Внимание! Върлуват дроги из центъра на София!Има ли защита?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
Внимание! Върлуват дроги из центъра на София!Има ли защита?
Ето какво ми се случи преди два дни. Отидох да почерпя за именния си ден - на ъгъла на ул. "Раковски" и ул. "Славянска"-китайски ресторант. Паркирах си колата на 10-ина метра от входа. След два часа, като си тръгнахме, беше счупено задното дясно малко триъгълно стъкло. Колата беше заключена, а прозореца на задната врата свален (отворен). Замислих се и разбрах тънката система на тези копеленца. Чупи се малкото стъкло, бърка се вътре и се отваря задното стъкло (Само не знам ако и задните ми бяха ел. как щяха да го отворят като копчетата са при скоростния лост), слад това без да се отваря вратата (колата беше заключена като я намерих) за да не се разсвири алармата се провират вътре като се подпират на облегалката на предната седалка ( възглавката против камшичен удар беше страшно изкривена надолу), се спускат като риба с главата напред и тършуват. Единственото което бяха взели са слънчевите очила(надявали са се да са Versace, ама гризнаха пръчките по 10 лв. дето са:) ). Били са тъпи наркомани търсещи пари или нещо GSM-че. Имах няколко подаръка в колата ( козметика и то не евтина ) и компакт дискове, но не са ги пипнали - явно въобще не са разбирали от такива неща. Търсели са пари, макар че аз не знам някои да си оставя в колата пачки с пари или 3 кг. злато. CD-player-а не е докоснат, но пък и аз си взимам панела:). Дайте някакво предложение за защита, явно на Bulins лепенките срещу дроги не са вървежни. Паркинги не на всякъде има. Може би обемен датчик във купето?
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
По добра аларма явно 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
Алармата си е много добра:) Но нали казвам че няма нищо отворено по колата - всичко си е както трябва. Те затова не отварят вратите. А обемен датчик много малко коли имат, ако мръдне вътре нещо да свирне.
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Освен обемен датчик съм виждал и друга концепция - някакво съдче с напълнено донякъде с проводима течност и от двете страни са поставени електроди. Единия стига до дъното а височината на другия се регулира, а с това се регулира и чувствителността на алармата. Проблема е че трябва много прцзно да се регулира при монтажа (да е хоризонтално) и ако паркираш на наклон може да не сработи или да не млъква (заависи накъде е налконена). Навремето чичо ми караше един Датсун с такава аларма. Каваше че от силен вятър му сработвала.
Иначе Ровъра ми е серийно с обемен датчик и не мога да оставям кучето в него при включена аларма. Ама пък с кучето вътре едва ли има нужда от аларма.
Иначе Ровъра ми е серийно с обемен датчик и не мога да оставям кучето в него при включена аларма. Ама пък с кучето вътре едва ли има нужда от аларма.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- RAFF
- младши ентусиаст
-
решението ти е микровълнов датчик(радарен) много е ефективен. цената му варира между 20 и 30$. ако ти искат много пари за да ти го поставят пиши ми да ти кажа как да си го поставиш сам.
- RAFF
- младши ентусиаст
-
Един написа:Освен обемен датчик съм виждал и друга концепция - някакво съдче с напълнено донякъде с проводима течност и от двете страни са поставени електроди. Единия стига до дъното а височината на другия се регулира, а с това се регулира и чувствителността на алармата. Проблема е че трябва много прцзно да се регулира при монтажа (да е хоризонтално) и ако паркираш на наклон може да не сработи или да не млъква (заависи накъде е налконена). Навремето чичо ми караше един Датсун с такава аларма. Каваше че от силен вятър му сработвала.
първия датчик за който говориш е много стар модел и е доста проблемен. трябва колата да е спряна винаги на равно място.
втория също не е удачен най вече през лятото , защото като се нагрее купето въздуха в него се разширява и нарушава обема и алармата не спира да свири.
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Re: Внимание! Върлуват дроги из центъра на София!Има ли защи
ivokaza написа: Дайте някакво предложение за защита, явно на Bulins лепенките срещу дроги не са вървежни.
Бих препоръчал много зъл ротвайлер или доберман.

Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Няма спасение от тия гадове
Едиственото е да се стремиш да си паркираш колата на неудобно за тях място.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Re: Внимание! Върлуват дроги из центъра на София!Има ли защи
Един написа:Бих препоръчал много зъл ротвайлер или доберман.![]()
Определено е най-доброто решение! Компромисът е кочинка в колата, но при положение, че е възможно да ти правят зулуми ... Всъщност пък може да ти отмъстят външно заради това, че на са успели да вземат нищо

Преди години ми отвориха Самарата и ми взеха панела на касетофона, какъвто има само още 1 в Русе ... Нито на тоя му е свършил работа, а и на мен ми създаде главоболия... Ако го бях хванал .... МММНООГО ЩЯХ ДА ГО БИЯ

От тая гадост (дрогите) няма спасение. Като го гепи кризата и изобщо не мисли. Едно такова същество се опита да свали чистачките от едно опелче, като при това собственикът му беше в ... колата.
Само Фюрерът навремето се е оправял с всичката такава гад (да ни пази Господ нас и децата ни от това). Навсякъде са, не само в центъра. При супермаркет ДАР в Емил Марков (Гоце Делчев) съм наблюдавал едни лайненца (сори за думата Андро) - 10-12 годишни (живея на 8-ми етаж) как се пробваха с едно радио, не касетофон - радио от една Жигулка. Пуснах да свири алармата на моята кола и те се разкараха. За да не са капо, отнесоха копчетата на радиото.
Само Фюрерът навремето се е оправял с всичката такава гад (да ни пази Господ нас и децата ни от това). Навсякъде са, не само в центъра. При супермаркет ДАР в Емил Марков (Гоце Делчев) съм наблюдавал едни лайненца (сори за думата Андро) - 10-12 годишни (живея на 8-ми етаж) как се пробваха с едно радио, не касетофон - радио от една Жигулка. Пуснах да свири алармата на моята кола и те се разкараха. За да не са капо, отнесоха копчетата на радиото.
Момчета ще стигнете до истината - а тя е проста:
В България нямаш никаква защита и сигурност от каквото и да е. За да не влизат дроги има две (три) решения:
1. Държиш си колата в стабилен гараж с 3 катинара, аларма и СОТ и вадиш колата само по празници, а в делници караш лада.
2. Стремиш се да вадиш толкова кинти, че да не ти дреме за счупен прозорец, откраднато радио и прочие. След кражбата - караш колата в Дарукар и й се сменя всичко, що има и драскотинка.
3. Ставаш наемен убиец и който ти пипне колата го намираш и обесваш за назидание. Гаранция, че след 3-тото обесване, никой няма да ти пипа колата, дори да е отключена.
Това е жестоката истина....
В България нямаш никаква защита и сигурност от каквото и да е. За да не влизат дроги има две (три) решения:
1. Държиш си колата в стабилен гараж с 3 катинара, аларма и СОТ и вадиш колата само по празници, а в делници караш лада.
2. Стремиш се да вадиш толкова кинти, че да не ти дреме за счупен прозорец, откраднато радио и прочие. След кражбата - караш колата в Дарукар и й се сменя всичко, що има и драскотинка.
3. Ставаш наемен убиец и който ти пипне колата го намираш и обесваш за назидание. Гаранция, че след 3-тото обесване, никой няма да ти пипа колата, дори да е отключена.
Това е жестоката истина....
- del_sol_fen
- кандидат ентусиаст
-
tva poslednoto e kato edna reklama na nov film za NYC, edin pich vika:
"Az ziveia v nai-loshia kvartal na NYC, nai-brutalnia i t.n., karam kola za $90,000 i daze ne ia zakluchvam, shtoto nikoi ne e dostatuchno tup da ia dokosne"
tui che...tva 3-toto moze i da proraboti, samoche.... tria da si "lovuk" s "zelezata"
bria mama im narkomanska, (sorry) ei, tva za kucheto sushto vazi

"Az ziveia v nai-loshia kvartal na NYC, nai-brutalnia i t.n., karam kola za $90,000 i daze ne ia zakluchvam, shtoto nikoi ne e dostatuchno tup da ia dokosne"
tui che...tva 3-toto moze i da proraboti, samoche.... tria da si "lovuk" s "zelezata"

bria mama im narkomanska, (sorry) ei, tva za kucheto sushto vazi

Si Power - Wona Go ???
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2