ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до
150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно
превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или
управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179,
т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за
движението;
150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно
превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или
управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179,
т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за
движението;
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Маркировката не влияе ли в такъв случай? Какви са мu възможностите ако глобата е над 50лв и обжалвам с адвокат защото зад мен имаше 3 коли още и всеки ден се спира там както от униформените, така и жителите на града? Да поясна, че няма знак за забранено паркирането/престоя
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Колега, съвсем умишлено съм маркирал в червено определен текст.... това е отговора на твоя въпрос.
Не съм сигурен че изобщо имаш възможности за обжалване, както и че глобата ще е над 50 лв....
Не съм сигурен че изобщо имаш възможности за обжалване, както и че глобата ще е над 50 лв....
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Може ли да си направя нотариална заверка на малкия талон на колата (от двете страни) , прегледа, застраховката и на другата страница - полицата на застраховката и при проверка да представям тях ? Че оригиналите много често почнах да ги забравям в колата ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Моят проблем е следния:На 08.12.2010г. сутринта пред вкъщи си оставих колата запалена но не дръпнах ръчната след което колата е изминала около 7-8м. и е бутнала две баби които пресичали пред колата.След като слязох и видях гирултията се оказва че едната баба е със счупена ръка и извикахме бърза помощ и кат.Е такъв филм нямаше 1 линейка,5 патрулки и 2 коли следователи(станах за резил).Мериха,струваха и накрая ми прибраха колата в полицията,миналата седмица мина експертиза и още чакам.Какво да направя
В интерес на истината много съжелявам че не взех адвокат от самото начало(поне нямаше да ме правят на маймуна) и сигурно нямаше да стоя два месеца без кола.А също така нито една бележка или документ че за едикакво задържат колата,казаха напиши си обяснението,остави ключа за колата и си върви а ни ще ти се обадим.??????
В интерес на истината много съжелявам че не взех адвокат от самото начало(поне нямаше да ме правят на маймуна) и сигурно нямаше да стоя два месеца без кола.А също така нито една бележка или документ че за едикакво задържат колата,казаха напиши си обяснението,остави ключа за колата и си върви а ни ще ти се обадим.??????
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
ogata написа:Може ли да си направя нотариална заверка на малкия талон на колата (от двете страни) , прегледа, застраховката и на другата страница - полицата на застраховката и при проверка да представям тях ? Че оригиналите много често почнах да ги забравям в колата ...
Няма такива възможности

Да ви разкажа какво се случи днес на мой много близък човек, който ми шофираше колата сутринта.
Към 8:30 ч. маршрута на колата е Дойран - Тодор Каблешков - Бъкстон в посока Бояна.
На кръстовището на Каблешков и Бъкстон моя близък прави ляв завой, първа кола е, светва зелено и той потегля. Следваща кола след него е семейство "копърки", натъпкани в бяла консерва тип АСТРА с полицейски обозначителни знаци. Пускат буркана и го спират.
- Добър ден! Документите!
- Добър да е деня, заповядайте документите!
- Вие шофирате без светлини!
- Няма такова нещо, на колата има монтиран модул за дневни светлини. Този модул пали автоматично късите светлини на колата, но не пали габаритите отзад.
- Колата Ви е технически неизправна, ще я спираме от движение! Покажете ни , че имате къси светлини!
Следва игра с лостчето - палят се късите, габаритите, таблото, колата ми е в изрядно състояние, просто защото не допускам да имам даже и намек за проблем някъде.
Следва още разяснение какво са ДНЕВНИТЕ СВЕТЛИНИ и че те палят само късите отпред. Умните пазители на реда и дисциплината по пътищата се убеждават, че колата има изрядни светлини и остават на твърдението, че те просто не се ползват, като категорично отказват да им се покаже, че ДНЕВНИТЕ светлини се палят автоматично.
Вметка от ЗДвП: 59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.
Разговорът продължава:
- Освен, че не карате на светлини, вие минахте и на червено!!!
Всеки, който е правил левия завой от Каблешков за Бъкстон в посока Бояна, знае, че там докато не светне зелено, просто няма начин да се мине, защото даже и нощно време този булевард е от натоварените. А и не говорим за "догонващо" жълто, преминало в червено, а говорим за първа кола, изчакала си зеленото и тогава потеглила!! Но катаджиите са двама, отнеслият акта - 1.
Резултатът:
Акт съставен по : чл. 6 и чл.70 от ЗДвП.
По самия кат има следните нередности при изписването му:
- в полето "Иззети доказателства" е записан номерът на свидетелството за управление на шофьора, а не номера на контролния талон, който всъщност е иззет.
- описаният номер на СУМПС е с 1 цифра в повече - към последната цифра е добавена НУЛА, която иначе не съществува.
- колата ми е с монтирано устройство "дневни светлини"от преди 2 години, което по смисъла на определението "дневни светлини" от ЗДвП напълно отговаря на изискванията за осветеност на предната част на автомобила.
Какво може да се направи в този случай?
Към 8:30 ч. маршрута на колата е Дойран - Тодор Каблешков - Бъкстон в посока Бояна.
На кръстовището на Каблешков и Бъкстон моя близък прави ляв завой, първа кола е, светва зелено и той потегля. Следваща кола след него е семейство "копърки", натъпкани в бяла консерва тип АСТРА с полицейски обозначителни знаци. Пускат буркана и го спират.
- Добър ден! Документите!
- Добър да е деня, заповядайте документите!
- Вие шофирате без светлини!
- Няма такова нещо, на колата има монтиран модул за дневни светлини. Този модул пали автоматично късите светлини на колата, но не пали габаритите отзад.
- Колата Ви е технически неизправна, ще я спираме от движение! Покажете ни , че имате къси светлини!
Следва игра с лостчето - палят се късите, габаритите, таблото, колата ми е в изрядно състояние, просто защото не допускам да имам даже и намек за проблем някъде.
Следва още разяснение какво са ДНЕВНИТЕ СВЕТЛИНИ и че те палят само късите отпред. Умните пазители на реда и дисциплината по пътищата се убеждават, че колата има изрядни светлини и остават на твърдението, че те просто не се ползват, като категорично отказват да им се покаже, че ДНЕВНИТЕ светлини се палят автоматично.
Вметка от ЗДвП: 59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.
Разговорът продължава:
- Освен, че не карате на светлини, вие минахте и на червено!!!
Всеки, който е правил левия завой от Каблешков за Бъкстон в посока Бояна, знае, че там докато не светне зелено, просто няма начин да се мине, защото даже и нощно време този булевард е от натоварените. А и не говорим за "догонващо" жълто, преминало в червено, а говорим за първа кола, изчакала си зеленото и тогава потеглила!! Но катаджиите са двама, отнеслият акта - 1.
Резултатът:
Акт съставен по : чл. 6 и чл.70 от ЗДвП.
По самия кат има следните нередности при изписването му:
- в полето "Иззети доказателства" е записан номерът на свидетелството за управление на шофьора, а не номера на контролния талон, който всъщност е иззет.
- описаният номер на СУМПС е с 1 цифра в повече - към последната цифра е добавена НУЛА, която иначе не съществува.
- колата ми е с монтирано устройство "дневни светлини"от преди 2 години, което по смисъла на определението "дневни светлини" от ЗДвП напълно отговаря на изискванията за осветеност на предната част на автомобила.
Какво може да се направи в този случай?

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
iamatuning написа:Моят проблем е следния:На 08.12.2010г. сутринта пред вкъщи си оставих колата запалена но не дръпнах ръчната след което колата е изминала около 7-8м. и е бутнала две баби които пресичали пред колата.След като слязох и видях гирултията се оказва че едната баба е със счупена ръка и извикахме бърза помощ и кат.Е такъв филм нямаше 1 линейка,5 патрулки и 2 коли следователи(станах за резил).Мериха,струваха и накрая ми прибраха колата в полицията,миналата седмица мина експертиза и още чакам.Какво да направя
Тук ти трябва много добър адвокат..... намери си ! Това не е шега работа, особенно щом има пострадал човек идват от "тежките" на СДВР и работата става дебела.....
Днес реших да отида пеша на работа, което става за 20мин. Няма задръствания, ядове, светофари.....
И като се прибрах преди малко забелязах, че колата ми е ударена отпред
Предния номер на земята до колата, парчета лайсни, деруги....
На чистачката защипано листче на което пише:
"Издаден ви е протокол за ПТП номер ..... от 26.01.2011г. Изд. от мл. автоконтр. Иван Н.
Отидете в КАТ с гражд. отговорност за да си го получите."
Събитието се случва в София.
Питам какъв е този протокол, от къде да го взема? Трябва ли ми, защото в КАТ София е лудница и без да си взема почивен ден дали ще стане?
Възможно ли е да ме изкарат мен виновен за ПТП-то.
Колата беше паркирана пред блока на паркинга.
И като се прибрах преди малко забелязах, че колата ми е ударена отпред

Предния номер на земята до колата, парчета лайсни, деруги....
На чистачката защипано листче на което пише:
"Издаден ви е протокол за ПТП номер ..... от 26.01.2011г. Изд. от мл. автоконтр. Иван Н.
Отидете в КАТ с гражд. отговорност за да си го получите."
Събитието се случва в София.
Питам какъв е този протокол, от къде да го взема? Трябва ли ми, защото в КАТ София е лудница и без да си взема почивен ден дали ще стане?
Възможно ли е да ме изкарат мен виновен за ПТП-то.
Колата беше паркирана пред блока на паркинга.
Последна промяна bmw325tds на 27 Яну 2011, 15:38, променена общо 1 път
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Задължително иди в КАТ - това с протоколите направо може да те обявят че си участвал в ПТП и си го напуснал.... , като го вземеш се качи при нас да го погледнем. Няма да ти струва нищо.
- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Случеят е следният: Викат ме в районото оправление,отивам и не съм бил спрял на полицейска палка и ми записали номера.(което аз непомня да не съм спирал и няма причина да не спирам!!!) Обявяват ми датата и часа, и се сещам че съм се прибирал към нас с 2-ма "свидетела" така да кажем. Написаха ми акт по чл. 103 неподчинение. В тяхня протокол пише че при изпреварване (което си спомням) са ми показали палка обаче аз съм продължил а другата кола била спряла. Всичко това се случва преди 1 месец в 22.05 в дните който беше адска мъгла.. Веднага в 3-дневен срок занесох Жалба в кат с допълнителни пояснения,с имената и егн на свидетелите, с копие от докуъментити на гражданската и прегледа. Се пак ми излезе наказателно постановление. Сега мисля да обжалвам в 7 дневния срок пред съда. Мисля да прарадирам с това че,са нямали жилетки нито светлинен сигнал с фенер както пише в закона нито са ме подгонили. Също това в акта на 3-мата полицай на мястото на адреса пише Адреса на районото оправление и на 3-мата ? Мога ли с това да парадирам ? И също са писали че съм идвал от булевад който вобще не съм идвал от него а си карах на право ! Някаде бях чел че, също така и мястото трябва да се обозначи точно като улица: еди ква си Номер 13. А те са писали блок 464 без вход или по точно място,като се има на предвид че блока е дълаг. Посъветвайте ме моля ви как да постъпя. Благодаря 

Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Когато ти излезе НП-то ни го изпрати на мейла, и допълнително опиши обстоятелствата..... ще ти подготвим жалбата която да внесеш в съда.
Прочетох много страници от темата, но не срещнах нещо като моя случай ( по -скоро има близки но различаващи се )
Моя "случай" е следния: Пишат ми акт за неправилен завой (слизам по черни връх посока НДК и завивам по Левски, където на общия светофар с този от към тунела пресичам всички ленти на ляво и си продължавам покрай районно маи има там) но това както и да е бързах много и така (пак бих го напрайл), след 25 дни някъде ме спират за превишена скорост и че съм без гражанска (която забравих да залепя но имам) ми съставят нов акт като ми взимат стария (това става преди 8-9 месеца).
Сега ето и нещо по конкретно, аз не съм от софия и се водя на отчет в Монтана а пък постановления и така на татък си получавам в Берковица. На следващия ден занесох в КАТ копие от гражданската и си пуснах жалба че видиш ли съм карал до друга кола която е била по бърза и така нататък. Но минава един месец и решавам да пратя някой в Берковица да провери дали ще ми взимат книжката (все пак бях със 87км над ограничението), но става така че плаща глоба 20лв която предполагам е за първия ми акт за забранения завой и ми взима синия талон. И от тогава си го пазя и съм "УЖ" редовен.
Та въпроса ми е какво ли е станало със акта ми за превишена скорост ??? и дали ще има някакви последствия от рода на взимане на книжка??? и има ли някакъв срок в който ще падне от давност ???
Мерси предварително
Моя "случай" е следния: Пишат ми акт за неправилен завой (слизам по черни връх посока НДК и завивам по Левски, където на общия светофар с този от към тунела пресичам всички ленти на ляво и си продължавам покрай районно маи има там) но това както и да е бързах много и така (пак бих го напрайл), след 25 дни някъде ме спират за превишена скорост и че съм без гражанска (която забравих да залепя но имам) ми съставят нов акт като ми взимат стария (това става преди 8-9 месеца).
Сега ето и нещо по конкретно, аз не съм от софия и се водя на отчет в Монтана а пък постановления и така на татък си получавам в Берковица. На следващия ден занесох в КАТ копие от гражданската и си пуснах жалба че видиш ли съм карал до друга кола която е била по бърза и така нататък. Но минава един месец и решавам да пратя някой в Берковица да провери дали ще ми взимат книжката (все пак бях със 87км над ограничението), но става така че плаща глоба 20лв която предполагам е за първия ми акт за забранения завой и ми взима синия талон. И от тогава си го пазя и съм "УЖ" редовен.
Та въпроса ми е какво ли е станало със акта ми за превишена скорост ??? и дали ще има някакви последствия от рода на взимане на книжка??? и има ли някакъв срок в който ще падне от давност ???
Мерси предварително
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Общата давност е 3 години.
Когато някога се появиш за нещо в КАТ ще ти връчат и това за превишената скорост, така работи системата.
Дотогава спазвай правилата и бъди щастлив !
Когато някога се появиш за нещо в КАТ ще ти връчат и това за превишената скорост, така работи системата.
Дотогава спазвай правилата и бъди щастлив !
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Снощи изпрах дрехите с портмонето вътре и заключението е че контролния талон не ми прилича на нищо. Ламиниран е, обаче вътре е влязла вода и е пред разпадане. Мога ли да отида в кат да ми изкарат друг ? (На този всичко се чете без проблем) и задължително ли трябва да е в този кат, в който ми е издадена книжката или може и в друг град ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com