БМВ = баланс, или защо съм фен на марката

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Яну 2008, 12:58

Feanor написа:
Modulo написа:Да се твърди, че при пътните условия в момента кола със задно пък била тя и BMW в ръцете на добър шофьор има някакво предимство пред 4x4 е най-малкото....сектантско. Това кой как се движи по пътя и колко изпреварва винаги е било по-скоро въпрос на поемане на риск от колкото възможности на кола.

Ми... не. Колата със задно има едно решително предимство пред 4х4-то - винаги можеш да си направиш кефа като хлъзнеш задницата. И AWD-то можеш да го поднесеш, ма не е същото. Има там едни две колела, дето се въртят, когато не трябва. ;) Това сектантско ли е? Бих казал, въпрос на нагласа. ;) Някои хора сме си такива - обичаме да се заиграваме с колите. Случва се минувачите да ни гледат така :shock:, ама ко от туй? :) Ние си правим кефа, после връщаме газта и си караме нормално*. Днес покарах из непочистените улички доволно... мда, сигурно AWD кола щеше да мине по-лесно на някои места и да не буксува толкова. Възможно е. Обаче не ме интересува, честно казано. :)

* Или пък не. :mhihi:

Не знам, ама Модуло кара едно 4х4 което би ти давало много фън ;)

П.С. Modulo пробва ли го на сняг?
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 03 Яну 2008, 13:02

Мдам, повечето тука определено си мислят, че като имат бмв са хванали господ за рогата. Е той им го връща тъпкано. Вижте само статистиките за най-много коли предизвикали катастрофи и участвали в такива.

Забравяте се понякога и пишите огромни глупости :)

Аватар

Мнение от saarak » 03 Яну 2008, 13:04

Абе да си кажа право - вчера сутринта (около 6:30-7:00ч) си беше голяма емоция - повече карах напряко на пътя от колкото направо, лошото е, че не беше нарочно :mhihi:
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Яну 2008, 13:22

Аз незнам кой какво пише ,но ми е жал за тия от вас,които сте си прибрали БМВ-тата и то в най-хубавия сезон от годината.Вижте какво, може да се подигравате, но съм почти сигурен,че тези от вас с проходимите коли можете само да се влачите на сигурно и толкова.Сигурен съм ,че малка част от вас са наясно с шофиране на 4 по 4 с пълна газ на снега ;) Да ,аз съм тоя дето с още няколко души от тук ходим по планините уикендите за да караме по някои затворени проходи коли със задно предаване :idea: И аз съм тоя дето гледах как в подножието на Лалето ,вчера вечерта 7 души бутаха едно Дайхатсу Фероза, вероятно заради калпави гуми, но явно собственика, самозабравил се фен на тези коли с хиляди въртящи се железа си беше помислил като вас ,че той е царя на планините :mhihi: :mhihi: :mhihi: След като го избутаха аз кротко си минах от същото място и газ надолу :lol: Сашо Лекс-а може да потвърди думите ми за гледката :idea:

Марти, не е нужно да давам препратка, нужно е някои хора да проявят желание да дойдат ,когато се качваме да караме по Витоша и ще им станат някои неща ясни :!:

Карайте ги тия БМВ-та, и да седят по-хубаво няма да ви стане ;)

Георги Пенчев
Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 03 Яну 2008, 13:36

Вярно е това за ферозата, а тя беше на почти равно място :mhihi: ама Жорка не можеш да отречеш че с джипа ти седях отзад надоло :P но пък аз ще си призная че изобщо не ми харесваше да го карам така там, по-добре да си бях с БМВ-то, затова довечера джипа ще седи в гаража :twisted:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Аватар

Мнение от saarak » 03 Яну 2008, 13:40

Аз мойто си го карам ... не знам само кога няма да мога да го удържа и ще се зарина в някоя пряспа. Аз не си правя майтап - просто съм (и не се притеснявам да си го призная) неопитен шофьор (хич не ме е срам даже) и не ме е срам да призная, че ми е сложно да си карам колата да иде там дето искам или по скоро, да го направи по конвенционалния начин. :uups: [/quote]
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Яну 2008, 13:44

Аз по-горе казах ,обичам да карам а не да се боря с нещо :) Ясно е ,че с 4 по 4 се стига по-далеч, но това не означава ,че задното за нищо не става :idea: С хубави гуми и малко умения , където има път се минава (изключая разни храсти,бордюри и т.н. неестествени места за минаване с леки автомобили с един двигателен мост :mhihi:

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 03 Яну 2008, 13:52, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от saarak » 03 Яну 2008, 13:51

Penchev написа:Именно за това говорим.Аз по-горе казах ,обичам да карам а не да се боря с нещо :) Ясно е ,че с 4 по 4 се стига по-далеч, но това не означава ,че задното за нищо не става :idea: С хубави гуми и малко умения , където има път се минава (изключая разни храсти,бордюри и т.н. неестествени места за минаване с леки автомобили с един двигателен мост :mhihi:

Георги Пенчев

Гумите са на лице, върху уменията работим :mhihi: ... Може би трябва да си подбирам пътечките по-добре, но вчера рано сутринта си не беше за хора никъде, как да различа пътя от не-пътя ...
Изображение
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Яну 2008, 14:01

Мен пък вчера сутринта ми беше толкоз радостно като разбрах че не са чистили и е яко заснежен пъят и до работата зорлем настрани ходех.

Кат видим снег и изключвам ASC-то :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 03 Яну 2008, 15:38

Ей, голям спор, голямо нещо... Вчера съседите се прибират от планината, карали ски. Идват си с едно E46 комби. Казаха, че пробвали да излязат с един Голф 3-ка, ма не станало. Върнали се, взели баварката и хоп - горе ;)

Пък шефа вчера точно 10 минути прави маневри с SL-a, то не бяха бавни, то не бяха блокажи - едваааам излезе от непочистеното. А аз вечерта отпердаших една 2-ра и с мръсна газ и леко странично носене си заминах...

Пак вчера сутринта се влачим в един завой след някакъв (сняг много) и жената недоволства, че ни пречи... Ама докато каже да не го изпреварвам, вече беше късно... 10 секунди след изпреварването ми заяви, че не иска повече да я карам на работа :mhihi: Траекторията принципно беше по кривата на завоя, но колата в повечето време стоеше някак неестествено спрямо платното :mhihi:

И накрая - веселбата си е веселба! И 4х4 карах на снежно - да ОК е, върви ОК, но няма тръпка. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 03 Яну 2008, 16:12

мене ми е жал само за спойлерите щото като видя преспа ги ползвам за снегорин, а ина4е в4ера 10 4овека седяли да ме 4акат да видят как гадното бмв не може да трьгне, е останаха разо4аровани само дето бяха мрьзнали горките а като се има предвит 4е гумите са ми миналогодишни :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Яну 2008, 17:01

interlagos написа:мене ми е жал само за спойлерите щото като видя преспа ги ползвам за снегорин, а ина4е в4ера 10 4овека седяли да ме 4акат да видят как гадното бмв не може да трьгне, е останаха разо4аровани само дето бяха мрьзнали горките а като се има предвит 4е гумите са ми миналогодишни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дай да разучим как се свалят броните и праговете, че и мен ме мъчат :)
Изображение

Аватар

Мнение от saarak » 03 Яну 2008, 17:07

бе то и аз мога да ви ги сваля ... ма после не знам дали ще намерите някой дето може да ги сложи :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 03 Яну 2008, 17:13

:mhihi: :mhihi:

хм служебната джипка си я карам тия два дена от осем до пет спор няма
някак си по спокоен си, по лесно някак без напраежение стават нещата
ма като слезна от нея и един такъв омърлушен
след пет се качвам на е34 ката и обикновенно като се прибера ми се
задава въпрос "ти да не си пиян че се хилиш така" и някак си забравям
за джипката колко лесна е и т.н. като не носи удоволствие е все тая ....
поредната

а да с петицата не съм закъсал абсолютно никъде за тия два дена не
съм бутал не са ме дърпали паля тръгвам и разочаровам сеираджиите

off
щом и бащата почна да дрифти с кораба начи крастата е голяма

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 03 Яну 2008, 17:24

Яро написа:... но това ме навява на мисълта, че или не вярват в себе си или в колите си

И аз смятам така.Зависи кой как си е подготвил колата и доколко познава поведението и възможностите и при различни настилки.Ето едно хубаво клипче за 4х4:
http://vbox7.com/play:249833b6
Изображение
8.32

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум