Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 21 Фев 2009, 14:27

Виждам, че колегата напоследък не е много активен, но все пак да задам въпроса си. :help:

Имам едни леко захабени хромирани детайли и се чудя как да възстановя предишния им блясък. Значи имам една малка машинка с едни малки меки приставки, които са за полиране. Тя е от тези машинки универсалните, с които можеш и да пилиш, почистваш и т.н. :) Но не знам каква паста да използвам. Има ли някаква по-специална за хромирани детайли? И въобще има ли нещо по-специфично относно полирането на хром? :help:

Ако някой друг също знае нещо по въпроса да помага. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 12 Мар 2009, 21:08

Здравейте на всички Колеги..Знам че много се изгубих..обаче имах милион причини..всеки може да предположи , какво е да се местиш в ново жилище+ремонт.. (особенно зимата) +работата ,и докато ми преместят нета :banghead:.Получих десетки емайли и ЛС тия седмици, на много отговорих веднага, на други с малко забавяне за което се извинявам..!!
Сезона започва, сняг няма да има вече ,и мисля да повдигнем настроението и да обсъдим всичко необходимо за "Пролетното Почистване" на колите. :D Тия дни получих информация за всички най -нови продукти ,общо взето от всички най добри компании..и поръчах доста интересни и нови неща..нямам търпение да ги пробвам. Прави ми впечатление че наистина хората влагат супер много усилия за измисляне на все по -добри и по-качественни продукти,което много ме кефи и е гаранция че няма световна криза в Пастирането на Коли.. :have one: След зимата всеки който държи на колата си трябва да направи едно супер измиване с цел пълна картина на ситуацията след снеговете и мизериите по улиците..Гарантирам ви че нещата не са добри..Скоро пастирах X5 която правих декември и два месеца само по- късно колата имаше милион черни точки и налепи..Първата проверка е за капака от така наречените Paint Chips..точките и дупчиците от камъчетата..Много от тях се премахват за съжаление само със Боядисване..Значи за тия които съм пастирал вече препоръчвам да не ползват нищо по силно за измиване на колата от обикновениия шампоан..без значение колко е мръсна..това е с цел да се запази всичко което съм сложил на колата преди и "PRE-Пастирането" (тоест подготовката която аз правя преди да започна пастирането ) което аз ще направя ще почисти всичко старо и безполезно..Много хора мислят че супер измиване е с нещо много по силно от обикновенно..не напротив добрият стар шампоан е перфектен само че разликата e,че трябва да се направи РАЗДЕЛНО.Тоест двете половини на колата(горна и долна) да се измият с поне три смени смени на водата и перфектно чиста гъба всеки път..Особенно за ново боядисани коли и детайли и тъмните цветове..За тях отново попиване само с чиста кърпа без тия Силиконени "Дръжки"..Полейте с двойнно повече вода за да сме сигурни че сол няма ,,и всяка кал е омекнала и паднала на 100 %..Другото супер важно място е джантите ..Никога не мийте с една гъба или четка джантите и колата..Огромна грешка която по голямата част от автомивките правят от мързел или стиснатост..Това е което моите клиенти ми разказват,аз директно впечатление нямам..Всички от редовните клиенти виждат разликата и нуждата колата да бъде пастирана повече от веднъж годишно и мисля че всеки трябва да разбере че боята си има живот колкото по- честа подръжка толкова по-дълъг живот и какво по-готино от това да си караш чиста и подържана кола..Нещо като обувките и часовникът за един мъж..Колегите с моторите отдавна започнаха да ме търсят за пастиране..значи е напълно време за колите..Всеки да пита каквото има ,а аз ще ви пускам възможно най-много информация за да вдигаме нивото на информация и всеки да знае каво е правилна подръжка. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 14 Мар 2009, 11:52

Колега писх ти на л.с , вероятно си бил зает и не си могъл да отговориш.Би ли дал някакъв тел на лично, защото имам 2 коли, които искам да ги направя при теб.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 14 Мар 2009, 13:23

Незнам дали не ти писах...за което се извинявам....Звънни ми когато можеш да поговорим.. :(

Потребител
Аватар

Мнение от kiril_bulgaria » 15 Мар 2009, 7:35

Запазил съм си дата 03. април (петък). Приготвил съм си и една тубичка за да си купя и шампоан за миене на кола. Батерията на камерата заредена за снимки, за да Ви покажа разликата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_725 » 15 Мар 2009, 15:58

:clap: браво в наи удобниа момент идвам и аз за пастиране

Потребител
Аватар

Мнение от kiril_bulgaria » 16 Мар 2009, 10:30

Имам въпрос към ДЕСО.
Нова кола, закупена от магазина преди месец - трябва ли да бъде обработена?

В няколко форума четох различни мнения. Но искам неговото професионално виждане по въпроса.(ако е възможно)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 16 Мар 2009, 12:45

Вече съм писал отделни неща по въпросът за новите коли..ще се опитам да го напиша обобщено отново ,дори да се повторя...Според Мен и според всички специалисти със които сме работили заедно обработката на чисто нови коли е супер ЗАДЪЛЖИТЕЛНА...Какво всъщност се полага във завода когато една кола е готова за ескпорт..?? Нищо освен нормалното боядисване и лакиране..Пак казвам че Пастирането е не само с цел да сме "Бляскави" на пътя ..Аз блясъка мога да го докарам и с една ръка само за 30 мин..За мен по важното е колата да е предпазена първо от всичката мизерия от пътя която залепва по колата,второ слънчевите лъчи и трето всичката мозерия която пада надоло от небето със дъждът и снегът..Всеки мой клиент с чисто нова кола който ме е посетил ,е видял огромната разлика след пастирането ..дори един приятел от Русе с чисто нова Дачия каза че колата е станала като "Кристална"" след пастирането .Друг приятел от Сащ ми каза това по много интересен начин и аз съм го запомнил.""DESO makes a new car look better than new""... :) Технологията за нови коли е малко по различна..полагат се повече предпазващи и запечатващи продукти.. и това в крайнна сметка е идеята за животът на боята..Колкото по-честа подръжка толкова по-добро състояние на боята..И ако така се започне от самото начало още при закупуването на една кола..няма по добро нещо..Когато един човек може да си позволи 25 000 + лева за нова кола ,би трябвало да може и да си позволи разходът от 0,5 % от стойноста на колата за задължителната подръжка на боята и външният вид на колата..Това разбира се е според мен..всеки си знае и си преценява .!!Поне в Сащ ..където все пак е родината на Пастирането и най-добрата школа всеки мой клиент ,след закупуването на чисто нова кола минава през мен задължително..дори някой не карат колата докато не я обработя,което мисля че вече е малко пресилено :confused: ..но пак казвам хора всякакви :D

Потребител
Аватар

Мнение от chrissy » 25 Мар 2009, 1:01

Здравейте на всички!

Евала, Десо! Сигурно ще прозвучи много учудващо, но щом аз като жена, нямаща особена представа от поддръжка на коли, се зачетох и седях повече от час във форум за коли, значи наистина това, което правиш, граничи с някакво странно, но красиво изкуство... Наистина, резултатите за зашеметяващи и ти пожелавам, мисля, че от името на всички от този форум, много подобни успехи!!! Евала на хората с такива разбирания за професионализъм, някакси не вярвах, че ги има и в Бг...

За съжаление съм още млад едногодишен шофьор (ако въобще жените ставаме за шофьори, ама с оглед на моите приятелки жена-шофьор си е пълен disaster :mhihi: ) , но все пак за 7 месеца си драснах количката само веднъж, а и количката ми е стара и направо ми е жал да ти я донеса като знам, че може още утре да я разваля, все пак жени и паркиране ;) Сигурно обаче в даден момент ще посъбера малко опит и увереност и ще ти я докарам, не защото безкрайно държа всички да ми кажат, че е хубава, а защото просто виждам, че целият experience е готин :)

Засега ти пожелавам още мноооого, много успехи и доволни клиенти, ааааа и освен това да разбия притесненията, които други съфорумци изразиха относно отношението на жените към безкрайните занимания на мъжете с колите им - макар, че има досадни моменти, понякога може да е и забавно, дори за нас ;)

П.С. Малко съм пристрастна, уча за инженер все пак ;)

Готин ден на всички ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 25 Мар 2009, 16:21

Специални поздрави за chrissy !!! :) :bowdown:
chrissy ,няма как да не съм супер поласкан от вниманието и думите които си написала..Ти си ПЪРВАТА жена в БГ ,която се интересува от тая тема,и казвам пред всички ,че ако си и първата жена клиент , ти обещавам 50 %-OFF ,от цената на пастирането, както и да сложим после снимите тук със специално внимание ,като почетен Клиент !! Наистина темата стана много интересна и това ме задължава да се отнасям със още и още по-голямо внимание и в крайнна сметка да има все повече компетентни и щастливи от моята работа хора..!! Дай Боже повече жени като теб..Поне в Щатите съм имал много клиентки със страхотни коли,някои от тях супер известни като-Whitney Houston и Christina Aguilera ..(така се запознах и с бившата си жена) :
Днес имахме разговор с Колега от София отностно много сериозен проблем който е възникнал от Птиче" не стигнало до тоалетната" :) и я "свършило'' на колата..Сериозно казано Птичите Изпражнения могат да бъдат унищожителни за една боя..И по тоя въпрос съм споменавал преди но обръщам пак внимание..Птичия Тор има киселинна основа буквално -АЗОТНА киселина и съединения ,които влизат в съединение със съставките на боята и са достатъчно силни за да разтопят лакът и се сливат с него .Получава се едно "Потъване" на мястото ,както и в случаи слизат и по надоло в боята..Ако не се измие на време последиците са наистина непоправими..Колегата е пробвал доста неща както и шкурка ,която може да доведе до доста по сериозен проблем от "Птичите Бомбички"(затова аз съм голям враг на шкуренето по принцип) и ситуацията не е розова а става дума за чисто нова Черна кола..Особенно ако колата не е с добра запечатка след пастиране ,се получава обезцветяване.Подобно действат и ЛЕПЕНКИТЕ ,които хората си лепят по колите..Те също са унищожител на Лака !! Естественно никой не може да се опази от Птичките ,обаче най важното е веднага да се измие и естественно да има този слой за който ви казвам постоянно ,че е наистина "предпазното стъкло" между колата и всичко падащо от небето (стига да не е диван)
:D :D

Потребител
Аватар

Мнение от kraft » 25 Мар 2009, 18:08

чувал ли си за ,,максолен ,, -

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 25 Мар 2009, 20:51

Прати много поздрави на Шефа на Максолен за България-Евгени Байков....Просто сме много много- добри приятели...... :) Идвал ми е на гости в Габрово няколко пъти..Успех от мен

Потребител
Аватар

Мнение от kraft » 26 Мар 2009, 14:25

отлично
Последна промяна kraft на 08 Апр 2009, 21:22, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 27 Мар 2009, 22:45

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Моята боя е доста надраскана не знам кога последно е пастирана тъй като е втора употреба нямам пари за нова :(
Мисълта ми е може ли обработката от теб да заличи тези драскотини или да мисля за пребоядисване?

Поздрави и всичко НАЙ – ДОБРО ТИ ЖЕЛАЯ.
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 31 Мар 2009, 8:37

За отстраняването на драскотини , има доста условия от които зависи 100% резултат..За съжаление не мога да ти обещая абсолютно заличаване.Изключително прецизно трябва да се работи с тия проблеми защото говорим за микрони все пак и моята идея е -НЕ да сваля колкото може повече лак със драскотините и просто да замажа очи за свършена работа..Идеята е да има максимално повече "материал" (тоест лаково покритие) и максимално малко драскотини.! Там вече е най трудната част-тоест майсторлъка..!Обикновенно пичовете "изстъргват" колкото може по -надълбоко лака,за да махнат деругите и и всъщност какво правят-????-цялата кола една голяма Деруга..и ако това е идеята-МЕРСИ !! Някой драскотини просто си остават завинаги и всеки трябва да се научи да си живее с тях. :) Но пък и от друга страна огромна част няма да са вече там..така че ползата е все пак в пъти по голяма. Отностно наистина много стари и захабени коли със много дълбоки деруги..шанса е най- малък разбира се..Все пак говорим за Пастиране, а не Реставриране.. :) Колкото и усилие да положа..шансовете за максимален резултат са не чак толкова големи.!!Все пак всичко си има някакви граници ..(за съжаление)
Все повече хора пишат и звънят за големи проблеми след Автомивки..И колкото това да е в моя услуга, не може да не ме вбесява,че хората които работят на такива места, нямат никакъв стимул за по добро качество..сякаш не боравят с едно от най скъпите неща на много голяма част от хората..Никога няма да разбера логиката на подценяването на тоя род услуга..(малкото заплащане не е извинение)!
:)

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ