми цитираш точки и алинеи. Чел съм ги.
Смяташ ли, че вие като една предствителна организация, защитаваща българските автомобилисти, можете да направите нещо по въпроса предвид гореизложеното от мен?
Поздрави.
Имам въпроси към bau.bg.
bau.bg, не мислиш ли, че винетните такси противоречат на конституцията, която гласи според Чл. 35. (1) "Всеки има право СВОБОДНО да избира своето местожителство, да се ПРИДВИЖВА по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани."?
Винетната такса не смяташ ли, че ме ограничава СВОБОДНО да се предвижвам и е противоконституционна?
Доколкото знам, в другите европейски държави се плаща пътна такса/винетка/, НО САМО на магистрали.
Искаш да караш на аутобана-плащаш, не искаш да караш-НЕ ПЛАЩАШ, НО имаш избор/друг маршрут/ за да достигнеш от точка А, до точка Б.
Аз от 3 години карам без винетка, не защото нямам финансова възможност, а защото не понасям вече рекетьорските изпълнения на тази псевдодържава.
Моля не ми отговаряй като на него на стр.26:"Нормално е .... да те спрат от движение, можеха и книжката да ти вземат.... и още нещо.... готина държава имаме !" или да ми цитираш точки и алинеи. Чел съм ги.
Смяташ ли, че вие като една предствителна организация, защитаваща българските автомобилисти, можете да направите нещо по въпроса предвид гореизложеното от мен?
Поздрави.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kireto_a написа:Аз пък се чудя, колко законно е да снимат със стационарните камери или от патрулка например. чл. 66 от ЗМВР казва, че трябва да има предупреждение(знак, табела), че снимат. И въпреки, че ЗДП казва, че това са доказателсва, те са събрани в нарушение на всички закони и най-вече на конституцията и то що има конвенчии, директиви и правила в ЕС. Има ли някаква някаква инициатива да се направи някакъв знак, който да предупреждава, че има камера. Като в белите държаваи. Все пак в демократични държави основния принцип в законите е превенция, не наказание. Защото иначе това си е държавен рекет: прав мазен път, знак 60 и камера. А и табелите на осрам са реклами, също като билбордовете.
Живееш в Копленд, щом милиционера реши, може и правото на първа брачна нощ с жените да вземе. Само да му хрумне на Цветанчо и да има далавера. Съжалявам за офтопика. Просто новите промени в закона за пореден път доказаха, че полицаите ги вълнуват само парите в техния и държавния джоб. А хората, да емигрират. В тази връзка наскоро един врчански горд патрул ми се изрепчи, че в Европа сме били по-ниски от тревата, а на тях съм им отговарял. И като го питах дали в Европа е виждал малоумни ограничения като тук, почна да пелтечи... Ама си призна, че полицията не прави нищо за подобряването им, само се възползва. И колкото и да ви се струва не по темата, хората от автомобилния съюз контактуват с КАТ и могат да предадат малко форумни мнения. Не че на КАТ им пука, де. Аз преди години се опитвах да инициирам някакви неща, но като чуха за кампании към шофьорите на държавни учреждения, които са най-големите свине по пътя, маркировки и т.н. и биха отбой бързо фуражките в лицето на мега-ТВ-звездата Костов.
Never mistake motion for action...
Писах в отделна тема, ама мисля че bau.bg ще може да ми помогне най-добре и това е правилното място за въпроса ми....
та в основни линии собственика на колата е готов да ми я прати в чужбина и искам да попитам какви документи са нужни за цялата работа.. защото след няколко месеца ще се върна и не искам проблеми на границата или когато отида да я регистрирам на мое име :?
та в основни линии собственика на колата е готов да ми я прати в чужбина и искам да попитам какви документи са нужни за цялата работа.. защото след няколко месеца ще се върна и не искам проблеми на границата или когато отида да я регистрирам на мое име :?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Здравчо написа:Здравейте.
Имам въпроси към bau.bg.
Поздрави.
Напълно съм съгласен с теб, в случая говорим за държавна политика /разбирай - да приберем колкото може повече/.
По темата за да се реши нещо трябва да има единомислие и желание да се променят нещата.
когато нещо трябва да се случи, трябва да има подкрепа на много хора..... пример - 1000 човека
Хайде да съберем 1000 водачи на МПС да се подпишат под желанието да се заведе съдебно дело за отмяна на винетната такса по републиканската пътна мрежа с изключение на магистралите.....
Ние ще заведем делото от името на тези хора....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
bau.bg написа:Здравчо написа:Здравейте.
Имам въпроси към bau.bg.
Поздрави.
Напълно съм съгласен с теб, в случая говорим за държавна политика /разбирай - да приберем колкото може повече/.
По темата за да се реши нещо трябва да има единомислие и желание да се променят нещата.
когато нещо трябва да се случи, трябва да има подкрепа на много хора..... пример - 1000 човека
Хайде да съберем 1000 водачи на МПС да се подпишат под желанието да се заведе съдебно дело за отмяна на винетната такса по републиканската пътна мрежа с изключение на магистралите.....
Ние ще заведем делото от името на тези хора....
Пичага 1000 подписа ше ги събереш само докато си поемеш дъх....
А ако бяхте отишли на събора на БМВ и още някой друг събор и още една 0 можеше да прибавиш минимум към броя на подписите.
Много добър въпрос на здравчо!!! Хубаво е да има хора които да се интересуват от тея неща и да повдигат въпросите и е хубаво да има хора като БАУ които да се занимават с тея неща
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
makalalli написа:Писах в отделна тема, ама мисля че bau.bg ще може да ми помогне най-добре и това е правилното място за въпроса ми....
този въпрос не го разбрах..........
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
BMW120 ние 1000 подписа и така ги имаме, но въпроса е в инициативата на останалите ...защото само с писане нищо не става .....
какво искаш да кажеш? нали каза че ви трябват 1000 подписа?
напиши какво точно ви трябва и може би шефчетата тука в форума могат да организират нещо...
напиши какво точно ви трябва и може би шефчетата тука в форума могат да организират нещо...
bau.bg написа:makalalli написа:Писах в отделна тема, ама мисля че bau.bg ще може да ми помогне най-добре и това е правилното място за въпроса ми....
този въпрос не го разбрах..........
ееем с по-прости думи питам какви документи и пълномощтни ще ми трябват, за да мога да се върна спокойно през границата и да я регистрирам без проблеми... да се застраховам, че като се върна и никой няма да ми каже "Ами тя тая кола е обявена за крадена"