ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Здравейте, искам да ви попитам - дали знаете може ли някъде да се провери дали даден радар е минал калибрация, кога му изтича калибрацията и т.н. Имам предвид има ли регистър някъде? Знам, че на всеки измервателен уред има залепен стикер с датата на следващата калибрация. Аз имам снимка на стикера, както и на номера на радара, но стикера е така неграмотно написан, че не е ясно дали е валиден до 04/10 или 04/11... Защото ако е валиден до 04/10 радара с който ме спряха е некалибриран, но това къде мога да го проверя. Служителите на КАТ, които ме спряха не ми предоставиха документ за радара.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Единствения начин да се провери е чрез съд, като се изиска документ. Не съществува регистър на радарите.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Има регистър. Сигурен съм в това. Но има ли законен начин всеки да получи справка от него? Да, чрез съда е единият начин, но това може да се проточи с месеци, дори години. Шефката на измервателната лаборатория в моето предприятие ми каза, че може да намери информация, но зависи къде е калибриран ( ако е калибриран въобще ) уреда. Ако е в София ще ми съдейства, но е възможно да е калибриран и в друга лаборатория. Не е ли редно документа за пригодност на уреда да бъде предоставян от полицаите при поискване. Че така всеки полицаи може да извади един ТР4 и да спира, които си иска. Аз откъде да знам, че тези които ме спряха не са проявили самоинициатива в свободното си време... Да не говорим, че единият полицай беше от Гранични войски. Освен това беше 40 градуса на сянка, а уреда беше опънат на слънцето. На слънце сигурно е било 50 градуса. Може ли някой да ми каже какъв е работният диапазон на тези уреди? Въобще ситуацията по спирането ми беше супер спорна ( имаше поне още три коли около мен и не е ясно чия скорост точно е засечена ), но все пак само аз бях с джип, при това Софийска регистрация във провинцията...
Не ми е за трите точки и 100-те лева ( така или иначе имах пълен набор точки, а парите са...шума ), но ме е яд на КАТ, които са всичко друго, не не и орган, който да се грижи за движението.
Бихте ли ме посъветвали как да постъпя. Дали да ги съдя и имам ли шанс? ( Само за информация - нарушението ми е, че съм карал с 21км/ч повече в населено място - т.е. 71км/ч при 50 ограничение - но при 50 градуса на слънце, полулегален радар и още три коли около мен, как да съм сигурен, че това е така и се отнася до мен? )

Не ми е за трите точки и 100-те лева ( така или иначе имах пълен набор точки, а парите са...шума ), но ме е яд на КАТ, които са всичко друго, не не и орган, който да се грижи за движението.
Бихте ли ме посъветвали как да постъпя. Дали да ги съдя и имам ли шанс? ( Само за информация - нарушението ми е, че съм карал с 21км/ч повече в населено място - т.е. 71км/ч при 50 ограничение - но при 50 градуса на слънце, полулегален радар и още три коли около мен, как да съм сигурен, че това е така и се отнася до мен? )
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Малко наивен въпрос,но ако патрулка с камера и радар(за камерата не съм сигурен все още,дано да е патрулката без камера),та такава патрулка ако отчете превишена скорост,а колата още не е видима за камерата,а в момента който е видина в обсега на снимката са 3 или 4 превозни средства има ли начин да се докаже кое е средството с превишена скорост?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Мисля че ако е от тея камери дето са си баш камери а не само радар показва на екрана им в патрулката коя кола точно се е движила с толкова.
Ама доколкото знам супер малко куки имат такива...аз съм виждал само едни около плевен.
Ама доколкото знам супер малко куки имат такива...аз съм виждал само едни около плевен.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз искам да попитам нещо,относно меко казано смотаните ни закони.
Работя във транспортна фирма и карам камион с 12 гуми,на шефа му е през оная работа че 8 от тях не стават за нищо,защо аз трябва да отнеса акта като ме спрът за проверка???1 гума струва от 500 до 800лв,аз ли да си ги купувам за да не ми пишат актове и да ми взимат точки?!?Защо подобни актове не се пишат директно на фирмите.По този начин ще се предотвратят 80% от произшествията с участието на тежки машини!
Работя във транспортна фирма и карам камион с 12 гуми,на шефа му е през оная работа че 8 от тях не стават за нищо,защо аз трябва да отнеса акта като ме спрът за проверка???1 гума струва от 500 до 800лв,аз ли да си ги купувам за да не ми пишат актове и да ми взимат точки?!?Защо подобни актове не се пишат директно на фирмите.По този начин ще се предотвратят 80% от произшествията с участието на тежки машини!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Аз искам да попитам нещо,относно меко казано смотаните ни закони.
Транспортните фирми имат - ръководител транспорт, това е лицензирано лице със специална тапия за извършване на този вид дейност. Ти в качеството си на водач на ППС нямаш никакви пълномощия да купуваш и сменяш гуми, нито да кипиваш винетки, ГО и т.н. свързано с фирмения камион, за тези неща се грижи ръководителят транспорт.
Когато ти напишат акт - НП - обжалвай - падат в съда като круши .
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Колеги, относно камерите и радарите ще ви кажа следното - радара на орлов мост снима от дистанция 33 метра...!
А радара в полицейската кола TR-4D комплектован с камера TFR - 1M според техническата му спесификация следва да снима от минимум 150 метка в града и на 300 метра извън града.....!
Сега си помислете :
Радара на орлов мост струва около 25 000 евро !?
А мобилната установка TR-4D +TFR-1M струва около 2500 евро !?
Е как при такава разлика в цената първия снима на 33 метра , а втория те "лови" на 300 метра !????
Само си представете какъв зуум трябва да има камерата която е колкото кутия цигари за да те щракне на 300 метра и така да те приближи че все едно си сниман от 20 метра !???
Отговора е че такъв зуум е извън възможностите на тази камера..... сега си направете изводите.
На колегата с регистъра - Изпрати писмо до БИМ от там ще ти дадат изчерпателен отговор.
поздрави
А радара в полицейската кола TR-4D комплектован с камера TFR - 1M според техническата му спесификация следва да снима от минимум 150 метка в града и на 300 метра извън града.....!
Сега си помислете :
Радара на орлов мост струва около 25 000 евро !?
А мобилната установка TR-4D +TFR-1M струва около 2500 евро !?
Е как при такава разлика в цената първия снима на 33 метра , а втория те "лови" на 300 метра !????
Само си представете какъв зуум трябва да има камерата която е колкото кутия цигари за да те щракне на 300 метра и така да те приближи че все едно си сниман от 20 метра !???
Отговора е че такъв зуум е извън възможностите на тази камера..... сега си направете изводите.
На колегата с регистъра - Изпрати писмо до БИМ от там ще ти дадат изчерпателен отговор.
поздрави
Демек тея камери мобилните в патрулките не могат да ловят повече от 30-40 метра? Това ли искаш дакажеш?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Нищо не доказвам, излагам фактите.....
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Здравейте,
Имам един акт от 21.07.2010г. (за неправилно спиране във Варна) и все още нямам постановление(във София). И така въпросът ми е дали да ида да си го удължавам за пореден път или вече е време да подавам някаква молба за да ми отпадне акта и да ми издадат нов син талон?
Имам един акт от 21.07.2010г. (за неправилно спиране във Варна) и все още нямам постановление(във София). И така въпросът ми е дали да ида да си го удължавам за пореден път или вече е време да подавам някаква молба за да ми отпадне акта и да ми издадат нов син талон?
Aim to be the best, live with the rest!

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
удължи го ...
bau.bg написа:Нищо не доказвам, излагам фактите.....
Имах предви "Да кажеш"

Аз си пуснах нова тема, тъй като бях забравил за тази. Цитат от другата:
Случката е следната: 3 коли висят като парцал да завият на ляво на едно сравнително малко кръстовище и съответно колите пред мен са изцяло в кръстовището а моята е само наполовина. Кръстовището е супер натоварено и единствения вариант да се завие е като светне червено и отсрещните спрат. Това е по Симеоновско и праея ляв завой към студентски град.
Та.... спират ме съответно на 5 метра след кръстовището защото съм "бил минал на червено"...... шах с пешката.Рових из закона, но не намерих каква е дефиницията на "навлязъл в кръстовището". Въпроса е моята кола като е само до половината, води ли се "навлязла в кръстовището" или не. От това зависи дали съм "влязъл на червено" което си е нарушение, защото напускането на кръстовището на червено (моята кола е била 1/2-та в кръстовището) не е забранено по закон.
Не знам да не би да е моя грешката, тъй като в УС питахме полицай и той ни каза че щом предната броня на колата е преминала стоп линията няма проблем да навлезеш на жълто в кръстовището
. Т.е. по хамериканските стандарти моята кола се води "вътре" ... а тука искат да ми пишат акт 
Случката е следната: 3 коли висят като парцал да завият на ляво на едно сравнително малко кръстовище и съответно колите пред мен са изцяло в кръстовището а моята е само наполовина. Кръстовището е супер натоварено и единствения вариант да се завие е като светне червено и отсрещните спрат. Това е по Симеоновско и праея ляв завой към студентски град.
Та.... спират ме съответно на 5 метра след кръстовището защото съм "бил минал на червено"...... шах с пешката.Рових из закона, но не намерих каква е дефиницията на "навлязъл в кръстовището". Въпроса е моята кола като е само до половината, води ли се "навлязла в кръстовището" или не. От това зависи дали съм "влязъл на червено" което си е нарушение, защото напускането на кръстовището на червено (моята кола е била 1/2-та в кръстовището) не е забранено по закон.
Не знам да не би да е моя грешката, тъй като в УС питахме полицай и той ни каза че щом предната броня на колата е преминала стоп линията няма проблем да навлезеш на жълто в кръстовището

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Тълкуванието на закона е най-силната страна на българските контролни органи, всички те се раждат със закон под мишница и златна лъжичка в устата !
Закона казва че - нямаш право да навлузаш в кръстовище, ако не можеш да го напуснеш при разрешен режим на светофара....
По големия проблем е че ти чукват глоба от 50 лв и 8 контролни точки и иди доказвай после че нямаш сестра ....
Закона казва че - нямаш право да навлузаш в кръстовище, ако не можеш да го напуснеш при разрешен режим на светофара....
По големия проблем е че ти чукват глоба от 50 лв и 8 контролни точки и иди доказвай после че нямаш сестра ....