Помощ за избор: Динамичен, но икономичен семеен автомобил...
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
- Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
- Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)
Помощ за избор: Динамичен, но икономичен семеен автомобил...
Та, заглавието звучи малко смешно, динамичен, но икономичен
Има ли изобщо такова нещо? Ами да ви кажа - има. Вече 4 години карам e90 325d LCI M57 ръчка с няколко силови доработки и се оказа много здрав и много динамичен семеен автомобил. От както е при мен колата я ползвам винаги само и единствено за извънградско - имам малък бензинов автомобил за града и работя от вкъщи. Колата до момента за периода от 50к км ми е дала среден разход 6.5/100км, а като ремонти никога не е имало нещо голямо (поне за момента). Единственият проблем е, че вече не ни достига място - очакваме началото на другата година второ дете. Багажника в момента не ни стига, а с още едно столче на задната седалка и количка в багажника със сигурност няма да имаме достатъчно място. Ако имах възможността бих задържал е90-то, но за съжаление нямам тази финансова сила. За това търся в момента алтернатива.
Автомобила ще се ползва само за извънградско, предимно магистрално, което означава, че трябва да е стабилен и приятен за висока скорост. В момента успявам веднъж на 1-2 месеца да ходя на един безлюден път с много завои и да поразкършвам 90-тката, искам да си запазя тази традиция и със следващата.
Автомобилите към които съм се насочил са e60 530/535d и e70 35sd, като второто най-вероятно няма да ми допадне много за по-спортно шофиране и разходите по него надали ще са като на 90-тката, а от първото вече почти няма екземпляри на под 300к реални км. F10/11 ще ми натежи много на бюджета, особено след плашещите истории които съм чувал и виждал за N57. Като бюджет мога да отделя около 25 000лв за следващ автомобил и бих искал да е след 2007г поне.
Други марки не съм гледал, нямам много познания извън BMW, не съм сектант и бих опитал да сменя марката, но съм фен на задното предаване и свободата която ти дава BMW, за разлика от Мерцедес и невъзможността да му изключиш напълно системите за сигурност.
Какво бихте ме посъветвали, има ли адекватна алтернатива или да минавам просто на някой мини ван и да си гледам старините...
Автомобила ще се ползва само за извънградско, предимно магистрално, което означава, че трябва да е стабилен и приятен за висока скорост. В момента успявам веднъж на 1-2 месеца да ходя на един безлюден път с много завои и да поразкършвам 90-тката, искам да си запазя тази традиция и със следващата.
Автомобилите към които съм се насочил са e60 530/535d и e70 35sd, като второто най-вероятно няма да ми допадне много за по-спортно шофиране и разходите по него надали ще са като на 90-тката, а от първото вече почти няма екземпляри на под 300к реални км. F10/11 ще ми натежи много на бюджета, особено след плашещите истории които съм чувал и виждал за N57. Като бюджет мога да отделя около 25 000лв за следващ автомобил и бих искал да е след 2007г поне.
Други марки не съм гледал, нямам много познания извън BMW, не съм сектант и бих опитал да сменя марката, но съм фен на задното предаване и свободата която ти дава BMW, за разлика от Мерцедес и невъзможността да му изключиш напълно системите за сигурност.
Какво бихте ме посъветвали, има ли адекватна алтернатива или да минавам просто на някой мини ван и да си гледам старините...
The Ultimate Driving Machine
- Xladko
- Потребител
-
- Кара: нов таралясник
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Re: Помощ за избор: Динамичен, но икономичен семеен автомоби
Друга марка като БМВ като управление и поведение няма.
Каквото и друго да вземеш ще е компромис с нещо.
От написаното изглежда че Е61 е твоята кола. Но са вече стари коли и ще искат подръжка и много пари.
Аз лично бях в тази ситуация и купих нова Шкода, като приоритет ми е семейството и надеждността.
Каквото и друго да вземеш ще е компромис с нещо.
От написаното изглежда че Е61 е твоята кола. Но са вече стари коли и ще искат подръжка и много пари.
Аз лично бях в тази ситуация и купих нова Шкода, като приоритет ми е семейството и надеждността.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Като чета какво търсиш първата асоцияция ми е е60, но найстина не останаха под 300 000км, ако това те притеснява много. Моя съвет е да търсиш кола с проблем от Германия. Гледам си от Хасково, имаме един човек там вкарва коли от Германия и има човек там на масто в Германия, харесваш кола от мобиле.де даваш да ти показва само коли с пролеми или ударени и чакаш да излезне нещо интересно, тук поне в областа имаме и добри майсотри и по ударите и по моторите. Поне аз това бих направил.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
От Е90 на Е60 няма да се видиш в кой знае колко повече багажник, особено с две деца. Евентуално някое гаражно злато Е61 за тия пари. Х* и динамично каране по завои - пробвал съм, по-добре е от паркетниците на другите марки, но пак е наказание.
пп.Хубави греди и куфар ще е моето решение като отеснее 5цата.
пп2. Вановете са готин и практичен тип автомобили, но трябва леко да се пречупи човек. За каране са ми далеч по приятни от сув, но това си е моята камбанария.
пп.Хубави греди и куфар ще е моето решение като отеснее 5цата.
пп2. Вановете са готин и практичен тип автомобили, но трябва леко да се пречупи човек. За каране са ми далеч по приятни от сув, но това си е моята камбанария.

- Ивайло Димов
-
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Я си карай колата, вече си я знаеш....като гледам 460 л багажник, ако няма мъкнеш пералнята си е достатъна като багажник. Кой знае на ква котка в чувал ще попаднеш на незнайно колко км и с неясни бъдещи драми. Всичко различно от комби ще ти струва като тухла четворка
. Децата порастват, а и няма нужда да мъкнеш половината покъщнина.
. Децата порастват, а и няма нужда да мъкнеш половината покъщнина.- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
Ивайло Димов написа:Я си карай колата, вече си я знаеш....като гледам 460 л багажник, ако няма мъкнеш пералнята си е достатъна като багажник. Кой знае на ква котка в чувал ще попаднеш на незнайно колко км и с неясни бъдещи драми. Всичко различно от комби ще ти струва като тухла четворка. Децата порастват, а и няма нужда да мъкнеш половината покъщнина.
Кажи го на жената това
Наистина не ми се дава колата, точно този спек исках много време и съм я поддържал като истински маниак, pdf-и, сервизни истории, ъпгрейди, всичко си попълвам в един google sheet. Пазя си дори и всички стари части (dpf, egr, интеркулер), имам и цял салон... Керамики, мия си я с кофа с грит гард, ръкавица и шампон... Както и да е, стига съм ревал за тенекията
Работата е там, че всеки уикенд пътуваме. Да работиш от вкъщи не включва само положителни неща, колкото и приятно да звучи, човек не издържа на едно място. Отскачаме при моите родители или при тези на жената за по седмица понякога, та тогава събираме яко багаж, което се случва поне веднъж в месеца. Разглеждам също и за опцията - багажник за покрива, но си остава проблема с по-тясното място на задната седалка, а съпругата ми е накупила някакви огромни столчета които дори в X-a не съм сигурен, че ще ги побера
- Ивайло Димов
-
-
Не ти завиждам....съчувствам ти дълбоко, в тоя ред нс мисли Volvo Cross Country ще задоволи ли мераците на булката за големи обеми 

- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
Никога не съм се качвал на Волво. Малко са ми особени Шведите, но бих пробвал. Oсобено ако имат редови 5 цил. 
- Ивайло Димов
-
-
Деже редови 6-ак имат
, турбо бензинови и печки 
, турбо бензинови и печки - msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Волво не е лошо, ама не е динамично.
I love the sound of V8 in the morning...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз затова взех 61, че побира повече и о да, сравнително доста по-добре е от 91-то, не се хващай за коментарите на колегите, дето дори не се качвали в такава кола 
Имам поглед над 2 61-ци. Едната е моята - имам тема за нея, можеш да я погледнеш(на Nukem от темата също можеш да придобиеш представа) 25-ца LCI 197кс. Със стейдж на кутията се движи адекватно и разхода е ок. 8 среден в София, на дълъг път 7.
Другата 61-ца пак е в семейството, същия мотор обаче ръчка. Разхода е 6 с нормално каране Стара Загора - Плевен.
Относно динамиката на изпреварвания с по-високите скорости се усещат 197-те коня, но нищо фрапантно. Предполагам, че на 286 разхода ще е същия, но ще върви повече, но и подръжката там е в ++.
Карал съм доста служебната 91-ца 163кс автомат и си се чувства като 3-серия определено.
И ние пътуваме много та моето второ дете скоро проходи и вече се движим без количка, тя заема основното място отзад в багажника. Първото море беше задължително с куфар, вече колкото повече порастват, толкова по-малко багаж мъкнеш - идва ред на колелета и тротинетки, мотори а у..
Х5-цата ще те удари в разход и на гориво и на консумативи.
Имам поглед над 2 61-ци. Едната е моята - имам тема за нея, можеш да я погледнеш(на Nukem от темата също можеш да придобиеш представа) 25-ца LCI 197кс. Със стейдж на кутията се движи адекватно и разхода е ок. 8 среден в София, на дълъг път 7.
Другата 61-ца пак е в семейството, същия мотор обаче ръчка. Разхода е 6 с нормално каране Стара Загора - Плевен.
Относно динамиката на изпреварвания с по-високите скорости се усещат 197-те коня, но нищо фрапантно. Предполагам, че на 286 разхода ще е същия, но ще върви повече, но и подръжката там е в ++.
Карал съм доста служебната 91-ца 163кс автомат и си се чувства като 3-серия определено.
И ние пътуваме много та моето второ дете скоро проходи и вече се движим без количка, тя заема основното място отзад в багажника. Първото море беше задължително с куфар, вече колкото повече порастват, толкова по-малко багаж мъкнеш - идва ред на колелета и тротинетки, мотори а у..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ивайло Димов
-
-
Е то ще трябва някакъв компромис, другите варианти са Audi A4/A6 Allroad 3.0 TDi но там секса е в цената за подмяна на веригите, или Е91 330/335 xDrive
- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
Kroki написа:Аз затова взех 61, че побира повече и о да, сравнително доста по-добре е от 91-то, не се хващай за коментарите на колегите, дето дори не се качвали в такава кола
За момента наистина съм се спрял на е60/е61, не само багажника е по-голям, но и пространството за пасажерите. Volvo-то което колегата предложи също изглежда интересно, ще им хвърлям по едно око когато ходя на огледи, но до сега автомобил от друга марка никога не ме е впечатлявал, а съм пробвал доста.
@Kroki твоята тема я знам и я следя с интерес, ще погледна и на Nukem
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Можеш да намериш и читаво Volvo XC60 или V60 както е споменал колегата по-горе, с 5 цил. дизел, който е доста надежден и достатъчно мощен за класа си. Отделно има приличен багажник произвежда се до 2017 г., така че все още се намират добри екземпляри. D4 и D5 моторите са битурбо и са с приличен разход и съответно динамика. Има добър клирънс и 4х4 с халдекс, което е абсолютно достатъчно за семеен СУВ/комби. Има и модели с 3 режима на твърдост на окачването. На спорт седи като залепена в завоите, но все пак е Volvo...по известно е с комфорт и безопасност, не за даване на газ в завои 
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ивайло Димов написа:Е то ще трябва някакъв компромис, другите варианти са Audi A4/A6 Allroad 3.0 TDi но там секса е в цената за подмяна на веригите, или Е91 330/335 xDrive
Напълно подкрепям за А4-та, преди 2 дни простигна от Германия А4ка 3.0tdi комби 2017та с разтегната верига, взехме я за продажба с проблем да изкараме някой лев. Сега и сменят веригите в сервиза и я пробвах, интериора е много удобен и ми се струва по широка от е60то, уж е по-нисък клас но имам чувството че с годините почват да ги правят по широки новите модели, като интериор е мнгого по-красива от ф10 мисля е еквивалента за този период, не че бих взел ауди, но явно си има и силните страни и хидравлика и е по яка, по лесно се върти на място а уж моето е60 е с допълнително усилване.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2