ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:12

McClane написа:Да попитам и аз за последната ми среща с органите на реда.
Та в петък на пътя Поморие-Бургас предприех изпреварване на прекъсната линия,но се оказа,че е имало забраняващ изпреварването знак,който аз не съм видял...Естествено точно там имаше патрул,който това и чакаше :evil: Съставиха ми 1я акт за 8годишната ми кариера като шофьор и се наложи за 1ви път да се разделя с талона си :cry: :cry:
Въпросът е колко е глобата и дали взимат точки?
КАТ-ята каза че глобата била малка :mhihi: :mhihi:

Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална
скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да
управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да
управлява моторно превозно средство.
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както
следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да
управлява моторно превозно средство.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:19

bobih хубаво е че четеш, но не го правиш внимателно....

Адвоката ти е безплатен - факт !

За да пристигне по местозначение има два начина:

1. Или ти лично /заинтересованото лице го откарваш и връщаш ...все пак няма начин да се телепортира.
2. Заплащаш 60 лв командировъчни с които той да се придвижи и върне.....

Ако намериш само един случай в който някой наш член да е изявил желание да откара адвоката за своя сметка, но са му отказали и са му поискали 60 лв..... ще ти дам 1 000 лв.... !

За сдружението е особенно важно да има контрол върху действията на процесуалните защитници, затова и толерираме транспортирането на адвоката до съдебна зала и обратно.
В повечето случаи обаче когато делото ти е във Варна ти нямаш желание да изминеш 1 000 километра, простата сметка ще ти излезе заедно с храната около 150 / 200 лева...не по малко.

Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:23

GarDolf глобата ще ти е до 50 лв за да попаднеш в графата - необжалваеми !
В случай обаче че имаш и отнети точки можеш да жариш тях, и тогава вече можеш да спечелиш поради изложените от теб причини....
Когато настъпват промени в организацията на движението всички живущи се информират своевременно поне 30 дни по рано , като за челта се поставят и информационни табели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:26

Amatior4o написа:Здравейте,

Изчетох преди време почти цялата тема и благодаря много на Bau.bg. Доста полезна информация даваш на абсолютно всички въпроси. Та след летните периоди от скоро се чудя дали случайно не ме е снимала някоя камера към морето или там и затова искам да съм подготвен. Доколкото разбрах се изпраща призовка на собственика на колата (майка ми която няма книжка) и тя трябва да посочи кой е управлявал автомобила по време на снимката. Та въпроса ми е тя ако не посочи кой е управлявал автомобила каква ще е санкцията. Защото не ми се седи без книжка от 1-3 месеца :mhihi:

Благодаря предварително,
Слави

Ако не бъде установен водача извършил нарушението, глобата / акта се съставя на собственика на автомобила.
В случая майка ти казва че не си спомня, тогава на нея и съставят акт .... по горе съм пуснал какви са наказанията според превишението на скоростта в градски и извънградски условия.
В този случай ще ти се наложи само да заплатиш паричната глоба :))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:31

bmw325tds този вид проверка се нарича справка.
Чукват те по станцията и по ЕГН-то от дежурната - най често на СДВР им казват дали с нещо висиш ... или нищо не им казват....
Най често се пускат за издирване криминално проявени търсени лица, такива на които са им издадени заповеди за отнемане на книжките заради изчерпани контролни точки ....
А иначе просто явно са те харесали ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:35

bubilena донеси ги и ние да ги разгледаме тези документи......след понеделник !

Потребител
Аватар

Мнение от bubilena » 01 Сеп 2010, 20:42

Благодаря ви много за вниманието, ще се обадя утре да си запиша час за вторник. Прекрасно е, че ви има. :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:44

SKISA оправяме се добре и със застрахователите, работим и с гаранционния застрахователен фонд....
Оправяме и последици от ПТП-а, и още и още и още....
А по въпроса за 0 точки, понеже когато ти свършат точките ти губиш правоспособност - тогава застрахователя приема че ти си неправоспособен водач на МПС и когато има щети отказва да ти ги заплати...
Борбата е най ожесточена при отменянето на заповед за точки , имаме добри победи но това е най трудната материя.
Миналата седмица дори алармирахме медиите чрез ТВ7 за проблема с отнемането на книжки за точки....след репортажа на единия от пострадалите му върнаха книжката, но втория засега увисва.... неговата заповед ще я отменим чрез административен съд, няма друг начин.
Днес имаме пак такъв случай..... проблема е много сериозен, за миналата година 10 000 шофьора са загубили книжките си поради липса на точки.

внимавайте с точките

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 01 Сеп 2010, 20:44

SKISA оправяме се добре и със застрахователите, работим и с гаранционния застрахователен фонд....
Оправяме и последици от ПТП-а, и още и още и още....
А по въпроса за 0 точки, понеже когато ти свършат точките ти губиш правоспособност - тогава застрахователя приема че ти си неправоспособен водач на МПС и когато има щети отказва да ти ги заплати...
Борбата е най ожесточена при отменянето на заповед за точки , имаме добри победи но това е най трудната материя.
Миналата седмица дори алармирахме медиите чрез ТВ7 за проблема с отнемането на книжки за точки....след репортажа на единия от пострадалите му върнаха книжката, но втория засега увисва.... неговата заповед ще я отменим чрез административен съд, няма друг начин.
Днес имаме пак такъв случай..... проблема е много сериозен, за миналата година 10 000 шофьора са загубили книжките си поради липса на точки.

внимавайте с точките

Потребител
Аватар

Мнение от bubilena » 01 Сеп 2010, 21:31

Благодарна съм, че има такива като вас, които бързо се отзовават, съжалявам че по такъв неприятен повод пиша. Не съм перфектния шофьор, за 12 години имам актове за превишена скорост, за говорене по телефон, за лек удар в полицаи на заден.Няма безгрешни хора, за това се учим докато сме живи. Ще си запиша час и вторник ще дойда във офиса ви. Хиляди благодарности за вниманието. Дано има повече като вас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 01 Сеп 2010, 22:12

bau.bg написа:bobih хубаво е че четеш, но не го правиш внимателно....

Адвоката ти е безплатен - факт !

За да пристигне по местозначение има два начина:

1. Или ти лично /заинтересованото лице го откарваш и връщаш ...все пак няма начин да се телепортира.
2. Заплащаш 60 лв командировъчни с които той да се придвижи и върне.....

Ако намериш само един случай в който някой наш член да е изявил желание да откара адвоката за своя сметка, но са му отказали и са му поискали 60 лв..... ще ти дам 1 000 лв.... !

За сдружението е особенно важно да има контрол върху действията на процесуалните защитници, затова и толерираме транспортирането на адвоката до съдебна зала и обратно.
В повечето случаи обаче когато делото ти е във Варна ти нямаш желание да изминеш 1 000 километра, простата сметка ще ти излезе заедно с храната около 150 / 200 лева...не по малко.

Поздрави :)

Мерси за бързия отговор :bchug:
да разбирам ли от горе написаното, че може всеки член, ако изяви желание да отиде на делото вместо да плаща 60лв. да вземе и закара адвоката до съда ? :roll:

Мерси!
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 02 Сеп 2010, 2:06

bubilena написа:Благодарна съм, че има такива като вас, които бързо се отзовават, съжалявам че по такъв неприятен повод пиша. Не съм перфектния шофьор, за 12 години имам актове за превишена скорост, за говорене по телефон, за лек удар в полицаи на заден.Няма безгрешни хора, за това се учим докато сме живи. Ще си запиша час и вторник ще дойда във офиса ви. Хиляди благодарности за вниманието. Дано има повече като вас.

Лек удар в полицаи на заден???

ОБИЧАМ ТЕ!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bubilena » 02 Сеп 2010, 8:18

Случая с полицаите, беше 2002г, тогава имах каско към Булинс, платиха ми стопа.Да очаквам ли по логиката на Армеец, че и за това ще съм съдена,като до ден днешен не съм получила призовка. :dunno:
Ще отида пред 4то да се предам и да питам ако някой има някоя стара папка с нещо към мен да предявава сега е момента. :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 02 Сеп 2010, 8:52

bau.bg написа:bmw325tds този вид проверка се нарича справка.
Чукват те по станцията и по ЕГН-то от дежурната - най често на СДВР им казват дали с нещо висиш ... или нищо не им казват....
Най често се пускат за издирване криминално проявени търсени лица, такива на които са им издадени заповеди за отнемане на книжките заради изчерпани контролни точки ....

Добре, те утре могат да ме спрат и да ме задържат за убийство :kuku:
Аз нямам провинения, колата по документи не е моя, собственика също няма провинения.
Името и фамилията са ми уникални - няма как да ме сбъркат с друг. Имам 35 контролни точки.
Къде мога да проверя какво са ми преписали?
Проверяващите се представиха, че са от 7-му РПУ, а като се обадих там ми казах, че са нямали екип на това място в посочения час :banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 02 Сеп 2010, 20:05

bobih разбирай ме буквално..... по ясно няма как да го напиша

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум