ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Здравейте колеги!
Искам да благодаря за конкретните и обоснованите отговори от bau.bg. Oт известно вереме следя с голям иттерес темета.
Имам следния можеби банален въпрос няма да влизам в подробности ще го обясна на кратко:
Карах София-Варна в района на Горна оряховица имаше знак макс. 60км/h, лек завой с Т образно кръстовище. Аз се движа по пътя с предимство след завоя патрулка както се досещате.
Писаха ми акт че се движа с 101км/h.
Досега два пъти ходих тук в софийския кат все не е излязло решение, и все ми продължават акта.
Можели да се направи нещо и дали си струва да го обжалвам????можете ли да кажете какви са шансовете?????
Искам да благодаря за конкретните и обоснованите отговори от bau.bg. Oт известно вереме следя с голям иттерес темета.
Имам следния можеби банален въпрос няма да влизам в подробности ще го обясна на кратко:
Карах София-Варна в района на Горна оряховица имаше знак макс. 60км/h, лек завой с Т образно кръстовище. Аз се движа по пътя с предимство след завоя патрулка както се досещате.
Писаха ми акт че се движа с 101км/h.
Досега два пъти ходих тук в софийския кат все не е излязло решение, и все ми продължават акта.
Можели да се направи нещо и дали си струва да го обжалвам????можете ли да кажете какви са шансовете?????
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
bau.bg написа:lowrider обжалваш, нищо не плащаш.... завереното постановление е валидно до решение на съда, може да е 1 година, може да са 2 години...замества ти контролния талон
А в молбата за възражение на акта, какво трябва да се напише, някое напътствие за съдържанието и. Така че да ми изглежда правдоподобно обжалването по чл20, ал2.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Scooby Doo
- Потребител
-
Фиш за неправилно паркиране на паркинга на КАТ Пловдив!
Здравейте,
днес около 7 сутринта отидох до КАТ Пловдив да си получа новата книжка. Паркирах на паркинга пред кат, но в лявата част
. Преди месец, когато подавах документи бяхме питали дали може да се паркира там и тогава казаха, че може, стига да не е в дясната част
на паркинга, където са служебните им автомобили. Записах се в списъка и седнах в колата да чакам да стане 8:30 и да отворят гишетата. След малко мина един униформен покрай колата и ми направи красноречив жест значещ "Какво правиш тук?", отговорих му че чакам за книжката, и той ми вика, че паркинга е служебен и да съм ходил да паркирам някъде другаде. (В Пловдив кат се намира на края на града в съседство до известната циганска махала "Шекера", затова не е желателно колите да се оставят извън полезрение дълго време. ) Аз му отговорих, че това е държавна институция и не може да няма паркинг за лични автомобили, а на улицата има знак забраняващ престоя и паркирането. Бяха ми поискани документите и след около 30 минути друг униформен (инспектор) се нагърби със задачата да ми пише фиш. Първо ми обясни как съм нарушил знака B2
. Аз естествено възразих, защото така както е поставен знака той важи за дясната част от паркинга (пространството зад знака). Това не помогна и той ме попита какво да пише - акт, който да ходя да обжалвам, или фиш за 20лв. Реших че не ми се занимава с обжалване, защото няма да си струва времето и нервите. И така се сдобих с парадоксалния фиш, на който за нарушение бе записано "неправилно престоява". Тръгнах от там в 9:30, а частта на паркинга, където бях паркирал беше почти пълна с лични автомобили на познати и приятели на катаджиите.
Не ми е за парите просто исках да споделя случката.
днес около 7 сутринта отидох до КАТ Пловдив да си получа новата книжка. Паркирах на паркинга пред кат, но в лявата част

Не ми е за парите просто исках да споделя случката.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Tedkoe30 по акт можеш само да възразяваш в 3 дневен срок и то пред наказващия орган - в случая КАТ
Обжалва се само наказание - Наказателно постановление - пред Районен съд
Обжалва се само наказание - Наказателно постановление - пред Районен съд
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
poluhin разбира се че можеш да обжалваш наказанието. В случая ще е голямо наказание - 2 или 3 месеца без книжка + паричната глоба. Наказанието за превишена скорост варира според това дали е в населено или ненаселено място.
Имай предвид че извън населено място радара работи коректво при разстояние от над 300 метра..... не знам колко е било при теб....
Като го вземеш , ела да видим какво са ти написали
Имай предвид че извън населено място радара работи коректво при разстояние от над 300 метра..... не знам колко е било при теб....
Като го вземеш , ела да видим какво са ти написали
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
lowrider, ПТП ли си направил ? Дай повече подробности.....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Scooby Doo случката е ежедневие за цялата страна.... за съжаление !
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
bau.bg написа:lowrider, ПТП ли си направил ? Дай повече подробности.....
lowrider написа:И аз имам въпрос за акт, съставен в София, вече пристигнал в Шумен.
Та преди няколко месеца на мокро забърсах един бордюр и извиках кат защото джантата ми стана на парчета. Не съм засегнал нито нечия кола, нито съм разрушил държавна собственост, валеше доста дъжд. Писаха ми акт за не съобразена скорост по чл20. ал2. В крайна сметка са ме таксували 100лв и 4 точки. Въпросът ми е, къде трябва да обжалвам, а и къде ще се разглежда самото дело София или Шумен. Според мен този акт трябва да може да падне.
Благодаря.
Въпросът ми е как да формулирам жалбата си, утре е последният срок.
Трябва да се представи в КАТ София нали така.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
lowrider изпрати утре на мейла ни копие от акта и от НП-то. Ще ти изпратим форма на жалба , ако я харесаш ще можеш да я използваш
- plamen0884
- Потребител
-
здравейте от bau попаднах в следната ситуация.От Русе съм и си карам от Дунав мост към Метро по е79 със около 120 и на отбивката за влизане в града към КАТ патрулка скочих на спирачките и паднах на 95-100 и очаквам да излезе някой но уви не излезе. Възможно е да са ме снимали. По принцип ограничението е 50 но мисля че имаше предложение за ограничение от 80 за еднопосочен път с две ленти в едната посока но незнам дали се прие. надявам се да помогнете. Мерси, 

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
plamen0884 или е камера, или са брояли пачките
)

- plamen0884
- Потребител
-
ако е камера е това вече е лошо 

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Здравейте!
Инструктирах приятел (който вече е без книжка за 1 месец) да си поиска основанията за отхвърлянето на възраженията по акта му за превишена скорост (а те бяха доста... и си имаме копие с входящ номер), но дори началника на КАТ му е казал, че не са длъжни да дават такива обяснения... "така са преценили служителите", "адвокатът ти нещо не е в час" и т.н... да не говорим за писмен вид и изходящ номер... мен много си ме съмнява, че изобщо някой е чел възраженията...
Има ли документ, в който е упоменато моето право или тяхното задължение за обосновка отхвърлянето на възраженията? Или просто си правим каквото си искаме без разяснения...
Благодаря!
Инструктирах приятел (който вече е без книжка за 1 месец) да си поиска основанията за отхвърлянето на възраженията по акта му за превишена скорост (а те бяха доста... и си имаме копие с входящ номер), но дори началника на КАТ му е казал, че не са длъжни да дават такива обяснения... "така са преценили служителите", "адвокатът ти нещо не е в час" и т.н... да не говорим за писмен вид и изходящ номер... мен много си ме съмнява, че изобщо някой е чел възраженията...
Има ли документ, в който е упоменато моето право или тяхното задължение за обосновка отхвърлянето на възраженията? Или просто си правим каквото си искаме без разяснения...
Благодаря!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
просто си правим каквото си искаме без разяснения...
Правила много , желание да се спазват - никакви
Прекалено много права има се дадоха...задължения.....никакви
Правила много , желание да се спазват - никакви

Прекалено много права има се дадоха...задължения.....никакви
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Днес ми написаха акт за неправилно изпреварване- нарушаване на знак Б 24 и ми взеха талончето 
Искам да Ви попитам- като ида в КАТ да си взема талона и при положение, че имам неплатени фишове, а може би и някоя камера, за която не знам още (пристигат ми повиквателни в пощата,но не ходя да взимам писмата)- трябва ли да платя всички глоби, които имам или само акта, заради който ми отнеха талона?

Искам да Ви попитам- като ида в КАТ да си взема талона и при положение, че имам неплатени фишове, а може би и някоя камера, за която не знам още (пристигат ми повиквателни в пощата,но не ходя да взимам писмата)- трябва ли да платя всички глоби, които имам или само акта, заради който ми отнеха талона?