ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от lordlosh » 25 Дек 2010, 1:00

bau.bg, до няколко дена ще ми докарат кола от Италия и ще трябва да си я регистрирам, та да попитам, понеже ми написаха навремето или с точност преди 2 години, а може би 2 години и половина, 1 фиш за 20 лева за бус лента, обаче аз не съм го плащал, а имам и някаква глоба за 100 лева, ама тя май е от общината, че съм влезнал в зелена площ(в парк), та ще имам ли проблем да си регистрирам колата и къде трябва да отида да си платя актовете или каквито са там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 25 Дек 2010, 4:36

bau.bg написа:

Весели празници на целия форум , да сте живи и здрави....останалото ще си го купите :)))

Ако питаш мене дай да сме живи по-добре, че много здрави умреха :mhihi:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 25 Дек 2010, 12:00

lordlosh написа:bau.bg, до няколко дена ще ми докарат кола от Италия и ще трябва да си я регистрирам, та да попитам, понеже ми написаха навремето или с точност преди 2 години, а може би 2 години и половина, 1 фиш за 20 лева за бус лента, обаче аз не съм го плащал, а имам и някаква глоба за 100 лева, ама тя май е от общината, че съм влезнал в зелена площ(в парк), та ще имам ли проблем да си регистрирам колата и къде трябва да отида да си платя актовете или каквито са там.

Общата давност на глобите е 3 години , ако не са ти ги загубили /което се случи с много глоби / ще трябва да си ги платиш при регистрацията на МПС-то, но може да минеш и метър.....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 26 Дек 2010, 0:37

Наскоро ми писаха акт за светлини.В тази връзка искам да попитам,колко точки ще ми струва това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 26 Дек 2010, 18:29

van_helsing написа:Наскоро ми писаха акт за светлини.В тази връзка искам да попитам,колко точки ще ми струва това?

http://bau.bg/pdf/I3_1959.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielbmw3 » 27 Дек 2010, 17:13

1 въпрос:
Писаха ми акт за гражданска, обаче свидетеля не е написал егн-то и адреса си, а адреса на рпу
има ли някакъв вариант да отпадне?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 27 Дек 2010, 21:35

Сканирай акта и го прати.... нека ние го прочетем

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 27 Дек 2010, 22:13

Здравейте, искам да попитам нещо относно забравена книжка. Значи лятото ме спряха и си бях забравил книжката, но представих един изтекъл акт и личната ми карта. Както и да е, направиха справка, че свидетерлството ми е валидно и т.н. Написаха ми акт за изтекъл акт, забравено свидетелство и липса на пожарогасител и аптечка. И доколко знам при този случай трябва да се представи до 3-дневен свидетелството в КАТ (копие на акта и книгата и оригинали) и голабат да падне, и на следващия ден отидох. Представих ги и лелката на гишето ми каза, елате след 1 месец някъде да видите решението дали ще отпадне глобата. Или нещо от сорта ми каза, не помня. Както и да е, съвсем изключих и сега направих в и-кат.орг справка и ми излезе, че явно глобата ми виси. Или поне така мисля, защото на размера на глобата пише 50 лв.

Изтекъл акт - 10 лв
Пожарогасител и аптечка - 20 лв
Забравено свидетелство - 20 лв

(май така ми бяха казали куките)...

Първо прав ли съм за размера на глобите? И ако да, защо глобата за забравеното свидетелство може да не ми е отпаднала? Не ми е толкова за 20 лв, но все пак не съм благотворително дружество и ако съм в правото си въобще няма да им ги плащам. :)

Ще съм благодарен, ако може да ми помогнете, за да мога да отида подготвен. :)

Весели празници.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 27 Дек 2010, 23:58

ППредставянето на СУМПС не води до отпадане на наказанието... още повече че са ти направили справка на пътя и се е оказало че имаш но не го носиш.
Ако нямаше или ти бе отнето по реда на чл. 157 ЗДВП глобата щеше да е 300 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от nickibel » 28 Дек 2010, 10:04

Здравейте, Форумци!
Приветствам съществуването на такъв форум, където всеки може да сподели впечатления от срещите си с "органите на реда"! Призвани да бранят закона в не малко случаи нарушенията, които вършат са много по- груби от нашите. В голяма част от случаите действията им са некомпетентни и считам, че тази необразованост следва да се използва, доколкото закона го позволява. Искам да попитам има ли някаква практика по въпроса с неспазването на срока по Чл.15. (1) от НАРЕДБА No 30 от 27 юни 2001 г. за реда за установяване употребата на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на моторни превозни средства (обн.,ДВ,бр.63 от 17 юли 2001 г.), http://law.dir.bg/reference.php?f=n30mz-01 който според нея е 24 часа. В моя случай след като изминаха 24 часа лично се поинтересувах дали са ми е дадена за анализ взетата кръв и се оказа, че все още е в бърза помощ! След 36 часа с мой приятел взех лекаря и го закарах съдебна да предаде кръвта. В случай, че стойностите са над 1,2 промила и работата стигне до съд позоваването само на този факт може ли да се счита за сериозно процесуално нарушение, доколкото разпоредбите на цитираната разпоредба са процесуални? Ако някой може да сподели мнение дали алкохола в кръвта ми може да се окаже повече от 1,2 промила, при условие, че показанията на дрегера са 0,8! Тази неизвестност ме побърква!!!! Излишно е да споменавам, че не карам пил, но в случая ставаше въпрос за две преки, което, разбира се, не е оправдание!
Благодаря предварително за взетото отношение!
Весели и безаварийни празници!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 '97

Мнение от motg » 28 Дек 2010, 22:38

nickibel написа:Здравейте, Форумци!
Приветствам съществуването на такъв форум, където всеки може да сподели впечатления от срещите си с "органите на реда"! Призвани да бранят закона в не малко случаи нарушенията, които вършат са много по- груби от нашите. В голяма част от случаите действията им са некомпетентни и считам, че тази необразованост следва да се използва, доколкото закона го позволява. Искам да попитам има ли някаква практика по въпроса с неспазването на срока по Чл.15. (1) от НАРЕДБА No 30 от 27 юни 2001 г. за реда за установяване употребата на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на моторни превозни средства (обн.,ДВ,бр.63 от 17 юли 2001 г.), http://law.dir.bg/reference.php?f=n30mz-01 който според нея е 24 часа. В моя случай след като изминаха 24 часа лично се поинтересувах дали са ми е дадена за анализ взетата кръв и се оказа, че все още е в бърза помощ! След 36 часа с мой приятел взех лекаря и го закарах съдебна да предаде кръвта. В случай, че стойностите са над 1,2 промила и работата стигне до съд позоваването само на този факт може ли да се счита за сериозно процесуално нарушение, доколкото разпоредбите на цитираната разпоредба са процесуални? Ако някой може да сподели мнение дали алкохола в кръвта ми може да се окаже повече от 1,2 промила, при условие, че показанията на дрегера са 0,8! Тази неизвестност ме побърква!!!! Излишно е да споменавам, че не карам пил, но в случая ставаше въпрос за две преки, което, разбира се, не е оправдание!
Благодаря предварително за взетото отношение!
Весели и безаварийни празници!

На едно приятелче преди два месеца така му взеха книжката 1,32 на дрегер и после 2 на кръв :kuku: . Няма невъзможни неща :D , Успех.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nickibel » 28 Дек 2010, 23:16

Това не звучи никак успокояващо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 29 Дек 2010, 0:36

Дрегера лъже ! Разликите са от 20% до 100 % надолу от кръвната проба... или поне такава е практиката, а относно втория пост че на дрегер е духнал - 1,32 и после 2 на кръв - това може да стане при два случая :

1. Ако при взимане на кръвта ви намажат ръката уж за "дезинфекция" със спирт
2. Ако доктора я манипулира по молба на служителя.....

и двете са често срещано явления.... за съжаление

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavaro » 29 Дек 2010, 17:06

днес ходих в КАТ изкарах си детайлна разпечатка на която са написани всички актове до сега и точките които са ми взети наи от долу пише че ми остават 13 контролни точки, но имам за плащане няколко акта,защото нямах пари да си платя последния акт и ми истече наказателното постановление и ми напукаха 2-3 акта за това че карам без талон ся тряа да им остая някви 500-600 лв :censored: въпроса ми е сега когато ме спрат с истекъл акт и без талон а само книжка (която май и нея няма да представя за да не я вземат ) пак ще пишат акт по чл 150 за неправоспособност ? и ако несъм в други нарушения като колани и т.н. ще вземат ли пак от тея 13 точки някакви (и колко за тоя чл 150) и до кога могат да пишат знам че рано или късно ще свършат тея точки ама мога да се явявам ведъж годишно за възтановяване , т.е колко глоби могат да се саберат например 1000 лв и пак ако си имам точки как ще ме накарат да ги платя
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 29 Дек 2010, 20:21

Първото което трябва да направиш е да се запишеш за възстановяване на контролни точки, курса се организира винаги в събота - цените са от 60 до 90 лв , повечето школи ги правят....виж къде ще ти е най удобно.
Така ще възстановиш 13 точки и ще имаш общо 26 точки което е доста добре.
По темата - карам без талон - глобата е 10 лева и не ти отнемат точки.
Относно това което не си взел като наказателни постановления - трябва да са описани в детайлната разпечатка като - невръчени, което значи че не са влезли в сила. Проблема е че колкото повече се замотаваш, след определен момент ще ти ги връчат служебно и тогава ще влязат в сила без да си разбрал.... което не е добре, защото ако с влизатено им в сила ти изчерпят точките - губиш книжката, а ако караш когато си лишен от правоуправление по чл. 157 .... глобата е 300 лева .... и няма начин да минеш с дребна почерпка .
Най добре ела да видим разпечатката и ще ти кажем какво да направиш , или да не правиш :)

поздрави

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум