БМВ = баланс, или защо съм фен на марката
Модератор: Общи модератори
Feanor написа:Modulo написа:Да се твърди, че при пътните условия в момента кола със задно пък била тя и BMW в ръцете на добър шофьор има някакво предимство пред 4x4 е най-малкото....сектантско. Това кой как се движи по пътя и колко изпреварва винаги е било по-скоро въпрос на поемане на риск от колкото възможности на кола.
Ми... не. Колата със задно има едно решително предимство пред 4х4-то - винаги можеш да си направиш кефа като хлъзнеш задницата. И AWD-то можеш да го поднесеш, ма не е същото. Има там едни две колела, дето се въртят, когато не трябва.Това сектантско ли е? Бих казал, въпрос на нагласа.
Някои хора сме си такива - обичаме да се заиграваме с колите. Случва се минувачите да ни гледат така
, ама ко от туй?
Ние си правим кефа, после връщаме газта и си караме нормално*. Днес покарах из непочистените улички доволно... мда, сигурно AWD кола щеше да мине по-лесно на някои места и да не буксува толкова. Възможно е. Обаче не ме интересува, честно казано.
* Или пък не.
Не знам, ама Модуло кара едно 4х4 което би ти давало много фън

П.С. Modulo пробва ли го на сняг?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз незнам кой какво пише ,но ми е жал за тия от вас,които сте си прибрали БМВ-тата и то в най-хубавия сезон от годината.Вижте какво, може да се подигравате, но съм почти сигурен,че тези от вас с проходимите коли можете само да се влачите на сигурно и толкова.Сигурен съм ,че малка част от вас са наясно с шофиране на 4 по 4 с пълна газ на снега
Да ,аз съм тоя дето с още няколко души от тук ходим по планините уикендите за да караме по някои затворени проходи коли със задно предаване
И аз съм тоя дето гледах как в подножието на Лалето ,вчера вечерта 7 души бутаха едно Дайхатсу Фероза, вероятно заради калпави гуми, но явно собственика, самозабравил се фен на тези коли с хиляди въртящи се железа си беше помислил като вас ,че той е царя на планините
След като го избутаха аз кротко си минах от същото място и газ надолу
Сашо Лекс-а може да потвърди думите ми за гледката
Марти, не е нужно да давам препратка, нужно е някои хора да проявят желание да дойдат ,когато се качваме да караме по Витоша и ще им станат някои неща ясни
Карайте ги тия БМВ-та, и да седят по-хубаво няма да ви стане
Георги Пенчев

Марти, не е нужно да давам препратка, нужно е някои хора да проявят желание да дойдат ,когато се качваме да караме по Витоша и ще им станат някои неща ясни

Карайте ги тия БМВ-та, и да седят по-хубаво няма да ви стане

Георги Пенчев
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Вярно е това за ферозата, а тя беше на почти равно място
ама Жорка не можеш да отречеш че с джипа ти седях отзад надоло
но пък аз ще си призная че изобщо не ми харесваше да го карам така там, по-добре да си бях с БМВ-то, затова довечера джипа ще седи в гаража 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
Аз мойто си го карам ... не знам само кога няма да мога да го удържа и ще се зарина в някоя пряспа. Аз не си правя майтап - просто съм (и не се притеснявам да си го призная) неопитен шофьор (хич не ме е срам даже) и не ме е срам да призная, че ми е сложно да си карам колата да иде там дето искам или по скоро, да го направи по конвенционалния начин.
[/quote]

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз по-горе казах ,обичам да карам а не да се боря с нещо
Ясно е ,че с 4 по 4 се стига по-далеч, но това не означава ,че задното за нищо не става
С хубави гуми и малко умения , където има път се минава (изключая разни храсти,бордюри и т.н. неестествени места за минаване с леки автомобили с един двигателен мост
Георги Пенчев

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 03 Яну 2008, 13:52, променена общо 1 път
Penchev написа:Именно за това говорим.Аз по-горе казах ,обичам да карам а не да се боря с нещоЯсно е ,че с 4 по 4 се стига по-далеч, но това не означава ,че задното за нищо не става
С хубави гуми и малко умения , където има път се минава (изключая разни храсти,бордюри и т.н. неестествени места за минаване с леки автомобили с един двигателен мост
![]()
Георги Пенчев
Гумите са на лице, върху уменията работим

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Мен пък вчера сутринта ми беше толкоз радостно като разбрах че не са чистили и е яко заснежен пъят и до работата зорлем настрани ходех.
Кат видим снег и изключвам ASC-то
Кат видим снег и изключвам ASC-то

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ей, голям спор, голямо нещо... Вчера съседите се прибират от планината, карали ски. Идват си с едно E46 комби. Казаха, че пробвали да излязат с един Голф 3-ка, ма не станало. Върнали се, взели баварката и хоп - горе
Пък шефа вчера точно 10 минути прави маневри с SL-a, то не бяха бавни, то не бяха блокажи - едваааам излезе от непочистеното. А аз вечерта отпердаших една 2-ра и с мръсна газ и леко странично носене си заминах...
Пак вчера сутринта се влачим в един завой след някакъв (сняг много) и жената недоволства, че ни пречи... Ама докато каже да не го изпреварвам, вече беше късно... 10 секунди след изпреварването ми заяви, че не иска повече да я карам на работа
Траекторията принципно беше по кривата на завоя, но колата в повечето време стоеше някак неестествено спрямо платното
И накрая - веселбата си е веселба! И 4х4 карах на снежно - да ОК е, върви ОК, но няма тръпка.

Пък шефа вчера точно 10 минути прави маневри с SL-a, то не бяха бавни, то не бяха блокажи - едваааам излезе от непочистеното. А аз вечерта отпердаших една 2-ра и с мръсна газ и леко странично носене си заминах...
Пак вчера сутринта се влачим в един завой след някакъв (сняг много) и жената недоволства, че ни пречи... Ама докато каже да не го изпреварвам, вече беше късно... 10 секунди след изпреварването ми заяви, че не иска повече да я карам на работа

И накрая - веселбата си е веселба! И 4х4 карах на снежно - да ОК е, върви ОК, но няма тръпка.

- interlagos
- кандидат ентусиаст
-
мене ми е жал само за спойлерите щото като видя преспа ги ползвам за снегорин, а ина4е в4ера 10 4овека седяли да ме 4акат да видят как гадното бмв не може да трьгне, е останаха разо4аровани само дето бяха мрьзнали горките а като се има предвит 4е гумите са ми миналогодишни

interlagos написа:мене ми е жал само за спойлерите щото като видя преспа ги ползвам за снегорин, а ина4е в4ера 10 4овека седяли да ме 4акат да видят как гадното бмв не може да трьгне, е останаха разо4аровани само дето бяха мрьзнали горките а като се има предвит 4е гумите са ми миналогодишни![]()
![]()
Дай да разучим как се свалят броните и праговете, че и мен ме мъчат

хм служебната джипка си я карам тия два дена от осем до пет спор няма
някак си по спокоен си, по лесно някак без напраежение стават нещата
ма като слезна от нея и един такъв омърлушен
след пет се качвам на е34 ката и обикновенно като се прибера ми се
задава въпрос "ти да не си пиян че се хилиш така" и някак си забравям
за джипката колко лесна е и т.н. като не носи удоволствие е все тая ....
поредната
а да с петицата не съм закъсал абсолютно никъде за тия два дена не
съм бутал не са ме дърпали паля тръгвам и разочаровам сеираджиите
off
щом и бащата почна да дрифти с кораба начи крастата е голяма
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Яро написа:... но това ме навява на мисълта, че или не вярват в себе си или в колите си
И аз смятам така.Зависи кой как си е подготвил колата и доколко познава поведението и възможностите и при различни настилки.Ето едно хубаво клипче за 4х4:
http://vbox7.com/play:249833b6

8.32