ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
emil_shumanov написа:Колеги, имам следното питане: получих писмо от КАТ, че камера на пътя ме е снимала с превишена скорост 60км над разрешената. Датата на снимката е някаде около 15 Януари (още не съм ходил до КАТ, затова не знам точно датата.) Въпроса ми е, какъв ще е размера на глобата, а също разбрах, че и книжката ще ми вземат за три месеца. Има ли начин да кажа, че е карал някой друг, за да спася поне вземането на книжката и какво точно трябва да направя като отида. Очаквам вашите съвети .
Първо иди да видиш за какво става въпрос,после ще го мислиш как да го отървеш

Някъде на предишни страници качих инфо за глобите
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Нещо по моя въпрос стана сложно,Който невярва нека погледне 57 страница мойто мнение и следващото на колега от автомобилния съюз.. Така и никой не прати жалба а си искат 100-те лева.. Днес си занесох книжката в кат и си карам един месец така но много отрицателно мнение за вас!!! Незнам в 57 страница вашето мнение след моя пост нека го прочетът хората и да кажат как възприемат думите: прати ми на емайла докумените.. Ние ще ти ПРАТИМ жалба която ДА ВНЕСЕШ в съда..
Живи и здрави да сте но поне не обещавайте нещо което не ви се прави !
Живи и здрави да сте но поне не обещавайте нещо което не ви се прави !
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
neo5030 стига си писал глупости, проверявай си пощата !
Когато искаш помощ, не бъди нагъл..... не си само ти, хората които ти помагат го правят на добра воля.....
По спешни от теб са много други наши членове, за които представи си членския внос не е проблем.
натисни линка отдолу......за да видиш кога ти е пратена жалбата до посочения от теб мейл !!!
http://screencast.com/t/lrSBkasfxfYf
Предварително те уведомявам че няма да ти бъде предоставен наш защитник, нито ще ти бъде прието заявление за членство към БАС.
Приеми това като първи и единствен подарък към теб.
Когато искаш помощ, не бъди нагъл..... не си само ти, хората които ти помагат го правят на добра воля.....
По спешни от теб са много други наши членове, за които представи си членския внос не е проблем.
натисни линка отдолу......за да видиш кога ти е пратена жалбата до посочения от теб мейл !!!
Предварително те уведомявам че няма да ти бъде предоставен наш защитник, нито ще ти бъде прието заявление за членство към БАС.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравей bau.bg,
Четох, че ако имаш дори и 0.1 промила алкохол в кръвта, при ПТП го издухвш относно гражданската или каско. Дори и да не си виновен.
Има ли нещо вярно?
Сашо.
Четох, че ако имаш дори и 0.1 промила алкохол в кръвта, при ПТП го издухвш относно гражданската или каско. Дори и да не си виновен.
Има ли нещо вярно?
Сашо.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Това е номер на застрахователите.
Затова и закона допуска управление до 0,5 промила.
Като цяло стойности от 0,1 до 0,5 могат да се получат от много неща...включително лекарства, бонбони с ликьор и т.н.
Запънеш ли се в съда ще спечелиш, но ще ти струба много време и нерви.
Имаме няколко такива случая, но не съм проследил какви са изходите от делата.
Проблема е че ако си само на дрегер и не идеш на кръв си прецакан.
Имаме случаи когато на дрегер е духнал 0,9 промила, а на кръв е 0,0 .... има и по фрапиращи.
Не съветвам никой да кара кола след като е пил, но има много номера с които могат да те прецакат на пътя.
Тая тема е дълбоко блато...
Затова и закона допуска управление до 0,5 промила.
Като цяло стойности от 0,1 до 0,5 могат да се получат от много неща...включително лекарства, бонбони с ликьор и т.н.
Запънеш ли се в съда ще спечелиш, но ще ти струба много време и нерви.
Имаме няколко такива случая, но не съм проследил какви са изходите от делата.
Проблема е че ако си само на дрегер и не идеш на кръв си прецакан.
Имаме случаи когато на дрегер е духнал 0,9 промила, а на кръв е 0,0 .... има и по фрапиращи.
Не съветвам никой да кара кола след като е пил, но има много номера с които могат да те прецакат на пътя.
Тая тема е дълбоко блато...
- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
bau.bg написа:neo5030 стига си писал глупости, проверявай си пощата !
тц тц.. до днес чаках и секи ден си проверявах по 5 пъти пощата И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА ОТГОВОР.. За какво да ви лъжа.. който иска,нека му предоставя паролата си на ЛС от пощата да види..
Ама зарежи немисля да се занимавам вече.. не случайно ви пишеха по вестниците

Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Пишат ни по вестниците, ама искаш помощ ....
)
И да знаеш че тези които са ни писали по вестниците сега имат производства.... по НК, да им е честито...
Моля не цапай повече хубавата тема !

И да знаеш че тези които са ни писали по вестниците сега имат производства.... по НК, да им е честито...
Моля не цапай повече хубавата тема !
Здравейте.Моля за малко помощ по един нетрадиционен казус.Преди две седмица вкъщи ме е търсил кварталния полицай за да ми връчи някаква глоба от КАТ.Това казал на жена ми и също ,че е нужно лично да се разпиша и не може да и я даде на нея.Хм зачудих се аз за какво нарушение ще да е при условие,че по принцип съм внимателен и рядко правя нарушения,но вероятно ще е за снимка от спийд камера някъде.Все пак реших да проверя за какво става въпрос и се обадих на мой познат полицай просто да види за какво става въпрос.Оказа се ,че имам невръчено НП от 2005г.Мисля,че си спомням за въпросното нарушение което е превишена скорост,но тогава контролния талон не ми беше отнет само ми връчиха копие от акта и ме пуснаха,тъй като в момента на съставяне на акта на 50 метра от патрулката стана ПТП и катаджийте бързаха да ме пуснат и да се заемат с произшествието.От тогава никой за нищо не ме потърсил.Нямам никакви други глоби и нарушения от тогава пък и преди това.Та сега какво да правя да ходя ли да го търся кварталния да си вземам НП или дачакам да ме открие(не съм си сменял никога адресната рег.)? Фактически от нарушението са минали близо 6 години.
И в моя случай важи ли давностен срок по Чл. 82. като се има предвид,че не ми е връчено НП.До колкото разбирам давноста за мен ще започне да тече чак когато ми връчат наказателното постановление или бъркам?И колко е давноста за невръчено НП 50години?
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
И в моя случай важи ли давностен срок по Чл. 82. като се има предвид,че не ми е връчено НП.До колкото разбирам давноста за мен ще започне да тече чак когато ми връчат наказателното постановление или бъркам?И колко е давноста за невръчено НП 50години?
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Важи с пълна сила давността !
Трябва да напишеш молба до началника на кат в която да изтъкнеш че е минал преексклузивния срок.
Смятам че няма да имаш проблем.
поздрави
Трябва да напишеш молба до началника на кат в която да изтъкнеш че е минал преексклузивния срок.
Смятам че няма да имаш проблем.
поздрави
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
та и аз имам едно питане.
по една или друга причина все още след покупката на колата ми не съм я регистрирал в кат,
проблема е че договорът ми е от 2005г.
въпросът ми е в какъв размер ще е глобата ми ако сега реша да я регистрирам на мое име и има ли някакви вратички
по които да варирам за да мина по тънко.
мерси.
по една или друга причина все още след покупката на колата ми не съм я регистрирал в кат,
проблема е че договорът ми е от 2005г.
въпросът ми е в какъв размер ще е глобата ми ако сега реша да я регистрирам на мое име и има ли някакви вратички
по които да варирам за да мина по тънко.
мерси.

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
колега BULLI в твоя случай ти се пише глоба с фиш по 125чл от ЗДвП в размер от 20лв.има и вратичка и тя е ако имаш добър приятел в отдел Регистрация на МПС на вашия КАТ за едно подписче и си ти.надявам се да съм ти помогнал.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Колега ljubo72, от доста време вече не става с ....... връзки за тези неща.
Следят ги много и .....много уволниха
Следят ги много и .....много уволниха

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Така да питам и аз нещо.
В петък в Костене ми писаха фиш за не запалени светлини , глобата е 20 лв.
И днес като въвеждахме егн-то забеязахме , че са объркали последните две числа и такова егн няма .
Питах няколко човека , един казва щом е объркано нищо не плащай , то не се води на теб . Друг казва плати го , нали ти има адреса и трите имена, опитахме се да звъннем в КАТ ,но там телефона постоянно дава заето.
Таа какво да правим , да плащам или да си прибера 20-те лв.
П.п до утре изтичат 7-те дни който имах за плащане , ако може днес да ми помогнете
В петък в Костене ми писаха фиш за не запалени светлини , глобата е 20 лв.
И днес като въвеждахме егн-то забеязахме , че са объркали последните две числа и такова егн няма .
Питах няколко човека , един казва щом е объркано нищо не плащай , то не се води на теб . Друг казва плати го , нали ти има адреса и трите имена, опитахме се да звъннем в КАТ ,но там телефона постоянно дава заето.
Таа какво да правим , да плащам или да си прибера 20-те лв.
П.п до утре изтичат 7-те дни който имах за плащане , ако може днес да ми помогнете

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
колеги от BAU става все още без ядове,знаете ли отдавна чета тази тема може би откакто сте я пуснали и замного неща не съм съгласен с вас но и няма да ги коментираме тук,защото не трябва.насоките които давате са в правилната форма и насока но по някои път се поставяйте от другата страна образно казано.не ми се сърдете за тази критика към вас но така трябва.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
В крайна сметка целта на темата е хората от БАС да ни помагат, когато имаме проблеми с КАТ, а не да ни спасяват кожата, когато сме правили глупости.ljubo72 написа:колеги от BAU става все още без ядове,знаете ли отдавна чета тази тема може би откакто сте я пуснали и замного неща не съм съгласен с вас но и няма да ги коментираме тук,защото не трябва.насоките които давате са в правилната форма и насока но по някои път се поставяйте от другата страна образно казано.не ми се сърдете за тази критика към вас но така трябва.поздрави
БАС, чудя се защо отговаряте на въпроси от типа: "карах пил, сега как да се измъкна да не ми вземат книжката...", "как да не си платя данъка за колата...", "колко е давността на актовете...", "спряха ме с превишена скорост..." и други подобни.