ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Bavaro
- кандидат ентусиаст
-
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
там е работата че в тази разпечатка ги няма последните два акта, на които несъм взимал решението , а има един който не е платен, но наказателното постановление съм го взел и сгиурно за това е отбелязан а другите не , но иначе жената в кат ми каа да отида и да си взема от другото гише решенията за другите актове и тогава да искарам разпечатката, не я послушах де защото може да се окаже че нямам точки никви и сега първо ще се явя на възтановяване на к.т.
чудя се обаче защо на последния акт пише по чл 157 , след като съм представил книжката и истекъл акт , това че несъм си платил актовете за без колан неправоспособен ли ме прави ???
иначе бих дошъл ако имахте офис в Бургас
благодаря за съдействието
чудя се обаче защо на последния акт пише по чл 157 , след като съм представил книжката и истекъл акт , това че несъм си платил актовете за без колан неправоспособен ли ме прави ???
иначе бих дошъл ако имахте офис в Бургас
благодаря за съдействието
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Иди утре и се запиши в някой школа в Бургас за възстановяване на точки ...за дата 08.01.2011 .... но трябва да е понеделник - сряда, ще те вкарат в списъка в петък и ще знаеш дали си допуснат за възстановяване. Ако си допуснат, значи всичко ти е наред....ако не те допуснат - лошо !
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- Bavaro
- кандидат ентусиаст
-
записах се
а преди глобите имаха няква давност, три години мисля , сега как е вече цял живот ли ти стоят

а преди глобите имаха няква давност, три години мисля , сега как е вече цял живот ли ти стоят

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Bavaro написа:записах се![]()
3 години
- Bavaro
- кандидат ентусиаст
-
в такъв случай трябва ли да се вземе наказателното постановление или е подобре въобще да не се взима
понеже за да почне давността трябва акта да влезе в сила, т.е. да отида да ми връчат решението
или се бъркам нещо
всмисъл кога започва по точно да тече давността на един акт
знам че ако получиш покана за плащане по пощата давността се прекъсва и пак наново трябва да текат тея три години нещо такова имаше
понеже за да почне давността трябва акта да влезе в сила, т.е. да отида да ми връчат решението
или се бъркам нещо
знам че ако получиш покана за плащане по пощата давността се прекъсва и пак наново трябва да текат тея три години нещо такова имаше
Bavaro написа:в такъв случай трябва ли да се вземе наказателното постановление или е подобре въобще да не се взима
или се бъркам нещо
3 години след като ти е връчено постановлението..
No bling at the Ring
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
3 години е абсолютната давност от датата на извършване на нарушението !
ЗАНН
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се
упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено
наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо
наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е
прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното
наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
ЗАНН
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се
упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено
наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо
наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е
прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното
наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Весели празници на всички и много здраве и успехи през новата 2011 г.
- Knight_Rider
- кандидат ентусиаст
-
Аз да питам...като ти земат книжката за алкохол...и има месец или дори много често и повече време да чакаш за НП,някой знае ли дали наказанието ти се издава със задна дата и те компенсират за месеците без книжка докато чакаш Н.П. или ти го набиват двойно? И евентуално дали имате идея колко ще ми е коледния подарък за 0,7...смисал пари и месеци?

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
мисля, че започва да тече от деня, в който ти е отнето свидетелството. така, че не ти го набиват двойно

- Knight_Rider
- кандидат ентусиаст
-
Дай боже! Ами като за първо такова провинение и 0,7 има ли някой идея колко ще ме ощавят 

- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
И аз с един въпрос-смених си книжката,но когато отидох да си взема новата не ми дадоха талон,а ми казаха -иди в кат на гише №13,от там ще си го вземеш.Аз предадох книжка,която изтичаше чак на 30 януари и талон, в които трябва да имам 35 или 36 точки,бях направил справка преди подаването на документите за смяна-нямам невръчени актове,направих пак и след като си взех книжката-отново ми излезе,че нямам невръчени актове.Допълвам,че си получих книжката от общината в Младост.Имат ли право да ми вземат стария талон, а да не ми издадат нов,след като нямам актове,нямам и призовки-на този адрес живея от 14 години-и де факто ме карат да карам без талон?Какво се прави в такъв случай,ако ме спрат?Какво има на гише №13?Ако това,което са направили е незаконно мога ли да направя нещо
,от което да получа удовлетворение?Благодаря Ви,Бау-бг и честита новата 2011 година!

Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
- Marmotinio
- Потребител
-
Как стои положението с връщането на точки?
Leon: Задавай си всичките въпроси в едно мнение и бъди конкретен. Другите не са ти одобрени, защото колегата помага за проблеми, не е бюро спавки на КАТ!
Leon: Задавай си всичките въпроси в едно мнение и бъди конкретен. Другите не са ти одобрени, защото колегата помага за проблеми, не е бюро спавки на КАТ!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Батька Махно най вероятно имаш някой видеоконтрол който чака да си го вземеш, иди на гише 13 - няма нищо страшно !
Колега честита нова година. Питането ми е следното вчера минах на червено и куките ме подгониха спрях им аз и ми писаха акт, колко е глобата за това нарушение?
Няма начин да няма начин