ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
pinko_23 написа:Колега честита нова година. Питането ми е следното вчера минах на червено и куките ме подгониха спрях им аз и ми писаха акт, колко е глобата за това нарушение?
50 лв + 8 точки...
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Здравейте,вече стават почти 3 години от както ме спряха и искаха да ме проверят за аклохол, аз отказах, прибраха ми книжката и талона, написаха некъв акт но копие на мен не ми дадоха, само ми дадоха бележка да отида за кръвна проба. Аз не отидох /сега не ми се обяснява по какви причини./. И от тогава до ден днешен нито честитка, нито постановление нито нищо не е идвало в пощенската ми кутия! Та въпроса ми е че искам да проверя какво става с книжката ми. То вече почти 3 години са се минали аз си чакам чинно нещо да ми дойде, да ида да си платя ако трябва ама не.... То сигурно ако е имало наказание и то е изтекло, ама точно това искам да проверя! какво ми става с книжката. То и друго се чудя, то полицайте ми прибраха книжката и талона- хубаво, ама после си ме пуснаха сам с колата да ида да дам кръвна проба!? нито тръгнаха след мен нито нищо. Та се чудя да не са ми метнали книжката и талона някъде, че не им се е занимавало и аз сега само да седя и си чакам.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
иди в КАТ и си поискай книжката ... наказанието в най лошия случай е 12 месеца, най мнтого да се наложи да платиш глобата - между 300 и 500 лв..... и да не пиеш повече 

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Привет колеги,
вчера ме спряха за втори път с превишена скорост над 31км/ч. Преди година за това нарушение "почивах" 1 месец, но сега май ме очакват 3 месеца без книжка. Но все пак да питам, нали се говореше нещо за по-голяма глоба и да не се отнема книжката на втория, а чак на третият път, но вече за година. В сила ли е това или е било само идея?
вчера ме спряха за втори път с превишена скорост над 31км/ч. Преди година за това нарушение "почивах" 1 месец, но сега май ме очакват 3 месеца без книжка. Но все пак да питам, нали се говореше нещо за по-голяма глоба и да не се отнема книжката на втория, а чак на третият път, но вече за година. В сила ли е това или е било само идея?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Още не е в сила...ако изобщо влезе
Вчера бях участник в леко ПТП, лепнаха ми стикер "Спрян от движение"
Господата катаджии ми казаха, че трябва да отстраня щетите и да ида в КАТ да я огледат и пусна в движение.
Така лис едят нещата? Има ли някакви проблеми в КАТ при такава ситуация, какви такси се плащат?
Господата катаджии ми казаха, че трябва да отстраня щетите и да ида в КАТ да я огледат и пусна в движение.
Така лис едят нещата? Има ли някакви проблеми в КАТ при такава ситуация, какви такси се плащат?
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
Подобна ситуация. Минах на жълто и хайде ще ми пишат акт за 50лв. След проверка на документите и багажника ми писаха фиш за 50лв, защото всичко ми било изрядно. Питах ги и вас питам: как за едно и също нарушение може да се пише акт или фиш? От какво зависи? В единия случай ти взимат талона, точки и чакаш 2 месеца, а в другия - плащаш по интернет за 5 мин. и забравяш.bau.bg написа:50 лв + 8 точки...pinko_23 написа:...вчера минах на червено и куките ме подгониха спрях им аз и ми писаха акт, колко е глобата за това нарушение?
Още един въпрос. Полицай ме спира (в София) и ми казва, че ще ми пише акт, защото трябвало да напишат 10 акта за дежурството. Помислих, че е шега, но същто ми каза и полицай в област Плевен. Е добре де, ако няма нарушители от къде ще дойдат тези 10 акта? Това не може да е истина!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Мармот написа:Вчера бях участник в леко ПТП, лепнаха ми стикер "Спрян от движение"
Могат да те спрат от движение...зависи какви са били щетите по колата ....
За да я пуснев в движение отиваш в КАТ и минаваш на канарлите....определено струва някакви пари, но нямам идея колко са...... това е стандартна процедура, може да ги има сумите в сайта на КАТ ...ама може и да ги няма.
Ще трябва да направим една секция в сайта с такива неща ..... обещавам да е скоро
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Подобна ситуация. Минах на жълто и хайде ще ми пишат акт за 50лв. След проверка на документите и багажника ми писаха фиш за 50лв, защото всичко ми било изрядно. Питах ги и вас питам: как за едно и също нарушение може да се пише акт или фиш? От какво зависи? В единия случай ти взимат талона, точки и чакаш 2 месеца, а в другия - плащаш по интернет за 5 мин. и забравяш.bau.bg написа:50 лв + 8 точки...pinko_23 написа:...вчера минах на червено и куките ме подгониха спрях им аз и ми писаха акт, колко е глобата за това нарушение?
Още един въпрос. Полицай ме спира (в София) и ми казва, че ще ми пише акт, защото трябвало да напишат 10 акта за дежурството. Помислих, че е шега, но същто ми каза и полицай в област Плевен. Е добре де, ако няма нарушители от къде ще дойдат тези 10 акта? Това не може да е истина!
отговор на първия въпрос - защо фиш а не акт....
Чл. 186. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.,
изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм.
и доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) При маловажни случаи на нарушения, които са установени
в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена
глоба с фиш в размер до 50 лв.
Отговор на въпрос 2:
Ние не знаем за подобна трудова норма..... но ако някой ни донесе черно на бяло такава официална заповед на МВР ще му дадем награда от 1000 /хиляда/ лева..... това ще е страшен скандал

- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
Докладвам-днес бях в КАТ( като преди това един мой човек проверяваше в течение на няколко дни чрез свои хора-стана малко сложно,но е така-и ми съобщи,че за мен няма никъде нищо
. Даде ми инструкции кое-как и аз се изтъпаних при шапкарите) на гише № 13,където ме пратиха от общината.То не е видеоконтрол-той е по-нататък по коридора надясно.Уж е за актове от провинцията
,ама на мен там една дебелана ми каза--А мииии,имате един стар ЗАПОР!--Е тава е,рекох си-и без заплата останах
. А дебелата продължава--Иди на гише №19,там ШЪ ВЪ ОПРАВЯТ!--Ти,Ви меша ги както и падне. Отивам,гледам-отнети СУМПС за алкохол и тежки ПТП-та.Е,викам си сега стана и ТЕЖКО.Ама като си знам,че поне не пия....Гледа ме оная,гледам я и аз и тя пита--Вие за какво?--Аз рапортувам-за стар запор! А тя за малко
.По едно време се усети и ръмжи--Кажете си ЕГН-то!--Казвам и го и тя почва да щрака по компа и мърмори-сигурно имате невръчени НП-та.Викам и --правих справка,излиза ми че нямам(наистина така ми излезе,не съм я пързалял)--а тя ми се хили насреща и разправя--Там,където аз влизам,Вие не можете да направите справка!--Аз стоя чинно,трая си и чакам........близо 10 минути се пули на компа и накрая вика--Имате акт от 31 01 2010,ама той е отпаднал.Идете на гише №34 и ще си вземете талона!--Благодарих и
вежливо и се помъкнах към №34,като смятам на ум още колко гишета има.Там една още по-дебела от тая на №13 ми иска книжката-за справка.Ама аз Тома Неверни и викам не е у мене,не карам-без талон съм,без кола съм,не я нося.Взе ми личната карта-ЕГН-щрака и тя и се пули
,па вика--Не е трябвало да Ви задържат талона,имате един акт,ама той е МИНАЛ!--А аз
А бихте ли ми казали за какво е бил?Оная изтърси--Ами по член №54-не сте си носил документите!-- Който се интересува нека види в ЗДвП какво гласи член 54
Още малко надлъгване и аз се покрих за 30 мин в кафето-уж отивам да си взема книжката.Връщам се,давам и я,тя я погледна и ми я върна заедно с талончето,което тихо си ме чакаше.А сега колеги,кажете вие къде живеем-в Булгаристан или в Абсурдистан?

Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Намираме се точно по средата ......между............Булгаристан ........и ...............Абсурдистан
Важното е че свърши работата !
Важното е че свърши работата !
И при мен нещата се развиха по благоприятен начин. Бяха снимали колата с 35 км/ч над позволеното в подслон, но след като ме издириха и уточнихме кой е шофирал мина половин година и никой не ме потърси да ми връчи НП. А и тъщата май чула по телевизията за точно тази камера, че имало доста оплаквания и май не работела както трябва ...
Колега bau.bg Благодаря Ви за отговора. Имам само още малко питане преди да скокна до КАТ.
1во на кое гише трябва да ида? на 19 или е по-добре да ида на 31 и ако не ми излезе нищо да се върна примерно след седмица и да кажа,че съм си изгубил книжката?
2ро ако отида на 19 гише и се окаже,че книжката все пак ми е в КАТ, то хубаво глоба ще платя, но да не ми треснат копие от акт и да почне да тече от тогава? И ще ме карат ли да ходя на психо или на проверовачен?
Разбира се най-ми харесва вариант 1
Отивам на 31 гише - г-не нямате никакви актове или задължения
Знам,че много стана и ще Ви разбера ако не ми отговорите.
П.С. Има ли вероятност ако от 31 гише ми кажат,че нямам никакви санкции, след като подам документи за изгубена книжка,да изкочи от някъде, че е при тях?
Лека вечер Ви желая и предварително Ви Благодаря за отделеното време.
1во на кое гише трябва да ида? на 19 или е по-добре да ида на 31 и ако не ми излезе нищо да се върна примерно след седмица и да кажа,че съм си изгубил книжката?
2ро ако отида на 19 гише и се окаже,че книжката все пак ми е в КАТ, то хубаво глоба ще платя, но да не ми треснат копие от акт и да почне да тече от тогава? И ще ме карат ли да ходя на психо или на проверовачен?
Разбира се най-ми харесва вариант 1

Знам,че много стана и ще Ви разбера ако не ми отговорите.
П.С. Има ли вероятност ако от 31 гише ми кажат,че нямам никакви санкции, след като подам документи за изгубена книжка,да изкочи от някъде, че е при тях?
Лека вечер Ви желая и предварително Ви Благодаря за отделеното време.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Когато вземеш разпечатката от гише 31 ще видиш всичко в нея...други изненади не вярвам да има
Благодаря Ви още веднъж за отговора, значи направо на 31во да ходя, а не на 19то нали така?