ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Имам един въпрос, т.е. са два.
1. Обжалвам наказателно постановление в съда, делото бепе на 23 септември, полицаят не се яви, бил представил документ че е на работа. Отложи се за 9 ноември, та въпроса ми е :
Ако и този път полицаят не се появи и ако е педставил бележка че е на работа, делото пак ли ще се отложи или мога да претендирам за завършване на делото, ако естествено ще е в моя полза?
2. Ако ме спрат полицаи, които са се скрили в храстите или не им работят светлините и имам свидетел в колата, мога ли да го напиша като възражение (това че не им работят светлините, или че са в храстите) и свидетелят представи документ за самоличност и т.н., мога ли да обжалвам примерно акт написан за превишена скорост? В съда как завършват такива дела?
Темата е много полезна, на българина му куца информацията като цяло, за това се чудим какво да правим. Благодаря Ви за темата.
Поздрави !!!!
1. Обжалвам наказателно постановление в съда, делото бепе на 23 септември, полицаят не се яви, бил представил документ че е на работа. Отложи се за 9 ноември, та въпроса ми е :
Ако и този път полицаят не се появи и ако е педставил бележка че е на работа, делото пак ли ще се отложи или мога да претендирам за завършване на делото, ако естествено ще е в моя полза?
2. Ако ме спрат полицаи, които са се скрили в храстите или не им работят светлините и имам свидетел в колата, мога ли да го напиша като възражение (това че не им работят светлините, или че са в храстите) и свидетелят представи документ за самоличност и т.н., мога ли да обжалвам примерно акт написан за превишена скорост? В съда как завършват такива дела?
Темата е много полезна, на българина му куца информацията като цяло, за това се чудим какво да правим. Благодаря Ви за темата.
Поздрави !!!!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
При управление на МПС, задължително ли е да се носи полицата на гражданската отговорност.
КАТ пишат ли акт за неносене на полицата а само на малкото талонче към нея

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
aston_mm написа:Имам един въпрос, т.е. са два.
Поздрави !!!!
Може да не се яви и на 2-ро заседание, съдията или ще му наложи глоба и принудително довеждане или ще даде ход на делото по същество.......
Когато те спре полиция за проверка и решат да ти напишат акт - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако имаш пътник в колата искай той да бъде вписан като свидетел по акта.... закона е много ясен в такива случаи.
Съответно в съдебна зала ще сте ти и твоя свидетел срещу актосъставителя .....
Делото ще завърши според решението на съдията, има изключително прецизни съдии които не се подават на измишльотините на катаджиите и решават по закон..... има обаче и съдии които не ги интересува дали си прав, интересува ги да си западят работата..... такива се натягат и решават в полза на полицията, а после по голната инстанция им отменя безумията..... съдебната система трябва да се изчисти от некомпетентни или подаващи се на влияния съдии....те са опасни за обществото и закона.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:При управление на МПС, задължително ли е да се носи полицата на гражданската отговорност.
Носенето на полицата е задължително, ако ен я носиш можеш да си изкараш един акт , а наказателното постановление е на стойност 400 - 600 лв.
Ако обаче в 3-дневен срок представиш полицата заедно със съответното възражение по акта, то тогава по преценка на контролния орган може и да не ти се налага наказанието.
Здравейте колеги,
имам акт за гражданска от март месец, който не съм плащал. (По принцип съм решил да не я плащам 2г. за да изтече давността)
Днес ми идва по пощата призовка да се ява на 5.11.10 (преди 3 дни).
Могат ли да ме държат отговорен, че не съм отишъл ?
имам акт за гражданска от март месец, който не съм плащал. (По принцип съм решил да не я плащам 2г. за да изтече давността)
- japana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 (:
- Мечтае да кара: е30 turbo
Здравейте Колеги!
Един ден ми се случи следната случка...
карам си аз в една междублокова уличка и тамън минавам покрай едно училище! и както нали пред всяко училище си има легнали полицаи та точно там имаше и патрулка която спираше колите минавам си аз и ми махнаха с ръка да спра! Та Имам ли право да не спра и да си продължа тъй като нямаше стоп Палка! какво щеше да се случи с мен ако ме подгонят ?!
Един ден ми се случи следната случка...
карам си аз в една междублокова уличка и тамън минавам покрай едно училище! и както нали пред всяко училище си има легнали полицаи та точно там имаше и патрулка която спираше колите минавам си аз и ми махнаха с ръка да спра! Та Имам ли право да не спра и да си продължа тъй като нямаше стоп Палка! какво щеше да се случи с мен ако ме подгонят ?!

Продавам E36 328i на части... viewtopic.php?f=134&t=314520
Доколкото знам ако полицая не е в пълно "бойно снаряжение" можеш да не спреш. Демек ако няма шапка или палка можеш да не спираш...
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Независимо как е подаден сигнала за спиране от униформен служител на МВР сте длъжни да спрете !
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
zumitaka написа:Здравейте колеги,
Колега, давността която гониш е 3 години... 2 + 50% времето = 1 година, общо 3
Разбира се че могат да те държат отговорен за неявяване ако призовката е връчена по законен ред срещу подпис
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
aston_mm написа:Имам един въпрос, т.е. са два.
Ако и този път полицаят не се появи и ако е педставил бележка че е на работа, делото пак ли ще се отложи или мога да претендирам за завършване на делото, ако естествено ще е в моя ....
Днес полицаят пак не се яви, съдиййката отложи делото, за другият път задължително трябва да се яви полицаят, може принудително със съдебна охрана, ако не се яви ще го глобят максимум'а който е за тях за неявяване, силно се надявам пак да не се яви, за да падне пустия акт, не мога да разбера съдийката, какво го отлага, само ме занимават с глупостите си, въпреки че полицаят за това дело не е представил извинителна бележка, можеше да падне акт'а, не мога да я разбера съдебната ни система

bau.bg написа:zumitaka написа:Здравейте колеги,
Колега, давността която гониш е 3 години... 2 + 50% времето = 1 година, общо 3
Разбира се че могат да те държат отговорен за неявяване ако призовката е връчена по законен ред срещу подпис
Тоест подпис от моя страна нали така ? Аз никъде не съм се подписвал.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Трябва да се даде ход на делото и да се гледа по същество... иначе може да се замотае още 1 година
- shuttle
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги от доста време не съм имал разправий с кат но днес уви ми се (усмихна късмета).Ситуацията е следната:карам си аз по булеварада в Люлин посока към тунела,на кръстовището преди тунела се нареждам в най-дясната лента,сфетофара сетва зелено и аз тръгвам направо по надолу ме спират полицаите и ми пишат акт че съм нарушил пътна маркировка м10(стрелка указваща завой на дясно) при положение че на стълба в най-дясно има знак който указва посока за движение направо или на дясно а над него е сфетофара със същите обозначения.Въпроса ми е аз ли съм прав или полицая и дали да пиша възражение.Имам даже снимка на кръстовището.
Имали специална бланка за възражение
Имали специална бланка за възражение

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Възражение се пише в свободен текст, ползвай тази форма http://bau.bg/blanki/blanka_vuzrajenie_aktove.doc
А иначе ....не разбрах какво си нарушил.... знака и светофара са достатъчно ясни !!! Явно полицаите са видели призраци
А иначе ....не разбрах какво си нарушил.... знака и светофара са достатъчно ясни !!! Явно полицаите са видели призраци
- japana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 (:
- Мечтае да кара: е30 turbo
Колега Мисля,че тази лента в която си се наредил е само за надясно а другите 2 от ляво са за направо и най-крайната е за на ляво...
Поне така са ми казвали..Та май ще се окажат прави полицаите.. 

Продавам E36 328i на части... viewtopic.php?f=134&t=314520