ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Ако лентата е само за надясно трябва да има отделна секция на светофара ! Кръстовище се степенува по управление по следния начин:
Регулировчик
Светофар
Пътни знаци
пътна маркировка
Регулировчик
Светофар
Пътни знаци
пътна маркировка
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- dechi
- младши ентусиаст
-
- Кара: E24 633CSi
- Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic
Помогнете - конфискуваха ми автомобила - внос от Италия, собственост е бил на германец , а е пуснат за издирване в Чехия!!!!!!!
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
ткъде е закупен? Договор за покупко-продажба и данни на продавача?
- dechi
- младши ентусиаст
-
- Кара: E24 633CSi
- Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic
От Италия, собственикът на автокъща ми го продаде, като на регистрацията ми представи договор от италия - преведен и т.н. Има и справки от тяхното АЧИ за собствениците, оригинално ЧиДиПи с регистрационни номера в Италия, но собственикът германец го пуска за издирване в Чехия. Спряха ме пред парламента и го прибраха във Врана. Сега обжалвах решението на прокуратурата да го задържи. Направиха трасологичната експертиза- няма намеси пономерата на рамата и двигателя.
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Имам няколко въпроса
1. Какви са изискванията към оборудването в автомобила (какво трябва да се носи). Имам в предвид какви и колко крушки, бушони, имаше май и какво точно трябва да съдържа аптечката
и такива подобни? Бях чул, че пожарогасителите трябва да минават някаква заверка?
2. При неносене на колан от пътник глобата от 50 лева е за него. Последствия за водача?
3. Актове за глоби под 50 лева пишат ли се или само фишове?
Благодаря предварително на хората, които помогнат с отговор на тези въпроси?
1. Какви са изискванията към оборудването в автомобила (какво трябва да се носи). Имам в предвид какви и колко крушки, бушони, имаше май и какво точно трябва да съдържа аптечката

2. При неносене на колан от пътник глобата от 50 лева е за него. Последствия за водача?
3. Актове за глоби под 50 лева пишат ли се или само фишове?
Благодаря предварително на хората, които помогнат с отговор на тези въпроси?
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Едно въпросче - по последно НАЙ-последния закон колко ти е акта, ако си превишил скоростта с 31 км/ч?
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
dechi написа:От Италия, собственикът на автокъща ми го продаде, като на регистрацията ми представи договор от италия - преведен и т.н. Има и справки от тяхното АЧИ за собствениците, оригинално ЧиДиПи с регистрационни номера в Италия, но собственикът германец го пуска за издирване в Чехия. Спряха ме пред парламента и го прибраха във Врана. Сега обжалвах решението на прокуратурата да го задържи. Направиха трасологичната експертиза- няма намеси пономерата на рамата и двигателя.
а собственика на автокащата не ти ли даде фактура и договор от неговата фирма,или ти направи италиански договор,все едно ти си купил лично колата от италия?кажи коя е автокащата?
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Привет на всички.Значи и аз искам да задам едно въпросче към bau.bg .Значи преди две седмици стана ПТП в Първомай .Блъснах бавареца в тир.Никаде нямаше знак за край на пътя с предимство ,само един стоп сложен небрежно на края на завойчето.Очастъка е неосветен ,а знака стоп се намираше зад завоя ,а не пред него.Фактически се получава Т - образно кръстовище от което излизам от единия път с предимство и влизам в друг.Значи това е становището на КАТ :неспира на знак Б-1 "стоп" и последствие на това се блъска в движещият се на път с предимство ТИР.Няма жертви само материални щети.Интерисува ме :
1 - преди тези 30 дневен срок ли трябва да отида за решението или след него.
2 - колко точки ще ми отнемат за всичко това за ПТП и неспиране на стоп.
3 - горе-долу каква глоба може да ми лепнат.
Преди това съм нямал нарушение от моя страна.
Поздрави и благодаря за отговора
1 - преди тези 30 дневен срок ли трябва да отида за решението или след него.
2 - колко точки ще ми отнемат за всичко това за ПТП и неспиране на стоп.
3 - горе-долу каква глоба може да ми лепнат.
Преди това съм нямал нарушение от моя страна.
Поздрави и благодаря за отговора

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз искам да попитам, мога ли да се заям с катаджии, ако се опитват да ме санкционират по дадена причина, а самите те са в нарушение?
Става дума за това, че два пъти ми се случва да ме спрат (един път за паркиране на спирка, а другият път за превишена скорост) и в двата случая полицаите бяха също в нарушение (съответно първият път, спряха пред мен на спирката и изчакаха да тръгна за да ми покажат палката, вторият път бяха спрели на отсечка в която е забранено паркирането и престоят със знак и маркировка върху асфалта ) - и двата пъти минах между капките по познатият начин, ама ако някои път се заядат, мога ли да опиша нарушението им в акта който ми съставят и ще се вземе ли в предвид показанието ми ?
Става дума за това, че два пъти ми се случва да ме спрат (един път за паркиране на спирка, а другият път за превишена скорост) и в двата случая полицаите бяха също в нарушение (съответно първият път, спряха пред мен на спирката и изчакаха да тръгна за да ми покажат палката, вторият път бяха спрели на отсечка в която е забранено паркирането и престоят със знак и маркировка върху асфалта ) - и двата пъти минах между капките по познатият начин, ама ако някои път се заядат, мога ли да опиша нарушението им в акта който ми съставят и ще се вземе ли в предвид показанието ми ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Надявах се да не пиша в тази тема но уви 
Написаха ми акт, в него фигурира това:
"при изцяло навлизане в съседна дясна пътна лента, не пропуска и реализира леко ПТП с попътно движещия се от дясната му страна...." (чл. 25, ал.2)
Случая обаче е че аз се престроих и чак след това ме удариха. Удара е по средата на задната ми броня.
Какво трябва да напиша в обжалването ?
Предварително благодаря за съдействието.

Написаха ми акт, в него фигурира това:
"при изцяло навлизане в съседна дясна пътна лента, не пропуска и реализира леко ПТП с попътно движещия се от дясната му страна...." (чл. 25, ал.2)
Случая обаче е че аз се престроих и чак след това ме удариха. Удара е по средата на задната ми броня.
Какво трябва да напиша в обжалването ?
Предварително благодаря за съдействието.
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Аз съшо имам въпрос, какво мога да направя по този въпрос:
viewtopic.php?f=4&t=228802&p=2501513#p2501513
Моля, всеки който има напредстава, как стоят нещата да даде съвет.
Благодаря на отзовалите се!!!!
viewtopic.php?f=4&t=228802&p=2501513#p2501513
Моля, всеки който има напредстава, как стоят нещата да даде съвет.
Благодаря на отзовалите се!!!!
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Къде и как могат да се подават жалби/молби или там каквото му викат вече за проблемните кръстовища, които очевидно могат да се оправят по сравнително лесен начин, само от КАТ да обърнат малко внимание? И понеже аз нямам постоянен адрес в София не върви някак си да пускам такава за кръстовищата, които ме дразнят
.
А те са следните:
1. Ляв завой на семинарията, идвайки от Телевизионната кула - лентата пуска за много малко и почти никой не може да мине. Много хора минават в съседната лента (ориентират/ме се по светофара) и си правят ляв завой без да пречат на останалите, ама полицаите си направиха хранилка след завоя, вместо да помагат на движението
Проблемът може да се реши като се удължи малко зеленото за ляв завой! В момента опашките стигат до след баира, гледайки назад от кръстовището.
2. Г.М.Димитров и Симеоновско шосе - едно от най-малоумните откъм маркировка кръстовища. Има три ленти, най-много трафик е за наляво и познайте две от лентите закъде са - надясно! Там след левия завой ест. също има хранилка, при положение, че и в двете посоки след завоя има по две ленти. За направо няма път, а светофарът пуска едновременно и за наляво, и за надясно. Следоватлно какъв е проблемът средната лента да е с посока по избор?!?!
3. Същото кръстовище, но идвайки от центъра към Симеоново - за ляв завой лентата е една, другите две са за направо и винаги са празни. Отново две от лентите може да са за наляво и да улесняват движението.
4. Г.М.Димитров и Климент Охридски - от 4км към Софавто. Лентата за надясно страшно много "улесни" движението - сега всички чакат в една колонка още от предишния светофар, защото се оказва, че за направо има само 1 лента!!! И карайки си в дясната лента изведнъж се оказваш в секция с десен завой и отсреща естествено те чакат сурвакарите
А табелата за предварително престрояване, ако е имало как съм сигурен, че щяха да я сложат направо вътре в кръстовището! Да вземат да я махнат тая тъпа секция, да се отпуши движението малко там. Не знам как успяха да го измислят по-зле от колкото беше!
Всеки може да даде примери и всички те да се отнесат към съответния отговарящ орган. В момента имам чувството, че всичко е направено така, че вместо да помага, само да затруднява движението и хората чакат в глупави опашки.

А те са следните:
1. Ляв завой на семинарията, идвайки от Телевизионната кула - лентата пуска за много малко и почти никой не може да мине. Много хора минават в съседната лента (ориентират/ме се по светофара) и си правят ляв завой без да пречат на останалите, ама полицаите си направиха хранилка след завоя, вместо да помагат на движението

2. Г.М.Димитров и Симеоновско шосе - едно от най-малоумните откъм маркировка кръстовища. Има три ленти, най-много трафик е за наляво и познайте две от лентите закъде са - надясно! Там след левия завой ест. също има хранилка, при положение, че и в двете посоки след завоя има по две ленти. За направо няма път, а светофарът пуска едновременно и за наляво, и за надясно. Следоватлно какъв е проблемът средната лента да е с посока по избор?!?!
3. Същото кръстовище, но идвайки от центъра към Симеоново - за ляв завой лентата е една, другите две са за направо и винаги са празни. Отново две от лентите може да са за наляво и да улесняват движението.
4. Г.М.Димитров и Климент Охридски - от 4км към Софавто. Лентата за надясно страшно много "улесни" движението - сега всички чакат в една колонка още от предишния светофар, защото се оказва, че за направо има само 1 лента!!! И карайки си в дясната лента изведнъж се оказваш в секция с десен завой и отсреща естествено те чакат сурвакарите

Всеки може да даде примери и всички те да се отнесат към съответния отговарящ орган. В момента имам чувството, че всичко е направено така, че вместо да помага, само да затруднява движението и хората чакат в глупави опашки.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
///M3 написа:Къде и как могат да се подават жалби/молби или там каквото му викат вече за проблемните кръстовища, които очевидно могат да се оправят по сравнително лесен начин, само от КАТ да обърнат малко внимание?
Тук

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- merdjo
- Потребител
-
- Кара: Е91 N52B25
Здравейте,
Взеха ми книжката за "шофиране в нетрезво състоаяние", дрегера показа 1,66 промила
Кръвната проба още не е излезла, та въпроса ми е приблизително какво ще ми бъде наказанието? На какво могат да ме осъдат?
И един съвет колеги ползвайте бакшиши,спестяват доста главоболия
Взеха ми книжката за "шофиране в нетрезво състоаяние", дрегера показа 1,66 промила

Кръвната проба още не е излезла, та въпроса ми е приблизително какво ще ми бъде наказанието? На какво могат да ме осъдат?
И един съвет колеги ползвайте бакшиши,спестяват доста главоболия

Викай си дринк енд драйв бе пич. Кур за бакшишите скапани. Отиваш си на кръчма или дискотека с твойта кола напиваш се като куче викаш ги пичовете и пак си се возиш в твойта кола и те прибират. Дали ше платиш 2 таксита на отиване и връщане или малко по-скъпо ше ти излезе и си на връщане е едно и също освен съществената разлика че си си с твойта кола