ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 10 Ное 2010, 11:29

Ако лентата е само за надясно трябва да има отделна секция на светофара ! Кръстовище се степенува по управление по следния начин:

Регулировчик
Светофар
Пътни знаци
пътна маркировка
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E24 633CSi
Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic

Мнение от dechi » 10 Ное 2010, 16:57

Помогнете - конфискуваха ми автомобила - внос от Италия, собственост е бил на германец , а е пуснат за издирване в Чехия!!!!!!!
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 10 Ное 2010, 17:53

ткъде е закупен? Договор за покупко-продажба и данни на продавача?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E24 633CSi
Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic

Мнение от dechi » 10 Ное 2010, 18:51

От Италия, собственикът на автокъща ми го продаде, като на регистрацията ми представи договор от италия - преведен и т.н. Има и справки от тяхното АЧИ за собствениците, оригинално ЧиДиПи с регистрационни номера в Италия, но собственикът германец го пуска за издирване в Чехия. Спряха ме пред парламента и го прибраха във Врана. Сега обжалвах решението на прокуратурата да го задържи. Направиха трасологичната експертиза- няма намеси пономерата на рамата и двигателя.
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 13 Ное 2010, 16:02

Имам няколко въпроса

1. Какви са изискванията към оборудването в автомобила (какво трябва да се носи). Имам в предвид какви и колко крушки, бушони, имаше май и какво точно трябва да съдържа аптечката :mhihi: и такива подобни? Бях чул, че пожарогасителите трябва да минават някаква заверка?

2. При неносене на колан от пътник глобата от 50 лева е за него. Последствия за водача?

3. Актове за глоби под 50 лева пишат ли се или само фишове?

Благодаря предварително на хората, които помогнат с отговор на тези въпроси?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 14 Ное 2010, 12:49

Едно въпросче - по последно НАЙ-последния закон колко ти е акта, ако си превишил скоростта с 31 км/ч?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 15 Ное 2010, 10:54

dechi написа:От Италия, собственикът на автокъща ми го продаде, като на регистрацията ми представи договор от италия - преведен и т.н. Има и справки от тяхното АЧИ за собствениците, оригинално ЧиДиПи с регистрационни номера в Италия, но собственикът германец го пуска за издирване в Чехия. Спряха ме пред парламента и го прибраха във Врана. Сега обжалвах решението на прокуратурата да го задържи. Направиха трасологичната експертиза- няма намеси пономерата на рамата и двигателя.

а собственика на автокащата не ти ли даде фактура и договор от неговата фирма,или ти направи италиански договор,все едно ти си купил лично колата от италия?кажи коя е автокащата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 15 Ное 2010, 18:23

Привет на всички.Значи и аз искам да задам едно въпросче към bau.bg .Значи преди две седмици стана ПТП в Първомай .Блъснах бавареца в тир.Никаде нямаше знак за край на пътя с предимство ,само един стоп сложен небрежно на края на завойчето.Очастъка е неосветен ,а знака стоп се намираше зад завоя ,а не пред него.Фактически се получава Т - образно кръстовище от което излизам от единия път с предимство и влизам в друг.Значи това е становището на КАТ :неспира на знак Б-1 "стоп" и последствие на това се блъска в движещият се на път с предимство ТИР.Няма жертви само материални щети.Интерисува ме :
1 - преди тези 30 дневен срок ли трябва да отида за решението или след него.
2 - колко точки ще ми отнемат за всичко това за ПТП и неспиране на стоп.
3 - горе-долу каква глоба може да ми лепнат.
Преди това съм нямал нарушение от моя страна.
Поздрави и благодаря за отговора :)
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 19 Ное 2010, 18:10

Аз искам да попитам, мога ли да се заям с катаджии, ако се опитват да ме санкционират по дадена причина, а самите те са в нарушение?

Става дума за това, че два пъти ми се случва да ме спрат (един път за паркиране на спирка, а другият път за превишена скорост) и в двата случая полицаите бяха също в нарушение (съответно първият път, спряха пред мен на спирката и изчакаха да тръгна за да ми покажат палката, вторият път бяха спрели на отсечка в която е забранено паркирането и престоят със знак и маркировка върху асфалта ) - и двата пъти минах между капките по познатият начин, ама ако някои път се заядат, мога ли да опиша нарушението им в акта който ми съставят и ще се вземе ли в предвид показанието ми ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 21 Ное 2010, 20:13

Надявах се да не пиша в тази тема но уви :)

Написаха ми акт, в него фигурира това:
"при изцяло навлизане в съседна дясна пътна лента, не пропуска и реализира леко ПТП с попътно движещия се от дясната му страна...." (чл. 25, ал.2)

Случая обаче е че аз се престроих и чак след това ме удариха. Удара е по средата на задната ми броня.
Какво трябва да напиша в обжалването ?

Предварително благодаря за съдействието.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 24 Ное 2010, 19:09

Аз съшо имам въпрос, какво мога да направя по този въпрос:
viewtopic.php?f=4&t=228802&p=2501513#p2501513

Моля, всеки който има напредстава, как стоят нещата да даде съвет.

Благодаря на отзовалите се!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 26 Ное 2010, 0:23

Къде и как могат да се подават жалби/молби или там каквото му викат вече за проблемните кръстовища, които очевидно могат да се оправят по сравнително лесен начин, само от КАТ да обърнат малко внимание? И понеже аз нямам постоянен адрес в София не върви някак си да пускам такава за кръстовищата, които ме дразнят :mhihi: .
А те са следните:
1. Ляв завой на семинарията, идвайки от Телевизионната кула - лентата пуска за много малко и почти никой не може да мине. Много хора минават в съседната лента (ориентират/ме се по светофара) и си правят ляв завой без да пречат на останалите, ама полицаите си направиха хранилка след завоя, вместо да помагат на движението :evil: Проблемът може да се реши като се удължи малко зеленото за ляв завой! В момента опашките стигат до след баира, гледайки назад от кръстовището.
2. Г.М.Димитров и Симеоновско шосе - едно от най-малоумните откъм маркировка кръстовища. Има три ленти, най-много трафик е за наляво и познайте две от лентите закъде са - надясно! Там след левия завой ест. също има хранилка, при положение, че и в двете посоки след завоя има по две ленти. За направо няма път, а светофарът пуска едновременно и за наляво, и за надясно. Следоватлно какъв е проблемът средната лента да е с посока по избор?!?!
3. Същото кръстовище, но идвайки от центъра към Симеоново - за ляв завой лентата е една, другите две са за направо и винаги са празни. Отново две от лентите може да са за наляво и да улесняват движението.
4. Г.М.Димитров и Климент Охридски - от 4км към Софавто. Лентата за надясно страшно много "улесни" движението - сега всички чакат в една колонка още от предишния светофар, защото се оказва, че за направо има само 1 лента!!! И карайки си в дясната лента изведнъж се оказваш в секция с десен завой и отсреща естествено те чакат сурвакарите :no: А табелата за предварително престрояване, ако е имало как съм сигурен, че щяха да я сложат направо вътре в кръстовището! Да вземат да я махнат тая тъпа секция, да се отпуши движението малко там. Не знам как успяха да го измислят по-зле от колкото беше!

Всеки може да даде примери и всички те да се отнесат към съответния отговарящ орган. В момента имам чувството, че всичко е направено така, че вместо да помага, само да затруднява движението и хората чакат в глупави опашки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 26 Ное 2010, 2:52

///M3 написа:Къде и как могат да се подават жалби/молби или там каквото му викат вече за проблемните кръстовища, които очевидно могат да се оправят по сравнително лесен начин, само от КАТ да обърнат малко внимание?

Тук :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: Е91 N52B25

Мнение от merdjo » 27 Ное 2010, 15:38

Здравейте,
Взеха ми книжката за "шофиране в нетрезво състоаяние", дрегера показа 1,66 промила :banghead:
Кръвната проба още не е излезла, та въпроса ми е приблизително какво ще ми бъде наказанието? На какво могат да ме осъдат?
И един съвет колеги ползвайте бакшиши,спестяват доста главоболия :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 27 Ное 2010, 23:38

Викай си дринк енд драйв бе пич. Кур за бакшишите скапани. Отиваш си на кръчма или дискотека с твойта кола напиваш се като куче викаш ги пичовете и пак си се возиш в твойта кола и те прибират. Дали ше платиш 2 таксита на отиване и връщане или малко по-скъпо ше ти излезе и си на връщане е едно и също освен съществената разлика че си си с твойта кола :bchug: :bchug: :bchug: :bchug: :bchug:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум