ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от ljubo72 » 17 Фев 2011, 17:32

знаех си че така ще се получи в крайна сметка.момчата пишете си каквото ви изнася те от BAU ще ви помагат.спазвайте правилата за движение - това е най важното
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 17 Фев 2011, 18:53

да не разводняваме темата.
моят проблем е решен
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 18 Фев 2011, 0:49

Знанието е по добра превенция от глобите !
Колкото повече знаем, толкова по малко глупости ще вършим на пътя.
Всеки трябва да може да получи съвет или помощ, или поне ние вярваме в това.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 18 Фев 2011, 10:20

Колега здравей имам един спешен въпрос? Вчера ходих до кат да си взема справка за талота защото ми го иска застрахователят, в КАТ се оказа че са ме снимали преди почти година с превишена скорост и сега искат да ми вземат книжката за 1 месец, което немога да допусна защото ми трябва, като ми показаха снимката аз направо излезнах от стаята и не се върнах повече, знам че са приели нов закон за превищаване на скороста по кой закон ще евентуално ще пишат акт? и защо аз разбирам почти след 1 година имам ли някакво законово основание за жалба или други такива?
Благодаря предварително!!!!!
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Фев 2011, 14:17

Здравейте!
Два бързи въпроса и от мен ако може :)
Одеве ме спряха за проверка. Първо започнаха да се заяждат защо светлините ми били различни цветове- имам ЦЦФЛ рингове които светят бяло, дневните светлини ми светят жълто защото са ми включени дългите на 18%, имам оригинален ксенон който също свети бяло. Когато ме спряха карах само на дългите като дневни. Може ли да ми пишат акт че не ми светят еднакви цветове светлините? И второ започнаха да се заяждат че ми са затъмнени много задните прозорци. Те са на 90% фолио, но само задните, без предните. И тоя ми каза че се допуска затъмняване само до 18% дори на задните :dunno: Могат ли и за това да ми пишат акт? Имам чувството че нещо се заяждаше тоя. Мерси предварително! Поздрави! :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 18 Фев 2011, 19:12

pinko_23 написа:Колега здравей имам един спешен въпрос? Вчера ходих до кат да си взема справка за талота защото ми го иска застрахователят, в КАТ се оказа че са ме снимали преди почти година с превишена скорост и сега искат да ми вземат книжката за 1 месец, което немога да допусна защото ми трябва, като ми показаха снимката аз направо излезнах от стаята и не се върнах повече, знам че са приели нов закон за превищаване на скороста по кой закон ще евентуално ще пишат акт? и защо аз разбирам почти след 1 година имам ли някакво законово основание за жалба или други такива?
Благодаря предварително!!!!!

Промените в закона за превишената скорост се отнасят само за камери които все още не съществуват по българските пътища. В случая ще приложат отнемане на книжката + парична глоба + точки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 18 Фев 2011, 19:14

Ivo_Borisov написа:Здравейте!
Одеве ме спряха за проверка. Първо започнаха да се заяждат защо светлините ми били различни цветове- имам ЦЦФЛ рингове които светят бяло, дневните светлини ми светят жълто защото са ми включени дългите на 18%, имам оригинален ксенон който също свети бяло. Когато ме спряха карах само на дългите като дневни. Може ли да ми пишат акт че не ми светят еднакви цветове светлините? И второ започнаха да се заяждат че ми са затъмнени много задните прозорци. Те са на 90% фолио, но само задните, без предните. И тоя ми каза че се допуска затъмняване само до 18% дори на задните :dunno: Могат ли и за това да ми пишат акт? Имам чувството че нещо се заяждаше тоя. Мерси предварително! Поздрави! :wave:

Искал е да изкара малко джобни за уикенда !
Няма изискване за светлините, особенно за дневните...те са само за "по лесно разпознаване"
Относно затъмняването на задните прозорци, ако имаш странични огледана можеш и ламарина да си сложиш на стъклата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Фев 2011, 23:19

bau.bg написа:
Ivo_Borisov написа:Здравейте!

Искал е да изкара малко джобни за уикенда !
Няма изискване за светлините, особенно за дневните...те са само за "по лесно разпознаване"
Относно затъмняването на задните прозорци, ако имаш странични огледана можеш и ламарина да си сложиш на стъклата.

Тука при нас не търсят джобни :lol: Не взимат подкупи. Както и да е, но този се заяждаше с мен. Поне знам какво да им отговарям занапред, защото по принцип съм редовен винаги и няма просто с какво да се заядат. Мерси за отговорите и всичко най! :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 19 Фев 2011, 10:27

Това за "джобните" беше шега..... в единия случай си ги искат, в другия се натягат по служба срещу потупване по гърба. В двата случая е погрешно - защото ролята на Полицията е да охранява и възпитава.... или поне така е в белия свят. В социалистическия блок ролята и беше чисто репресивна....

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 19 Фев 2011, 12:05

Здравейте,имам два въпроса надявам се да не са задавани и да се повтарям :confused:

1. Спират ме за проверка миналата седмица,след като нямаше за какво да се хванат,а трябваше за нещо проверяващия в последния момент се сети за "допълнителното оборудване на автомобила"(жилетка,аптечка,пожарогасител,триъгълник) ,което при мен в случая липсваше понеже го бях прехвърлил в една друга кола......по принцип винаги съм имал ,но тогава марко тетев :mhihi: и веднага акт че немога да представя оборудването.
Не споря понеже аз съм си виновен в случая,но ме интересува колко ще е акта и най-вече точки отнемат ли се,че полицая каза че акта бил 20 лева без точки....?

2. Ако наистина е без отнемане на точки акта ще се наруши ли онова правило,че ако 2 години нямаш нарушения с отнемане на точки ти се възстановяват 39-те точки,тоест ако не ми земат сега точки двете ми години от сега ли почват или от последния ми акт си текат.........май сложно го обясних :confused: ,а и тези две години от кога се смятат,от датата на написване на последния акт или от датата на наказателното постановление,че при мен там разликата е 2-3 месеца ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 19 Фев 2011, 20:06

Може да ти отнемат 3 или 5 точки..... не го гледам в момента.
Но да, акта ще наруши периода от 2 години за служебно възстановяване на к.т.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 19 Фев 2011, 20:25

ако 2 години нямаш нарушения точките автоматично ли се въстановяват или трябва да се ходи до кат,да попълваш молба?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 20 Фев 2011, 11:21

Автоматично се възстановяват , няма молби....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 22 Фев 2011, 23:27

Здравейте и от мен !
Днес ме спряха преди левия завой за Фритьоф Нансен и повода - "говорене по GSM" - Да наистина говорех, но това беше за 10сек на Loudspeeker минавайки през Патриарха . След като поисках обяснение на г-н автоконтрольора, той ми каза, че колегата му от кабинката на Патриарха ме бил видял по камерата на светофара :shock: . Държал съм бил телефона на волана .... Поисках си документите обратно, а катаджията ми каза, че щом той не ми напише фиш, съм щял да получа електронен такъв ... Ако наистина има снимка как държа gsm до волана и вече е законно да снимат шофьора в колата ( чух че ще изменят закона, но нз. до къде са стигнали) , То тази снимка може ли да бъде сериозно доказателство за кирли :censored: я им фиш ? Мен ми се струва твърде нищожна ... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 23 Фев 2011, 15:44

neo5030 написа:
bau.bg написа:neo5030 стига си писал глупости, проверявай си пощата !
Когато искаш помощ, не бъди нагъл..... не си само ти, хората които ти помагат го правят на добра воля.....
По спешни от теб са много други наши членове, за които представи си членския внос не е проблем.

натисни линка отдолу......за да видиш кога ти е пратена жалбата до посочения от теб мейл !!!

http://screencast.com/t/lrSBkasfxfYf

Предварително те уведомявам че няма да ти бъде предоставен наш защитник, нито ще ти бъде прието заявление за членство към БАС.
Приеми това като първи и единствен подарък към теб.

тц тц.. до днес чаках и секи ден си проверявах по 5 пъти пощата И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА ОТГОВОР.. За какво да ви лъжа.. който иска,нека му предоставя паролата си на ЛС от пощата да види..

Ама зарежи немисля да се занимавам вече.. не случайно ви пишеха по вестниците :OT:

АБЕ ТИ ДЕБИЛ ЛИ СИ?
ДА СИ ЧУВАЛ ЗА СПАМ БОКС ИЛИ ДЖЪНК МЕИЛ? ПРИМЕРНО ДА СИ ГО ПОЛУЧИЛ ТАМ И ДА СИ ГО ИЗТРИЛ БЕЗ ДА СИ РАЗБРАЛ ЗА КВО СТАВА ВЪПРОС.
Не стига че без пари ти отговарят (за което адвокат ше ти земе трицифрена сума) ми и се оплакваш.
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум