Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3er E46 N42 2003
- Мечтае да кара: X6 hamann tycoon
Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?
по принцип знам че е разрешено само 6 месеца след като си регистриран в дадена даржава от ЕС,аз обаче си карах поне 2 години докато не ме хванаха
... са ше плаштам нема такива суми глоба и на всичкото отгоре триабва да си карам наново курсовете,вапреки тва аz продалжавам да си карам баварката и ако ме хванат напрао незнам...вьпроса ми е... някои не е ли чул кога ще бъде ве4е легално това?Аз чух,че скоро щяло да има некво спораzумение,вапроса е кога...има ли смисал да плащам нема такива суми за нова книжка или да чакам...

... са ше плаштам нема такива суми глоба и на всичкото отгоре триабва да си карам наново курсовете,вапреки тва аz продалжавам да си карам баварката и ако ме хванат напрао незнам...вьпроса ми е... някои не е ли чул кога ще бъде ве4е легално това?Аз чух,че скоро щяло да има некво спораzумение,вапроса е кога...има ли смисал да плащам нема такива суми за нова книжка или да чакам...
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
пич влез в ритъма на живота и не се занимавай с глупости ...
Споразумение между БГ и ЕС (Германия) не е имало 50 год. и поне още 5 няма да има. Ако през 2007 влезем в ЕС, ще имаме право да караме там и автоматично след 6 месеца да смениш книжката с немска.
Ама си помисли до 2007 колко дни страх са ...
През 2001 год. бях спрян от полицай за проверка с БГ книжка, следва глоба от 2000 ДМ и възражение от моя страна ... след като се видяхме със съдията, ми останаха 2000 ДМ глоба и 200 ДМ на адвокат ...
2 месеца след това имах немска книжка ... но няма да ти казвам каква е глобата ако те хванат повторно през това време на пътя ... да не говорим, че застраховката няма и 1 цент да ти плати ако направиш катастрофа на пътя (виж условията на застраховане, които са еднакви за всички компании)
колата, главата и риска си е твой ... но бих те посъветвал да дадеш 400 ЕУР и да си вземеш изпита за немска книжка ... за да няма после "да бе мирно седяло, не би чудо видяло"
Споразумение между БГ и ЕС (Германия) не е имало 50 год. и поне още 5 няма да има. Ако през 2007 влезем в ЕС, ще имаме право да караме там и автоматично след 6 месеца да смениш книжката с немска.
Ама си помисли до 2007 колко дни страх са ...
През 2001 год. бях спрян от полицай за проверка с БГ книжка, следва глоба от 2000 ДМ и възражение от моя страна ... след като се видяхме със съдията, ми останаха 2000 ДМ глоба и 200 ДМ на адвокат ...
2 месеца след това имах немска книжка ... но няма да ти казвам каква е глобата ако те хванат повторно през това време на пътя ... да не говорим, че застраховката няма и 1 цент да ти плати ако направиш катастрофа на пътя (виж условията на застраховане, които са еднакви за всички компании)
колата, главата и риска си е твой ... но бих те посъветвал да дадеш 400 ЕУР и да си вземеш изпита за немска книжка ... за да няма после "да бе мирно седяло, не би чудо видяло"
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове стеАко сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче
DD
200 km на юг съм ... виж картинката по долу да ни е честит първия сняяяяяяяг
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
да бе човече сагласен сам обаче тея яко ме влачат с дата zа изпита и не ми се ходи с автобуса.... освен тва вав всеки град е различно... иначе яко треперя сега зад волана ако видя патрулка сигурно 6е получа инфаркт дееа... така или иначе аз сега си уча листовките и 6е цакам евро zа книжката
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове стеАко сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче
DD
ти яко DAIMLERCHRYSLER FERIEN-ka ми се вижда6 батенце
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
PESCHO написа:да бе човече сагласен сам обаче тея яко ме влачат с дата zа изпита и не ми се ходи с автобуса.... освен тва вав всеки град е различно... иначе яко треперя сега зад волана ако видя патрулка сигурно 6е получа инфаркт дееа... така или иначе аз сега си уча листовките и 6е цакам евро zа книжката
отиваш в петък и правиш Sehetest и Erste Hilfe курс (40 ЕУР), после се записваш в едно най-ефтиното Fahrschule (130 ЕУР) и после със всичките лисчета отиваш в Führerscheinstelle-то да подадеш документи (45 ЕУР). След 4 до 6 седмици получава твоето училище разрешение за изпит и можеш да се състезаваш с инструктура ... изпита е 130 теориа и 180 практика
servus
- Azrail
- UFO Pilot
-
Аз съм в Констанц, наистина бихме могли да се съберем Българските БМВ-ентусиасти в Германия
Иначе за книжките - ЧеГиВара (
MORE BEER!
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
PESCHO написа:Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове стеАко сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче
DD
ти яко DAIMLERCHRYSLER FERIEN-ka ми се вижда6 батенце
Кракът ми не е стъпвал там батка.Пусто разрешително за работа
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Breyton написа: Кракът ми не е стъпвал там батка.Пусто разрешително за работаDD
ми ти ако си отишъл с това червеното на снимката, не само няма да те пуснат ами и едно SLK ще ти пуснат да те гони ... та чак до Мюнхен Azrail къде беше това Констанц !?
Ако ще си ходите за БГ за коледа се разберете да пътувате заедно и така или иначе ще минете през меката на БМВ-то и ще се съберем
- Azrail
- UFO Pilot
-
www.meinestadt.de
Иначе аз ще си ходя за Коледа, ама със самолет от Цюрих. Дайте наистина да се организираме, ама според мен трябва да се отвори нова тема..., стига с тези OffTopic...
MORE BEER!
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Eми аиде де. Ама то ние с CheGevara в един град не можеме да се засе4еме, но а3 съм 100% 3А една сре6та.
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
А към PESCHO
Колега може ли така да се излага6, преди няколко месеца пита и ти се ка3а как седят не6ата.http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=91601&highlight=#91601
Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.
Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2