Камери на КАТ в България !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Камери на кат - Пловдив

Мнение от iceblast » 29 Юни 2012, 16:24

Аз да добавя, че до колкото знам е влязъл в сила закон, че не е нужно да те информират, че те снимат - сиреч мобилните камери ни го слагат :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Re: КАМЕРИ НА КАТ В СОФИЯ !!!

Мнение от mafiata_ » 03 Юли 2012, 21:50

Пичове в момента по магистрала Тракия има ли някъде камери и къде ?
Тоя новия участък където го отвориха тия дни някой минавал ли е как е положението ?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Юли 2012, 22:37

Еми на Тракия тая на моста където е на Лукойл и другата е посока София на ОМВ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 05 Юли 2012, 11:53

mafiata_ написа:Пичове в момента по магистрала Тракия има ли някъде камери и къде ?
Тоя новия участък където го отвориха тия дни някой минавал ли е как е положението ?

По новата отсечка минах денят след като я бяха отворили - не видях камера, може би имаше 1 мобилна само в една патрулка, но стационарна - не...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 05 Юли 2012, 16:05

Снощи слизам от Бистрица към София, и на изхода на Бистрица пред мен застана един червен бус Мерцедес Вито 115 цди, с едни много странни сини лампи и диоди на тавана, които светеха яко, но не бяха като полицейските буркани. Та тоя червен бус ми направи впечатление че караше точно с 50км/ч, като от време на време нарочно намаляше на 40км/ч, сякаш да ме изкуши да го изпреваря, въпреки че целият път до долу е с непрекъсната линия. На завоите намаляше до 20км/ч, след завоя рязко дърпаше и спираше пак точно на 50км/ч . Не знам дали на мен ми се привиждат духове, но такова странно поведение на шофьор не съм виждал :dunno: Още повече че беше със затъмнени стъкла. Имаше нещо гнило и реших да не го изпреварвам до кръговото на околовръстното, където си продължих по 'Симеоновско', а той се качи на околовръстното.

За мен това си беше мобилна камера на вечерен лов, ако някой друг го е виждал или знае нещо да каже :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 08 Юли 2012, 20:23

Някои знае ли за новата камера на бул. България, малко преди да излезнеш от града посока пазарджишкото колело, срещу бензиностанция лукойл? Насочена е към идващите към Пловдив. Днес минах покрай нея на излизане от града, но я видях чак когато я бях подминал. Знаете ли дали функционира? Накъде снима? Колко е ограничението и т.н.?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 13 Юли 2012, 16:50

Жоро написа:На всеки сфетофар по бул.Българиа има поставени,но не са за скорост.Карловска и :driving: ма такава,и е за скорост-Ален-Мак.толкова за сега :driving: :ok:

Тая камера на Карловско някой знае ли на колко км/ч снима че май оня ден изгорях.И ако са ме снимали до колко време да си очаквам честитката?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Юли 2012, 13:03

Ами те по принцип всички са настроени горе-долу в диапазона 20-30 км. над ограничението. Надали някой може да каже с абсолютна точност. Аз съм чувал, че някои на ограничение 40 са настроени на 72, други на 62... :dunno:
Миналият ден в Слънчев бряг на един светофар с бая камери с половин кола настъпах пешеходната на червено и спрях...кой знае дали ще дойде нещо. Не ги знам изобщо въпросните камери за какво са, но не са за скорост, понеже се излиза от пресечка на главната улица.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 16 Юли 2012, 17:11

Принципно не карах много бързо-не повече от 70.Доколкото знам там ограничението е 50,така че ще видим :yes:

Потребител
Аватар
Кара: e38 730d
Мечтае да кара: 850 Ci
Детайли за колата: Очите й са ангелски, но погледът е бесен.

Мнение от Swag » 18 Юли 2012, 10:10

goguma написа:Снощи слизам от Бистрица към София, и на изхода на Бистрица пред мен застана един червен бус Мерцедес Вито 115 цди, с едни много странни сини лампи и диоди на тавана, които светеха яко, но не бяха като полицейските буркани. Та тоя червен бус ми направи впечатление че караше точно с 50км/ч, като от време на време нарочно намаляше на 40км/ч, сякаш да ме изкуши да го изпреваря, въпреки че целият път до долу е с непрекъсната линия. На завоите намаляше до 20км/ч, след завоя рязко дърпаше и спираше пак точно на 50км/ч . Не знам дали на мен ми се привиждат духове, но такова странно поведение на шофьор не съм виждал :dunno: Още повече че беше със затъмнени стъкла. Имаше нещо гнило и реших да не го изпреварвам до кръговото на околовръстното, където си продължих по 'Симеоновско', а той се качи на околовръстното.

За мен това си беше мобилна камера на вечерен лов, ако някой друг го е виждал или знае нещо да каже :dunno:

Мобилка е колега преди 2 дена видях на същото място точно такъв Вито и го загледах понеже се возех и загледах предното стъкло точно мобилка си е и много дразнещо се движеше .. тяхната семка скапана. :D Поздрави :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 18 Юли 2012, 13:32

Здравейте,
Свалих си едно приложение за Android - "Антирадар", но не знам колко точна информацията в него. Уж сваля нови точки, но не съм сигурен, дали са отбелязани всички камери, а скоро ще обиколя България и нямам радар-детектор, та ще трябва да разчитам на телефона :)
Някой ползва ли го и има ли някакви впечатления за него?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Юли 2012, 14:11

Аз го ползвам. Актуализира се често, има обичайните места за контрол на КАТ (които те обявяват), както и камерите. Освен това те предупреждава като надвишиш разрешената скорост, има удобни настройки кога и как да предупреждава. Хубавото е, че не прави голям трафик на данни. Като цяло е чудесно, ако нямаш радар-детектор под ръка.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 18 Юли 2012, 16:27

zBoost написа:Еми на Тракия тая на моста където е на Лукойл и другата е посока София на ОМВ.

Вчера се върнах значи тая на ОМВ ок ама другата не е на Лукойл а на Шел някъде на 120-ти км. или пък да не съм я видял тая на Лукойл .

Другото което е има някаква преди Созопол незнам стара ли е нова ли е ама ме снима с 90км. а точно там е 80км. :banghead: до колко работи тая камера някой знае ли ? То тя май снима и в 2 те посоки нз освем да е снимала някой друг ама за 10-12км. да ме снима мене :mhihi: :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320

Мнение от mi6u » 18 Юли 2012, 21:22

Преди Созопол има 2 камери. Едната е по пътя с мантинелите в посока Созопол - там ограничението е 80. Другата е на едно кръстовище, където ограничението е 60 и май снима в посока Бургас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 21 Юли 2012, 8:28

BMWPOWERRR_ACM написа:Миналият ден в Слънчев бряг на един светофар с бая камери с половин кола настъпах пешеходната на червено и спрях...кой знае дали ще дойде нещо. Не ги знам изобщо въпросните камери за какво са, но не са за скорост, понеже се излиза от пресечка на главната улица.

Нищо чудно,там камерите са повече отколкото са улиците а и казаха по тв че ежедневно записвали стотици нарушения

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум