Камери на КАТ в България !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: КАМЕРИ НА КАТ В СОФИЯ !!!

Мнение от randity » 01 Фев 2012, 11:39

slav_891 написа:Аз мисля че снимат с над 10км/ч над ограничението.

Еми те май всички за скорост снимат 10км над ограничението, щото ако е на ограничението всеки като мине с 50 примерно ще го щрака ;)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 01 Фев 2012, 11:50

специално тия мобилните снимат с 20+ от личен опит знам :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '04

Мнение от Yani_Stoichkov » 01 Фев 2012, 15:00

Цитирам:
"Новите ултра модерни устройства използвани от КАТ притежават и по две мощни светкавици, с помощта на които нарушители се хващат и през нощта. Настроени са така, че да се задействат при превишаване на скоростта с над 29 км/ч, като по-този начин автоматично отнемат книжката на собственика на МПС за немалък срок. Освен това нарушителят се лишава със седем от наличните контролни точки и му се съставя акт, включващ солена глоба. Когато бъдете хванат от "спийд" камера, снимката веднага се изпрща в базата данни на КАТ и при желание от страна на органите на реда, водачът може да бъде спрян още след два-три километра."
Audaces Fortuna Iuvat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 01 Фев 2012, 18:48

Yani_Stoichkov написа:Цитирам:
"Новите ултра модерни устройства използвани от КАТ притежават и по две мощни светкавици, с помощта на които нарушители се хващат и през нощта. Настроени са така, че да се задействат при превишаване на скоростта с над 29 км/ч, като по-този начин автоматично отнемат книжката на собственика на МПС за немалък срок. Освен това нарушителят се лишава със седем от наличните контролни точки и му се съставя акт, включващ солена глоба. Когато бъдете хванат от "спийд" камера, снимката веднага се изпрща в базата данни на КАТ и при желание от страна на органите на реда, водачът може да бъде спрян още след два-три километра."

Може ли източник? Това ми се струва, че е старо. По спомени за скорост вече не се отнема книжка(поне не първия път), ами само те чака солена глоба на базата на километрите ти над разрешените. Ако все пак ме е снимала, електронен фиш ли ме чака или акт? Защото се надявам на златен талон.
Извинявайте, ако тези въпроси са обсъждани, но вече им загубих нишата на половината правила. През ден едно се предлага, второ се обсъжда, а трето се приема.

Loopix написа:Призивът ми е да се опитваме да спазваме до колкото е възможно ограниченията или да не сме с повече от 15 км/ч над тях

:bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от slav_891 » 01 Фев 2012, 19:38

На скоро един приятел го заснели с мобилна камера на пътят калотина-софия и на влизане в софия на люлинската караука го спрели и му написали акт за снимката.Доста баързо са реагирали за 10-15 минути.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '04

Мнение от Yani_Stoichkov » 02 Фев 2012, 13:27

Това е : http://fakti.bg/avto/3630-kak-deystvat-kamerite-za-skorost и датата е старичка, за което се извинявам, но моето мнение е, че санкциите са се изменили само...
Audaces Fortuna Iuvat

Потребител
Аватар

Мнение от valshopov » 12 Фев 2012, 21:26

колеги, камерата на орлов мост снима ли в посока младост?

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 14 Фев 2012, 0:54

Камерите са нагласени да снимат над 23км от въведеното ограничение.
Книжка не се отнема с ел.фиш.
Ел.Фиш се пише за нарушение "превишена скорост" от 10 до 50км. над ограничението.
Надвишите ли над 50км. над ограничението се пише АКТ (книжката на трупчета 3м.).
Има две стационарни камери за скорост и десетки за червен светофар + стотици трафик камери в София.
Скоро тези за скорост ще се повишат десетократно.

Ако не навлизате на жълт сигнал и не карате с повече от 20км. над въведеното ограничение си ГАРАНТИРАТЕ, доста спестени пари, точки и часове в КАТ.

Поздрави и не :driving: след :drinking:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 16 Фев 2012, 23:42

ludia написа:Камерите са нагласени да снимат над 23км от въведеното ограничение.
Книжка не се отнема с ел.фиш.
Ел.Фиш се пише за нарушение "превишена скорост" от 10 до 50км. над ограничението.
Надвишите ли над 50км. над ограничението се пише АКТ (книжката на трупчета 3м.).
Има две стационарни камери за скорост и десетки за червен светофар + стотици трафик камери в София.
Скоро тези за скорост ще се повишат десетократно.

Ако не навлизате на жълт сигнал и не карате с повече от 20км. над въведеното ограничение си ГАРАНТИРАТЕ, доста спестени пари, точки и часове в КАТ.

Поздрави и не :driving: след :drinking:

Евала, това ми трябваше. Мерси много!
Между другото, след това минавах два пъти през същото място, загледах се и установих, че камерата гледа към посока ам. Тракия, а не посока Бояна. Но имам чувството, че когато минах от там с превишена скорост беше наобратно. Дали не я въртят, или аз съм се объркал нещо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 23 Фев 2012, 20:29

Камерата на входа на тунела в посока Люлин каква роля играе?

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 23 Фев 2012, 20:58

Malik написа:Камерата на входа на тунела в посока Люлин каква роля играе?

Никаква. Но сега в Люлин обикаля цивилна Вектра В черна с черни прозорци и с камера на предния прозорец :!:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 28 Фев 2012, 10:26

Преди два дни сложиха нови камери за скорост на Враня преди караулката посока Пловдив, преди Пежо има огромен билборд на М-тел над цялото платно, там са закачени, ограничение 50 :yes: Доколкото разбрах с тези камери следят и за гражданска отговорност :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 28 Фев 2012, 20:21

BMW///M-ma6inata написа:Преди два дни сложиха нови камери за скорост на Враня преди караулката посока Пловдив, преди Пежо има огромен билборд на М-тел над цялото платно, там са закачени, ограничение 50 :yes: Доколкото разбрах с тези камери следят и за гражданска отговорност :!:

да аз оня ден минах със 150 там и на пежо ми казаха ,че сме подминали камерите.. за сега досито ми е чисто и още не е постъпила информация от последния акт преди една седмица :mhihi:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Камери на кат - Пловдив

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Апр 2012, 19:43

Днес видях на асеновградско шосе на КЦМ-то че са поставили камера или поне на такава прилича. Някой да потвърди? :roll:
Насочена е към асеновград и е от към страната на завода.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Re: Камери на кат - Пловдив

Мнение от BorisBMW » 07 Апр 2012, 10:41

Ivo_Borisov написа:Днес видях на асеновградско шосе на КЦМ-то че са поставили камера или поне на такава прилича. Някой да потвърди? :roll:
Насочена е към асеновград и е от към страната на завода.

:yes:
От около седмица е, имаше и тема със снимка на камерата. На 60км. е настроена, а там като се минава и всеки кара 35-40... То 1 да е, такава тапа става, че..

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум