АКЦИЯ: "КОЛЕДНО ПАРТИ В ДОЛНА БАНЯ"
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
АКЦИЯ: "КОЛЕДНО ПАРТИ В ДОЛНА БАНЯ"
За всички, които знаят и не знаят!
От няколко години група ентусиасти от форума посещаваме нашите приятелчета от един дом за деца лишени от родителски грижи. Той се намираше в с. Гуцал, община Долна баня. След като през август месец тази година този дом беше закрит, благодарение на "системата", децата бяха разпределени по различни места. По-голямата част от тях са настанени в най-близкия такъв дом, който се намира в Долна баня. И след като вече си нямаме "Гуцал", сега си имаме "Долна баня", където продължаваме своята инициатива да помагаме с каквото можем.
Ето малко информация за дома:
През 1939 г. се създава „Сиропиталище за селски девици“ от тогавашния „Съюз за закрила на децата в България“. Сградата и прилежащата територия са дарение от Констанца Ляпчева, съпруга на тогавашния министър председател Андрей Ляпчев. Днес това е Домът за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева“. Сградата както разбирате е доста стара, но благодарение на грижите на директорката, възпитателите и децата е създадено едно прилично място за живеене.
Тъй като вече има традиция да организираме Коледно парти за децата и тази година няма да им изневерим и ще спазим обещанието си. Решихме с организаторите да открием дарителска сметка на мое име за набиране на средства и да закупим по един чифт нови обувки на децата. От това те имат крайна нужда, а ако оспеем да съберем повечко парички може и да купим и игри за забавления.
Който иска да помогне това е сметката:
Банка ДСК, клон 2119,
име на получателя (титуляр на сметката): Елена Вълчева Вълчева
IBAN
BGN BG40STSA93000013075164 - за лева
EUR BG03STSA93000010935525 - за евро
BIC код STSABGSF
Основание за превод: Дарение за дома в Долна баня.
Основанието за превода е необходимо да се напише, за да може да има прозрачност при преводите и за да изготвим списък с дарителите.
Накрая си написвате името на наредител и това е в общи линии процедурата.
Подобна информация има и във форума Събори/Мероприятия и тъй като се прояви интерес и по молба на няколко ентусиасти решихме да създадем и още една тема тук в основния форум, за да могат да я виждат повече хора и ако искат да помогнат.
Сметката е отворена вече и ще я закрием на 13.12.2006г. Като видим колко парички сме събрали ще ги разпределим и ще опишем всичко това тук, за да няма недоразумения. Който ни познава знае, че това не може да се случи и злоупотреби няма да има.
Благодарим предварително на всички, които ще се вкючат в инициативата ни.
И колкото и тривиално да звучи нека направим така, че по Коледа да се случват чудеса.
Групата ентусиасти
От няколко години група ентусиасти от форума посещаваме нашите приятелчета от един дом за деца лишени от родителски грижи. Той се намираше в с. Гуцал, община Долна баня. След като през август месец тази година този дом беше закрит, благодарение на "системата", децата бяха разпределени по различни места. По-голямата част от тях са настанени в най-близкия такъв дом, който се намира в Долна баня. И след като вече си нямаме "Гуцал", сега си имаме "Долна баня", където продължаваме своята инициатива да помагаме с каквото можем.
Ето малко информация за дома:
През 1939 г. се създава „Сиропиталище за селски девици“ от тогавашния „Съюз за закрила на децата в България“. Сградата и прилежащата територия са дарение от Констанца Ляпчева, съпруга на тогавашния министър председател Андрей Ляпчев. Днес това е Домът за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева“. Сградата както разбирате е доста стара, но благодарение на грижите на директорката, възпитателите и децата е създадено едно прилично място за живеене.
Тъй като вече има традиция да организираме Коледно парти за децата и тази година няма да им изневерим и ще спазим обещанието си. Решихме с организаторите да открием дарителска сметка на мое име за набиране на средства и да закупим по един чифт нови обувки на децата. От това те имат крайна нужда, а ако оспеем да съберем повечко парички може и да купим и игри за забавления.
Който иска да помогне това е сметката:
Банка ДСК, клон 2119,
име на получателя (титуляр на сметката): Елена Вълчева Вълчева
IBAN
BGN BG40STSA93000013075164 - за лева
EUR BG03STSA93000010935525 - за евро
BIC код STSABGSF
Основание за превод: Дарение за дома в Долна баня.
Основанието за превода е необходимо да се напише, за да може да има прозрачност при преводите и за да изготвим списък с дарителите.
Накрая си написвате името на наредител и това е в общи линии процедурата.
Подобна информация има и във форума Събори/Мероприятия и тъй като се прояви интерес и по молба на няколко ентусиасти решихме да създадем и още една тема тук в основния форум, за да могат да я виждат повече хора и ако искат да помогнат.
Сметката е отворена вече и ще я закрием на 13.12.2006г. Като видим колко парички сме събрали ще ги разпределим и ще опишем всичко това тук, за да няма недоразумения. Който ни познава знае, че това не може да се случи и злоупотреби няма да има.
Благодарим предварително на всички, които ще се вкючат в инициативата ни.
И колкото и тривиално да звучи нека направим така, че по Коледа да се случват чудеса.

Групата ентусиасти

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Ето и линк към темата с подробностите в "Събори/Мероприятия"
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 255#403255 

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Колеги, дайте малко по-сериозно тук, може ли за толкова време да се е отзовал само 1 човек 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
бонго написа:Найстина ще е жалко да се съберат по малко от 1-2000лв. при толкова много членово/форумци
Такава сума е невъзможно да се събере тук

Колеги, всеки може да се включи с нещичко. Никой не е казал, че трябва да е финансова или материална помощ за децата. Всеки от вас познава хора, има връзки.... Замислете се малко и вижте с какво можете да бъдете полезни на едно дете или как да му доставите поне малко щастие. Например ваш познат има цех за сладки неща/кроасани/дрешки/обувки или каквото и да е там. Споделяте му за идеятя и го питате дали е склонен да направи някаква отстъпка от цената на продукцията си. Ако е съгласен със спестените пари ще можем да закупим още нещо и така да зарадваме повече децата. Така или иначе в плановете за Коледното парти сме решили освен вкусотиите, за всяко дете да има чифт топли обувки и по някоя дрешка ако останат пари. Ако ползваме поне някъде отстъпки може и да успеем да се справим с всичко, което сме си наумили

Искам да попитам, понеже не остава много време, т.е. вероятно до последно ще се точат плащания, до кога е краен срок и имате ли готовност да похарчите парите пълноценно?
Искренно ще подкрепа тази добра кауза и искам да кажа на колеги които са готови да направят същото. "Не е важно какво и колко е, важното, да е от сърце".
Искренно ще подкрепа тази добра кауза и искам да кажа на колеги които са готови да направят същото. "Не е важно какво и колко е, важното, да е от сърце".
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Eli написа:Вече са двама.
Двама станаха след като аз преведох пари

Любо е прав ама си мисля, че за всеки не е проблем да не отиде 1 път на кино и да преведе 10-20лв. за децата, никой не е казал да се превеждат огромни суми, кой колкото може и когато може...

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- X-citer
-
Pin2 написа:Искам да попитам, понеже не остава много време, т.е. вероятно до последно ще се точат плащания, до кога е краен срок
Сметката ще бъде закрита на 13.12.2006. За два дни ще трябва да се справим с пазаруването в зависимост от събраните средства.
Pin2 написа: и имате ли готовност да похарчите парите пълноценно?
Какво ще рече пълноценно?
Колега, вече от доста време се занимаваме с тази дейност и повярвай ми - цепим стотинката на две за да има за всяко дете по нещичко. С много гимнастики успяваме това нещичко да не е най-скъпият продукт на пазара, но и да не е някой боклук. Ще се радвам ако се включиш към обикалянето по магазините и фирмите и видиш как пазаруваме. Една-две ръце в повече винаги са от полза, защото покупките си тежат

Pin2 написа: "Не е важно какво и колко е, важното, да е от сърце".

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
X-citer написа:........Какво ще рече пълноценно?.......
Нямах предвид, дали ще има загуба по парите, ами ... Както се досещаш, не се знае сумата която ще се събере. Следователно е трудно да се направи от сега сметка какво ще се купи. Т.е дали да е голямо, малко, много на брой и т.н. Знам, че се занимавате от доста време, на последното ходене (макар и за малко) и аз се надъхах да помагам на тез деца.
Смятам, че има много хора които нямат възможност, но искат. На такива мога да кажа, че поне с присъствие ще се отбележат отлично.

Ако ще е коледно парти, какво ще е без BMW ентусиасти

I.Voykov написа:Eli написа:Вече са двама.
Двама станаха след като аз преведох пари![]()
Любо е прав ама си мисля, че за всеки не е проблем да не отиде 1 път на кино и да преведе 10-20лв. за децата, никой не е казал да се превеждат огромни суми, кой колкото може и когато може...
Всъщност, като казах че са двама имах предвид едно момче, което ми се обади и ми предаде пари на ръка. Но това разбира се не омаловъжава твоя жест. В четвъртък на екото още едно момче даде парички за доброто дело.
Ще е добре ако се съберат повечко парички, но в крайна сметка колкото толкова.
Благодаря на всички, които се включиха още веднъж.

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2