ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 14 Окт 2010, 23:21

armagedon01 статията е вярна, въпреки че нещата не са чак толкова елементарни :)
Неграмотен полицай е едно, ама неграмотна камера ??? :)))
Статията е поръчкова от страна на КАТ, един вид за затягане на редиците .....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 15 Окт 2010, 7:47

bau.bg написа:armagedon01 статията е вярна, въпреки че нещата не са чак толкова елементарни :)
Неграмотен полицай е едно, ама неграмотна камера ??? :)))
Статията е поръчкова от страна на КАТ, един вид за затягане на редиците .....

Разликата между неграмотен полицай и неграмотна камера ми е ясна, само че основното което ме интерсува е има ли някаквъв срок, в който направената снимка трябва да ми бъде показана, защото в статията се говори за някакъв срок "вече е минал крайният срок от 3 месеца, в който е трябвало да го направим"". Къде мога да прочета нещо за него!?
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Окт 2010, 16:38

bau.bg написа:
madpetio написа:айде и аз да се разпиша тук :mhihi:
Дойде ми честитка за нарушение направено на 11.02.2010г.

Може ли още да кажа че е карал еди кой си ако разбира се не са ме заснели както трябва. :mhihi:

Първо виж за какво те викат , може да е видеоконтрол - червен светофар

На червено не минавам!!!

Превишавам скоростта мноооого...
Карам без колан,но имам документ - инвалид съм
Изпреварвам от дясно...
Карам по трамвайните линий щото няма каде от паркирани неправилно коли...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 15 Окт 2010, 17:27

Демек ти си примерен шофьор :lol: :bchug:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Окт 2010, 21:33

Не не съм,тук закони и правила не се спазват и за това съм си създал свои :mhihi:
единя е че не минавам на червено...видах един каде е минал лежеше на едно място до мен и не ми хареса... :roll:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар

Мнение от magdamir » 15 Окт 2010, 22:00

Скоро забелязах, че е сгешена годината на производство на колата ми в големия талон. Вместо 1999г. са писали 2007г. От там данъка ми е много висок. Какъв е реда за смяна на талона ако грешката е на КАТ? Талона е издаден през 2009г.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x3
Мечтае да кара: m5 e60; x6

Мнение от xdriver » 15 Окт 2010, 22:04

Здравейте, bau.bg! Понеже ми предстои пътуване в чужбина с колата, а синия талон ми е в КАТ, това проблем ли ще е? Трябва ли да го показвам по границите заедно с документите на колата и книжката?
И друго нещо - преди около месец си взех наказателното постановление от КАТ, но там не пише в какъв срок трябва да платя глобата - 3 пъти го четох и не пише. Само е спомената банковата сметка, на която трябва да преведа парите. Като ги преведа с документа от банката ли трябва да отида до КАТ и веднага ли ще си получа синия талон?
Благодаря Ви предварително! Много сте полезни във форума :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 15 Окт 2010, 22:33

колеги здравеите искам да ви попитам другият петак пристига от англия Е34 ка с автовоз в движение ное и изтекла застраховката. въпросът ми е трябва ли да направя гражданска зада мога да я карам около 2 седмици и въобще можели да се направи гражданска като е с англиски номера. мерси ако може някои да помогне ще съм благодарен :angel:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Окт 2010, 22:46

xdriver написа:Здравейте, bau.bg! Понеже ми предстои пътуване в чужбина с колата, а синия талон ми е в КАТ, това проблем ли ще е? Трябва ли да го показвам по границите заедно с документите на колата и книжката?
И друго нещо - преди около месец си взех наказателното постановление от КАТ, но там не пише в какъв срок трябва да платя глобата - 3 пъти го четох и не пише. Само е спомената банковата сметка, на която трябва да преведа парите. Като ги преведа с документа от банката ли трябва да отида до КАТ и веднага ли ще си получа синия талон?

Синьото талонче,до сега не са ми го искали никаде в чужбина...
Полиция ме е спирала в Сърбия,Хърватска,Словения,Австрия,Германия,Унгария,Румъния...глобяван съм по нарушение в Австрия пазя си всичко и никаде непише номерчето на синьото талонче,а и тях то не ги интересува там плащаш на място,ако нямаш пари имаш няколко варянта...знам ги и тях...
пътувал съм в други МПС-та и са ни спирали в Австрия и са ни глобявали ,и тогава никога не са го искали това талонче....
Участвал съм в ПТП в Австрия и пак не ми го искаха....
В Сърбия съм спиран над 200пъти е така щото съм с чужди номера.... по нарушение един път ... глобата беше 3000динара ...но минах по друг варянт :mhihi:
Отиваш в КАТ плащаш там на банката и веднага ти връщат талончето! Ако разбира се имаш още точки...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x3
Мечтае да кара: m5 e60; x6

Мнение от xdriver » 15 Окт 2010, 23:28

madpetio написа:
xdriver написа:Здравейте, bau.bg! Понеже ми предстои пътуване в чужбина с колата, а синия талон ми е в КАТ, това проблем ли ще е? Трябва ли да го показвам по границите заедно с документите на колата и книжката?

Синьото талонче,до сега не са ми го искали никаде в чужбина...
Полиция ме е спирала в Сърбия,Хърватска,Словения,Австрия,Германия,Унгария,Румъния...глобяван съм по нарушение в Австрия пазя си всичко и никаде непише номерчето на синьото талонче,а и тях то не ги интересува там плащаш на място,ако нямаш пари имаш няколко варянта...знам ги и тях...
пътувал съм в други МПС-та и са ни спирали в Австрия и са ни глобявали ,и тогава никога не са го искали това талонче....
Участвал съм в ПТП в Австрия и пак не ми го искаха....
В Сърбия съм спиран над 200пъти е така щото съм с чужди номера.... по нарушение един път ... глобата беше 3000динара ...но минах по друг варянт :mhihi:
Отиваш в КАТ плащаш там на банката и веднага ти връщат талончето! Ако разбира се имаш още точки...

Мерси, колега :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 16 Окт 2010, 0:34

angel57 написа:колеги здравеите искам да ви попитам другият петак пристига от англия Е34 ка с автовоз в движение ное и изтекла застраховката. въпросът ми е трябва ли да направя гражданска зада мога да я карам около 2 седмици и въобще можели да се направи гражданска като е с англиски номера. мерси ако може някои да помогне ще съм благодарен :angel:

Можеш да си направиш гражданска стига да намериш съгласен застраховател - не е невъзможно
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 16 Окт 2010, 18:25

колега мерси. неска разпитах тъикато колата не е с транзитни номера само месец до колкото разбрах е 300 лева ако беше с транзитни си е като наще нормална застраховката ..

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 16 Окт 2010, 19:11

magdamir написа:Скоро забелязах, че е сгешена годината на производство на колата ми в големия талон. Вместо 1999г. са писали 2007г. От там данъка ми е много висок. Какъв е реда за смяна на талона ако грешката е на КАТ? Талона е издаден през 2009г.

И на мен ми се е случвало колега :yes: а оправянето става по следния начин... отиваш в Кат казваш им какъв е проблема... те ще извадят оригиналния документ на колата (който при регистрирването си им го дал и трябва да е при тях) ще проверят и след като установят,че грешката е тяхна и найстена колата е 1999,ще ти издадат нов талон и отиваш да си пререгистрираш колата в даначното и данъка ти пада :yes:

п.с. при мен освем датата ми бяха объркали и номера на рамата :mhihi: ама дойде един много печен майор и като видя грешките ми направиха талона и всичко за има няма 30 мин дори и лев не ми е струвало :) успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Мнение от balcanbas » 16 Окт 2010, 23:29

Здравейте , преди около 1 месец , карам си πο бул. Пейо Яворов към Румънското посолство - Сердика център , към 23ч./Събота/ и понеже пътя е с наклон надолу и си карам както винаги 70-80км по този булевард -все пак 3 ленти , няма коли и т.н. обаче , както си минавам моста под Цариградско една патрулка с радар :cop: и оп както си бях в лявата лента махна ми- карах с около 83 км/ч . Каза ми ,че съм карал с 88 км/ч и така, попитаха ме 3 пъти дали да почват да пишат акта /искаха пари/ , ама по лошо стечение на нещата преди това си казах няма нужда , няма да тегля от банкомата , утре ще го направя и бях с некви керливи пари - написаха ми го и ми казаха до 1 месец да отида в КАТ ,за да ми връчат НП. Това беше случката , искам да попитам , по този бул. 50 км ли е ограничението ??? Знам ,че навсякъъде в градски условия е толкова , но все пак там няма ограничителна табела , също така всеки кара с над 60-70 +++ и не го спират , карал съм страшно мн. пъти в този участък , имало е патрулки и не са ме спирали - за да караш с 50 , трябва да натискаш спирачката , защото пътя е под наклон - надолу.Другото което е ,че там няма жилищни кооперации , пешеходни пътеки , тоест не застрашавам живота на когото й да било ,беше късно - проблема беше ,че светна зелено на светофара и аз се опитах да мина - дори сега се чудя,защо изобщо им спрях ... както си светеше зеленко щях да си бегам по живо,по здраво :(:(:(.Посъветвайте ме какво да правя ???- Първи АКТ ми е , винаги до сега ми се е разминавало....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 18 Окт 2010, 15:54

@balcanbas,
Подписа ли се на акта ? Ако да, за съжаление не ти остават много опции. Освен да пиеш една студена вода и да чакаш НП за да видиш с колко ще ги спонсорираш.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум