Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12
Модератор: Технически модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Richmond написа:Само да попитам, скоро имаш ли път към София ?
Той ако имаше опцията да пастира и в София.... ехеееееееее... ма няма как (поне засега)

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
ще ходим щом трябва, нареждам се и аз на опашката, само да се отвори свободно време и долитам от морето 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- DESO-Car -care
- кандидат ентусиаст
-
София вероятно е най-голямият маркет за извършване на моята работа и сме го обсъждали с много хора които са ме посещавали ,обаче точно в това ще е и проблемът..Значи както и да работя правя по една кола на ден...представете си идват по 50 или 60 коли на месец...за да ги направя трябва да се съкратят някои процедури за да направя две коли на ден В крайнна сметка се губи идеята на цялото пастиране..За целта трябва да обуча и хора а както се получава ..научават малко и решават че не съм им нужен и заминават..Нормално за БГ явление.Хората които са ме учили в САщ,и специално пича от който купих "Шопа"за пастиране стоя почти 4 месеца неотлъчно до мен ..първо за да ме запознаят със всички клиенти за да е спокоен клиентът който не ме познава че оставя колата си в сигурни ръце ,и второ за да са напълно спокойнни моите учители че могат да ми поверят ново Ферари без да стане поразия..Представете си че идвате при ДЕсо в София а мен ме няма и някой друг ви пипа колата,някой който не познавате..За мен това далеч не е само начин да се препитавам...това е моето хоби, работа, начин на живот и въобще всичко съчетано в едно и ако дойда в София всичко ще стане конвейрно и ще се загуби чарът на цялата работа..Знам че е доста неудобно за голяма част от хората да пътуват..но пък и имам много голяма част от хора за които това е точно перфектният начин да съчетаят почивка с пастиране..а и така се създадохме много приятелства и със яки вечери в Габровските механи..Габрово е точно на Географският център на БГ и мисля че е перфектното място ..на точно два часа път от почти всеки голям град .Около мен има милион места които са много приятни за разходка..като Етъра,Боженци ,ски курорта Узана ,манастири..и много други.Преди две седмици бях на хижа със Мото-колегите и случайно дойдоха цяла група туристи от София и се запознахме и се веселихме цяла нощ без да си кажем имената дори ,и на следващият ден на тръгване когато си казвахме Чао и кой как се казва..и се оказа че трима души са колеги ,писали сме си ЛС..познават ме и сме конаткували във Форумът..и без да предположим сме се запознали по най- странният начин..Аз предпочитам не просто да създавам клиенти а повече Приятели-Клиенти...Всеки който е идвал при мен знае че не просто се запознаваме със "Дайте ми ключът и ще се видим в 5 вечерта""....винаги пием кафе ,обядваме заедно после хората които остават отиваме на Механа..и въобще имаме друг тип комуникация..за разлика от един Фризьор,механик или какъвто и да е тип майстор
Така съм свикнал още от Щатите..това ми е начинът на работа и бизнес и мисля че не трябва до го променям..
Моят девиз за бизнесът - Пастиране, е не да правя QUANTITY а QUALITY !!!

Така съм свикнал още от Щатите..това ми е начинът на работа и бизнес и мисля че не трябва до го променям..

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
За много години Десо. В началото на темата бях писал един пост,че чак в Габрово незнам колко работа ,ще имаш,но ти ме опроверга напълно.Ти доказа ,че човек когато си разбира от работата няма значение в коя част на страната се намира и както се вижда имаш клиенти от цялата България.Пожелавам ти да си жив и здрав и да продължаваш да радваш хората с твоите творения върху колите им.
обичам BMW
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: да върви
За много години и от мен Десо. Бъди жив и здрав... и прав и корав като комина на габровския ТЕЦ
Колеги, както много от вас, така и аз посетих Десо и... просто едва ли бих казал (написал) нещо по-различно от всички вас. Думите са просто безсилни да опишат, какво прави Десо. За съжаление не съществува дума за след "перфектно". Имаше нещо като виц:
ДАЛЕЧЕ, ПО-ДАЛЕЧЕ, НАЙ-ДАЛЕЧЕ, НА ПУ*КА СИ МАЙНА!
ХУБАВО, ПО-ХУБАВО, НАЙ-ХУБАВО, ДА СИ Е*Е МАЙКАТА!
Колеги, палете колите и с мръсна газ пристигайте в Габрово при Десо. Този човек ще влезе в учебниците по история и вие ще сте щастливи, че сте били негови съвременници и сте го познавали лично.... А аз, че съм пил бира с него.
Десо, ти си Бог приятелю!
Дължа ти извинение, че не ти се обадих да се видим на по бира, както ти обещах, но вече ми се намира повече свободно време и най-скоро трябва да седнем пред някоя камина!

Колеги, както много от вас, така и аз посетих Десо и... просто едва ли бих казал (написал) нещо по-различно от всички вас. Думите са просто безсилни да опишат, какво прави Десо. За съжаление не съществува дума за след "перфектно". Имаше нещо като виц:
ДАЛЕЧЕ, ПО-ДАЛЕЧЕ, НАЙ-ДАЛЕЧЕ, НА ПУ*КА СИ МАЙНА!
ХУБАВО, ПО-ХУБАВО, НАЙ-ХУБАВО, ДА СИ Е*Е МАЙКАТА!
Колеги, палете колите и с мръсна газ пристигайте в Габрово при Десо. Този човек ще влезе в учебниците по история и вие ще сте щастливи, че сте били негови съвременници и сте го познавали лично.... А аз, че съм пил бира с него.
Десо, ти си Бог приятелю!
Дължа ти извинение, че не ти се обадих да се видим на по бира, както ти обещах, но вече ми се намира повече свободно време и най-скоро трябва да седнем пред някоя камина!

Малка балканска държава с много идиоти по пътищата - що е то?
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Изчетох цялата тема дума по дума. Наистина останах зашеметен като видях че час и половина чета и неспирам докато нестигна края. Възхитен съм от суперлативите на всички колеги които вярвам са повече от взискателни към колите си.
Попринцип аз никога неси мия колата с препарат в ОМВ използвам само номер:2 чиста топла вода под налягане и съм доволен за сега.
Измива се почти всичко особено ако ходиш всяка седмица по два пъти.
Забелязах и някъде преди час че прочетох че в Америка хората не си миели колите безконтактно. Като човек живял 18м. в 4 различни щати ще кажа само те освен безконтактнп друго несъм виждъл.
Но не просто безконтактно а ти неслизаш от колата плашташ на касата дават ти 5 цифри отиваш пред една кабинка като наште старите четки самоче без четките, въвеждаш кода на входа влизаш казвати машината каде да спреш почва да ти мие колата от всякаде с 5 различни неща на изхода те удря 3мин. уръган от вятър от който може да те побият тръпки и излиташ. Говоря за Илинойс Лйсконсин Южна каролина и Северна каролина.
Умна идея ако някои изка да открие бизнес за авто мивки в БГ. на бизнесмените кадето бързар ще им допадне доста за 6мин. колата е измита пастирана с нещо набързо и исъщена.
А иначе планирам ходене до Габрово скоро понеже изкъм да оставя бимата си в перфектно състояние преди да замина пак за САЩ.
Попринцип аз никога неси мия колата с препарат в ОМВ използвам само номер:2 чиста топла вода под налягане и съм доволен за сега.
Измива се почти всичко особено ако ходиш всяка седмица по два пъти.
Забелязах и някъде преди час че прочетох че в Америка хората не си миели колите безконтактно. Като човек живял 18м. в 4 различни щати ще кажа само те освен безконтактнп друго несъм виждъл.
Но не просто безконтактно а ти неслизаш от колата плашташ на касата дават ти 5 цифри отиваш пред една кабинка като наште старите четки самоче без четките, въвеждаш кода на входа влизаш казвати машината каде да спреш почва да ти мие колата от всякаде с 5 различни неща на изхода те удря 3мин. уръган от вятър от който може да те побият тръпки и излиташ. Говоря за Илинойс Лйсконсин Южна каролина и Северна каролина.
Умна идея ако някои изка да открие бизнес за авто мивки в БГ. на бизнесмените кадето бързар ще им допадне доста за 6мин. колата е измита пастирана с нещо набързо и исъщена.
А иначе планирам ходене до Габрово скоро понеже изкъм да оставя бимата си в перфектно състояние преди да замина пак за САЩ.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
DESO-Car -care написа:София вероятно е най-голямият маркет за извършване на моята работа и сме го обсъждали с много хора които са ме посещавали ,обаче точно в това ще е и проблемът..Значи както и да работя правя по една кола на ден...представете си идват по 50 или 60 коли на месец...за да ги направя трябва да се съкратят някои процедури за да направя две коли на ден В крайнна сметка се губи идеята на цялото пастиране..За целта трябва да обуча и хора а както се получава ..научават малко и решават че не съм им нужен и заминават..Нормално за БГ явление.Хората които са ме учили в САщ,и специално пича от който купих "Шопа"за пастиране стоя почти 4 месеца неотлъчно до мен ..първо за да ме запознаят със всички клиенти за да е спокоен клиентът който не ме познава че оставя колата си в сигурни ръце ,и второ за да са напълно спокойнни моите учители че могат да ми поверят ново Ферари без да стане поразия..Представете си че идвате при ДЕсо в София а мен ме няма и някой друг ви пипа колата,някой който не познавате..За мен това далеч не е само начин да се препитавам...това е моето хоби, работа, начин на живот и въобще всичко съчетано в едно и ако дойда в София всичко ще стане конвейрно и ще се загуби чарът на цялата работа..Знам че е доста неудобно за голяма част от хората да пътуват..но пък и имам много голяма част от хора за които това е точно перфектният начин да съчетаят почивка с пастиране..а и така се създадохме много приятелства и със яки вечери в Габровските механи..Габрово е точно на Географският център на БГ и мисля че е перфектното място ..на точно два часа път от почти всеки голям град .Около мен има милион места които са много приятни за разходка..като Етъра,Боженци ,ски курорта Узана ,манастири..и много други.Преди две седмици бях на хижа със Мото-колегите и случайно дойдоха цяла група туристи от София и се запознахме и се веселихме цяла нощ без да си кажем имената дори ,и на следващият ден на тръгване когато си казвахме Чао и кой как се казва..и се оказа че трима души са колеги ,писали сме си ЛС..познават ме и сме конаткували във Форумът..и без да предположим сме се запознали по най- странният начин..Аз предпочитам не просто да създавам клиенти а повече Приятели-Клиенти...Всеки който е идвал при мен знае че не просто се запознаваме със "Дайте ми ключът и ще се видим в 5 вечерта""....винаги пием кафе ,обядваме заедно после хората които остават отиваме на Механа..и въобще имаме друг тип комуникация..за разлика от един Фризьор,механик или какъвто и да е тип майстор![]()
Ако всички българи бяха като теб, то ние щяхме да сме повече от Швейцария на Балканите ..
Поздравявам те!
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Днес вечерта или утре сутринта и аз пускам снимки от пастирането ми при десо! 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Нищо не може да има по-голям ефект от една такава сесия със снимки ..
Това Е39 изглежда сякаш тъкмо са го свалили от конвейра ..
Честито на собственика и поклон за Десо!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Отдавна я следя темата и все се каня,но преди няколко месеца бях за 2 седмици на командировка в града и много ми хареса,като се постопли ще съчетая една екскурзийка с глезотиика за колата!Снимките са страшни ,просто не мога да повярвам че може да има такава промяна!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- hangman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 3.0
Първо искам да изкажа поздравленията си за хубавата тема на Deso
И след това да попитам дали някой знае с какъв препарат мога да възвърна "бистротата" на задният прозорец на Z3... тоест да се полира по някакъв начин.
По чуждите форуми чета за разни пасти, но проблема е, че в България просто ги няма. А не ми се иска да експериментирам.
P.S. Става въпрос за пластмасов прозорец.

И след това да попитам дали някой знае с какъв препарат мога да възвърна "бистротата" на задният прозорец на Z3... тоест да се полира по някакъв начин.
По чуждите форуми чета за разни пасти, но проблема е, че в България просто ги няма. А не ми се иска да експериментирам.
P.S. Става въпрос за пластмасов прозорец.
Horse-power is how fast you hit the wall...
Torque is how far you take the wall with you.
- DESO-Car -care
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте на всички
...Отдавна не съм ви писал за което се извинявам..но просто бях страшно зает със неща които съм отлагал от миналата година ,и януари се оказва най-удобният месец ..преди да е започнал сезонът на Пастирането..Отново благодаря на всички приятели които написахте толкова хубави мнения за моята работа
Започнах годината с още една екстра услуга ..ще пусна много скоро пълно описание .Става дума за Безцветно защитно фолио което се полага на различни части на колата и по специално на най-засегнатите от пътя части ,като (преден капак,фарове,огледала)..Има уникален ефект и е с почти доживотна гаранция..Отностно въпросът на колегата hangman ,ще ти издиря пастите с които аз съм полирал такива стъкла..Нямам ги в момента,но знам кои са най ефектните..В Щатите имаше един комплект от три пасти специално за пластмасови прозорци на кабриолети..Бяха страхотни ,само трябва да видя как да ти ги намеря и да ни ги пратят.. 

- hangman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 3.0
Благодаря ти предварително, Deso 

Horse-power is how fast you hit the wall...
Назад към Сервизно обслужване на БМВ